"manekenke" prose
Moderator: O'zone
-
#1 "manekenke" prose
U mnogim dijelovima grada mogu se vidjeti mlade osobe,uglavnom djevojke,kako sjede ispružene ruke i prose.A obučene su odlično vrlo kvalitetnom odjećom i obućom.Djeluje vrlo čudno da prose a imaju sredstava za lijepo,ne jeftino,oblačenje.Nije u potpunosti jasan ovaj kontrast?Da li ne žele raditi,ili na mogu naći posao ili....?
#2 Re: "manekenke" prose
Ja sam zimus primijetio da ujutro na Otoci, izadje njih 5-6 iz tramvaja, otprilike su od 25-55 godina starosti, i rasporede se od mosta pa prema buvljaku i okolnim ulicama. Liče jedna na drugu, kao da su sestre, obučene su u neke kapute i suknje, imaju marame na glavama... Daleko od toga da su manekenski tipovi ali izgledaju normalno, sposobne za rad. Nije mi jasno zašto prose? Nisam razgovarao sa njima da vidim imaju li neku "falinku" ali mi se čini da se radi o organizovanom prosjačenju.slushatelj wrote:U mnogim dijelovima grada mogu se vidjeti mlade osobe,uglavnom djevojke,kako sjede ispružene ruke i prose.A obučene su odlično vrlo kvalitetnom odjećom i obućom.Djeluje vrlo čudno da prose a imaju sredstava za lijepo,ne jeftino,oblačenje.Nije u potpunosti jasan ovaj kontrast?Da li ne žele raditi,ili na mogu naći posao ili....?
#3 Re: "manekenke" prose
Ja sam nedavno vidjela jednu djevojku u blizini Bezistana, a poslije ispred Manga, i prva reakcija je bila
. Djevojka je bila pokrivena, vrlo lijepa i lijepo obučena... Prvo nisam bila sigurna da stvarno prosi, da drži ruku ispruženu... par puta sam se okrenula, nisam mogla da vjerujem.
Žao mi je bilo, razmišljaš šta je moralo "natjerati" na tako nešto...

#4 Re: "manekenke" prose
Nazalost, droga je vrlo moguc uzrok :SKomšinica wrote:Žao mi je bilo, razmišljaš šta je moralo "natjerati" na tako nešto...
#5 Re: "manekenke" prose
Moguće, ali mi nikako nije izgledala kao neko ko se drogira. Mada sve je moguće, ko će znati... Ali tužno svakako...
#6 Re: "manekenke" prose
Mislim da sam tu istu djevojku vidjela prije 2-3 dana kraj trznice negdje. Ni ja nisam odmah bila sigurna da li prosi ili samo stoji. Djevojka izuzento lijepa, cista, fino obucena i bas je cudna situacija bila. U glavi mi se samo vrtilo pitanje koja li je muka nju na ovo natjerala, jer joj se na licu vidjelo da joj je nekako neugodno.Komšinica wrote:Ja sam nedavno vidjela jednu djevojku u blizini Bezistana, a poslije ispred Manga, i prva reakcija je bila. Djevojka je bila pokrivena, vrlo lijepa i lijepo obučena... Prvo nisam bila sigurna da stvarno prosi, da drži ruku ispruženu... par puta sam se okrenula, nisam mogla da vjerujem.
#7 Re: "manekenke" prose
Ima ona jedna mladja (ali nije lijepa), što se vrti oko Begove... Sinoć meni pridje, traži koju marku... Ima lafo tumor na mozgu (pu pu pu)... Narkomanka.dharma wrote:Mislim da sam tu istu djevojku vidjela prije 2-3 dana kraj trznice negdje. Ni ja nisam odmah bila sigurna da li prosi ili samo stoji. Djevojka izuzento lijepa, cista, fino obucena i bas je cudna situacija bila. U glavi mi se samo vrtilo pitanje koja li je muka nju na ovo natjerala, jer joj se na licu vidjelo da joj je nekako neugodno.Komšinica wrote:Ja sam nedavno vidjela jednu djevojku u blizini Bezistana, a poslije ispred Manga, i prva reakcija je bila. Djevojka je bila pokrivena, vrlo lijepa i lijepo obučena... Prvo nisam bila sigurna da stvarno prosi, da drži ruku ispruženu... par puta sam se okrenula, nisam mogla da vjerujem.
- nellington
#8 Re: "manekenke" prose
Istu sam jednom vidio na Grbavici, kod džamije, nakon džume. Dugo poslije nisam mogao izbaciti tu sliku iz glave.Komšinica wrote:Ja sam nedavno vidjela jednu djevojku u blizini Bezistana, a poslije ispred Manga, i prva reakcija je bila. Djevojka je bila pokrivena, vrlo lijepa i lijepo obučena... Prvo nisam bila sigurna da stvarno prosi, da drži ruku ispruženu... par puta sam se okrenula, nisam mogla da vjerujem.

#9 Re: "manekenke" prose
ima neka fotka konkretno?slushatelj wrote:U mnogim dijelovima grada mogu se vidjeti mlade osobe,uglavnom djevojke,kako sjede ispružene ruke i prose.A obučene su odlično vrlo kvalitetnom odjećom i obućom.Djeluje vrlo čudno da prose a imaju sredstava za lijepo,ne jeftino,oblačenje.Nije u potpunosti jasan ovaj kontrast?Da li ne žele raditi,ili na mogu naći posao ili....?
#10 Re: "manekenke" prose
Dragi moji, biće da je to organizirano, da imaju "menadžera" koji ih je obukao u "uniforme". Ima ih više, neke idu u parovima, neke same. Motaju se oko džamije, po čaršiji i šire. Ne vjerujem da su" imidž" dizajnirale samostalno. Ne vjerujem ni da su narkomanke. Ta "pokrivenost" mi izgleda neprirodno i kostimirano. Ljetos i lani se, za vrijeme SFF-a, pojavila grupa lijepo obučene, počešljane i uredne djece koja prose. Sve miriše na isti izvor. 
Previše ih je odjednom da bi bilo slučajno.

Previše ih je odjednom da bi bilo slučajno.
#11 Re: "manekenke" prose
I najvjerovatnije one dobiju mali dio onoga što isprose a najviše uzme "boss".
#12 Re: "manekenke" prose
To je to...sofist wrote: Ja sam zimus primijetio da ujutro na Otoci, izadje njih 5-6 iz tramvaja, otprilike su od 25-55 godina starosti, i rasporede se od mosta pa prema buvljaku i okolnim ulicama. Liče jedna na drugu, kao da su sestre, obučene su u neke kapute i suknje, imaju marame na glavama... Daleko od toga da su manekenski tipovi ali izgledaju normalno, sposobne za rad. Nije mi jasno zašto prose? Nisam razgovarao sa njima da vidim imaju li neku "falinku" ali mi se čini da se radi o organizovanom prosjačenju.
- Dimetil_živa
#13 Re: "manekenke" prose
Vidjela sam i ja istu tu djevojku kod caffe Imperijala. Stoji i prica sa nekim covjekom,i drzi ispruzenu ruku. Jako cudan prizor . Cista je i lijepo obucena 

#14 Re: "manekenke" prose
Ha, čuj...moderna vremena, možda im je gazda PR educiran.Dimetil_živa wrote:Vidjela sam i ja istu tu djevojku kod caffe Imperijala. Stoji i prica sa nekim covjekom,i drzi ispruzenu ruku. Jako cudan prizor . Cista je i lijepo obucena
A moguće da su vanzemaljci među nama...znate "one" filmove!

-
#15 Re: "manekenke" prose
.....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:28, edited 1 time in total.
- Dimetil_živa
#16 Re: "manekenke" prose
Sve je moguceJara wrote:Ha, čuj...moderna vremena, možda im je gazda PR educiran.Dimetil_živa wrote:Vidjela sam i ja istu tu djevojku kod caffe Imperijala. Stoji i prica sa nekim covjekom,i drzi ispruzenu ruku. Jako cudan prizor . Cista je i lijepo obucena
A moguće da su vanzemaljci među nama...znate "one" filmove!![]()

#17 Re: "manekenke" prose
Ne kontam; jesu li Romkinje ili Bosanke ove prosjakinje?
#18 Re: "manekenke" prose
Ima jedna na autobuskoj stanici... normalna djevojka. Prica je da su studira dif, da su joj ukrali torbu i nema para da se vrati kuci i kao lose joj je sto mora da trazi bla bla... Ja prvi put povjerovala, ali mi je vec nakon drugog puta postala sumnjiva

-
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#19 Re: "manekenke" prose
Čudi me da do sada ovi forumski zaštitnici ljudskih prava već nisu zavapili "pa i Romi su Bosanci!"BiH-x wrote:Ne kontam; jesu li Romkinje ili Bosanke ove prosjakinje?

#20 Re: "manekenke" prose
meni je vala vise zao djece... samo ih istresu na glavnu ulicu same. samo je pitanje vremena kad ce nekog pokupiti. niti se skoluju, nit se igraju, gluposti jedu...
#21 Re: "manekenke" prose
malo mi je neobicno da svi bas svi se cude sto je ta djevojka koja prosi cista..
ok odjecu gledati ali higijena je apsolutno nevezana za imovinsko stanje
neko ko nema novca ne znaci da nema osnovne higijenske navike ..sapun nije skup na kraju krajeva
valjda smo mi svi navikli da onaj ko prosi mora biti i prljav
neko ko nema novca ne znaci da nema osnovne higijenske navike ..sapun nije skup na kraju krajeva
- Dimetil_živa
#22 Re: "manekenke" prose
To bi u pravilu trebalo biti tako,ali uglavnom nije. Valjda se trude da izledaju sto jadnije,da se covjek smiluje i da im da koju marku .Ma.Le.Na wrote:malo mi je neobicno da svi bas svi se cude sto je ta djevojka koja prosi cista..
Da napomenem,ne generalizujem stvari.. uvijek ima izuzetaka.

#23 Re: "manekenke" prose
Da...minjonja wrote:meni je vala vise zao djece... samo ih istresu na glavnu ulicu same. samo je pitanje vremena kad ce nekog pokupiti. niti se skoluju, nit se igraju, gluposti jedu...

A ove "manekenke"...zašto bi mi bilo njih više žao od prljavih?

Simptomatično je da su se odjednom pojavile, da su slično obučene. Vjerovatno su došle "ta trane", domaće žene se onako ne pokrivaju. Loša kostimografija...
#24 Re: "manekenke" prose
vjerovatno je i makro dosao do istog zakljuckaMa.Le.Na wrote: valjda smo mi svi navikli da onaj ko prosi mora biti i prljav
#25 Re: "manekenke" prose
ma to jel neko cist ili prljav zavisi sta su oni skontali da je najunosnije na odredjenoj lokaciji. jednom sam pravo rano krenula prevoznim sredstvom negdje i vidis 10 prosjaka kako ulaze. pola cisto pola prljavo. koliko sam skontala cisti idu tamo gdje ima najvise turista (ferhadija), prljavi stanu npr kod robota i pruze ruku. onda oni peraci-djecaci na raskrsnicama su uglavnom cisti sa geliranom kosom. ima i onih djecaka koji cuvaju male prosjake (djecu od 3 godine) koju su u nekim odrpanim ofucanim sugavim krpicama, a ovi sto ih cuvaju su u normalnoj odjeci, gel u kosi, cvike i tri mobitela drze u rukama i pustaju muziku i gledaju klipove (vjerovatno tek bili ukrali kad sam ja to vidjela). ovo je organizovani kriminal, iskoristavanje djece, krsenje osnovnih ljudskih prava, trafficking jer ljude uvoze iz drugih zemalja. (gdje je onaj clanak kako roditelju prodaju djecu i salju u druge drzave da prose?) zato nikad niko od mene nece dobiti ni 5 kf sve da lezim na milionima.