Zeničani
Moderators: ExNihilo, _BataZiv_0809, anex
#47901 Re: Zeničani
Kantonalac pobijedio premijerligasa 

#47902 Re: Zeničani
Koliko sam upratio i kurcoglavi i dorat su se dobro spremili da pokradu. Ove izbore će izgleda dobiti onaj ko je sposobniji u tome. 

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#47905 Re: Zeničani
Kurcoglavi kako god okrenes nema sanse da pobijedi. Kad bi digli sve mrtve od izgradnje Zeljezare, donji ce biti. Mislim da je slicna stvar i sa GV i da su ga popusili naredne 4 godine.
Nakon toga, ko zna. Sve ce zavisiti od vladavine ovog drugog i njegovog vijeca...
Nakon toga, ko zna. Sve ce zavisiti od vladavine ovog drugog i njegovog vijeca...
#47906 Re: Zeničani
Ma jedni i drugi idu redom i mažu ove po biralištima
- Nivelacija
#47908 Re: Zeničani
Vjerovatno su samo oni i igrali.
- Nivelacija
#47910 Re: Zeničani
Ima tu i nekog uspjeha, ali isto tako vidis kakav nam je kvalitet fudbala u drzavi. Nazalost, svi smo gledali neki dan utakmicu reprezentacije...Nivelacija wrote: ↑14/11/2020 20:56Njih sam upratio jer ih zna cijela premijer liga..za ostale pojma nemam. Uglavnom pobjediti ekipu 3 ranga iznad sebe sa zeničkim juniorima je uspjeh pa i u prijateljskoj.
#47911 Re: Zeničani
Najljepša i najpoštenija priča ovog grada se piše na Bilinom
#47912 Re: Zeničani
Ovi zeleni u odborima se ne trebaju brinuti za topli obrok sutra, ide 300 bureka i 600 sendvica od žutog....naravno iz njegove buregdžinice...
#47913 Re: Zeničani
Ko god da pobjedi bolje neka ne slavi, Fudo NE SMIJE ponoviti zadnje 4 godine, pisem Fudo jer je ogroman favorit i vjerovatno ce pobjediti.
Zenica nece prezivjeti jos 4 godine nerada, primitivizma, podjela, blokada itd. Ako ne znas, nemas vecinu, sjedi sa SDA dogovori radi gradjana da zajedno pusete u isti balon i gurate grad naprijed, GRAD mora postati veliko gradiliste na proljece, trgovi, bazeni, ulice, autobuska stanica,rasvjeta, trzni itd. 4 godine su prosle u seoskim putevima, vratilo se kredita, budzet se oslobodio, GRADI i pretvaraj ovaj grad u Evropski ili nas nema nigdje. Daj im to zemljiste neka prave kliniku, nama ne treba zemljiste i sljivici dok zenicani umiru na magistrali prema Tuzli. Budi prvi koji ce popustiti zbog ljudi porazi taj ego u sebi, nemate pravo drzati 120 000 ljudi kao talaci obostanih blokada. Zenica nema minut vise vremena a kamoli jos 4 godine.Dajte nadu i perspektivu a ne da moram razmisljati da u Sarajevu pokrecem obrt
Zenica nece prezivjeti jos 4 godine nerada, primitivizma, podjela, blokada itd. Ako ne znas, nemas vecinu, sjedi sa SDA dogovori radi gradjana da zajedno pusete u isti balon i gurate grad naprijed, GRAD mora postati veliko gradiliste na proljece, trgovi, bazeni, ulice, autobuska stanica,rasvjeta, trzni itd. 4 godine su prosle u seoskim putevima, vratilo se kredita, budzet se oslobodio, GRADI i pretvaraj ovaj grad u Evropski ili nas nema nigdje. Daj im to zemljiste neka prave kliniku, nama ne treba zemljiste i sljivici dok zenicani umiru na magistrali prema Tuzli. Budi prvi koji ce popustiti zbog ljudi porazi taj ego u sebi, nemate pravo drzati 120 000 ljudi kao talaci obostanih blokada. Zenica nema minut vise vremena a kamoli jos 4 godine.Dajte nadu i perspektivu a ne da moram razmisljati da u Sarajevu pokrecem obrt

#47914 Re: Zeničani
Ko god da dođe, treba da radi na ovakvim stvarima:
https://www.klix.ba/biznis/cazin-austri ... /201113069
Već se radi sa novim investitorima, ide se dalje, administracija je na usluzi i bori se za investitore, bez ganjanja nekih certifikata i slično. Na ljeto su radili na ovome, sad je evo ozvaničeno, dok kod nas raspad sistema. Ne pamtim kad smo imali nekog jakog stranog investitora u gradu. Mislim da bi po tom pitanju isto bilo i da je Naidin pobjedio, a i Vrače ili bilo ko drugi, jer je kod nas mentalitet takav. Valjda jednom dobijemo ljude koji će se boriti za ovaj grad a ne za svoju raju.
https://www.klix.ba/biznis/cazin-austri ... /201113069
Već se radi sa novim investitorima, ide se dalje, administracija je na usluzi i bori se za investitore, bez ganjanja nekih certifikata i slično. Na ljeto su radili na ovome, sad je evo ozvaničeno, dok kod nas raspad sistema. Ne pamtim kad smo imali nekog jakog stranog investitora u gradu. Mislim da bi po tom pitanju isto bilo i da je Naidin pobjedio, a i Vrače ili bilo ko drugi, jer je kod nas mentalitet takav. Valjda jednom dobijemo ljude koji će se boriti za ovaj grad a ne za svoju raju.
#47915 Re: Zeničani
avenija wrote: ↑14/11/2020 22:18Ko god da pobjedi bolje neka ne slavi, Fudo NE SMIJE ponoviti zadnje 4 godine, pisem Fudo jer je ogroman favorit i vjerovatno ce pobjediti.
Zenica nece prezivjeti jos 4 godine nerada, primitivizma, podjela, blokada itd. Ako ne znas, nemas vecinu, sjedi sa SDA dogovori radi gradjana da zajedno pusete u isti balon i gurate grad naprijed, GRAD mora postati veliko gradiliste na proljece, trgovi, bazeni, ulice, autobuska stanica,rasvjeta, trzni itd. 4 godine su prosle u seoskim putevima, vratilo se kredita, budzet se oslobodio, GRADI i pretvaraj ovaj grad u Evropski ili nas nema nigdje. Daj im to zemljiste neka prave kliniku, nama ne treba zemljiste i sljivici dok zenicani umiru na magistrali prema Tuzli. Budi prvi koji ce popustiti zbog ljudi porazi taj ego u sebi, nemate pravo drzati 120 000 ljudi kao talaci obostanih blokada. Zenica nema minut vise vremena a kamoli jos 4 godine.Dajte nadu i perspektivu a ne da moram razmisljati da u Sarajevu pokrecem obrt![]()
jel ovo zovete fudu da se uclani u stranku?
- Distortion
#47916 Re: Zeničani
Mi smo davno trebali napraviti poslovne zone ali politika u zadnjih 20 godina je bila jako tanka po nas grad. Dok su drugi gradovi napredovali i ekonomski jacali, mi smo stagnirali.
Dovoljno je samo otici u Mostar, Tuzlu...Banja Luku...ako BL smijem spomenut jer su oni ipak glavni u rs i sve se gleda ka BL. Mnogo se vise ulaze, gradi, investira i generalno vise je novca nego kod nas.
Mi nismo u stanju u jedinom trznom centru napunit sve poslovne prostore, u gradu sa 120.000 stanovnika jer nema kupovne moci. OK i lose vodjenje centra, visoke kirije koje je Dzananovic postavio odbijaju potencijalne nove trgovce da dodju pod zakup.
Dovoljno je samo otici u Mostar, Tuzlu...Banja Luku...ako BL smijem spomenut jer su oni ipak glavni u rs i sve se gleda ka BL. Mnogo se vise ulaze, gradi, investira i generalno vise je novca nego kod nas.
Mi nismo u stanju u jedinom trznom centru napunit sve poslovne prostore, u gradu sa 120.000 stanovnika jer nema kupovne moci. OK i lose vodjenje centra, visoke kirije koje je Dzananovic postavio odbijaju potencijalne nove trgovce da dodju pod zakup.
- ExNihilo
- Nindža revizor
#47917 Re: Zeničani
Glasajte danas po savjesti.
Osim ako vam savjest kaže da glasate za SDA. Onda nemojte glasati po savjesti.
Osim ako vam savjest kaže da glasate za SDA. Onda nemojte glasati po savjesti.
#47918 Re: Zeničani
Fudo ako pobjedi to ce njemu sluziti samo kao potvrda da je radio odlican posao zadnje cetri godine. Ti ocekujes nirvanu od tipa koji je patoloski lazov. Mi nemamo sistem, niti imamo nekog u opstini ko razumije sistematski rad. Sve se radi na ho ruk i dzikanski. U odnosu na prije 4 godine grad je nazadovao, sto je samo po sebi fascinantno jer sam bio ubijedjen da nije moglo biti gore.avenija wrote: ↑14/11/2020 22:18Ko god da pobjedi bolje neka ne slavi, Fudo NE SMIJE ponoviti zadnje 4 godine, pisem Fudo jer je ogroman favorit i vjerovatno ce pobjediti.
Zenica nece prezivjeti jos 4 godine nerada, primitivizma, podjela, blokada itd. Ako ne znas, nemas vecinu, sjedi sa SDA dogovori radi gradjana da zajedno pusete u isti balon i gurate grad naprijed, GRAD mora postati veliko gradiliste na proljece, trgovi, bazeni, ulice, autobuska stanica,rasvjeta, trzni itd. 4 godine su prosle u seoskim putevima, vratilo se kredita, budzet se oslobodio, GRADI i pretvaraj ovaj grad u Evropski ili nas nema nigdje. Daj im to zemljiste neka prave kliniku, nama ne treba zemljiste i sljivici dok zenicani umiru na magistrali prema Tuzli. Budi prvi koji ce popustiti zbog ljudi porazi taj ego u sebi, nemate pravo drzati 120 000 ljudi kao talaci obostanih blokada. Zenica nema minut vise vremena a kamoli jos 4 godine.Dajte nadu i perspektivu a ne da moram razmisljati da u Sarajevu pokrecem obrt![]()
#47919 Re: Zeničani
Glasao u 7 i 30.
Iznenaneđen sam brojem ljudi.
Poranio narod da obavi svoju građansku,.. ili stranačku dužnost, kako ko.
Iznenaneđen sam brojem ljudi.
Poranio narod da obavi svoju građansku,.. ili stranačku dužnost, kako ko.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#47920 Re: Zeničani
Evo i mi se spremamo poslije kafe odmah da to obavimo.
Jesi li puno cekao @Ci-Nick ?

- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#47921 Re: Zeničani
Ja ću oko 5 ili 6 popodne, tad je ubjedljivo najmanje ljudi.
#47922 Re: Zeničani
malo jače od 5 minuta,..poranili penzioneri,.._BataZiv_0809 wrote: ↑15/11/2020 08:03Evo i mi se spremamo poslije kafe odmah da to obavimo.![]()
![]()
Last edited by Ci-Nick on 15/11/2020 09:11, edited 1 time in total.
- ExNihilo
- Nindža revizor
#47924 Re: Zeničani
Ma jok, tvoje ustavno pravo je da budeš grobar budućnosti svoje djece ako to želiš.

#47925 Re: Zeničani
smijemo li ovdje javno iznijeti za koga smo glasali, da napravimo prve izlazne ankete?