Izrael je opet pocinio zlocin!

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
User avatar
MOSALJOZE
Posts: 120449
Joined: 26/11/2012 20:09
Location: Republika Bosna i Hercegovina
Been thanked: 1 time

#9576 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MOSALJOZE » 25/07/2014 19:11

and wrote:koja je svrha postojanja un-a?zašto se ne ukinu?
a i ovi palestinci imaju komšiluk,svaka čast.kad pogledaš kartu i vidiš gdje je taj izrael i koje su zemlje okolo,sramota.
Baš,s obzirom na okruženje ovi ne bi smjeli pisnuti,a kamo li činiti genocid


User avatar
and
Posts: 8178
Joined: 04/09/2007 22:51

#9577 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by and » 25/07/2014 19:12

MOSALJOZE wrote:
and wrote:koja je svrha postojanja un-a?zašto se ne ukinu?
a i ovi palestinci imaju komšiluk,svaka čast.kad pogledaš kartu i vidiš gdje je taj izrael i koje su zemlje okolo,sramota.
Baš,s obzirom na okruženje ovi ne bi smjeli pisnuti,a kamo li činiti genocid
kakav je to samo sljam okolo


neocekivana_sila
Posts: 558
Joined: 22/09/2005 13:48

#9579 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by neocekivana_sila » 25/07/2014 20:35

mmaar wrote:Navodno do sad preko 70 djecoubica uklonjeno i to od najnesposobnije i najneorganizovanije naoruzane grupe na svijetu. To samo pokazuje da im je pravi otpor uz malo organizovanosti i pameti itekako moguc. Sta bi im bilo da se suoce sa pravom vojskom ili bar ponovo sa grupom dobro organizovanih i obucenih boraca kakav je Hezbulah, koji je sigurno sad mocniji i sposobniji neko kad ih je zadnji put isprasio. Nema vecih kukavica na svijetu od cionistickih, a ni omrazenijih. Sve sto su sposobni jeste ubijati i i zivljavati se nad djecom. Jos sanjaju o napadu na Iran :lol: :lol: :lol:
Sniman u razdoblju od dvije godine, dokumentarac prati život velikog broja razvojačene izraelske mladeži i kako vojno iskustvo oblikuje njihov život nakon vojske. Prati ih na putovanju u Indiju i fenomen gdje se njih 90 posto odaje razuzdanom životu i drogi, a njih 2000 svake godine prisiljeni su potražiti i stručnu pomoć za odvikavanje od droge.

http://www.dailymotion.com/video/xkbwbk ... _lifestyle

mmaar
Posts: 1710
Joined: 21/07/2012 17:12
Location: eNtabliran u krugu od 180 stepeni

#9580 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mmaar » 25/07/2014 22:54

Beit Hanoun - 22:34

Pripadnici vojnog krila Hamasa brigade Ezzeldin Al-Qassam ubili su u gradu Beit Hanounu deset izraelskih vojnika, javlja Anadolija.

"Naši borci su uhvatili u zamku 15 vojnika izraelskih jedinica u gradu Beit Hanoun na sjeveru Gaze. U sukobima koji su izbili deset izraelskih vojnika je poginulo", navode u saopćenju.

Kako kaže, u sukobima su korištene i rakete tipa RPG.

Izraelska vojska još ništa nije saopćila vezano za ovaj događaj. Kako se navodi, brigade Ezzeldin Al-Qassam su pogodile i jedan avion izraelske vojske.

Gaza - 21:46

Izraelska vojska, koja je 17. jula započela kopnene napade na Gazu, nije mogla napredovati na istoku i sjeveru Gaze zbog otpora palestinskih grupa, javlja Anadolija.

Palestinske grupe na čelu sa brigadama Ezzeldin Al-Qassam i Jeruzalem idu direktno u sukobe sa vojskom Izraela, a također vrše i raketne napade na gradove kao što je Tel Aviv, Askalan, Ashdod i Sderot.

Grupe otpora u Palestini danas su izvršili osam raketnih napada na Izrael.

U saopćenju izraelske vojske, navodi se da je otpočetka operacije Zaštitni rub na Izrael izvršeno 843 raketnih napada, od kojih je 166 spriječeno zahvaljujući proturaketnom sistemu "Željezna kupola"


Pocijepa ih ova šaka jada naoruzana tandžarama! Cionisticki monstrumi, kao sto rekoh, samo znaju ubijati djecu i zene, ali cim se direktno suoce s bilo kakvim otporom, dobiju po p.

I medijski rat bespovratno gube. Prestali su cak onako agresivno upotrebljavati i antisemitizam i Holokaust kao pokrice za svoje zlocine i sad su presli na novu strategiju, ali ni to vise ne prolazi gotovo nigdje, pa cak ni kod glupih Amerikanaca.
Šta se krije iza medijske strategije Izraela

Kako izraelska vlast odabranim riječima obmanjuje javnost dok civili ginu u Gazi.
Da li se pitate zašto postoje mnoga pitanja u vezi s izraelskom eskalacijom u Gazi koja su ostala bez odgovora? Zašto su pitanja tako blaga, odgovori tako mračni, a fraze su klišeizirane i dolaze u kratkim izjavama koje ste prije čuli? Kada gledate neke intervjue, da li osjećate da je to napad na vašu inteligenciju?

Da li se pitate zašto službeni izraelski glasnogovornici zvuče tako mirno, ljubazno i zašto se smješkaju kada ono što govore zvuči tako ljuto, agresivno i rasistički? Kako je vjerovatno da će reći nešto poput: "Hvala vam, bilo je lijepo biti sa vama", čak i nakon propitivanja isfrustriranih voditelja. Zašto, kada na upit o širenju nelegalnih naselja izraelski glasnogovornici govore o potrebi za pomirenjem, a na pitanje o granatiranju civila govore o boljoj budućnosti za svu djecu, izraelsku i palestinsku?

Više se ne morate pitati. To je sve dio dobro osmišljene i orkestrirane medijske strategije da zbuni, obmani, pa čak i lažno predstavi realnost. I većina toga se može pronaći u Globalnom jezičkom rječniku za 2009. nezavisne nevladine organizacije Izraelski projekt.

Ali ovo nije specifično za Izrael. Vlade imenuju cijela ministarstva i/ili institucije za odbranu svoje politike i unapređenje svog narativa, kako bi ponekad zavarali svoje protivnike ili suparnike. I zaista je naivno očekivati išta drugo. Kao cinizam, lakovjernost je posebno opasna za novinare.

Odabrane riječi

Prije pet godina, Izraelski projekt, sa sjedištem u SAD-u, upitao je cionističkog republikanskog istraživača javnog mnijenja Franka Luntza da pripremi novi, unaprijeđeni medijski priručnik za "lidere koji se nalaze u prvim redovima medijskog rata za Izrael". Projekt se temelji na nekim od najboljih primjera uspjeha izraelskih čelnika da zbune kako bi osmislili strategiju koja neutralizira kritike i promovira i poboljšava svoje medijsko stanovište.

Među sofisticiranom, obrazovanom, samouvjerenom američkom i evropskom publikom, "na Izraelce se često gleda kao okupatora i agresora. Sa tom vrstom tereta, važno je da proizraelski glasnogovornici ne zvuče uobraženo i superiorno", piše u priručniku.

To je priručnik koji naglašava "djelotvorne riječi" i "nedjelotvorne riječi" kada pričate sa zapadnjacima. Kao i svaka marketinška ili PR kampanja, većina predloženih riječi, fraza i izraza se temelji na anketama.

Izvještaj je naručen nakon izraelskog rata protiv Gaze 2008. i nakon što je američki predsjednik Barack Obama osudio izraelsko naseljavanje. Napravljen je samo za internu upotrebu i čuvan u tajnosti, sve dok konačno nije procurio u javnost 2009. godine.

Pa naprimjer, kako Amerikancima ''prodati'' izraelska naselja: "Budite pozitivni. Odvratite pitanje od naseljavanja prema miru. Pričajte o etničkom čišćenju." I kako dobiti podršku gledaoca: proizraelski sagovornici su dobili instrukciju da paze na svoj ton.

"Amerikanci i Evropljani će se isključiti zbog patronizirajućeg tona", u vrijeme kada se na sve Jevreje, a posebno Izraelce, "više ne gleda kao na progonjeni narod".

Među sofisticiranom, obrazovanom, samouvjerenom američkom i evropskom publikom, "na Izraelce se često gleda kao okupatora i agresora. Sa tom vrstom tereta, važno je da proizraelski glasnogovornici ne zvuče uobraženo i superiorno".

Pokušaji prevare

A budući da baza američkih evandželista već podržava Izrael, Rječnik upozorava na pogubno korištenje vjerskih argumenata kada se obraća zapadnim ljevičarima ili liberalima. No, budući da ima "previše ljevičara", obje strane su podjednako krive. A kako je Izrael moćniji, najbolji način da se stvori podrška Izraelu je da se govori o "radu prema trajnom miru" koji "poštuje prava svih u regiji".

I zašto je tako važno uvijek govoriti o miru? Izvještaj ukazuje na dva razloga. Prvi razlog: ako ne vide nikakvu nadu za mir, ako jedino vide nastavak epizode "Porodična svađa" koja traje dvije hiljade godina, Amerikanci ne bi voljeli da troše novac od poreza ili utjecaj svog predsjednika na pomaganje Izraelu. Drugi razlog: "govornik za kojeg se misli da je najviše za mir će pobijediti u raspravi".

A ovo je jedan od mojih omiljenih pokušaja prevare:

"Amerikanci se slažu da Izrael ima pravo da odbrani granice. Ali ne ide im u korist ako se te granice tačno definišu. Izbjegavajte govoriti o granicama u smislu prije i poslije 1967. godine, jer to će samo podsjetiti Amerikance na izraelsku vojnu historiju. Posebno vam na lijevoj strani to ide na štetu."

Šesto poglavlje priručnika, koji ukupno ima 117 stranica, odnosno 18 poglavlja, fokusira se na lekcije iz posljednjeg rata u Gazi i predlaže efikasniju javnu diplomatiju za naredni put, tj. ovaj put.

Jedna od prvih preporuka glasi ovako:

"Izrael je podnio bolne žrtve i rizikovao da miru da šansu. Oni su dobrovoljno uklonili više od 9.000 doseljenika iz Gaze i dijelova Zapadne obale, napustivši svoje domove, škole, poslove i bogomolje u nadi da će se obnoviti mirovni proces."

"I iako je napravio uvertiru za mir povlačenjem iz Gaze, Izrael je i dalje suočen sa terorističkim napadima, uključujući raketne napade i pucnjavu iz automobila u pokretu na nedužne Izraelce. Izrael zna da se za trajni mir mora osloboditi od terorizma i živjeti u granicama koje može zaštiti."

Bespotrebno je reći da je većim dijelom ova izjava obmana. Većina ilegalnih doseljenika već se iselila zbog sve intenzivnijeg otpora Palestinaca, koji je nagnao Izrael da konačno ponovo razmjesti vojsku bez koordinacije sa Palestinskom samoupravom. Ova odluka je motivisana potrebom da se demografski razdvoje od 1,5 miliona siromašnih Palestinaca i utemeljena je u analizi ekonomske koristi, a ne u mirovnoj strategiji. Sve to jednim dijelom objašnjava zašto Izrael drži Gazu pod opsadom i od tada smatra da ima pravo na vojnu intervenciju kada mu je volja.

U svakom slučaju, u priručniku se sugeriše da pobornici i promotori izraelskog rata trebaju koristiti jezik koji "nekima od vas može biti teško prevaliti preko usta, ali svaki rezultat istraživanja potvrđuje da je ovakav pristup najbolji način da se izraelski glasnogovornik čuje i ostvari utjecaj".

U priručniku se nalazi najgori mogući savjet: "Izrael ne bi trebao davati više zemlje za mir, jer svaki put kada to učini, samo ponovo uslijedi rat."

Pogledajte ove odabrane primjere: "Izrael ne bi trebao bombardovati Gazu. Ponovit ću. Izrael ne bi trebao biti doveden u situaciju da mora bombardovati Gazu. Isto tako, ni Hamas ne bi trebao ciljano ispaljivati rakete na civile u Izraelu. Ukoliko prestanu raketni napadi, možemo postići mir u kojem palestinska i izraelska djeca žive u sigurnom okruženju."

"Kada dođe vrijeme da se priča o raketama, najbolja riječ je 'ciljano'. Nemojte reći: 'Hamas nasumično ispaljuje rakete na Izrael.' Recite: 'Hamas raketama ciljano gađa izraelske gradove, zajednice i civile.'"

"Živopisno opišite kako žive izraelski civili i djeca pod tom stalnom prijetnjom raketnih napada. Morate dati čovječan odgovor na to zašto se Gaza desila i s čim je Izrael bio suočen sedmicama, mjesecima, pa čak i godinama."

Kako osvojiti ljude u pet koraka

Proizraelskim stranama se u priručniku savjetuje da "koriste retorička pitanja da bi dobili dozvolu javnosti za izraelske akcije".

Naprimjer: "Šta bi Izrael trebao činiti? Zamislite da neko ispaljuje hiljade raketa na Vašu zajednicu svaki dan i svaku noć? Šta bi Vaša država učinila? Šta biste Vi voljeli da učini? Zar naša dužnost nije da zaštitimo svoje građane?"

A sada, najgori dio obmane:

"Amerikanci priznaju da su raketni napadi prepreke za mir; ali oni ne prihvataju rakete kao izgovor da se napusti mir. Očekuje se da izraelski glasnogovornici pričaju o proporcionalnosti i prevenciji raketnih napada. Ali, ako neočekivano odaberete da govorite o miru, koji je najvažniji za javnost – povećat ćete kredibilitet."

Dakle, evo pet koraka koje treba slijediti kada pričate o civilnim žrtvama u Gazi:

Empatija: "Svaki ljudski život je dragocjen. Razumijemo da je gubitak jednog nedužnog palestinskog života jednako tragičan kao i gubitak izraelskog života."
Priznanje: "Priznajemo da Izrael nije uvijek uspješan u sprečavanju civilnih žrtava..."
Trud: "I dalje smo posvećeni poduzimanju svih mogućih koraka da spriječimo stradanje civila."
Primjeri: "Dozvolite mi da Vam kažem kako su naše snage obučene, kako imaju zadatak i rade tako da osiguraju da palestinski civili ostanu sigurni."
Okrenite situaciju u svoju korist: "Tragedija je da Hamas, koji podržava Iran, ispaljuje rakete na naše civile, dok krije svoje... Zbog toga tragično ginu ljudi na obje strane."

Na kraju ovog poglavlja u priručniku nalazi se najgori mogući savjet: "Izrael ne bi trebao davati više zemlje za mir, jer svaki put kada to učini, samo ponovo uslijedi rat."

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Al Jazeere.

Izvor: Al Jazeera

mmaar
Posts: 1710
Joined: 21/07/2012 17:12
Location: eNtabliran u krugu od 180 stepeni

#9581 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mmaar » 25/07/2014 22:56

neocekivana_sila wrote: Sniman u razdoblju od dvije godine, dokumentarac prati život velikog broja razvojačene izraelske mladeži i kako vojno iskustvo oblikuje njihov život nakon vojske. Prati ih na putovanju u Indiju i fenomen gdje se njih 90 posto odaje razuzdanom životu i drogi, a njih 2000 svake godine prisiljeni su potražiti i stručnu pomoć za odvikavanje od droge.

Hvala, pogledat cu.

User avatar
Black swan
Posts: 54016
Joined: 17/03/2004 09:36

#9582 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Black swan » 25/07/2014 23:05

setler ubio 5 palestinaca :roll: definitivno su konjine

sad gledam na press tv gaza uživo

neš opasno gori bezbeli žestoko bombardiranje

36 vojnika zaginulo... sve skupa...

mmaar
Posts: 1710
Joined: 21/07/2012 17:12
Location: eNtabliran u krugu od 180 stepeni

#9583 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mmaar » 25/07/2014 23:16

Black swan wrote:setler ubio 5 palestinaca :roll: definitivno su konjine

sad gledam na press tv gaza uživo

neš opasno gori bezbeli žestoko bombardiranje

36 vojnika zaginulo... sve skupa...
Po cionistickim priznanjima 36 vojnika. Mozes zamisliti koliko ih je stvarno povaljano i koliko im je stalo da odrze mit o vojnoj superiornosti i nepobjedivosti.

I nisu konjine nego zlocinci.

crn,visok
Posts: 137
Joined: 02/12/2009 11:11

#9584 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by crn,visok » 25/07/2014 23:35

http://news.sky.com/story/678761/israel ... a-killings

Image

Sasvim jasno da je priča o profesionalnosti i viteškom držanju izraelske vojske koja obavještava civile o napadima i sa suzama u očima puca na civilne ciljeve jer mora uništiti hinjski ukopane Hamasove položaje najobičnija ubleha.
IDF kolje civile sa zadovoljstvom, s uvjerenjem da su ubivši dijete eliminirali budućeg teroristu, ubivši ženu ili curicu eliminirali stroj za pravljenje terorista, ubivši trudnicu ubili dvije muhe jednim udarcem. Taj se konac konstantno provlači kroz izraelske medije, izjave političara, rabina, novinara i sl. Palestinci su biološki neprijatelj, samo njihovo postojanje, rađanje, natalitet je opasnost i samim time svi postaju legitimna meta. Takav mentalitet se konstantno nameće u Izraelu i samo je suzdržanost i pol. korektnost visokorangiranih izraelskih političara ono što maže svijetu oči. Ko god malo bolje pogleda na dešavanja u medijima i svakodnevnom životu primijetit će koliko su Palestinci dehumanizirani, a ta propaganda onda zahvaća i vojsku i njezine podržavatelje.
Nadam se da će UN-ova istraga pokazati ono što svi vidimo da je istina, a to je da se iza većine izraelskih raketiranja ne kriju udari na Hamas i njegove žive štitove, nego najobičniji teror nad palestinskim narodom koji se provodi sa morbidnim užitkom. Iako se ovo i prije događalo, ali mislim da su ovaj put definitivno pretjerali i da će se nešto morati promijeniti.
Inače ova slika na majici s trudnom ženom u burci me nevjerojatno podsjeća na ovo:

Image

Nacist u Ukrajini ubija majku i dijete jednim metkom.
Last edited by crn,visok on 25/07/2014 23:44, edited 1 time in total.

User avatar
salik79
Posts: 19803
Joined: 16/09/2013 13:15
Has thanked: 107 times
Been thanked: 109 times

#9585 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 » 25/07/2014 23:44

Cionizam je kolijevka Nacizma.

User avatar
bogoljub
Posts: 2589
Joined: 14/03/2008 19:20
Location: Do you have a room tonight?

#9586 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub » 25/07/2014 23:45

and wrote:koja je svrha postojanja un-a?zašto se ne ukinu?
a i ovi palestinci imaju komšiluk,svaka čast.kad pogledaš kartu i vidiš gdje je taj izrael i koje su zemlje okolo,sramota.
Svrha postojanja UN-a je da kada bude trebalo nekoga KO FOL ZAŠTITI da ga zaštite, kao što su ''zaštitili'' Srebrenicu!

User avatar
and
Posts: 8178
Joined: 04/09/2007 22:51

#9587 Re: Odg: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by and » 26/07/2014 00:04

bogoljub wrote:
and wrote:koja je svrha postojanja un-a?zašto se ne ukinu?
a i ovi palestinci imaju komšiluk,svaka čast.kad pogledaš kartu i vidiš gdje je taj izrael i koje su zemlje okolo,sramota.
Svrha postojanja UN-a je da kada bude trebalo nekoga KO FOL ZAŠTITI da ga zaštite, kao što su ''zaštitili'' Srebrenicu!
Srebrenica je bas najbolji primjer djelovanja un.njihova zasticena zona,vidjeli smo kako je zavrsila.oni u svemu tome nemaju nikakve odgovornosti.
Sta je sa tim poveljama un i kako objasniti da se sa strane samo gledaju cinjenja najmonstruoznih zlocina i niko da trepne?
Nama u bih je to dobro poznato.
Ko daje oruzje izraelu?
Kako ovi zlocinci i pocinioci najmonstruoznih zlocina mogu imati nuklearno oruzje?
Onaj koji im daje to oruzje vodi glavnu rijec u un-u.trebao bi da oh kazni za krsenje svih mogucih konvencija :(

User avatar
Black swan
Posts: 54016
Joined: 17/03/2004 09:36

#9588 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Black swan » 26/07/2014 00:08

un bi imao smisla da ima neku vojnu moć
i da su odluke obvezujuće

evo na pres tv potpuno drugačija perspektiva događaja nego na zapadnim medijima
mnogo krvavije mnogo grafike i naravno bez političke korektnosti
5+

tipico2
Posts: 313
Joined: 26/02/2013 12:07

#9589 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tipico2 » 26/07/2014 00:09

Jednu stvar ne razumijem: Kada su poceli sukobi u Siriji, navalili su dobrovoljci iz citavog svijeta (pa cak i iz Bosne) da se bore.

Sada kada su sukobi u Gazi, nema dobrovoljaca nigdje.

Da li je mozda Izrael umjesao svoje prste u finansiranju dobrovoljaca u Siriji?

User avatar
karanana
Posts: 38581
Joined: 26/02/2004 00:00
Has thanked: 9 times
Been thanked: 43 times

#9590 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana » 26/07/2014 00:10

tipico2 wrote:Jednu stvar ne razumijem: Kada su poceli sukobi u Siriji, navalili su dobrovoljci iz citavog svijeta (pa cak i iz Bosne) da se bore.

Sada kada su sukobi u Gazi, nema dobrovoljaca nigdje.

Da li je mozda Izrael umjesao svoje prste u finansiranju dobrovoljaca u Siriji?
moze li objasnjenje kako bi dobrovoljci dosli do gaze?

tipico2
Posts: 313
Joined: 26/02/2013 12:07

#9591 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tipico2 » 26/07/2014 00:11

bogoljub wrote:
and wrote:koja je svrha postojanja un-a?zašto se ne ukinu?
a i ovi palestinci imaju komšiluk,svaka čast.kad pogledaš kartu i vidiš gdje je taj izrael i koje su zemlje okolo,sramota.
Svrha postojanja UN-a je da kada bude trebalo nekoga KO FOL ZAŠTITI da ga zaštite, kao što su ''zaštitili'' Srebrenicu!
UN je organizacija koja sluzi samo sebi.
Dok je mir, ne javljaju se. Kada je rat, onda osudjuju napade, bla,bla,bla......

tipico2
Posts: 313
Joined: 26/02/2013 12:07

#9592 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tipico2 » 26/07/2014 00:15

karanana wrote:
tipico2 wrote:Jednu stvar ne razumijem: Kada su poceli sukobi u Siriji, navalili su dobrovoljci iz citavog svijeta (pa cak i iz Bosne) da se bore.

Sada kada su sukobi u Gazi, nema dobrovoljaca nigdje.

Da li je mozda Izrael umjesao svoje prste u finansiranju dobrovoljaca u Siriji?
moze li objasnjenje kako bi dobrovoljci dosli do gaze?
Image
Npr. preko Egipta ili mora.

User avatar
karanana
Posts: 38581
Joined: 26/02/2004 00:00
Has thanked: 9 times
Been thanked: 43 times

#9593 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana » 26/07/2014 00:17

aha. hvala. sad sam naucio nesto novo da gaza uopste nije blokirana.
ne znam kako bi preplivali pod punom spremom.
a cuo sam i da su zajebani oni egipatski carinici.

User avatar
Black swan
Posts: 54016
Joined: 17/03/2004 09:36

#9594 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Black swan » 26/07/2014 00:19

jbg imao i ona da umru pokušavajući
ili kako rekoše nijet je bitan

ne vidim da se satraše...mada s druge strane da egipat ko turska nešto organizira mislim da bi bilo kandidata
eno ubijaju židove po europi kad mogu...

User avatar
Point.
Posts: 16974
Joined: 28/10/2008 00:24
Location: Castra
Has thanked: 30 times
Been thanked: 111 times

#9595 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. » 26/07/2014 00:20

Kakve su pizde i kukavice ovi zidovski vojnici, mamu im jebem svima. Sad mi postaje jasnije sto su ih tamanili u proslosti, od krizara do bolesnih nacista. Stakori u ljudskom obliku.

tipico2
Posts: 313
Joined: 26/02/2013 12:07

#9596 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tipico2 » 26/07/2014 00:21

karanana wrote:aha. hvala. sad sam naucio nesto novo da gaza uopste nije blokirana.
ne znam kako bi preplivali pod punom spremom.
a cuo sam i da su zajebani oni egipatski carinici.
Morskim putem je problem zbog Izraelske mornarice, al`brate Egipcani bi mogli pomoci....ne kontam zasto ``braca`` ne pomazu. :sad:

User avatar
Black swan
Posts: 54016
Joined: 17/03/2004 09:36

#9597 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Black swan » 26/07/2014 00:23

mislim da su ovaj put izgubili propagandni rat

Kat
Posts: 555
Joined: 19/12/2009 16:45
Has thanked: 4 times

#9598 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kat » 26/07/2014 00:25

karanana wrote:
tipico2 wrote:Jednu stvar ne razumijem: Kada su poceli sukobi u Siriji, navalili su dobrovoljci iz citavog svijeta (pa cak i iz Bosne) da se bore.

Sada kada su sukobi u Gazi, nema dobrovoljaca nigdje.

Da li je mozda Izrael umjesao svoje prste u finansiranju dobrovoljaca u Siriji?
moze li objasnjenje kako bi dobrovoljci dosli do gaze?
Sto mislis da je Morsi skinut , a Sissi instaliran?

User avatar
salik79
Posts: 19803
Joined: 16/09/2013 13:15
Has thanked: 107 times
Been thanked: 109 times

#9599 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 » 26/07/2014 00:26

Point. wrote:Kakve su pizde i kukavice ovi zidovski vojnici, mamu im jebem svima. Sad mi postaje jasnije sto su ih tamanili u proslosti, od krizara do bolesnih nacista. Stakori u ljudskom obliku.

http://www.klix.ba/forum/sirija-p983684 ... 6#p9836846

User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 8637
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače
Has thanked: 4 times

#9600 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanac sa dna kace » 26/07/2014 00:34

Moze li nam iko ovdje rastabiriti tz ''historijsko pravo Jevreja na Palestinu'' ??? :shock: :?

Post Reply