U Sarajevu, koliko ja znam, nema. Ili nasi trgovci ne znaju sta je kvalitetna roba, pa je ne nabavljaju, ili misle da kvalitetnu robu ljudi nece kupovati, ili, a to je cini mi se pravi razlog, ne mogu dovoljno zaraditi. Za Senhheiserove slusalice koje bi u maloprodaji kostalena primjer 200KM, nas trgovac bi mogao zaraditi nekih 20-ak KM, jer bi im nabavna cijena bila visoka, a ne bi ih mogao prodati po visokoj cijeni jer ih niko ne bi htio kupiti. Pa je nasem trgovcu bolje nabaviti neke slusalice XY po nabavnoj cijeni od 20-ak KM i prodati za 50-ak KM (ili ih nabaviti za 1KM iz Kine preko alibaba.com i prodati za 10-15KM) i prodati 10ak pari takvih slusalice nego jedan ili dva para Sennheiserovih ili AKG ili slicnih. VIse ce zaraditi.Djidjimilovich wrote:ima li igdje da se kupe Sennheiser slusalice, npr. ove :
Sennheiser HD 515
Nego, naruciti iz inostranstva i platiti po cijeni koja je normalna, a naseg trgovca ostaviti i bez tih 20-ak KM.
Cesto kada zelim nesto kupiti pa treba trgovac to narucivati, a neda mu se, "Ako ti neces moj novac, ima ko hoce". Pa onda i kada taj trgovac ima ono sto trazim, ne kupujem kod njega.
Pogledaj u Rasa (Vilsonovo kod mosta Suade i Olge), ali odmah da znas tu su cijene zara. Pretrazi forum, ima linkova na prodavnice muzicke opreme u Sarajevu, pa vidi u tim radnjama.