Znam mu tetku.
Uslikaj
Znam mu tetku.
Koliki je prostor u Margheriti? Može li se 'zasjesti' ili je sjedi, pojedi pizzu i furaj dalje?hecim wrote: ↑04/09/2021 14:49 Jučer sam probao pizzu u Margheriti i evo utisaka:
Tijesto je ubjedljivo najbolje u Sarajevu (nisam probao ove napolitanske pizze u Metropolisu). Svako ko zna išta o napolitanskoj pizzi zna da je tijesto najbitnija stvar. U Margheriti su taj efekat postigli dosta dobro, mada su pizze koje su došle za moj sto bile mrvicu nedopečene.
Što se tiče onoga što je bilo na tom tijestu, moram reći da sam i tu poprilično pozitivno iznenađen. Sir je bio možda i najbolji dio, paradajz sos je bio solidan, mada bi mogao biti još ukusniji, ali da se na tome poraditi.
Nedostaci su u količini svega što je bilo na pizzi. Napolitanska pizza treba da se "teško" jede i da se pod uticajem gravitacije na kraju na sredini nakupi stvari sa pizze, ali ovdje toga nije bilo. Također, na margariti nije bilo ni trunke bosiljka što je veliki propust, ali nisam tražio jer je svakako kuća častila pa me je bilo stid
Cijene su povisoke. Marinada je 9, margarita 11, a pojedine pizze su i preko 20 km, pa ko voli nek izvoli. Sve u svemu, jedno veliko osvježenje i bitan dan za sve ljubitelje prave talijanske pizze. Otkako sam se vratio iz Italije sa studentske razmjene, nisam mogao naći mjesto za pojesti pizzu u Sarajevu, a sad evo ima i za probirače poput mene
Jer ću doći opet, ali ću tražiti bosiljak ovaj put...
Pa nije nešto ogroman prostor ali, imaju solidnu vinsku ponudu tako da to ne bi trebao biti problem. Mene podsjeća na "Vinoteku"SarajevskiStil wrote: ↑04/09/2021 21:56Koliki je prostor u Margheriti? Može li se 'zasjesti' ili je sjedi, pojedi pizzu i furaj dalje?hecim wrote: ↑04/09/2021 14:49 Jučer sam probao pizzu u Margheriti i evo utisaka:
Tijesto je ubjedljivo najbolje u Sarajevu (nisam probao ove napolitanske pizze u Metropolisu). Svako ko zna išta o napolitanskoj pizzi zna da je tijesto najbitnija stvar. U Margheriti su taj efekat postigli dosta dobro, mada su pizze koje su došle za moj sto bile mrvicu nedopečene.
Što se tiče onoga što je bilo na tom tijestu, moram reći da sam i tu poprilično pozitivno iznenađen. Sir je bio možda i najbolji dio, paradajz sos je bio solidan, mada bi mogao biti još ukusniji, ali da se na tome poraditi.
Nedostaci su u količini svega što je bilo na pizzi. Napolitanska pizza treba da se "teško" jede i da se pod uticajem gravitacije na kraju na sredini nakupi stvari sa pizze, ali ovdje toga nije bilo. Također, na margariti nije bilo ni trunke bosiljka što je veliki propust, ali nisam tražio jer je svakako kuća častila pa me je bilo stid
Cijene su povisoke. Marinada je 9, margarita 11, a pojedine pizze su i preko 20 km, pa ko voli nek izvoli. Sve u svemu, jedno veliko osvježenje i bitan dan za sve ljubitelje prave talijanske pizze. Otkako sam se vratio iz Italije sa studentske razmjene, nisam mogao naći mjesto za pojesti pizzu u Sarajevu, a sad evo ima i za probirače poput mene
Jer ću doći opet, ali ću tražiti bosiljak ovaj put...
Ovi potpisali u startu debakl,cuj margarita 11 marakahecim wrote: ↑04/09/2021 14:49 Jučer sam probao pizzu u Margheriti i evo utisaka:
Tijesto je ubjedljivo najbolje u Sarajevu (nisam probao ove napolitanske pizze u Metropolisu). Svako ko zna išta o napolitanskoj pizzi zna da je tijesto najbitnija stvar. U Margheriti su taj efekat postigli dosta dobro, mada su pizze koje su došle za moj sto bile mrvicu nedopečene.
Što se tiče onoga što je bilo na tom tijestu, moram reći da sam i tu poprilično pozitivno iznenađen. Sir je bio možda i najbolji dio, paradajz sos je bio solidan, mada bi mogao biti još ukusniji, ali da se na tome poraditi.
Nedostaci su u količini svega što je bilo na pizzi. Napolitanska pizza treba da se "teško" jede i da se pod uticajem gravitacije na kraju na sredini nakupi stvari sa pizze, ali ovdje toga nije bilo. Također, na margariti nije bilo ni trunke bosiljka što je veliki propust, ali nisam tražio jer je svakako kuća častila pa me je bilo stid
Cijene su povisoke. Marinada je 9, margarita 11, a pojedine pizze su i preko 20 km, pa ko voli nek izvoli. Sve u svemu, jedno veliko osvježenje i bitan dan za sve ljubitelje prave talijanske pizze. Otkako sam se vratio iz Italije sa studentske razmjene, nisam mogao naći mjesto za pojesti pizzu u Sarajevu, a sad evo ima i za probirače poput mene
Jer ću doći opet, ali ću tražiti bosiljak ovaj put...
Ja garantujem da svako od nas moze sa 10 KM napraviti kod kuce bolji hamurger od svih ovih restorana u gradu.tramvajtrojka wrote: ↑05/09/2021 13:07 vala ako neka splacina od pizze vrijedi sedam osam maraka i vrhunska isto moze kostati 11 to isto raja kad se ibreti hambasu od osam maraka pa kad ga proba kaze jes dobro
al nekom je ceif pojesti vrhunsku pizzu nego platiti je devet maraka i znati da si se zajebao ja bih prije pojeo vrhunsku pizzu nego janjetinu jer bifteka, janjetine i svega toga mi je preko glave za jos dva životamirsek wrote: ↑05/09/2021 13:16Ja garantujem da svako od nas moze sa 10 KM napraviti kod kuce bolji hamurger od svih ovih restorana u gradu.tramvajtrojka wrote: ↑05/09/2021 13:07 vala ako neka splacina od pizze vrijedi sedam osam maraka i vrhunska isto moze kostati 11 to isto raja kad se ibreti hambasu od osam maraka pa kad ga proba kaze jes dobro
I ja cu prvi reci jest dobro. Ali cu ga jesti mozda jednom godisnje jer je cijena nerealna.
I ove pizze cu sigurno bar probati, ali nema sanse da ih jedem redovno tipa bar jednom sedmicno ili mjesecno jer sigurno nisu duplo bolje od drugih pica ili bolje od jednog bifteka ili pola kile vrhunske janjetine.
Znaci da su ove pizze iz margerite oko 4-5 KM trebalo bi ih izbjegavati jer su jeftine ? Pitam jer visoka cijena ne znaci i vrhunski kvalitet ili manja cijena odron kvalitet.tramvajtrojka wrote: ↑05/09/2021 13:21al nekom je ceif pojesti vrhunsku pizzu nego platiti je devet maraka i znati da si se zajebao ja bih prije pojeo vrhunsku pizzu nego janjetinu jer bifteka, janjetine i svega toga mi je preko glave za jos dva životamirsek wrote: ↑05/09/2021 13:16
Ja garantujem da svako od nas moze sa 10 KM napraviti kod kuce bolji hamurger od svih ovih restorana u gradu.
I ja cu prvi reci jest dobro. Ali cu ga jesti mozda jednom godisnje jer je cijena nerealna.
I ove pizze cu sigurno bar probati, ali nema sanse da ih jedem redovno tipa bar jednom sedmicno ili mjesecno jer sigurno nisu duplo bolje od drugih pica ili bolje od jednog bifteka ili pola kile vrhunske janjetine.
svako voli nesto al reci da sto je nešto skupo treba odmah izbjegavati je nonsens realno jer jedino sto treba izbjegavati je jeftina hrana jbt nedavno narucise na poslu iz zmaja reko haj da i ja uzmem da ne izlazim na pauzu bolje da sam opanak jeo
U Napulju ima pizza za 4 eura, a ima i za 8. Baš kao i kod nas.mirsek wrote: ↑05/09/2021 14:36Znaci da su ove pizze iz margerite oko 4-5 KM trebalo bi ih izbjegavati jer su jeftine ? Pitam jer visoka cijena ne znaci i vrhunski kvalitet ili manja cijena odron kvalitet.tramvajtrojka wrote: ↑05/09/2021 13:21
al nekom je ceif pojesti vrhunsku pizzu nego platiti je devet maraka i znati da si se zajebao ja bih prije pojeo vrhunsku pizzu nego janjetinu jer bifteka, janjetine i svega toga mi je preko glave za jos dva života
svako voli nesto al reci da sto je nešto skupo treba odmah izbjegavati je nonsens realno jer jedino sto treba izbjegavati je jeftina hrana jbt nedavno narucise na poslu iz zmaja reko haj da i ja uzmem da ne izlazim na pauzu bolje da sam opanak jeo
Slazem se ja da kad je cejf a nemas izbora moras platiti i skuplje. Al kad originalna pica u jednoj( od BIH dosta skupljoj) Italiji kosta 3-4 eura a nasi je prodaju za 5-6 eura, i to u BIH, gdje je hrana u restoranima dosta jeftinija nego na zapadu to je masovno klepanje po usima.
To bi isto bilo da jedna originalna chicago pizza u Chicagu kosta 50 USD kod nas u BIH kosta 100 KM.
Odlicnih margarita ima probrati i gradu i za 3-7 KM a ovi su bas pretjerali.
Zato bi ih i uzimao maksimalno jednom godisnje, kad mi dosade druge pice.
A gdje smo mi a gdje Italija po standardu.MensurM wrote: ↑05/09/2021 15:26U Napulju ima pizza za 4 eura, a ima i za 8. Baš kao i kod nas.mirsek wrote: ↑05/09/2021 14:36
Znaci da su ove pizze iz margerite oko 4-5 KM trebalo bi ih izbjegavati jer su jeftine ? Pitam jer visoka cijena ne znaci i vrhunski kvalitet ili manja cijena odron kvalitet.
Slazem se ja da kad je cejf a nemas izbora moras platiti i skuplje. Al kad originalna pica u jednoj( od BIH dosta skupljoj) Italiji kosta 3-4 eura a nasi je prodaju za 5-6 eura, i to u BIH, gdje je hrana u restoranima dosta jeftinija nego na zapadu to je masovno klepanje po usima.
To bi isto bilo da jedna originalna chicago pizza u Chicagu kosta 50 USD kod nas u BIH kosta 100 KM.
Odlicnih margarita ima probrati i gradu i za 3-7 KM a ovi su bas pretjerali.
Zato bi ih i uzimao maksimalno jednom godisnje, kad mi dosade druge pice.
Imate na YT video reportaze ovih poznatih degustatora, odlicna pica za 3-4 eura.no_sekirli wrote: ↑05/09/2021 15:39 Mozes mislit kakva je pizza u Napulju od 4 eura.
To je u rangu Bajrinog hamburgera od 2 markice.
Pa 95% margarita u Sarajevu, ako ne i više su ti sa obicnim sirom, a ne mocarelom to je i glavna razlika u cijeni...mirsek wrote: ↑05/09/2021 14:36Znaci da su ove pizze iz margerite oko 4-5 KM trebalo bi ih izbjegavati jer su jeftine ? Pitam jer visoka cijena ne znaci i vrhunski kvalitet ili manja cijena odron kvalitet.tramvajtrojka wrote: ↑05/09/2021 13:21
al nekom je ceif pojesti vrhunsku pizzu nego platiti je devet maraka i znati da si se zajebao ja bih prije pojeo vrhunsku pizzu nego janjetinu jer bifteka, janjetine i svega toga mi je preko glave za jos dva života
svako voli nesto al reci da sto je nešto skupo treba odmah izbjegavati je nonsens realno jer jedino sto treba izbjegavati je jeftina hrana jbt nedavno narucise na poslu iz zmaja reko haj da i ja uzmem da ne izlazim na pauzu bolje da sam opanak jeo
Slazem se ja da kad je cejf a nemas izbora moras platiti i skuplje. Al kad originalna pica u jednoj( od BIH dosta skupljoj) Italiji kosta 3-4 eura a nasi je prodaju za 5-6 eura, i to u BIH, gdje je hrana u restoranima dosta jeftinija nego na zapadu to je masovno klepanje po usima.
To bi isto bilo da jedna originalna chicago pizza u Chicagu kosta 50 USD kod nas u BIH kosta 100 KM.
Odlicnih margarita ima probrati i gradu i za 3-7 KM a ovi su bas pretjerali.
Zato bi ih i uzimao maksimalno jednom godisnje, kad mi dosade druge pice.
I hamburger u sah matu 10 km pa eno guzve veca nego kod Tota,otrova i taleta zajedno. Ne brini bice puno i ovopreselio na ahiret wrote: ↑04/09/2021 23:42Ovi potpisali u startu debakl,cuj margarita 11 marakahecim wrote: ↑04/09/2021 14:49 Jučer sam probao pizzu u Margheriti i evo utisaka:
Tijesto je ubjedljivo najbolje u Sarajevu (nisam probao ove napolitanske pizze u Metropolisu). Svako ko zna išta o napolitanskoj pizzi zna da je tijesto najbitnija stvar. U Margheriti su taj efekat postigli dosta dobro, mada su pizze koje su došle za moj sto bile mrvicu nedopečene.
Što se tiče onoga što je bilo na tom tijestu, moram reći da sam i tu poprilično pozitivno iznenađen. Sir je bio možda i najbolji dio, paradajz sos je bio solidan, mada bi mogao biti još ukusniji, ali da se na tome poraditi.
Nedostaci su u količini svega što je bilo na pizzi. Napolitanska pizza treba da se "teško" jede i da se pod uticajem gravitacije na kraju na sredini nakupi stvari sa pizze, ali ovdje toga nije bilo. Također, na margariti nije bilo ni trunke bosiljka što je veliki propust, ali nisam tražio jer je svakako kuća častila pa me je bilo stid
Cijene su povisoke. Marinada je 9, margarita 11, a pojedine pizze su i preko 20 km, pa ko voli nek izvoli. Sve u svemu, jedno veliko osvježenje i bitan dan za sve ljubitelje prave talijanske pizze. Otkako sam se vratio iz Italije sa studentske razmjene, nisam mogao naći mjesto za pojesti pizzu u Sarajevu, a sad evo ima i za probirače poput mene
Jer ću doći opet, ali ću tražiti bosiljak ovaj put...
Kako se ljudi zanose pa zaborave gdje zive,misle da ce im dolazit samo politicari i biznismeni a najveca populacija grada srednja i niza klasa
Kila junetine ili fasiranog je od 10-15 km, a mozzarelle preko 20 km. Dobijes oko 150 g na pizzi, koliko i mesa u hamburgeru. Ostali dodaci su tu negdje.dječak sa šibicama wrote: ↑05/09/2021 17:04 Hamburger i mogu razumjeti, ako je tu kvalitetan komad mesa, pa neki sosovi. Mislim, ne da je 15 maraka sto je nonsens ali nekih 7-8 ok.
Pizza, komad tijesta sa malo sira, paradajz sosa i mozda gljive. Pa da bude 11-12 ili 15 km.
Smijesno. Prodaju muda pod bubrege.
Inace, pizza je napolitanski izum, sirotinjsko jelo sto i jeste, pristupacno svakome jer kako rekoh komad tijesta. I logicno je da je tamo prodaju za 4 eura.
14 eura moze biti samo pizza koja na sebi ima homemade mozzarelu i neku vrhunsku prsutu ili nesto slicno. A to kod nasih prevaranata neces nikada dobiti.
ono kad misliš da neko ko troši 10kg mocarele dnevno ima istu cijenu kao i ti sa kesicom od 250gstatixx wrote: ↑06/09/2021 11:11Kila junetine ili fasiranog je od 10-15 km, a mozzarelle preko 20 km. Dobijes oko 150 g na pizzi, koliko i mesa u hamburgeru. Ostali dodaci su tu negdje.dječak sa šibicama wrote: ↑05/09/2021 17:04 Hamburger i mogu razumjeti, ako je tu kvalitetan komad mesa, pa neki sosovi. Mislim, ne da je 15 maraka sto je nonsens ali nekih 7-8 ok.
Pizza, komad tijesta sa malo sira, paradajz sosa i mozda gljive. Pa da bude 11-12 ili 15 km.
Smijesno. Prodaju muda pod bubrege.
Inace, pizza je napolitanski izum, sirotinjsko jelo sto i jeste, pristupacno svakome jer kako rekoh komad tijesta. I logicno je da je tamo prodaju za 4 eura.
14 eura moze biti samo pizza koja na sebi ima homemade mozzarelu i neku vrhunsku prsutu ili nesto slicno. A to kod nasih prevaranata neces nikada dobiti.