Dodik i Silajdzic - oficijelna tema

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
prleitihi
Posts: 4133
Joined: 24/01/2007 16:44
Location: laktaši

#226

Post by prleitihi » 13/06/2007 20:03

Jastreb35 wrote:
prleitihi wrote:a je li ga nikad nisi čuo kako kaže da je ovo njegova zemlja?..kako on hoće da njegovo dijete živi ovdje?..isto je špirić govorio..svakako da su njegove izjave kako vjetar puše..
Znaci zavrsili smo s temom o Dodikovoj osjecanjima prema BiH ?
ali šta ćemo sa izjavom reisa cerića kako "bošnjaci trebaju imati pravo na matičnu državu"?..a znamo kome je reis upućivao vapaje da "nam napiše ustav"..takvu reisovu bosnu ni ja ne bih volio..niti bih u njoj živio!
Cericeve rijeci su odgovor na uporne pokusaje da se manji entitet predstavi vlasnistvom jednog naroda.
sreća pa harisove izjave nisu kako vjetar puše..sreća pa nije čas za muslimansku državu..čas za građansku.. :thumbup:

ne..cerićeve izjave su njegova želja da muslimani/bošnjaci dobiju vlastitu fildžan državu!


User avatar
Maraschino
Posts: 16230
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...
Has thanked: 330 times
Been thanked: 204 times

#227

Post by Maraschino » 13/06/2007 20:22

Piše: Vlastimir Mijović
13/06/07

FOKUS

Dežurno strašilo

Korektnost se u politici malo cijeni, ali su zato na cijeni podvale, montirane igre, zavjere, ucjene, čak i elementarne laži. Jedna od tih velikih laži, koje stalnim ponavljanjem treba da u određenom momentu zazvuče kao istina, svakako je ona o islamskoj opasnosti kao dežurnom strašilu današnjeg svijeta. Islam je slijedom ružnih događaja, ali još više zaslugom zlonamjernih globalnih scenarista gotovo pa izjednačen sa terorizmom, koji je opet promovisan u ključni problem današnjice.
Tom logikom zvono je okačeno i o vrat bh. muslimana, odnosno Bošnjaka, koji su u glavama bjelosvjetskih političkih hohštaplera žigosani kao specijalna opasnost; jer su bijeli, a uz to su i Evropejci! Ma koliko ova matrica počivala na prljavoj mašti, ona danas sve više funkcioniše kao etiketa koja ne zahtijeva dokazivanje, nego se lijepi po starom uhodanom sistemu: pljuneš čovjeka i to mu prilijepiš na čelo. I ne samo čovjeku nego i cijelom narodu.
Na red je tim slijedom došao i Sulejman Tihić. Iz Dodikove štamparije etiketa stigla je jedna samo za njega: islamski totalitarista. Još malo pa Haris Silajdžić! (On je, ipak, za SNSD i Milorada Dodika van svake konkurencije, šejtan broj 1, nešto kao bosanski Osama.)
Ali žigosanje bošnjačkog naroda kao islamsko-terorističkog, Dodiku nije dovoljno upečatljivo ukoliko se istim štambiljom ne obilježe i umjereni političari poput aktuelnog predsjednika SDA. Tek tada etiketiranje jednog naroda postaje potpuno: oba njegova lidera postaju lica sa antiterorističkih, islamofobičnih potjernica. Haris Silajdžić svakako je politički maksimalista, ali u njegovoj politici samo zlonamjernik može pronaći natruhe nekog islamskog radikalizma ili totalitarizma. Ako se, pak, uđe u Tihićev profil, potraga za klicom vjerskog ekstremizma nalik je na nemoguću misiju. Ovaj političar umnogome je na domaćoj sceni izgubio na rejtingu baš zato što se u stranci koju vodi energično angažovao na razvijanju njene građanske komponente. Nije otišao do kraja, jer su neke kočnice u njegovoj stranci još uvijek dobro podmazane, ali je svakako stekao imidž izrazito umjerenog političara.
Takvog Tihića etiketirati kao islamskog totalitaristu zaista je nekorektno, netačno, bezobrazno i zlonamjerno. To je, u stvari, samo dio Dodikove prljave igre u kojoj je Sarajevo - Teheran, Bošnjaci su Turci, a islam šejtan koji Srbima i drugim hrišćanima radi o grkljanu.[/b] Karta na koju intenzivno igra novi srpski lider ista je ona na koju je igrao Radovan Karadžić: islamska opasnost u srcu Evrope! Čak i kosmati Durmitorac u svijetu je za eliminaciju te opasnosti sticao saveznike, a pogotovo na njih, u eri narastajuće globalne islamofobije, računa Milorad Dodik. Svog zeca on lovi tuđim mecima, uvjeren da je to najbolja taktika. Obilježi metu, prilijepi na nju (islamističku) etiketu i čekaj da je drugi izbuše antiterorističkim streljivom! Budućnost Bosne i Hercegovine ovisi o mnogo faktora. Ogromnu ulogu pritom ima upravo globalni odnos prema islamu, čija je krivulja u savremenom svijetu izrazito nestabilna; čas gore, čas dolje...
Između tih neuralgičnih amplituda mnogi traže svoj prljavi politički i nacionalni ćar. Jedan od njih je Milorad Dodik, za kojeg se može reći sve osim da je glup. Dobro je on uočio šta se iz Karadžićevog prtljaga može prepakovati u sopstvenu torbu, prema čemu je svijet bolećiv i kako se time moguće okoristiti.Uostalom, zar Karadžićev bestijalni projekat nije i danas u mnogo čemu živ? Zar svijet u kojem živimo uistinu razaznaje dobro od zla? Zar žrtve počesto ne postaju nabijeđeni krivci?

Sve to Dodik dobro zna, ali nema skrupula da se s tim ne poigra. Njegovi ciljevi očito ne gledaju u zube prljavim sredstvima kojih se još jednom latio.


dobro napisano ali kako se boriti protiv "cetnika" (etiketirano) :D :(

liberal
Posts: 534
Joined: 29/12/2006 04:31
Location: Toronto

#228

Post by liberal » 13/06/2007 21:16

Jastreb35 wrote:
liberal wrote:
Jastreb35 wrote: Zdrava kritika. Da Silajdzic (i ostali u probosanskom taboru) vise vremena provode u manjem entitetu, odrzavajuci tribine, predavanja, uspostavljajuci kontakt s obicnim ljudima, sigurno je da bi velikosrbi imali manje utjecaja na prosjecnog Srbina u tom entitetu.
kako mozes da nazoves silajdjica probosanskim ako se ponasa striktno probosnjacki?
Jedno su vrijeme u tom probosanskom taboru bili i Juka i Caco i Arapi. To sto prihvatas saveznistvo nekog ko ima neke svoje razloge da ti pomogne, ne znaci da se ti slazes s njegovim stavovima. Snage Antante nisu imale puno zajednickog, sto ne znaci da su trebale odbiti medjusobno saveznistvo protiv (veceg) zla.
izvini ali tvrdnja da su juka a pogotovo caco i arapi bili u tom "probosanskom " taboru daje samo povoda da se srbi i hrvati povuku iz toga. svi znamo da niko od gore pobrojanih nije bio za normalnu drzavu . neki su skinuti jer su se oteli kontroli i nisu slusali aktuelnu vlast a neki zbog pritisaka izvana ( a znamo kako je caco sahranjen i kolika je bila djenaza) ,zbog tih saveznistacva sa njima bosnjacka/muslimanska populacija je i dan danas na tapetu

klixober
Posts: 5743
Joined: 20/09/2006 14:12

#229

Post by klixober » 13/06/2007 21:44

Marco-x wrote:Gleda li tko HRT 2. Gost Dodik, Branković i Ilija Šimić iz HNV.
:D :D
Nemam hrt 2,ali pretpostavljam sta se prica.Dodik primitivan kao i obicno,Brankovic glup kao i obicno,Simica ne poznajem :D

Jastreb35
Posts: 1222
Joined: 31/05/2006 22:59

#230

Post by Jastreb35 » 13/06/2007 21:47

liberal wrote: izvini ali tvrdnja da su juka a pogotovo caco i arapi bili u tom "probosanskom " taboru daje samo povoda da se srbi i hrvati povuku iz toga. svi znamo da niko od gore pobrojanih nije bio za normalnu drzavu .
Kao sto rekoh, clanice Antante nisu imale puno cega zajednickog, ali su im se interesi u tom istorijskom trenutku poklopili. Znamo da niko od spomenutih nije bio za normalnu BiH, medjutim trebalo nam je njihovo saveznistvo. Juka je zavrsio u kanalu u Belgiji, Caco kao ker u Sarajevu, petoclano vodjstvo Arapa nadomak Zepca. Bez njih, djelovanje velikosrba na terenu bi imalo ozbiljnije posljedice.

liberal
Posts: 534
Joined: 29/12/2006 04:31
Location: Toronto

#231

Post by liberal » 13/06/2007 21:51

Jastreb35 wrote:
liberal wrote: izvini ali tvrdnja da su juka a pogotovo caco i arapi bili u tom "probosanskom " taboru daje samo povoda da se srbi i hrvati povuku iz toga. svi znamo da niko od gore pobrojanih nije bio za normalnu drzavu .
Kao sto rekoh, clanice Antante nisu imale puno cega zajednickog, ali su im se interesi u tom istorijskom trenutku poklopili. Znamo da niko od spomenutih nije bio za normalnu BiH, medjutim trebalo nam je njihovo saveznistvo. Juka je zavrsio u kanalu u Belgiji, Caco kao ker u Sarajevu, petoclano vodjstvo Arapa nadomak Zepca. Bez njih, djelovanje velikosrba na terenu bi imalo ozbiljnije posljedice.
da se razumijemo caco jeste ubijen ko pas ali ne zbog zlodjela koje je cinio nego sto je ubio hebibovog sina
na kraju znamo da je sahranjen ko heroj sto se tice arapa ima ih jos u bosni , neki su prihvatili ovu drzavu ali neki i dan danas pokusavaju da je promjene ( pogledaj sta se desava sa vehabijama)

Jastreb35
Posts: 1222
Joined: 31/05/2006 22:59

#232

Post by Jastreb35 » 13/06/2007 22:00

Htio sam reci da nisu prijetnja.

liberal
Posts: 534
Joined: 29/12/2006 04:31
Location: Toronto

#233

Post by liberal » 13/06/2007 22:09

Jastreb35 wrote:Htio sam reci da nisu prijetnja.
ok ali jos uvijek nisam ubijedjen da je on probosanski nastrojen

sa svojim postupcima mogu reci da je striktno probosnjacki

haris ubleha
Posts: 516
Joined: 06/09/2006 11:24

#234

Post by haris ubleha » 13/06/2007 22:37

Da li je neko gledao veceras Harisovog pulena, pravosnazno osudjenog kriminalca Sadika Bahtica? :-)
U ZagraBiH su potpuno izgubili kompas, izgleda da njihov stranacki sef sada ide na posljednji ocajnicki potez - rat sa medjunarodnom zajednicom. :?

User avatar
Fair Life
Posts: 14269
Joined: 02/03/2004 00:00
Been thanked: 1 time

#235

Post by Fair Life » 14/06/2007 04:12

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=250
stochar wrote:Odluka Suda pravde u Haagu je sramotna, u to nema sumnje i to je jasno k'o dan. Odgovornost vrha RS, Vojske RS, Karadzica&Mladica takodjer je neupitna i dokazana na vise sudova.

Ono sto mene nervira jeste cinjenica da mnogi koji su takodjer MOGLI UCINITI NESTO DA SE TO SPRIJECI A NISU uporno upiru prstom u taj Haag i proglasava ih jedinim krivcima. Samo nekoliko cinjenica koje sam vec iznio u sklopu jedne teme, ali mislim da zasluzuju i posebnu temu:

- 1992. Armija BiH nije kako treba ni postojala, i sa ono malo oruzja nije dopustila da se desi zlocin poput onog u Srebrenici,

- 1995. kada je Armija BiH imala 200.000 naoruzanih vojnika, kada smo imali artiljeriju i helikoptere, kada je bilo pitanje sata kada ce pomesti Vojsku RS, niko nije dao komandu 2. Korpusu da krene i spasi u Srebrenici sto se spasiti moze.


NIKO NIJE POTEGAO ODGOVORNOST LJUDI KOJI SU BILI U VLASTI NITI JE IKO PITAO PATRIOTU HARETA ZASTO NIJE DAO DA GA SE PROBUDI U JUTRO 11. JULA!!!


User avatar
Shahab
Posts: 1997
Joined: 01/05/2007 08:31
Location: mahala

#237

Post by Shahab » 14/06/2007 11:10


User avatar
Shahab
Posts: 1997
Joined: 01/05/2007 08:31
Location: mahala

#238

Post by Shahab » 14/06/2007 11:15

Jastreb35 wrote:Htio sam reci da nisu prijetnja.
Znaci ludi selafisti se uklapaju u tvoju sliku multietnicke, gradjanske i evropske BiH po uzoru na Svicarsku? Ali Hare je i njih slagao....

http://news.yahoo.com/s/ap/20070614/ap_on_re_mi_ea/iraq

sarajevoxxxx
Posts: 26275
Joined: 28/11/2004 08:05
Location: Sarajevo
Has thanked: 29 times
Been thanked: 12 times

#239

Post by sarajevoxxxx » 14/06/2007 14:59

Gledam kako Haris Silajdžić odnekle iz Sjedinjenih Država – biće da je Seattle – doslovno bljuje vatru. Ali, ono što je impresivnije i od njegove zapjenjenosti je mjera u kojoj je Silajdžić izgubio skoro svaku vezu sa stvarnošću. On još uvijek živi u 1993. godini, čak se ni njegov rječnik nije izmijenio. Moralna superiornost bosanske žrtve na koju se poziva do dosade, kako tada tako i danas, bila je tada relativno nenačeta. Ali, ta superiornost izgubljena je onog trenutka kada je Alija Izetbegović sjeo za isti stol sa Momčilom Krajišnikom i donio odluku da s njim gradi ovu zemlju. Sve što se desilo poslije toga, logičan je slijed tog poteza. I zato je od Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića gora samo Bosna i Hercegovina Harisa Silajdžića.
http://www.startbih.info/Default.asp?broj=222&ID=174
Lijepo kazano

sarajevoxxxx
Posts: 26275
Joined: 28/11/2004 08:05
Location: Sarajevo
Has thanked: 29 times
Been thanked: 12 times

#240

Post by sarajevoxxxx » 14/06/2007 15:30

Evo Jastreb procitaj ovaj tekst ovo ti je nama nasa borba dala......
http://www.startbih.info/Default.asp?broj=222&ID=171
.........................
Šta god ko pričao, ali Tito je poslije onog rata 95 posto zbrinuo svoje borce. Nažalost, ljudi koji su ponijeli najveći teret proteklog rata i žrtvovali sve, umjesto adekvatne nagrade dočekali su da žive na samom dnu.

I ne samo to. Nakon onog rata cijenila se oslobodilacka borba, kao dijete uzivao sam citajuci slikovnice, igmanski mars, sutjeska, .... a koju slikovnicu moje djete ce citati

... mozda heroj iz Dejtona.... ili ... covjek koji je donio mir cijelom svijetu....

a to sto dva borca danas dnevno u BiH sebi uzimaju zivot ostavit cemo za statistiku, jer te su stvari sve kolateralna steta, kada se potpisivao Dejton bilo je vaznije po Jastrebujdfh kolika ce duga kolona izbjeglica biti....jer ne daj boze ako se stvori red na granici sa Srbijom nasekirat cemo svu svjetsku javnost

ko jebe borce .... ginuli su u ratu bez veze neka ginu i u miru ha ja

Jastreb35
Posts: 1222
Joined: 31/05/2006 22:59

#241

Post by Jastreb35 » 14/06/2007 17:41

Shahab wrote:
Jastreb35 wrote:Htio sam reci da nisu prijetnja.
Znaci ludi selafisti se uklapaju u tvoju sliku multietnicke, gradjanske i evropske BiH po uzoru na Svicarsku?
Ne znaci. Rekao sam da se u ocajnim situacijama ne bira saveznike. I partizani su bili u ocajnim situacijama, saradjivali su protiv nacista i sa cetnicima, ali to ne relativizira zdrave ciljeve partizanske borbe.

Da zakljucim, sukob na relaciji SDP-SBiH je normalna i pozitivna pojava. Normalna u poredjenju s parlamentarnim sjednicama gdje se poslanici fizicki obracunavaju, ili gdje jedan drugom kaze "Idi j... se" (ako ti treba primjer za oba slucaja reci). A pozitivno jer omogucava provjetravanje ideja. Medjutim, taj sukob ne moze imati prioritet nad sukobom s velikosrpstvom.

sarajevoxxxx
Posts: 26275
Joined: 28/11/2004 08:05
Location: Sarajevo
Has thanked: 29 times
Been thanked: 12 times

#242

Post by sarajevoxxxx » 14/06/2007 23:17

5.000 Bošnjaka povratnika u istočnu Bosnu ima lične dokumente izdate u mjestima gdje su se vratili. I dok su 1998. u općinama imali 222 "svoja" vijećnika, danas se taj broj sveo na svega 57. Prema posljednjem popisu stanovništva iz 1991. u istočnoj Bosni je živjelo oko 300.000 Bošnjaka.
Opet ovi iz dana o nekakvim brojkama, povrratnicima u RS, nikada da napisu kako ''ipak vrijeme radi za nas''
i da ''drustvo ce se reintegrisati. Sportom, pozoristem, politikom, sudstvom, ekonomijom''
kako nam jastrebljh voli fino objasniti ali ovo je najbolje ''vazno je da su nasi granicari na Drini, a potencijal velikosrpstva u drzavi ce se nastaviti isparavati pod svjetloscu argumenta.

Ono sto se isparava u istocnoj Bosni su Bosnjaci kojih je sve manje i manje
samo mi je zao sto nisu spomenuli i starosnu dob tih 5000 Bosnjaka, volio bih ako neko ima te podatke da nam ih postavi ovdje na forumu

prleitihi
Posts: 4133
Joined: 24/01/2007 16:44
Location: laktaši

#243

Post by prleitihi » 14/06/2007 23:28

Jastreb35 wrote:Da zakljucim, sukob na relaciji SDP-SBiH je normalna i pozitivna pojava. Normalna u poredjenju s parlamentarnim sjednicama gdje se poslanici fizicki obracunavaju, ili gdje jedan drugom kaze "Idi j... se" (ako ti treba primjer za oba slucaja reci). A pozitivno jer omogucava provjetravanje ideja. Medjutim, taj sukob ne moze imati prioritet nad sukobom s velikosrpstvom.
ali haretovo politikanstvo (obaranje aprilskog paketa)..ima prioritet nad sukobom sa velikosrbima..bitno je da on zasjedne u predsjedničku fotelju..(jer da je aprilski paket prošao..ne bi ga zasjeo..)..jer..pobogu..valja se kutarisati kompleksa koji mu je nabio a. izetbegović!

Almir Arnaut-Belli
Posts: 271
Joined: 25/04/2007 21:00
Location: Republika BiH

#244

Post by Almir Arnaut-Belli » 14/06/2007 23:54

dragi moji ,zelim da vas sve pozdravim poslije kraceg izostajanja,pa zar i pticama na grani nije jasno da hare i dodik suruju zajedno u onome sto se zove pljacka naroda i boli njih uvo za sve sto vi o njima basjedite.
nego hajmo mi zajedno do zakljucaka,sta mladi ljudi ,inteligentni,kulturni da rade da bi stanje u drzavi promijenili,da spominju ovu dvojicu neide,dajte ljudi da se usaglasimo gdje smo i sta smo i da jednom bude jasno da se pricom nista nemoze promijeniti,treba djelovati,a kako to tek treba da raspravljamo,valjda forumi i sluze za to.
Mislim da covjeka ne treba mijenjati,on je to trebao sam da ucini,i posto je to kasno,trebalo bi da nađemo nacin kako da prilagodimo sebe situaciji u kojoj se nalazimo,iz licnog primjera savjetovao bi da se prikljucite u borbi za BiH,nije bitno kojoj stranci pripadate nego koliko mozete doprinjeti da se stanje promjeni na bolje.
Danas sam razgovarao sa starim poznanikom iz Boss stranke,covjek zlatni ljiljan,narod mu povjerio mandat,a on se sa krimosima udruzio i sere po postenim ljudima,to vam je pokazatelj da vjera ,boja,nacija nemaju veze sa kriminalom,korupcijom,zlocinom i svim losim stvarima.
On je odma poceo da prica o politici i ko je kakav,a vjerujte da bi normalno dijete sa 4 razreda osnovne bolje skontalo sta se događa i takvim nazalost radi manipulacije i nekvaliteta nasih politicara narod poklanja povjerenje i takvi umjesto da rade u interesu naroda rade za svoj racun i racun svojih stranackih lidera,zato vidim da ovdje ima kvalitetnih mladih ljudi i savjet vam je da se ukljucite u borbu za opstanak BIH ili da se predate u ruke ovim koji vec punih 17 godina lazu sami sebe i kradu sto vise mogu,svijetlih tacaka u njihovoj politici i nema ,jedino ostaje nada da cemo mnogi nadzivjeti njih,ali kako oni rade iz dana u dan vecina mladih bjezi u druge zemlje i nepomisljajuci da im se suprostavi,zato hajmo mi koji smo ovdje udruziti snage i zajedno pomoci napacenom i nepismenom narodu,pa nije valjda da nepostoji nada da se zajedno nemozemo suprostaviti sacici zednih i prokletih ljudi.
Volio bi da jednom docekam taj dan dotada da znate da postoji nada ali ona je sve manja i manja jer sve vise ljudi polazi za necim sto prije ni pomislio nebi,da vara da krade i da proda sve ono sto generacije prije njih stvorise radom i trudom i vjerom u suzivot,zato se svaki dan borim i takođe molim svemoguceg da dođe taj dan kada cemo zajedno bodriti nase mlade kosarkase,fudbalere,takmicare na svim nivoima u kojim ,vjerujte ako iko ima ,ima Bosna i Hercegovina da se pohvali,pa Damiir Mulaomerovic je rođeni Tuzlak,Ivan Ljubicic Banjalucanin,Alen Delic,Srđan Jovicic,Zlatan Ibrahimovic,Feliks sturm-catic,pa momci u Turskoj ,Americi,Holandiji i drugim zemljama svijeta-zar je moguce da se tako lako predajemo kada imamo takav potencijal,zasada toliko od Belog iz Tuzle,rođenog Bosanca i Hercegovca a prije svega covjeka koji ljude dijeli na dobre i lose.

LjepoticaiZvjer
Posts: 190
Joined: 23/02/2007 05:52

#245

Post by LjepoticaiZvjer » 15/06/2007 00:35

haris i dodik i peti i deseti politicar nisu uzrok , nego posljedica trenutnog stanja u drzavi( ipak su demokratski izabrani velikom vecinom)

uzrok je dejtonski sporazum, za koji se kaze da je mirovni, ali meni to vise lici na primirje nego mir. to je sporazum uz pomoc su se kratkorocno rijesili problemi, ali su nastali jos veci. stranim diplomatama je ocigledno vise bilo stalo da se rijese problema nego da naprave stvarnu bazu za razvoj jedne zemlje. jer stvaranjem republike srpske u ovakom uredjenju je najgora opcija, jer su je ili trebali totalno odvojiti od pocetka ili nikako stvoriti. hebiga bar bi znali na cemu smo. ova nasa opcija nema napredka, jer svako vuce na svoju stranu i na kraju stojimo u mjestu. da ne spominjem troclano predsjednistvo koje te po svom uredjenju tjera da biras predstavnika samo iz svoje nacionalne skupine. uglavnom napredka ni na vidiku.

sarajevoxxxx
Posts: 26275
Joined: 28/11/2004 08:05
Location: Sarajevo
Has thanked: 29 times
Been thanked: 12 times

#246

Post by sarajevoxxxx » 15/06/2007 00:59

Da, i sto vise vrijeme prolazi sve biva vise jasno kolika se glupost desila u Dejtonu, i koliku su Bosnjacki politicari gresku napravili, ali eto , nekima ce biti jasno tek kada ostane par hiljada bosnjaka u RS-u sta im je Dejton donio. A do tada neka sanjaju (ti koji opravdavaju Dejton) da ce im najnoviji projekat ''Srebrenica'' srusiti RS.

liberal
Posts: 534
Joined: 29/12/2006 04:31
Location: Toronto

#247

Post by liberal » 15/06/2007 04:56

sarajevoxxxx wrote:Da, i sto vise vrijeme prolazi sve biva vise jasno kolika se glupost desila u Dejtonu, i koliku su Bosnjacki politicari gresku napravili, ali eto , nekima ce biti jasno tek kada ostane par hiljada bosnjaka u RS-u sta im je Dejton donio. A do tada neka sanjaju (ti koji opravdavaju Dejton) da ce im najnoviji projekat ''Srebrenica'' srusiti RS.

znas kako kazu vrijeme lijeci sve...12 godina od dejtona...jos par godina nek se ubije i vise niko nece pricat o povratku, nova generacija ce stasat i ona se sad oblikuje pa zato sad hare i mile udaraju ko ludi.obezbjedjuju svoju zaledjinu

User avatar
Shahab
Posts: 1997
Joined: 01/05/2007 08:31
Location: mahala

#248

Post by Shahab » 15/06/2007 09:46

Jastreb35 wrote:
Shahab wrote:
Jastreb35 wrote:Htio sam reci da nisu prijetnja.
Znaci ludi selafisti se uklapaju u tvoju sliku multietnicke, gradjanske i evropske BiH po uzoru na Svicarsku?
Ne znaci. Rekao sam da se u ocajnim situacijama ne bira saveznike. I partizani su bili u ocajnim situacijama, saradjivali su protiv nacista i sa cetnicima, ali to ne relativizira zdrave ciljeve partizanske borbe.

Da zakljucim, sukob na relaciji SDP-SBiH je normalna i pozitivna pojava. Normalna u poredjenju s parlamentarnim sjednicama gdje se poslanici fizicki obracunavaju, ili gdje jedan drugom kaze "Idi j... se" (ako ti treba primjer za oba slucaja reci). A pozitivno jer omogucava provjetravanje ideja. Medjutim, taj sukob ne moze imati prioritet nad sukobom s velikosrpstvom.
Cijenim tvoj konstruktivan prilaz, izgleda da jedini nudiš konkretne odgovore bez obzira što se ne slažemo po nekim pitanjima.
Ovde mnogi vide svrhu u kritici koja je sama po sebi cilj a jedini rezultat je širenje defetizma što jedino odgovara velikosrbima.

User avatar
Shahab
Posts: 1997
Joined: 01/05/2007 08:31
Location: mahala

#249

Post by Shahab » 15/06/2007 10:40


User avatar
Fair Life
Posts: 14269
Joined: 02/03/2004 00:00
Been thanked: 1 time

#250

Post by Fair Life » 15/06/2007 10:57

Bosna - zemlja zamrznuta u vremenu... (Vilijem Montgomeri)

Post Reply