a gospoda iz pauka ce doci na kafu u bibilioteku i parkirati na mjesto onog auta koje su sami uklonili nesto ranije!!!
e sad koja je svrha njihovog uklanjanja auta, jel prave sebi mjesto ili trotoar treba da bude cist za prolaznike !?

Moderator: O'zone
Ovaj je jal' drot jal' balkanski špijundimu wrote:ne nego su parkirali pauka na trotoar da oni koji krenu da se parkiraju na trotoar budu upozoreni da ce ih podici...
a ti ogranicen pa ne prepoznajes ironijunegativ wrote:Ovaj je jal' drot jal' balkanski špijundimu wrote:ne nego su parkirali pauka na trotoar da oni koji krenu da se parkiraju na trotoar budu upozoreni da ce ih podici...![]()
a onda će ti Đura oprostiti što te tukao, a na dan bezbednosti.... mene, ako sete, sete![]()
![]()
eee ja sam na strani murije jer mi ne smeta kako voze kad je u pitanju sigurnost nas sviju, za sta vi ovdje pametujetenegativ wrote:Eeeeeeeee, nije majka Muju ružila što je kocko već što se vadio!!!
Ne prodaji sad priče o ironiji kad si cijelo vrijeme na strani murije koja ne poštuje zakone koje bi trebala sprovoditi... nema vadione sad...
Jednostavno, netačno. To o čemu ti govoriš se odnosi samo na vozila pod pratnjom Policija, hitna i vatrogasci rotacijom stiču pravo prvenstva prolaza na raskrssnicama bez svjetlosne signalizacije.melb26sa wrote:Ne kontam koji vam je djavo ljudi? Pravilo ovdje je da ako nailazi hitna/vatrogasci sa upaljenim svjetlima sa sirenom da svi (ali apsolutno svi) idu u krajnju desnu traku kako znaju i umiju i tu stoje dok ovi ne prodju - znaci nema vozis ti i dalje - ne - tvoje je da stanes u desnu stranu i cekas da oni prodju pa onda nastavljas dalje. Oni prolaze i kroz crveno jer zna se sta je hitna i na kakve intervencije idu vatrogasci.
Vjerujem da je isto i u bh zakonu o bezbjednosti saobracaja.
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:
Ima li igdje u Sarajevu postavljen znak koji govori da se vozimo ulicom sa pravom prvenstva (baklava)?
Problem je u tome što se diplomatska vozila u čitavom svijetu mogu parkirati gdje god hoće.Isti problem već godinama ima i Berlinska policija.Ispostavljene kazne nikad niko ne plaća i tačka.Mogu lokalni drotovi da se žale materi, jer apelacija ide preko Min.vanjskih poslova.ccupo wrote:Primorani??? Šta ba primorani? Ko ih je primorao da parkiraju na trotoar? Što nisu primorani da parkiraju u autokucu?
Ko im ovo dozvolio? Gdje je ta dozvola?
Ja vas uopste ne razumijem. Tvrdim vam da bi ovako parkirani auomobili u Njemačkoj završili na pauku i/ili na TV dnevniku. I oni oko suda, a i oni pred policijskom stanicom.
Jednostavno ljudi koji treba da provode zakon moraju biti oni koji ga najvise cijene i postuju. No mogu da vjerujem da neko ovde opravdava njihovo ponašanje. Svaki dan gledam i vidim kako prolaze kroz crvena, pale rotaciju kad im se prohtje, pogresno parkiraju, prolaze kroz zabrane. Jeste li culi da je neki policajac mozda nekad platio neki kaznu? Makar poslije posla?
Samo budala moze opravdavati njihovo ponasanje...
Diplomatska vozila: Da, policija je nemocna i taj problem postoji u svakom gradu. Medjutim postoje neke stvari koje se mogu poduzeti. U civiliziranim zemljama policija evidentira sve prekršaje i pravi godišnji izvještaj koji šalje svim diplomatskim predstavništvima i medijima. Evo top liste najgorih za New York za 2006 godinu - mi smo u probranom drustvu na odlicnom 16 mjestu od 160 zemalja:Sluzbena policijska vozila, odnosno policijski sluzbenici koji upravljaju istim su duzni, bezuslovno, postivati apsolutno sve propise u saobracaju. Izuzetak od ove obaveze predstavljaju precizno definisane situacije unutar kojih policijski sluzbenici postupaju odnosno primjenjuju zakonom dobijene ovlasti, s tim da su i u tim situacijama, policijski sluzbenici duzni voditi racuna o tome da svojim postupanjem, na bilo koji nacin, ne ugroze sigurnost gradjana, u ovom slucaju ucesnika u saobracaju. Svaka, eventualna, aktivnost odnosno ponasanje koje bi bilo u suprotnosti sa gore konstatovanim, predstavljalo bi nedozvoljeno i nedopustivo ponasanje policijskih sluzbenika, za sto su precizirane procedure procesuiranja, dokazivanja osnovanosti prituzbe i disciplinskog kaznjavanja odgovornih.
Sef Ureda policijskog komesara
Dragan Miokovic
Visi inspektor
Dobro bolan...otkud toliki bijesccupo wrote:Policija: da si ti drot i ja ti kažem da je tvoj kolega napravio prekršaj, a ti me izbaciš iz stanice naglavačke i da se to dešava u normalnoj zemlji, ti bi dobio otkaz iste sekunde. U normalnoj zemlji ne mora policajcima nadređeni službenik da im kaže da su dužni poštovati zakon (pogledaj citat ispod). A činjenice da se mi nalazimo tu gdje se nalazimo i da bi ti mene fino izbacio naglavačke pokazuju u kakvoj zemlji želiš živjeti. Uživaj.
Ti policajci garant nisu imali tal u toj krađi..inačeriko-ga wrote:Evo da nebi bili samo napadani da ih ja pohvalim.Prije par dana rodjaku mi klepili Golfa dvicu.On prijavijo policiji i kada su ga ovi zvali za otkup u suradnji sa policijom vrati auto a dvojica lesinara uhvaceni.Znaci kad hoce mogu pomoci.Cestitke sa moje strane gospodi policiji.....