Oj kakva logika majko mila. Hajmo ovako. Pod broj jedan imam izmiren sve i jedan račun za vodu od kad znam za sebe i za svoje roditelje i za njihove roditelje. Dakle, uredan platiša 100% nikad kasnili nismo. Živim u Starom Gradu i vode nemam iz pola 12 pa sigurno zadnjih 7-8 godina, dakle puno duže od ovih nedavnih redukcija kad su se i ostali građani ove naše vrle kasabe pobunili, jer, to je naša posebna karakteristika da nemamo mrve empatije za druge ljude sve dok se isto ne desi i nama. Tako i ovaj PM72 po vlastitom priznanju ima vode 24 sata dnevno i naprosto ga boli briga za nas ostale koji se patimo i kuburimo, jer on to ne može da razumije. Njegovo stanje nerazumijevanja dodatno komplicira i lični interes koji ima u preduzeću ViK, kao opći nedostatak logike.
1) VODA JE OSNOVNA ŽIVOTNA POTREBA KOJA TREBA/MORA BITI DOSTUPNA 24h DNEVNO.
2) ViK ima monopol na pružanje tog, za život neophodnog, pića
3) Da istina je da mi plaćamo samo UTROŠENU vodu a ne i koliko smo NANIJETILI kako ti voliš reći, ali s obzirom da je ovdje riječ o vodi, dopusti da ti ilustriram na drugom primjeru: Zamisli da ti u gradu imaš samo jednu prodavnicu u kojoj možeš kupiti hljeb. Hljeb naravno uvijek plaćaš tek kad ga kupiš, dakle ne i za hljeb koji si NANIJETIO pojesti. Eh sad zamisli da u toj prodavnici hljeba češće nema nego ima, i kad god se požališ prodavaču on ti kaže "šta se buniš, pa platiš hljeb tek kad ga kupiš". A tebi treba hljeb da bi preživio. Dakle, iako se plaća samo potrošeno, nama je voda potrebna STALNO DA JE TROŠIMO - i da je naravno, u skladu sa potrošnjom plaćamo. Voda mora biti dostupna u onom iznosu koju mi NANIJETIMO potrošiti, a koliki će to iznos biti to će se obračunati na kraju obračunskog perioda i shodno tome i naplatiti.
Živio ti meni i da Bog da ne osjetio ove muke sa redukcijama