Jeo sam razne pizze, pa i ovakve "sa minimalnim tijestom", a nakrcane raznim povrćem. Nema čega nije bilo, od domaćeg kajmaka, pečenice, itd., Još samo falila teleća koljenica iznad, pa da užitak bude potpun.Kataklinger wrote: ↑13/09/2020 01:00 Sorry za off-topic, ali ko zeli pojest kako treba pizzu (meni subjektivno najbolja u BiH sto sam do sad jeo) jeste Don Sergio restoran u Delta Planet u Banja Luci. Tijesto minimalno, vidi se da je cucina italiana
Sada zaključujem da je najprostija pizza, zapravo i najukusnija, i da je takva samoj sebi svrha - pizza Margherita. Sa vrlo malo kečapa koji mora biti nao najboljeg južnoitalijanskog paradajza, odličnih sireva, i ništa više.
Ovo iznad nije pizza, kao što nisu ni mnoge druge, ovo je povrće pečeno na pecivu... Da je barem u krušnoj peći, s osušenim hrastovim drvima, nego je u peći na plin ili struju...