The Realist wrote:A mogli su lijepo biti u štrajku od 9 do 16 recimo, tako da kada je špica rade, na taj način neće naljutiti građane, a mogli su ukazati na probleme koje imaju. Ovako su samo razljutili građane, što vladi daje više prostora za manevar (doduše, pitanje je ima li vlada onu stvar da nešto konkretno napravi).
Hebiga, kada štrajkuju ljekari, moraju opet biti dostupni kod težih slučajeva. Mogli su tako limitirati i GRAS, tako da neke stvari moraju obavljati i kada je štrajk u pitanju.
Hajte ljudi nemojte se buniti...barem je grad sad sigurniji.
...nema vise srusenih cvjecara...
...udarenih stajalista...
...nemoze vas vise ni tramvaj zakacitti dok ga cekate na stajalistu...
...ona zena vise nece pasti u troli zato sto naglo zakoci...
...djeca se nece tuci po tramvajima...
...vozaci fiata vise nece izbacivati vozace tramvaja...
Tirkiz wrote:Hajte ljudi nemojte se buniti...barem je grad sad sigurniji.
...neće vas više izbunariti u tramvaju (mislim da bi džeparoši sad trebali tužiti GRAS uzimaju im hljeb )
nosara wrote:
Znaci, nista od rjesavanja problema, samo jedrenje na najtezih 8 godina... Pa nisam im na tu pricu dao glas...
Rješiti problem ad hoc, pod ucjenom - prijetnjom štrajkom?
hajmo ipak bit' malo fer....
takvog rješenja bih se bojala - kao neozbiljnog. prije sam za sistemski pristup kojem se nadam.
Ne, ne... Necemo tako... Imali su dovoljno vremena da osmisle sve varijante i preduhitre sve probleme u ovom kantonu... Ocigledno, to je bila predizborna zvaka, u sustini nisu mislili ni na sta osim na pausale, dnevnice, privilegije...
Socijaldemonkratska parodija...
ja i dalje mislim - realno - da oni gdje god zagrebu izađe ne problem nego čudovište od probema koje je godinama gurano pod tepih samo radi socijalnog mira. i sada je sve to došlo na naplatu. sve to treba poredati kako valja, a za to treba vremena.
iskreno se nadam da sam u pravu.
sve drugo bilo bi prestrašno.
Jutarnji list: U Zagrebu od leta taksisti na motorima
Zanimljivosti
ponedeljak, 22 mart 2010 15:37
Boda-boda taksi se zove taksi na motoru u Africi. Boda-boda je iskvareni engleski: Border to border.
ZAGREB - Promena propisa i gubitak monopola zagrebačkih taksista otvorio je širom vrata prvom gradskom udruženju moto-taksija koji planiraju da sa svojim motociklima taksiraju na ulicamna Zagreba već ovog leta, prenosi "Jutarnji list". Glavna bi razlika u odnosu na auto-taksi trebalo da bude u brzini vožnje, naročito u vreme najgorih gužvi, a ciljana klijentela su ljudi od 20 do 40 godina kojima treba brz i povoljan prevoz.
Osnivači udruženja u projekat kreću sa četiri ozbiljna motocikla - trenutno se u ponudi nalaze "čoperi" Kawasaki VN 900 Classic i Yamaha Dragstar 1100 Classic i "nejkid" motocikli Kawasaki ER-6 N i Yamaha YBR 125, a sa prvim proširenjem svojim klijentima će ponuditi i maksi skutere od 300 kubika. Do potpune realizacije postoje dve prepreke, prva što ne postoji pravilnik o propisima za moto taksiste, a to, kažu u udružzenju, planiraju da promene tako što će kroz nekoliko sedmica Ministarstvu poslati svoj predlog, a druga je što su ograničeni dobrim vremenom, mada se, kako kažu, motocikl u Zagrebu može voziti bar šest meseci u godini. Standardni deo opreme moto-taksija sadržavaće kacige sa slušalicom kako bi vozač mogao nesmetano da razgovara mobilnim telefonom sa centralom, a sa putnikom će moći da komunicira Intercom vezom. Putni kofer na motociklu ima kapacitet od 50 kilograma, što je dovoljno ne samo za manju torbu ili laptop, već i za više stvari, navodi zagrebački list. (Tanjug)
Tirkiz wrote:Hajte ljudi nemojte se buniti...barem je grad sad sigurniji.
...neće vas više izbunariti u tramvaju (mislim da bi džeparoši sad trebali tužiti GRAS uzimaju im hljeb )
...srce i zdravlje nas građana će se poboljšati nakon pješačenja,...
hadzinicasa wrote:
Rješiti problem ad hoc, pod ucjenom - prijetnjom štrajkom?
hajmo ipak bit' malo fer....
takvog rješenja bih se bojala - kao neozbiljnog. prije sam za sistemski pristup kojem se nadam.
Ne, ne... Necemo tako... Imali su dovoljno vremena da osmisle sve varijante i preduhitre sve probleme u ovom kantonu... Ocigledno, to je bila predizborna zvaka, u sustini nisu mislili ni na sta osim na pausale, dnevnice, privilegije...
Socijaldemonkratska parodija...
ja i dalje mislim - realno - da oni gdje god zagrebu izađe ne problem nego čudovište od probema koje je godinama gurano pod tepih samo radi socijalnog mira. i sada je sve to došlo na naplatu. sve to treba poredati kako valja, a za to treba vremena.
iskreno se nadam da sam u pravu.
sve drugo bilo bi prestrašno.
Grebali su u opoziciji i znali za sve... Pa sda im je koalicioni ahbab...!
Nerad, nesposobnost, nezainteresovanost... gras, obrazovanje, zdravstvo, bezbijednost... I kresanje SVOJIH plata na prosjek kantona... Inace, nema vise glasova, nek se jebu pederi...
nosara wrote:
Nerad, nesposobnost, nezainteresovanost... gras, obrazovanje, zdravstvo, bezbijednost... I kresanje SVOJIH plata na prosjek kantona... Inace, nema vise glasova, nek se jebu pederi...
imam i ja oči. (ne dosipaj mi sol na ranu).
no biram da im dam još malo prostora.
kažem ti: sve drugo, bilo bi prestrašno.
nosara wrote:
Ne samo grebali, nocivali u grasu.
Sta kazu dobro obavijesteni izvori, jel' Damir vec stigao u krug GRAS-a?
nosara wrote:
Nece kurac... Ne potcjenjuj glasacko tijelo tih luzera...
haha to znaci da su ovi iz sdp-a toliko pametni da znaju da su ovi koji ce ponovo glasati za sdp toliko glupi da ce pjesme tipa "suti i trpi" opet shvatiti kao negativnu osobinu sda i da ce zbog toga opet glasati za njih, ne vjerujem!!