Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kleja wrote: ↑16/05/2022 14:13
jedan trač pa ako neko zna više, Tibra na Stupu bi morala rušiti par spratova. Navodno zbog aerodroma i načina na koji su dobivali dozvole.
Prije će aerodrom izmjestiti.
Sad je kasno za novi pocetak
Hifa napravila terminal.
samo ne znam kako tibra moze smetati aerodromu, prvo tibra je dobro udaljena od istog, drugo avioni ni u kojoj varijanti ne sljecu ili ne poljecu preko tibre. jedino da mozda nece sletiti avion raspona krila 10km .
inace nek ruse, ljudi ce fino naplatiti svoje stanove i otici dalje
azdralovic wrote: ↑17/05/2022 13:59
ne mozemo srusiti jednu zgradu na Grbavici koja treba da se rusi a kao rusili bi spratove sa tibre
tu miješaš kruške i jabuke. Tu je zgrada legalna i dok ne ponude adekvatno rješenje svakom stanaru ne mogu je rušiti.
Ovdje je u pitanju nelegalna gradnja koja je izgrađena u zoni aerodroma, nelegalno.
Tibra sve što je napravila napravila je mimo propisa uz dobro podmazivanje općinskih organa.
Pa zatvorili su im glavnu kotlovnicu jer je izgrađena mimo propisa a ista prošla tehnički prijem i dobila upotrebnu dozvolu.
Jedva griju naselje sa nekom pomoćnom kotlovnicom. Drama prava u naselju.
Vlasnik navedene parcele i investitor objekta je Ećo Company d.o.o. Sarajevo koji u sarajevskom naselju Stup, uz glavnu gradsku saobraćajnicu, gradi najveći i salon namještaja u regionu.
Izgradnja zgrade je već u završnoj fazi, a izmjene i dopune regulaciona plana rade se tri godine nakon izdavanja građevinske dozvole jer je investitor tokom izgradnje odstupio od Planom utvrđenog rješenja“.
Vlasnik navedene parcele i investitor objekta je Ećo Company d.o.o. Sarajevo koji u sarajevskom naselju Stup, uz glavnu gradsku saobraćajnicu, gradi najveći i salon namještaja u regionu.
Izgradnja zgrade je već u završnoj fazi, a izmjene i dopune regulaciona plana rade se tri godine nakon izdavanja građevinske dozvole jer je investitor tokom izgradnje odstupio od Planom utvrđenog rješenja“.
Je li i ovaj sto je preko ceste isto?
Meni reče jedna žena koja živi tu u blizini da ih je Ina tužila. Navodno im ušli 4 metra(ili je 2m...ne sjećam se) u njihov posjed.
e cuj rusit ce se nelegalni spratovi tibre ? bas me interesuje kojim konceptom misle iseliti ljude koji su kupili tu stanove, ko ce to platiti itd
doduse vjerujem da se mnogi ne bi ni zalili jer bi po sadasnjim cijenama hajrovali bar 500-1000 KM vise po kvadratu u odnosu na ono sto su oni placali pri kupovini
Je li i ovaj sto je preko ceste isto?
Najjača država ikad. Mi naknadno mijenjamo regulacione planove da "pokrijemo" faktičko stanje u kojem je neko već ranije prekršio regulacioni plan.
BadBoy wrote: ↑18/05/2022 21:11
Najjača država ikad. Mi naknadno mijenjamo regulacione planove da "pokrijemo" faktičko stanje u kojem je neko već ranije prekršio regulacioni plan.
I to trojka.
Koja ce ko biva preko puta ceste rusiti neke spratove.
BadBoy wrote: ↑18/05/2022 21:11
I to trojka.
Koja ce ko biva preko puta ceste rusiti neke spratove.