SBIH

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
moke_31
Posts: 1659
Joined: 18/05/2011 14:54
Has thanked: 55 times
Been thanked: 4 times

#351 Re: SBIH

Post by moke_31 » 19/12/2012 09:48

VjecitiStudent wrote:
SA 071 wrote:Kao odgovor za Vječitog Studenta:

Ja koliko se sjećam više puta sam naveo da su dva amandmana bila odlična, jedan podvala, a jedan katastrofa. Sve ono što državu osnaži u ona dva dobra amandmana, nulira onaj katastrofalni. Neke stvari koje si naveo jesu bile napredak u odnosu na postojeće stanje.
1. Odbrana, sud, tužilaštvo, međunarodni transport, indirektni porezi, izborni proces...-sve je to već bilo preneseno na državu i ovime bi bilo samo dodatno potvrđeno. Ono sada može biti vraćeno na entitete samo uz saglasnost oba entiteta i države. Ali i u slučaju da je ušlo u ustav, u takvoj konstelaciji odnosa gdje ima saglasnost da se to vrati entitetima, bilo bi moguće izglasati izmjene ustava i sve to vratiti u nadležnost entitetima. Prava korist od ovog amandmana je zapravo bila u proširenju ovlasti države na poljoprivredu, ekologiju, nauku i tehnologiju...
Sta je definisano u Ustavu, sta nije je itekako bitno, jer za razliku od izmjena obicnih zakona gdje je u parlamentu dovoljna prosta vecina (+ odredba o entitetskom glasanju), za izmjenu ustava je potrebna dvotrecinska vecina glasova.
Tako da npr. izdajnickom scenariju koji vidjamo ovih dana u nekim stvarima, srecom nedostaje dovoljno ruku za izmjene ustava i realizaciju nekih katastrofalnih scenarija.
2. Ništa ovdje ne govori o jačanju države. Naprotiv, govori da je samo ono što je izričito navedeno kao nadležnost države u ustavu njena ingerencija, a sve ostalo je na entitetima.
Itekako govori. Svaki zakon zbog neusklađenosti sa evropskim standardima moze pasti zbog ove "sitnice".
3. Već sam ti pod 1. objasnio da nije "šija al' jeste vrat". Ako imaš saglasnost entiteta i države možeš vratiti nadležnost na niži nivo. Ali ako već postoji ta saglasnost, onda bi u parlamentu lako mogao izlasati nove izmjene ustava kojima bi to isto bilo urađeno (vraćene nadležnosti) samo na drugačiji, možda čak jednostavniji način (nema potrebe za saglasnosti entiteta, a ovako kako je sada uvijek Federacija može kočiti).
Ovim je ljestvica za vracanje ovlasti entitetima samo jos vise postavljena, jer vecina na drzavnom nivou i entitetskom potrebna za saglasnost moze biti itekako razlicita.
4. Nigdje veze. Nosilac zakonodavne vlasti je praktično i sada parlamentarna skupština. Fol je u mogućnosti blokiranja rada i raspuštanju parlamenta. Ovo oko parlamentarne skupštine je upravo sve sama katastrofa.
Ovim se jos jednom podvlaci da je drzavni parlament iznad entitskih. Sitnica po tebi????
5. i 8. Venecijanska komisija je uz ovo oko raspuštanja parlamenta bez ustavnog mehanizma za otklanjanje blokade, kao glavni nedostatak današnje ustava i tadašnjih amandmana u sklopu "aprila" navela upravo preširoko postavljanje i neprecizno definisanje vitalnog nacionalnog interesa i samo entitetsko glasanje. Tako da dvije najvažnije stvari nefunkcionisanja ove države i osnovni razlozi zbog kojih se ulazilo u izmjene ustava, ovim amandmanima nisu ni dotaknute!
Naprotiv, u aprilskom paketu su pitanja koja su od vitalnog nacionalnog interesa vrlo precizno definisana, a procedura odlucivanja i podmetanja nogu vremenski ogranicena. Sadasnje stanje je i neprecizno i vremenski potpuno neodređeno.
6. Ponovo "nije šija jeste vrat"-umjesto predsjedavajućeg i dva člana predsjedništva koji se rotiraju, imao bi predsjednika i dva potpredsjednika koji se rotiraju. Čista kozmetika. Plus kod ovog amandmana je da se odluke nešto lakše donose, plus ili minus (zavisi kako se gleda) je što se umanjuju nadležnosti "predsjedništva" (ali se jača vijeće ministara ili premijer), ali ogroman minus je što se, prema "aprilu", isti ne biraju direktno na izborima već indirektno u parlamentu. Znači, ako imamo blokadu u parlamentu, nema ni predsjednika ni njegovih podpredsjednika. Država bez glave.
U mnogim lijepo uređenim zemljama, Njemackoj npr. predsjednik je tek ikebana, bez ikakvih znacajnih ovlasti, i bez velike stete ako je njegova pozicija privremeno upraznjena.
Iz skromnih ovlasti sadasnjeg Predsjednistva, a aprilski paket je po ovlastima vrlo slican, posljedice po drzavu su zbilja minimalne.
7. Tačno, vijeće ministara je ojačano i sama uloga predsjednika vijeća ministara ili premijera je jača. Ali problem je u parlamentu, što se može desiti situacija da imaš teoretski jako vijeće ministara, ali ga ne možeš imenovati. A ono u tehničkom mandatu zna se šta može i koje odluke donostiti-čisti auto pilot (ako shvataš o čemu govorim).
Vakum slican ovome, tj. stara vlada u tehnickom mandatu, nova jos nije izglasana, postoji u sto i jednoj parlamentarnoj demokratiji svijeta.
Koliko smo ono dugo bili u ovom sazivu bez Vijeca ministara?
No bitno je da vlada postoji i da moze obavljati svoje izvrsne funkcije.
9. Očito si pomiješao dom naroda i predstavnički dom. Prema ovome što si naveo, govori se o načinu raspuštanja doma naroda. Sada, čak i ako se raspusti dom naroda na način koji si naveo, predstavnički dom i dalje postoji. Po "aprilskim" rješenjima se raspušta parlamentarna skupština BiH i dolazi do nepostojanja "nosioca zakonodavne vlasti" na koju si u tački 4. onanisao. Tosu te male podvale koje ograničeni bošnjo ne uviđa. Čak i da mu ih crtaš.
Ja cu ti sad lijepo nacrtati kako sada izgleda

Daytonski Ustav
c) Sve zakonodavne odluke moraju biti odobrene od strane oba doma.
g) Dom naroda se može raspustiti odlukom Predsjedništva ili samog Doma, pod uslovom da je odluka Doma o raspuštanju donijeta većinom koja uključuje većinu delegata iz reda najmanje dva naroda, bošnjačkog, hrvatskog ili srpskog. Dom naroda koji je izabran u prvim izborima poslije stupanja na snagu ovog Ustava ne može biti raspušten.
Znaci, ukoliko se Dom naroda raspusti odlukom vecine hrvatski i srpskih delegata, drzavni parlament je prakticno paralisan, jer nikakve zakonodavne odluke ne moze donositi.
Tvoj zaključak je na kraju potpuno pogrešan. Možda si zato "vječiti student"?! Sve ovlasti prenesene na državu se i sada, a i u slučaju usvajanja "aprila" mogu vratiti nižem nivou vlasti ako za to ima saglasnosti većine u oba entiteta i državi na svim stranama. Sada se to može vratiti uz saglasnost oba entiteta i države, a "aprilskim" paketom bi se to jednostavno izglasalo u parlamentu kao izmjena ustava, uz uslov da imamo takvu konstelaciju odnosa, odnosno da Dodik, Čović i Lagumdžija (sa Fahrom) imaju dovoljno ruku na svim ovim nivoima kao što je skoro pa danas situacija. Umalo.
Znacaj visine ljestvice koja je za izmjenu Ustava puno visa nego za obicne zakone nam je ovih dana svima jasna, zar ne?
P.S. Upravo kada govoriš o izboru Silajdžića za člana predsjedništva, potvrđuješ nedostatak "aprilskog paketa", jer izborna volja naroda je bila da ih predstavlja Silajdžić (preko 350.000 glasova, a prema "aprilu" njih niko ne bi pitao nego bi im predstavnik bio onaj koga dogovore Dodik, Čović i Tihić. Tada je izbor bio Tihić, a danas bi to možda bio Fahrudin Radončić ili neko sličan njemu. Aferim na pameti!
U Njemackoj, Italiji, ... i mnogim drugim demokratijama koje su uredjene slicno nasoj, gdje predsjednik igra uglavnom ceremonijalnu ulogu, predsjednik drzave se bira indirektno, u parlamentu ili nekoj kombinaciji parlamenta i nizih nivoa vlasti.
Za razliku npr. od zemalja sa predsjednickim sistemom, USA najbolji primjer, gdje se predsjednik bira na direktnim izborima.

Medjutim slazem se, znacaj Haretovog ubleharenja je bio toliki da je aprilski paket morao pasti po svaku cijenu.
Lafe pokušavaš odbraniti neodbranjivo. Čovjek te logikom razbijo i dokazo da je u par dobrih amandmana zamaskirano nekoliko vrlo opasnih koje bi Dodik mogao povući kada stekne uslove za to. Ovdje posebno mislim na raspuštanje parlamenta i neizbor Predjsedništva. Za državu kakva smo mi ovo su vrlo opsane stvari a ti nam daješ poređenja sa Italijom, Njmačkom i sl.

Svi se slažemo da je u Aprilskom paketu bilo par finih kozmetičkih izmjena koje u realnosti praktično ne bi ništa značile za život običnog čovjeka, one ključne kao što je entitetsko glasanje i vitalni nacionalni interes nisu uopće dotaknute, ali stvari ne trebaš gledati sa pozicije političke stranke za koju navijaš.


User avatar
antimobbing
Posts: 2693
Joined: 10/11/2009 22:54
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#352 Re: SBIH

Post by antimobbing » 19/12/2012 20:15

FOČANSKI PROPISI wrote:
luckylaka wrote: Jerlagić vozi dvije Toyote !
Kako?
Mene su učili da se ne može sjediti na dvije stolice , a kamoli voziti dva auta.
Jerlagić privatno ima dva jeepa jednu Toyotu metalik crne boje, a druga Toyota je metalik sive boje, ukupne vrijednosti oko 150.000 KM.

nokia e8
Posts: 36
Joined: 03/12/2012 11:06

#353 Re: SBIH

Post by nokia e8 » 19/12/2012 21:48

antimobbing wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
luckylaka wrote: Jerlagić vozi dvije Toyote !
Kako?
Mene su učili da se ne može sjediti na dvije stolice , a kamoli voziti dva auta.
Jerlagić privatno ima dva jeepa jednu Toyotu metalik crne boje, a druga Toyota je metalik sive boje, ukupne vrijednosti oko 150.000 KM.
jebe te matematika, pa covjek je bio 4 godine direktor javne kompanije, zna se koliko ja plata dir EP to je mogao kupit od zarađene plate za dvije godine

User avatar
antimobbing
Posts: 2693
Joined: 10/11/2009 22:54
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#354 Štediša Jerlagić

Post by antimobbing » 19/12/2012 22:20

nokia e8 wrote:to je mogao kupit od zarađene plate za dvije godine
Hahahahahahahaha uljepšao si mi dan jeste, jeste od plate je kupio. Jerlagić je inače bio poznat bio po kupovini svega od plate. Štedio čovjek od plate i sada ko hadžo ulazi u Projekte vrijedne nekoliko miliona KM. Sve pošteno i od plate hahahahahahahaha. Štedi i ti pa ćeš za 5 godina, kao Jerlagić od plate imati vozni park od 150.000 KM.

beeri
Posts: 182
Joined: 27/10/2008 17:08
Location: Sarajevo

#355 Re: Štediša Jerlagić

Post by beeri » 19/12/2012 22:28

antimobbing wrote:
nokia e8 wrote:to je mogao kupit od zarađene plate za dvije godine
Hahahahahahahaha uljepšao si mi dan jeste, jeste od plate je kupio. Jerlagić je inače bio poznat bio po kupovini svega od plate. Štedio čovjek od plate i sada ko hadžo ulazi u Projekte vrijedne nekoliko miliona KM. Sve pošteno i od plate hahahahahahahaha.
Po tvojim postovima vidim da opasno mrzis Jerlagica,mora da te je negdje "zajebao" :D

User avatar
antimobbing
Posts: 2693
Joined: 10/11/2009 22:54
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#356 Re: Štediša Jerlagić

Post by antimobbing » 19/12/2012 22:34

beeri wrote:
antimobbing wrote:
nokia e8 wrote:to je mogao kupit od zarađene plate za dvije godine
Hahahahahahahaha uljepšao si mi dan jeste, jeste od plate je kupio. Jerlagić je inače bio poznat bio po kupovini svega od plate. Štedio čovjek od plate i sada ko hadžo ulazi u Projekte vrijedne nekoliko miliona KM. Sve pošteno i od plate hahahahahahahaha.
Po tvojim postovima vidim da opasno mrzis Jerlagica,mora da te je negdje "zajebao" :D
Ma jok ba samo mi šega kako raja veze nema, a na iskušenju sam da ovdje svašta napišem. :D

SA 071
Posts: 2514
Joined: 10/11/2006 09:55
Location: Sarajevo

#357 Re: SBIH

Post by SA 071 » 19/12/2012 22:54

Mobing ba, pa ti i jesi svašta napisao i svašta pišeš, samo ništa suvislo... :lol:

I ja stičem dojam da te nešto debelo "zajebao". Mora da se samo on našao na putu ostvarenja jednog odličnog tala, ha? :lol: :lol: :lol:

User avatar
antimobbing
Posts: 2693
Joined: 10/11/2009 22:54
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#358 Re: SBIH

Post by antimobbing » 19/12/2012 22:55

SA 071 wrote:Mobing ba, pa ti i jesi svašta napisao i svašta pišeš, samo ništa suvislo... :lol:

I ja stičem dojam da te nešto debelo "zajebao". Mora da se samo on našao na putu ostvarenja jednog odličnog tala, ha? :lol: :lol: :lol:
Ma mislite šta god želite baš me briga. :lol:

SA 071
Posts: 2514
Joined: 10/11/2006 09:55
Location: Sarajevo

#359 Re: SBIH

Post by SA 071 » 19/12/2012 23:04

antimobbing wrote:
SA 071 wrote:Mobing ba, pa ti i jesi svašta napisao i svašta pišeš, samo ništa suvislo... :lol:

I ja stičem dojam da te nešto debelo "zajebao". Mora da se samo on našao na putu ostvarenja jednog odličnog tala, ha? :lol: :lol: :lol:
Ma mislite šta god želite baš me briga. :lol:
Jebi ga takav dojam ostavljaš... :-)

udrch
Posts: 8472
Joined: 14/10/2008 10:08

#360 Re: SBIH

Post by udrch » 19/12/2012 23:15

antimobbing wrote:
SA 071 wrote:Mobing ba, pa ti i jesi svašta napisao i svašta pišeš, samo ništa suvislo... :lol:

I ja stičem dojam da te nešto debelo "zajebao". Mora da se samo on našao na putu ostvarenja jednog odličnog tala, ha? :lol: :lol: :lol:
Ma mislite šta god želite baš me briga. :lol:
fakat, ako uzmemo da je plata u EP bar 5 milja, a nije ispod, znači da je za četiri godine zaradio 240000 KM..
i ja mislim da te negdje pričepio..

User avatar
antimobbing
Posts: 2693
Joined: 10/11/2009 22:54
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#361 Re: SBIH

Post by antimobbing » 19/12/2012 23:20

Tema je SBiH, a predCjednik je Jerlagić. Samo se držimo teme ''za i protiv''.
Pišemo i na drugim temama isto ovako. Zar ne? Dakle ništa osobno.

jahorina13
Posts: 53
Joined: 23/01/2010 17:32

#362 Re: SBIH

Post by jahorina13 » 20/12/2012 09:35

SA 071 wrote:Kao odgovor za Vječitog Studenta:

Ja koliko se sjećam više puta sam naveo da su dva amandmana bila odlična, jedan podvala, a jedan katastrofa. Sve ono što državu osnaži u ona dva dobra amandmana, nulira onaj katastrofalni. Neke stvari koje si naveo jesu bile napredak u odnosu na postojeće stanje.

1. Odbrana, sud, tužilaštvo, međunarodni transport, indirektni porezi, izborni proces...-sve je to već bilo preneseno na državu i ovime bi bilo samo dodatno potvrđeno. Ono sada može biti vraćeno na entitete samo uz saglasnost oba entiteta i države. Ali i u slučaju da je ušlo u ustav, u takvoj konstelaciji odnosa gdje ima saglasnost da se to vrati entitetima, bilo bi moguće izglasati izmjene ustava i sve to vratiti u nadležnost entitetima. Prava korist od ovog amandmana je zapravo bila u proširenju ovlasti države na poljoprivredu, ekologiju, nauku i tehnologiju...

2. Ništa ovdje ne govori o jačanju države. Naprotiv, govori da je samo ono što je izričito navedeno kao nadležnost države u ustavu njena ingerencija, a sve ostalo je na entitetima.

3. Već sam ti pod 1. objasnio da nije "šija al' jeste vrat". Ako imaš saglasnost entiteta i države možeš vratiti nadležnost na niži nivo. Ali ako već postoji ta saglasnost, onda bi u parlamentu lako mogao izlasati nove izmjene ustava kojima bi to isto bilo urađeno (vraćene nadležnosti) samo na drugačiji, možda čak jednostavniji način (nema potrebe za saglasnosti entiteta, a ovako kako je sada uvijek Federacija može kočiti).

4. Nigdje veze. Nosilac zakonodavne vlasti je praktično i sada parlamentarna skupština. Fol je u mogućnosti blokiranja rada i raspuštanju parlamenta. Ovo oko parlamentarne skupštine je upravo sve sama katastrofa.

5. i 8. Venecijanska komisija je uz ovo oko raspuštanja parlamenta bez ustavnog mehanizma za otklanjanje blokade, kao glavni nedostatak današnje ustava i tadašnjih amandmana u sklopu "aprila" navela upravo preširoko postavljanje i neprecizno definisanje vitalnog nacionalnog interesa i samo entitetsko glasanje. Tako da dvije najvažnije stvari nefunkcionisanja ove države i osnovni razlozi zbog kojih se ulazilo u izmjene ustava, ovim amandmanima nisu ni dotaknute!

6. Ponovo "nije šija jeste vrat"-umjesto predsjedavajućeg i dva člana predsjedništva koji se rotiraju, imao bi predsjednika i dva potpredsjednika koji se rotiraju. Čista kozmetika. Plus kod ovog amandmana je da se odluke nešto lakše donose, plus ili minus (zavisi kako se gleda) je što se umanjuju nadležnosti "predsjedništva" (ali se jača vijeće ministara ili premijer), ali ogroman minus je što se, prema "aprilu", isti ne biraju direktno na izborima već indirektno u parlamentu. Znači, ako imamo blokadu u parlamentu, nema ni predsjednika ni njegovih podpredsjednika. Država bez glave.

7. Tačno, vijeće ministara je ojačano i sama uloga predsjednika vijeća ministara ili premijera je jača. Ali problem je u parlamentu, što se može desiti situacija da imaš teoretski jako vijeće ministara, ali ga ne možeš imenovati. A ono u tehničkom mandatu zna se šta može i koje odluke donostiti-čisti auto pilot (ako shvataš o čemu govorim).

9. Očito si pomiješao dom naroda i predstavnički dom. Prema ovome što si naveo, govori se o načinu raspuštanja doma naroda. Sada, čak i ako se raspusti dom naroda na način koji si naveo, predstavnički dom i dalje postoji. Po "aprilskim" rješenjima se raspušta parlamentarna skupština BiH i dolazi do nepostojanja "nosioca zakonodavne vlasti" na koju si u tački 4. onanisao. Tosu te male podvale koje ograničeni bošnjo ne uviđa. Čak i da mu ih crtaš.

Tvoj zaključak je na kraju potpuno pogrešan. Možda si zato "vječiti student"?! Sve ovlasti prenesene na državu se i sada, a i u slučaju usvajanja "aprila" mogu vratiti nižem nivou vlasti ako za to ima saglasnosti većine u oba entiteta i državi na svim stranama. Sada se to može vratiti uz saglasnost oba entiteta i države, a "aprilskim" paketom bi se to jednostavno izglasalo u parlamentu kao izmjena ustava, uz uslov da imamo takvu konstelaciju odnosa, odnosno da Dodik, Čović i Lagumdžija (sa Fahrom) imaju dovoljno ruku na svim ovim nivoima kao što je skoro pa danas situacija. Umalo.

P.S. Upravo kada govoriš o izboru Silajdžića za člana predsjedništva, potvrđuješ nedostatak "aprilskog paketa", jer izborna volja naroda je bila da ih predstavlja Silajdžić (preko 350.000 glasova, a prema "aprilu" njih niko ne bi pitao nego bi im predstavnik bio onaj koga dogovore Dodik, Čović i Tihić. Tada je izbor bio Tihić, a danas bi to možda bio Fahrudin Radončić ili neko sličan njemu. Aferim na pameti!
:thumbup: :thumbup:

User avatar
JoseMujica
Posts: 21106
Joined: 11/01/2011 14:33
Location: pod svjetlima Neona
Has thanked: 153 times
Been thanked: 114 times

#363 Re: SBIH

Post by JoseMujica » 20/12/2012 09:46

jeste li primjetili da ove apologete dotura svi imaju neke nickove sa rednim brojevima?

User avatar
antimobbing
Posts: 2693
Joined: 10/11/2009 22:54
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#364 Re: SBIH

Post by antimobbing » 20/12/2012 10:03

JoseMujica wrote:jeste li primjetili da ove apologete dotura svi imaju neke nickove sa rednim brojevima?
Apologete će zaboravit ideologiju za jedno desetak godina ukoliko u BiH ne bude proveden USKOK i uspostavljena SOCIJALNA i pravna država gdje će svi imati podjednako, zašto su veoma male šanse u ovoj pravnoj anarhiji Daytona. Već sutra će zaboraviti ideologiju kada počnu gulili po 12 sati kao robovi od jutra do mraka za crkavicu u privatnim fabrikama i firmama današnjih beskrupuloznih HARAM multi-milionera Hareta, Jerlagića i Heće za neke bijedne plate kao što su sada ljudi rade u Kini i Indiji, a koje danas ovako indoktrinirano brane.

Sadašnji haram multi-milioner Jerlagić za desetak godina će vas gledati s' visine kao što vas ovih dana gleda sa tv ekrana, a vi ćete raditi u njegovoj fabrici od jutra do mraka kao robovi.
Image Image

Ovim tempom za desetak godina će se napraviti država 100% BiH robovlasnika i robova u kojoj uopće neće biti srednje klase, koje inače već danas nema jer ko god je u dugu i ima kredit nije srednja klasa već fukara u minusu.

Strane investicije se smišljeno odbijaju birokratskim sredstvima da sutra ne bi bili konkurencija domaćim HARAM robovlasnicima koji već prave firme i fabrike novcem koji su UKRALI od nas građana.

Sutra ćete klečati na koljenima i plaćati direktorima da se zaposlite u privatnim HARAM fabrikama i firmama Hareta, Jerlagića i Heće kako bi radili za neke bijedne plate kao što su sada ljudi rade u Kini i Indiji.

Ukoliko vi to ne doživite, doživjet će neko od vaših koji ostanu živjeti u BiH.

Da ovo ne bi doživjeli treba poslušati predstavnike velikih sila ...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/moon-sva ... /121210179

Moon: Svaki sistem se može promijeniti, ako se ne poštuje volja birača

"Građani se suočavaju s korupcijom u obrazovanju, zdravstvu, pravosuđu i to u mnogome narušava temelje ove države. Shvatio sam da građani smatraju da korupcija kreće od samog vrha i ide sve do najnižijih nivoa vlasti. Svaki put kada se sastanem s nekim od političara, istaknem problem korupcije kao ogromnu kočnicu napretka ove zemlje. Želim da ohrabrim sve građane da otvoreno progovore o ovom problemu, da traže od političara konkretne akcije i dokaze borbe protiv korucije, ne samo prazne priče", rekao je američki ambasador.
Sve čestitke gospodinu Moon-u i njegovoj administraciji koja redovno prati šta mi građani pišemo ...

nokia e8
Posts: 36
Joined: 03/12/2012 11:06

#365 Re: Štediša Jerlagić

Post by nokia e8 » 20/12/2012 18:43

antimobbing wrote:
nokia e8 wrote:to je mogao kupit od zarađene plate za dvije godine
Hahahahahahahaha uljepšao si mi dan jeste, jeste od plate je kupio. Jerlagić je inače bio poznat bio po kupovini svega od plate. Štedio čovjek od plate i sada ko hadžo ulazi u Projekte vrijedne nekoliko miliona KM. Sve pošteno i od plate hahahahahahahaha. Štedi i ti pa ćeš za 5 godina, kao Jerlagić od plate imati vozni park od 150.000 KM.
Liku glupi, plata je u EP se kreće oko nekih 8000 KM ako se ne varam, 48 mjeseci pomnoži sa ovim pa ces vidjet da je moguće ja ne kažem da on nije zavrno, ali postoji mo, gućnost da je on to platio od plate, isto kao što psotoji mogućnost da si ti neki švercer visokotarifnom robom :-D :thumbup:

User avatar
antimobbing
Posts: 2693
Joined: 10/11/2009 22:54
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#366 Re: Štediša Jerlagić

Post by antimobbing » 20/12/2012 22:35

nokia e8 wrote: ja ne kažem da on nije zavrno, ali postoji mo, gućnost da je on to platio od plate
Izvini na šali ali kao i što sam znaš od plate se ne može ulaziti u milionske Projekte kao što to radi Jerlagić.
Dakle, radi se o običnom kriminalu.

User avatar
yugi
Posts: 660
Joined: 09/02/2008 19:54
Location: Bosna I Hercegovina

#367 Re: SBIH

Post by yugi » 20/12/2012 23:15

Ma Hare je za ove levate izmislio politiku :D

jahorina13
Posts: 53
Joined: 23/01/2010 17:32

#368 Re: SBIH

Post by jahorina13 » 20/12/2012 23:44

antimobbing wrote:
JoseMujica wrote:jeste li primjetili da ove apologete dotura svi imaju neke nickove sa rednim brojevima?
Apologete će zaboravit ideologiju za jedno desetak godina ukoliko u BiH ne bude proveden USKOK i uspostavljena SOCIJALNA i pravna država gdje će svi imati podjednako, zašto su veoma male šanse u ovoj pravnoj anarhiji Daytona. Već sutra će zaboraviti ideologiju kada počnu gulili po 12 sati kao robovi od jutra do mraka za crkavicu u privatnim fabrikama i firmama današnjih beskrupuloznih HARAM multi-milionera Hareta, Jerlagića i Heće za neke bijedne plate kao što su sada ljudi rade u Kini i Indiji, a koje danas ovako indoktrinirano brane.

Sadašnji haram multi-milioner Jerlagić za desetak godina će vas gledati s' visine kao što vas ovih dana gleda sa tv ekrana, a vi ćete raditi u njegovoj fabrici od jutra do mraka kao robovi.
Image Image

Ovim tempom za desetak godina će se napraviti država 100% BiH robovlasnika i robova u kojoj uopće neće biti srednje klase, koje inače već danas nema jer ko god je u dugu i ima kredit nije srednja klasa već fukara u minusu.

Strane investicije se smišljeno odbijaju birokratskim sredstvima da sutra ne bi bili konkurencija domaćim HARAM robovlasnicima koji već prave firme i fabrike novcem koji su UKRALI od nas građana.

Sutra ćete klečati na koljenima i plaćati direktorima da se zaposlite u privatnim HARAM fabrikama i firmama Hareta, Jerlagića i Heće kako bi radili za neke bijedne plate kao što su sada ljudi rade u Kini i Indiji.

Ukoliko vi to ne doživite, doživjet će neko od vaših koji ostanu živjeti u BiH.

Da ovo ne bi doživjeli treba poslušati predstavnike velikih sila ...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/moon-sva ... /121210179

Moon: Svaki sistem se može promijeniti, ako se ne poštuje volja birača

"Građani se suočavaju s korupcijom u obrazovanju, zdravstvu, pravosuđu i to u mnogome narušava temelje ove države. Shvatio sam da građani smatraju da korupcija kreće od samog vrha i ide sve do najnižijih nivoa vlasti. Svaki put kada se sastanem s nekim od političara, istaknem problem korupcije kao ogromnu kočnicu napretka ove zemlje. Želim da ohrabrim sve građane da otvoreno progovore o ovom problemu, da traže od političara konkretne akcije i dokaze borbe protiv korucije, ne samo prazne priče", rekao je američki ambasador.
Sve čestitke gospodinu Moon-u i njegovoj administraciji koja redovno prati šta mi građani pišemo ...

Ko ih je odbio i kada???? Iskreno - imas li ti pojma sta pises? :roll:

User avatar
antimobbing
Posts: 2693
Joined: 10/11/2009 22:54
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#369 Re: SBIH

Post by antimobbing » 21/12/2012 07:58

jahorina13 wrote:
antimobbing wrote:
JoseMujica wrote:jeste li primjetili da ove apologete dotura svi imaju neke nickove sa rednim brojevima?
Apologete će zaboravit ideologiju za jedno desetak godina ukoliko u BiH ne bude proveden USKOK i uspostavljena SOCIJALNA i pravna država gdje će svi imati podjednako, zašto su veoma male šanse u ovoj pravnoj anarhiji Daytona. Već sutra će zaboraviti ideologiju kada počnu gulili po 12 sati kao robovi od jutra do mraka za crkavicu u privatnim fabrikama i firmama današnjih beskrupuloznih HARAM multi-milionera Hareta, Jerlagića i Heće za neke bijedne plate kao što su sada ljudi rade u Kini i Indiji, a koje danas ovako indoktrinirano brane.

Sadašnji haram multi-milioner Jerlagić za desetak godina će vas gledati s' visine kao što vas ovih dana gleda sa tv ekrana, a vi ćete raditi u njegovoj fabrici od jutra do mraka kao robovi.
Image Image

Ovim tempom za desetak godina će se napraviti država 100% BiH robovlasnika i robova u kojoj uopće neće biti srednje klase, koje inače već danas nema jer ko god je u dugu i ima kredit nije srednja klasa već fukara u minusu.

Strane investicije se smišljeno odbijaju birokratskim sredstvima da sutra ne bi bili konkurencija domaćim HARAM robovlasnicima koji već prave firme i fabrike novcem koji su UKRALI od nas građana.

Sutra ćete klečati na koljenima i plaćati direktorima da se zaposlite u privatnim HARAM fabrikama i firmama Hareta, Jerlagića i Heće kako bi radili za neke bijedne plate kao što su sada ljudi rade u Kini i Indiji.

Ukoliko vi to ne doživite, doživjet će neko od vaših koji ostanu živjeti u BiH.

Da ovo ne bi doživjeli treba poslušati predstavnike velikih sila ...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/moon-sva ... /121210179

Moon: Svaki sistem se može promijeniti, ako se ne poštuje volja birača

"Građani se suočavaju s korupcijom u obrazovanju, zdravstvu, pravosuđu i to u mnogome narušava temelje ove države. Shvatio sam da građani smatraju da korupcija kreće od samog vrha i ide sve do najnižijih nivoa vlasti. Svaki put kada se sastanem s nekim od političara, istaknem problem korupcije kao ogromnu kočnicu napretka ove zemlje. Želim da ohrabrim sve građane da otvoreno progovore o ovom problemu, da traže od političara konkretne akcije i dokaze borbe protiv korucije, ne samo prazne priče", rekao je američki ambasador.
Sve čestitke gospodinu Moon-u i njegovoj administraciji koja redovno prati šta mi građani pišemo ...

Ko ih je odbio i kada???? Iskreno - imas li ti pojma sta pises? :roll:
Gdje su investicije? Nemoj mi samo spominjati one Haretove, gdje sada naši ljudi u vlastitoj zemlji rade kao robovi kod Indijaca. Od takvih investicija mi je muka.

User avatar
FOČANSKI PROPISI
Posts: 2510
Joined: 11/04/2012 09:37
Location: JELEČ-BEČ

#370 Re: Štediša Jerlagić

Post by FOČANSKI PROPISI » 21/12/2012 09:06

nokia e8 wrote:
antimobbing wrote:
nokia e8 wrote:to je mogao kupit od zarađene plate za dvije godine
Hahahahahahahaha uljepšao si mi dan jeste, jeste od plate je kupio. Jerlagić je inače bio poznat bio po kupovini svega od plate. Štedio čovjek od plate i sada ko hadžo ulazi u Projekte vrijedne nekoliko miliona KM. Sve pošteno i od plate hahahahahahahaha. Štedi i ti pa ćeš za 5 godina, kao Jerlagić od plate imati vozni park od 150.000 KM.
Liku glupi, plata je u EP se kreće oko nekih 8000 KM ako se ne varam, 48 mjeseci pomnoži sa ovim pa ces vidjet da je moguće ja ne kažem da on nije zavrno, ali postoji mo, gućnost da je on to platio od plate, isto kao što psotoji mogućnost da si ti neki švercer visokotarifnom robom :-D :thumbup:
Niko od plate ne kupuje dva skupa auta,nego od lopovluka (Advokatska iskustva govore da skupe džipove voze samo lopovi)

jahorina13
Posts: 53
Joined: 23/01/2010 17:32

#371 Re: SBIH

Post by jahorina13 » 21/12/2012 10:08

Sadašnji haram multi-milioner Jerlagić za desetak godina će vas gledati s' visine kao što vas ovih dana gleda sa tv ekrana, a vi ćete raditi u njegovoj fabrici od jutra do mraka kao robovi.
Image Image

Ovim tempom za desetak godina će se napraviti država 100% BiH robovlasnika i robova u kojoj uopće neće biti srednje klase, koje inače već danas nema jer ko god je u dugu i ima kredit nije srednja klasa već fukara u minusu.

Strane investicije se smišljeno odbijaju birokratskim sredstvima da sutra ne bi bili konkurencija domaćim HARAM robovlasnicima koji već prave firme i fabrike novcem koji su UKRALI od nas građana.

Sutra ćete klečati na koljenima i plaćati direktorima da se zaposlite u privatnim HARAM fabrikama i firmama Hareta, Jerlagića i Heće kako bi radili za neke bijedne plate kao što su sada ljudi rade u Kini i Indiji.

Ukoliko vi to ne doživite, doživjet će neko od vaših koji ostanu živjeti u BiH.

Da ovo ne bi doživjeli treba poslušati predstavnike velikih sila ...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/moon-sva ... /121210179

Moon: Svaki sistem se može promijeniti, ako se ne poštuje volja birača

"Građani se suočavaju s korupcijom u obrazovanju, zdravstvu, pravosuđu i to u mnogome narušava temelje ove države. Shvatio sam da građani smatraju da korupcija kreće od samog vrha i ide sve do najnižijih nivoa vlasti. Svaki put kada se sastanem s nekim od političara, istaknem problem korupcije kao ogromnu kočnicu napretka ove zemlje. Želim da ohrabrim sve građane da otvoreno progovore o ovom problemu, da traže od političara konkretne akcije i dokaze borbe protiv korucije, ne samo prazne priče", rekao je američki ambasador.
Sve čestitke gospodinu Moon-u i njegovoj administraciji koja redovno prati šta mi građani pišemo ...[/quote]


Ko ih je odbio i kada???? Iskreno - imas li ti pojma sta pises? :roll:[/quote]

Gdje su investicije? Nemoj mi samo spominjati one Haretove, gdje sada naši ljudi u vlastitoj zemlji rade kao robovi kod Indijaca. Od takvih investicija mi je muka.[/quote]

OK drug. Evo, prema tvojim zeljama, necu spominjati Haretove. Ali i pored najveceg truda i surfanja po internetu ne mogu da spomenem niti jednu investiciju za koju je zasluzan Tihic, Zlatko, Fahro, Bakir (predstavnike manjeg entiteta da ne spominjem) ili neki drugi politicar.

Bice mi jako drago da mi pokazes da grijesim ,jer svi pricaju da ovoj zemlji trebaju investicije, trebaju pare stranih ulagaca. Takodjer, samo je Hare vodio nase firme u Libiju,Saudiju, Tursku, Maleziju...i otvarao im vrata da ponude nase proizvode i usluge. Reci mi kada je to Zeljko uradio i u kojoj zemlji? Nemam nista protiv Zeljke, ali to su fakti. Raspitaj se cija je ideja za Sarajevo Business Forum? Vjerovatno nasih trenutno vodecih politicara koji tecno govore po nekoliko stranih jezika (ukljucujuci i bosanski).
Da, nama Hare ne valja :roll:

User avatar
antimobbing
Posts: 2693
Joined: 10/11/2009 22:54
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#372 Re: SBIH

Post by antimobbing » 21/12/2012 11:11

jahorina13 wrote: OK drug. Evo, prema tvojim zeljama, necu spominjati Haretove. Ali i pored najveceg truda i surfanja po internetu ne mogu da spomenem niti jednu investiciju za koju je zasluzan Tihic, Zlatko, Fahro, Bakir (predstavnike manjeg entiteta da ne spominjem) ili neki drugi politicar.

Bice mi jako drago da mi pokazes da grijesim ,jer svi pricaju da ovoj zemlji trebaju investicije, trebaju pare stranih ulagaca. Takodjer, samo je Hare vodio nase firme u Libiju,Saudiju, Tursku, Maleziju...i otvarao im vrata da ponude nase proizvode i usluge. Reci mi kada je to Zeljko uradio i u kojoj zemlji? Nemam nista protiv Zeljke, ali to su fakti. Raspitaj se cija je ideja za Sarajevo Business Forum? Vjerovatno nasih trenutno vodecih politicara koji tecno govore po nekoliko stranih jezika (ukljucujuci i bosanski).
Da, nama Hare ne valja :roll:
O Harisu govore njegovi suradnici Jerlagić Hećo, slično kao i o Tihiću. Upitaj se zašto je Haris pored ovoliko sposobnih i poštenih ljudi u BiH izabrao da mu prvi suradnici budu budući stanovnici zatvora u Zenici?

jahorina13
Posts: 53
Joined: 23/01/2010 17:32

#373 Re: SBIH

Post by jahorina13 » 21/12/2012 11:26

antimobbing wrote:
jahorina13 wrote: OK drug. Evo, prema tvojim zeljama, necu spominjati Haretove. Ali i pored najveceg truda i surfanja po internetu ne mogu da spomenem niti jednu investiciju za koju je zasluzan Tihic, Zlatko, Fahro, Bakir (predstavnike manjeg entiteta da ne spominjem) ili neki drugi politicar.

Bice mi jako drago da mi pokazes da grijesim ,jer svi pricaju da ovoj zemlji trebaju investicije, trebaju pare stranih ulagaca. Takodjer, samo je Hare vodio nase firme u Libiju,Saudiju, Tursku, Maleziju...i otvarao im vrata da ponude nase proizvode i usluge. Reci mi kada je to Zeljko uradio i u kojoj zemlji? Nemam nista protiv Zeljke, ali to su fakti. Raspitaj se cija je ideja za Sarajevo Business Forum? Vjerovatno nasih trenutno vodecih politicara koji tecno govore po nekoliko stranih jezika (ukljucujuci i bosanski).
Da, nama Hare ne valja :roll:
O Harisu govore njegovi suradnici Jerlagić Hećo, slično kao i o Tihiću. Upitaj se zašto je Haris pored ovoliko sposobnih i poštenih ljudi u BiH izabrao da mu prvi suradnici budu budući stanovnici zatvora u Zenici?
prijatelju, pitao si me za investicije, a ne za Haretove saradnike. Prati malo :D

User avatar
JoseMujica
Posts: 21106
Joined: 11/01/2011 14:33
Location: pod svjetlima Neona
Has thanked: 153 times
Been thanked: 114 times

#374 Re: SBIH

Post by JoseMujica » 21/12/2012 15:15

svi su konji konji samo je dotur konjina ;-)

nokia e8
Posts: 36
Joined: 03/12/2012 11:06

#375 Re: SBIH

Post by nokia e8 » 21/12/2012 18:44

antimobbing wrote:
jahorina13 wrote: OK drug. Evo, prema tvojim zeljama, necu spominjati Haretove. Ali i pored najveceg truda i surfanja po internetu ne mogu da spomenem niti jednu investiciju za koju je zasluzan Tihic, Zlatko, Fahro, Bakir (predstavnike manjeg entiteta da ne spominjem) ili neki drugi politicar.

Bice mi jako drago da mi pokazes da grijesim ,jer svi pricaju da ovoj zemlji trebaju investicije, trebaju pare stranih ulagaca. Takodjer, samo je Hare vodio nase firme u Libiju,Saudiju, Tursku, Maleziju...i otvarao im vrata da ponude nase proizvode i usluge. Reci mi kada je to Zeljko uradio i u kojoj zemlji? Nemam nista protiv Zeljke, ali to su fakti. Raspitaj se cija je ideja za Sarajevo Business Forum? Vjerovatno nasih trenutno vodecih politicara koji tecno govore po nekoliko stranih jezika (ukljucujuci i bosanski).
Da, nama Hare ne valja :roll:
O Harisu govore njegovi suradnici Jerlagić Hećo, slično kao i o Tihiću. Upitaj se zašto je Haris pored ovoliko sposobnih i poštenih ljudi u BiH izabrao da mu prvi suradnici budu budući stanovnici zatvora u Zenici?
volio bih da mi navedete te milionske projekte u koje Jerlagič ulazi!? :shock:

Post Reply