Silajdzicev povratak

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
miop
Posts: 1051
Joined: 13/10/2005 12:50
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

#26 Re: Silajdzicev povratak

Post by miop » 14/10/2013 15:30

VjecitiStudent
Posts: 18950
Joined: 14/08/2008 13:42
Location: Životinjska farma

#27 Re: Silajdzicev povratak

Post by VjecitiStudent » 14/10/2013 15:42

theTruePath wrote:Neka se vrati ako hoce,ja bih mu dao glas :thumbup:
Hoće li opet ukidati RS?
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Albert Einstein

User avatar
BHCluster
Posts: 16739
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Has thanked: 183 times
Been thanked: 154 times
Contact:

#28 Re: Silajdzicev povratak

Post by BHCluster » 14/10/2013 15:44

Truetotrue wrote:HarisSilajdzic je definitivno tip politicara kakvog Bosnjaci, a i Bosna i Hercegovina trebaju. Obrazovan, elokventan, govori tecno i zapadne i istocne jezike, ima poznanstva i u EU, i u SAD, i u Aziji itd... Dobar za dovesti investicije, on je digao Zenicu na noge dovodeci Mitall, on je odveo nase firme u Libiju prije rata, on je doveo Kuvajtske turiste u BiH, on je trasirao danasnje dobre veze sa Turskom, on je spasio Ejuba Ganica itd...itd... Jedino sto mu zamjeram je sto nije stranku podmladio i doveo obrazovane mlade ljude.
Nemamo mi vise para za izdrzavanje LIPOGA ali ako je lipi voljan idemo svi na kazan...

User avatar
BHCluster
Posts: 16739
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Has thanked: 183 times
Been thanked: 154 times
Contact:

#29 Re: Silajdzicev povratak

Post by BHCluster » 14/10/2013 15:48

Image

crysis
Posts: 1340
Joined: 05/10/2009 16:47
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#30 Re: Silajdzicev povratak

Post by crysis » 14/10/2013 15:56

jel reko ovaj put do kada ostaje . inace se samo pojavljuje pred izbore i nakon njih se ispali.

User avatar
iz dna duše
Posts: 1394
Joined: 24/06/2008 13:38

#31 Re: Silajdzicev povratak

Post by iz dna duše » 14/10/2013 16:07

Šta če nam Siljadžić, to će nam on k'o biva nešto pomoći svojim povratkom...Bio je i on na vlasti, sjećate se kada su žarili i palili iz njegove SBiH, pozapošljavali svoje sljedbenike i rodbinu, postavili ih u Ministarstva, nakrali se kroz privatizacije, ubirali kajmak preko nekoliko javnih preduzeća i resornih ministarstava gdje su njihovi kadrovi bili glavni (Telecom, Elektro, BH pošta)...
Ili, ako neko zna za nešto drugo, neke investicije i sl, da nam je Haris donio, zamolila bih da me prosvijetli?! Što se tiče njegovih političkih uspjeha, Samo je "nasuho" grizao sa lanca i podizao tenzije, znajući i sam da od toga nema ništa, dok se ne steknu neki drugi preduvjeti...
Nego, ja bih zabranila svima onima koji se bave politikom od devedesetih naovamo da se ikada više kandiduju za bilo što....ne bih im dala ni da se politički angažiraju u vlastitim partijama, jer oni su kao one ćelije raka, dok od ijedan ima u organizmu, truje organizam i izaziva metastaze. zato, neka se svi ovi iz devedesetih do sada povuku, neka im daju i penzije, što se mene tiče, em će manje koštati nego sada što koštaju, em će jedino tako - tijelo - država, imati šanse sa novim ljudima, nekompromitiranim, da ozdravi u dogledno vrijeme. Da se manimo podgrejanih političkih "leševa"....nema od njih ništa, neka uživaju u starosti....ja to neću moći, s obzirom da radim u "realnom" sektoru koji iscrpljuje do bola, troši i fizički i psihički, a i materijalno je sve nestabilno. Boga pitaj koliko imam neplaćenih doprinosa u svojo "karijeri" i neuvezanog staža...oni to bar nisu iskusili i što se mene tiče, Zbogom im!

User avatar
XXS
Posts: 1693
Joined: 29/11/2009 19:32
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

#32 Re: Silajdzicev povratak

Post by XXS » 14/10/2013 16:49

Ma ja, sigurno se vraca zbog spasa naroda i drzave, a ne zato sto je ostalo jos par atraktivnih kolaca za privatizaciju.

Lafo donosi investicije i lovu u BIH.
Jos samo da nam kaze koliko iznosi?

User avatar
BHCluster
Posts: 16739
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Has thanked: 183 times
Been thanked: 154 times
Contact:

#33 Re: Silajdzicev povratak

Post by BHCluster » 14/10/2013 17:11

XXS wrote:Ma ja, sigurno se vraca zbog spasa naroda i drzave, a ne zato sto je ostalo jos par atraktivnih kolaca za privatizaciju.

Lafo donosi investicije i lovu u BIH.
Jos samo da nam kaze koliko iznosi?
Omjer je uvijek 1 naspram 2ili za lipog nije on pohlepan.

User avatar
O'zone
Globalni moderator
Posts: 21791
Joined: 17/02/2008 20:29
Location: Kad god popizdite na vlast, sjetite se da i u opoziciji sjede ista takva govna...."
Has thanked: 54 times
Been thanked: 241 times

#34 Re: Silajdzicev povratak

Post by O'zone » 14/10/2013 18:01

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII KRENULO JEEEEEEEEEEEEEE
PO KO ZNA KOJI PUT: Haris Silajdžić se vraća na čelo Stranke za BiH?
Ponedjeljak | 14.10.2013.

Izvor Dnevnoga lista je otkrio strogo čuvanu tajnu, osnivač Stranke za BiH, ponekad počasni, a u biti neuništivi i vječni predsjednik stranke, kontroverzni i karizmatični Haris Silajdžić se definitivno vraća u politički život BiH i na čelo SBiH
(FORUM KLIX-a) :mrgreen:
haris silajdzicIzvor Dnevnoga lista je otkrio strogo čuvanu tajnu, osnivač Stranke za BiH, ponekad počasni, a u biti neuništivi i vječni predsjednik stranke, kontroverzni i karizmatični Haris Silajdžić se definitivno vraća u politički život BiH i na čelo SBiH.

Samozatajni Silajdžić je prosudio kako je vrag odnio šalu, država opasno visi pod naletom razjarenih i zavađenih političkih šarlatana, kvazipatriota, ali i goropadnih cjepača te je donio sudbonosnu odluku o ponovnom povratku i to nešto ranije nego je planirao kada je privremeno napuštao političku pozornicu prije nekoliko godina nakon što je i lično na izborima doživio kataklizmu.


Dugo oklijevao

Prema tvrdnjama našega izvora, Haris Silajdžić će prvo početi davati izjave i komentirati političke prilike u BiH, a onda će i definitivno preuzeti vođenje SBiH. Ovdje je vrlo bitno podsjetiti kako je Haris Silajdžić statutarno i danas predsjednik SBiH i nikada formalno-pravno i nije napustio lidersku poziciju niti je razriješen sa te dužnosti. Silajdžić je samo prenio svoje predsjedničke ovlasti na potpredsjednika SBiH Amera Jerlagića. Dakle, Jerlagić nije “stvarni i trajni” šef SBiH nego samo koristi ovlasti u ime Harisa Silajdžića. Utemeljitelj SBiH, bivši ministar vanjskih poslova, te bošnjački član državnoga Predsjedništva, odlučio se na povratak u aktivni politički život jer smatra kako stvari u BiH izmiču kontroli i da postoji velika opasnost po opstanak države jer se ključni akteri ne mogu dogovoriti oko najvažnijih pitanja.

Dugo je oklijevao i držao se svojih principa, međutim, previše se pogubnih političkih problema navalilo na ionako krhku državnu arhitekturu pa je “mesija” Silajdžić ugledao sebe kao spasitelja nacije i države. Trgovina državnom imovinom, “Sejdić i Finci”, Izborni zakon i međusobni rat do istrjebljenja bošnjačkih elita, prelili su čašu i Silajdžić očigledno ne može više biti sjediti skrštenih ruku u “političkoj hladovini”. Bilo bi to i previše bizarno i degutantno obrazloženje bez prepoznavanja šanse i ambicije da se ponovno dokopa moći i draži oca i vođe nacije. Naravno, u svim tim problemima i sukobima Haris Silajdžić vidi veliku šansu za svoj ponovni politički uspon pa i za jačanje SBiH. Njemu objektivno na ruku idu politički haos, stalni žestoki sukobi i svađe i sterilnost osobito bošnjačkih političkih lidera kao i činjenica da među bošnjacima trenutačno nema izrasloga harizmatičnoga lidera koji može povući procese naprijed i okupiti bošnjačko biračko tijelo i kritičnu intelektualnu elitu za rješavanje nagomilanih političkih i ekonomskih problema.

Jačanje stranke

Podsjećamo, Haris Silajdžić se povukao s političke scene u BiH nakon zadnjih općih izbora 2010. godine, međutim, niti tada nije kazao kako definitivno napušta politiku i SBiH. On je samo jasno poručio kako se neće pojavljivati u medijima do 2014. godine, dakle, do godine novih izbora, što je bio određeni signal da će se Silajdžić ipak aktivirati pred izbore. Slične poteze on je vukao i ranije i doista je uspijevao svojim šokantnim povratkom ojačati stranku i izboriti dobre izborne rezultate. Hoće li to i sada uraditi, pokazat će vrijeme, iako treba biti objektivan, on ima silno uporište za ambiciju i optimizam, jer mnogo je “crnih” tonova i okolnosti koji idu na ruku i Harisu Silajdžiću i njegovoj SBiH. Bošnjačke elite lutaju, narod traži svježu krv i novu energiju. Na vrh glave im je i Lagumdžije, Izetbegovića, Tihića pa i Radončića.

Koliko kod to ne željeli priznati ili možda ignorirali “potrošenoga” osnivača SBiH, već je isplivalo kako se aktealni bošnjački čelnici ne raduju povratku Harisa Silajdžića. Njemu se može mnogo toga spočitati i nalijepiti, od taštine pa do teškoga karaktera i nekih sumnjivih malverzacija, ali političku vještinu i harizmu teško da u toj ravni ima neko od njegovih konkurenata. Stranka mu je posrnula davno i onemoćala. Amer Jerlagić je puno truda uložio u njenu konsolidaciju i osvježenja. Koliko god to zvučalo groteskno i pluralistički jadno, ali to je zapravo jedina istinska, nešto jača, opoziciona snaga u FBiH. U kontekstu stabilizovanja nije beznačajno, evo, otkriti kako je u Tuzli nedavno kompletna općinska organizacija Bosanke patriotske stranke generala Sefera Halilovića prešla u SBiH. Ima još sličnih nagovještaja sa terena. Slijedi, dakle, vrlo uzburkano i zanimljivo nadmetanje na bošnjačkoj političkoj sceni. Haris Silajdžić je majstor motivacije i političke taktike. Jesu li ga birači zaboravili ili definitivno prekrižili ili sa žudnjom ipak očekuju njegovu spasiteljsku misiju enigma je koju će opšti izbori ogoljeti.

Povratak Harisa Silajdžića je za početak dovoljno bombastična pojava.

User avatar
mO k3
Posts: 29311
Joined: 23/09/2009 14:16
Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
Has thanked: 884 times
Been thanked: 525 times

#35 Re: Silajdzicev povratak

Post by mO k3 » 14/10/2013 18:04

Hare :thumbup:

theTruePath
Posts: 8483
Joined: 26/12/2009 15:23

#36 Re: Silajdzicev povratak

Post by theTruePath » 14/10/2013 19:23

Hare je bio dobar,Bosnji iz guzice u glavu dodje obicno jako kasno,sad ljudi zale za njim,ali dok je bio aktivan svi ga napadali.Ali znam 100% da izadje na izbore da bi pobjedio

User avatar
Danguba
Posts: 11931
Joined: 01/12/2003 00:00
Location: Tu negdje

#37 Re: Silajdzicev povratak

Post by Danguba » 14/10/2013 19:28

Eto nama Hareta. :D

theTruePath
Posts: 8483
Joined: 26/12/2009 15:23

#38 Re: Silajdzicev povratak

Post by theTruePath » 14/10/2013 19:30

Danguba wrote:Eto nama Hareta. :D

Nama bi bilo dobro,ali je nerealno

Nece on,,,sad ce njemu 70 godina..on zeli da uziva u zivotu,boli njega za Bosnom sada,a i ne krivim ga..sta ce

beeri
Posts: 182
Joined: 27/10/2008 17:08
Location: Sarajevo

#39 Re: Silajdzicev povratak

Post by beeri » 14/10/2013 20:04

theTruePath wrote:
Danguba wrote:Eto nama Hareta. :D

Nama bi bilo dobro,ali je nerealno

Nece on,,,sad ce njemu 70 godina..on zeli da uziva u zivotu,boli njega za Bosnom sada,a i ne krivim ga..sta ce
Hoce,hoce :wink:

popokatepetl_com
Posts: 1097
Joined: 28/10/2012 12:43

#40 Re: Silajdzicev povratak

Post by popokatepetl_com » 14/10/2013 20:13

Ne razumijem zasto bi neko dao glas sarlatanu koji je glavni krivac sto se nalazimo u ovakvim govnima?

VjecitiStudent
Posts: 18950
Joined: 14/08/2008 13:42
Location: Životinjska farma

#41 Re: Silajdzicev povratak

Post by VjecitiStudent » 14/10/2013 20:21

popokatepetl_com wrote:Ne razumijem zasto bi neko dao glas sarlatanu koji je glavni krivac sto se nalazimo u ovakvim govnima?
Dat će oni koji odgovaraju sljedećem opisu
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Albert Einstein

StupskaBitanga
Posts: 15590
Joined: 20/12/2006 16:59

#42 Re: Silajdzicev povratak

Post by StupskaBitanga » 14/10/2013 20:24

ko će nama vratiti potrošeno i propalo vrijeme od 2006-danas

beeri
Posts: 182
Joined: 27/10/2008 17:08
Location: Sarajevo

#43 Re: Silajdzicev povratak

Post by beeri » 14/10/2013 20:28

StupskaBitanga wrote:ko će nama vratiti potrošeno i propalo vrijeme od 2006-danas
Ovaj sa pocetka ove stranice(video), koliko se sjecam, za njega si glasao na proslim izborima :)

Holms
Posts: 493
Joined: 27/01/2012 22:51

#44 Re: Silajdzicev povratak

Post by Holms » 14/10/2013 22:53

čobane, vrati se
ovce tvoje, ne mogu bez tebe :izet: :lol:

User avatar
akcid
Posts: 1899
Joined: 09/04/2013 13:49
Location: Sarajevo

#45 Re: Silajdzicev povratak

Post by akcid » 14/10/2013 23:49

Hrulj wrote:Evo bas citam kako bi se Silajdzic mogao vratiti na celo SzBiH...
A gdje čitaš, ko piše o tome?

Zna li Silajdžić išta o ovom "povratku"?

User avatar
cyprus
Posts: 38114
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna
Has thanked: 45 times
Been thanked: 178 times

#46 Re: Silajdzicev povratak

Post by cyprus » 14/10/2013 23:53

Gluho bilo :cry:

Basvod
Posts: 2098
Joined: 23/06/2013 08:24

#47 Re: Silajdzicev povratak

Post by Basvod » 15/10/2013 15:16

Neka ga.
Izbori ce pokazati da li je povratak opravdan ili ne.
Do naroda je.

User avatar
sarajlija80
Posts: 2074
Joined: 26/07/2013 10:37

#48 Re: Silajdzicev povratak

Post by sarajlija80 » 15/10/2013 15:19

reha zafalizlo repa ,ostalo jos da podjele mrvice koje su ostavili.

User avatar
Styling
Posts: 4812
Joined: 08/10/2013 10:29
Location: Izvan lokalnih dešavanja
Has thanked: 189 times
Been thanked: 290 times

#49 Re: Silajdzicev povratak

Post by Styling » 16/10/2013 08:47

Ja sam čula da će koalirati za Željkom na narednim izborima. Vjeruju da njih dvojica u talu mogu polučiti dobre izborne rezultate i eliminisati iz vlasti neke stranke koje smatraju da im je vlast Bogom dana.

A eto i prilike za Željka da se na narednim izborima kandiduje za Predsjedništvo iz reda "Ostalih", naravno pod uslovom da dođe do ustavnih promjena. Hare bi u tom slučaju bio premijer. "Dynamic Duo".

User avatar
antimobbing
Posts: 2693
Joined: 10/11/2009 22:54
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#50 Re: Silajdzicev povratak

Post by antimobbing » 16/10/2013 11:06

http:// www. zurnal. info/novost/6287/doktorov-zadnji-let-za-tursku
Pobornici druge teorije o razlazu sa SDA, skloni su analizi njegovog psihološkog profila i uzroke vide u Silajdžićevoj "narcisoidnoj prirodi" te želji da bude "prvi u Bošnjaka".
http://sr.wikipedia.org/wiki/PsihopatijaOčekivanja 'mahale', da će psiho-devijantni i 100% patološki lažov Haris i njegovi psiho-patološki klonovi koji generiraju probleme u ovoj državi već 20 godina biti dio rješenja za njihove egzistencijalne probleme, graniči se sa kolektivnim ludilom. :D

Post Reply