Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
generalno su se svi pokvarili kad su krenuli sa ovim dostavama, a pogotovo sa ovim dosadnim Gooovoom, to više nije masovna produkcija to je nivo iznad
i ne može tu biti kvalitet sa tolikim količinama
Šta sam god naručio ima lošiji ukus od onog u samom objektu.. a i u objektu je lošije nego prije.. isto se odnosi i na pizzu, donere i sl.
volio bih da vidim porijeklo mesa, jer imam info od čovjeka iz Konjica da janjetina koju prodaju restorani dole je uvezena iz Rumunije, i da to nije ista vrsta kao naše ovdje.. i da više ne otkupljuju domaće jer su ih ovi uništili bagatelnom cijenom, a realno je ova naša vrsta ukusnija
Poštena recenzija
ćevap je ćevap, a mljevenik je mljevenik
nije sija neg je vrat zavisno od regije i navika stanovnistva koristi se meso primjereno njegovom podnevlju i navikama. covjek je sebi napravio dobru reklamu.prije 40g sam u dubrovniku jela cevape a prilog je bio pecena paprika i pomfri. nisam znala da jedem mljevenik.
p206 wrote: ↑03/10/2021 11:01
generalno su se svi pokvarili kad su krenuli sa ovim dostavama, a pogotovo sa ovim dosadnim Gooovoom, to više nije masovna produkcija to je nivo iznad
i ne može tu biti kvalitet sa tolikim količinama
Šta sam god naručio ima lošiji ukus od onog u samom objektu.. a i u objektu je lošije nego prije.. isto se odnosi i na pizzu, donere i sl.
volio bih da vidim porijeklo mesa, jer imam info od čovjeka iz Konjica da janjetina koju prodaju restorani dole je uvezena iz Rumunije, i da to nije ista vrsta kao naše ovdje.. i da više ne otkupljuju domaće jer su ih ovi uništili bagatelnom cijenom, a realno je ova naša vrsta ukusnija
meni to ne smeta.za mene je porazno da jedemo govedinu iz argentine koja je bila zaledjena 20g. ili pileci otpad koji uvozimo i pravimo virsle ili salame. rumuni su poznati po jagnjetini.samo nek je frisko a da li je iz makedonije,hercegovine,rumunije, meni je manje vazno.
Ovo sam i ja primjetio. Zmaj u Hrasnom mi je odličan, ali Besko ima neko meso koje jednostavno ima dušu. Mislim da je Zmaj morao malo da žrtvuje prijašnji kvalitet zbog količine dnevnih narudžbi i potrebe dobavljanja mesa koje one iziskuju.
besko je ispekao zanat u zmaju. da nije imao kvalitet ne bi opstao u blizini cevabdzinice zmaj(bukvalno par metara su udaljeni) meni je njihov hamburger uvijek bio dobar.
Upoznat sam sa njihovim historijatom, a hamburger je upravo ono gdje njihovo dobro meso dolazi do izražaja.
Last edited by FunkyzeitGames on 03/10/2021 12:14, edited 1 time in total.
Raigor Stonehoof wrote: ↑01/10/2021 10:53
Ko kaze da u zmaju valja cevap (ne da je najbolji, nego da valja) automatski ga treba eliminisati iz razgovora o kvalitetu cevapa
to sto je najveci ne znaci da ima najvise mesa, ljudi to ne kontaju.
jesu u zmaju cevapi(bar na oko) veci, al su za mene preslani i puni sode. trebam poslije njih da popijem nijagarine vodopade da utolim zedj.nikad mi ne prijaju.
Sto se ovoga tice mislim da je Venera tu nenadmašna. Kao da jedes vegetu sa mesom
Kod Beska sam jeo dva tri puta u zadnje vrijeme, za mene solidni ili dobri cevapi, svakako bolji nego u Zmaju Hrasno.
Inace mi je taj Zmaj iz Hrasnog jos od ranije ostao u losem sjecanju, prije nekih desetak godina imali smo obicaj naruciti jer su poveliki i onaj somun dodje cijeli pa se kao nabubas.Ali uvijek suhi, opori, somun nenatopljen. Poslije nisam godinama jeo tamo, ne znam kakvi su danas zadnji put sam jeo prije dvije tri godine ali nista posebno nisu bili.
Bila je nekad davno prije rata cevabdzinica pored danasnjeg Dervoza, oni su nudili opciju da poliju somun pretpostavljam govedjim temeljcem, mada tu nije bio klasicni somun vec ove lepinje, kako ih zovu. Mislim da je tesko somun politi necim, pretanak je.
obicno se zalije sa nekim temeljcem ( vecinom to rade od kocke za supu) uz dodatak masnoce.(puter,ulje ili slicno)
ako mi ne napari somun kao da nisam jela cevape.poguzija.
Mislim da se u Travniku somuni zovu pitice i moze se traziti polivene... zanimljivi su mi svi nazivi nasih jela od grada do grada i lijepa je ta kulinarska kultura.
Nedavno sam jela najbolje zenicke cevape kod Beslica i onda otisla u Travnik, ali sam bila sita i nisam mogla pojesti jos jedne kod Harija moram sad opet maksuz otici
Nisam znala da postoje i cevapi u toplom kajmaku. Eto ko voli saftali, izgleda kao cevapi u topi
Naslovnica wrote: ↑03/10/2021 14:10
U Zenici ono što oni zovu "lepina" nakratko umoče u šerpu sa nekakvim temeljcem pa onda na roštilj.
Iskreno, ne bježim.
Iskreno , i kad se nađem u Travniku , Zenici ili Tuzli na ćevapima , obavezno naglasim da ne polijevaju samun već da samo potpare.
Naslovnica wrote: ↑03/10/2021 14:10
U Zenici ono što oni zovu "lepina" nakratko umoče u šerpu sa nekakvim temeljcem pa onda na roštilj.
Iskreno, ne bježim.
Iskreno , i kad se nađem u Travniku , Zenici ili Tuzli na ćevapima , obavezno naglasim da ne polijevaju samun već da samo potpare.
Naslovnica wrote: ↑03/10/2021 14:10
U Zenici ono što oni zovu "lepina" nakratko umoče u šerpu sa nekakvim temeljcem pa onda na roštilj.
Iskreno, ne bježim.
Iskreno , i kad se nađem u Travniku , Zenici ili Tuzli na ćevapima , obavezno naglasim da ne polijevaju samun već da samo potpare.
Digla_da_kreci wrote: ↑03/10/2021 14:48
Mislim da se u Travniku somuni zovu pitice i moze se traziti polivene... zanimljivi su mi svi nazivi nasih jela od grada do grada i lijepa je ta kulinarska kultura.
Nedavno sam jela najbolje zenicke cevape kod Beslica i onda otisla u Travnik, ali sam bila sita i nisam mogla pojesti jos jedne kod Harija moram sad opet maksuz otici
Nisam znala da postoje i cevapi u toplom kajmaku. Eto ko voli saftali, izgleda kao cevapi u topi
Raigor Stonehoof wrote: ↑01/10/2021 10:53
Ko kaze da u zmaju valja cevap (ne da je najbolji, nego da valja) automatski ga treba eliminisati iz razgovora o kvalitetu cevapa
to sto je najveci ne znaci da ima najvise mesa, ljudi to ne kontaju.
On jeste dug al da prostiš tanak mu je, pogotovo kod Zmaja na željezničkoj
Meni je najbolje kad kupim somun u pekari Nafaka i kupim kod Bajre čevape i sudžukice e to su
Zeljo 3, katastrofa, sad i nikad vise. Neki dan narucili male cevape i malu pljesku, cevapi ko cuna od komarca, pljeska tanka nema u njoj 3 milimetra, narucili predvece somuni stajali cijeli dan ocito, tvrdi suhi nisu se udostojili ni da ih napare, jednom rjecju nula ko kuca.
dječak sa šibicama wrote: ↑09/10/2021 17:04
Zeljo 3, katastrofa, sad i nikad vise. Neki dan narucili male cevape i malu pljesku, cevapi ko cuna od komarca, pljeska tanka nema u njoj 3 milimetra, narucili predvece somuni stajali cijeli dan ocito, tvrdi suhi nisu se udostojili ni da ih napare, jednom rjecju nula ko kuca.
Pa jeste htjeli male eto vam mali
Mene zmaj stanica iznenadi jucer, 15 sam pojeo. Bas dobri bili
dječak sa šibicama wrote: ↑09/10/2021 17:04
Zeljo 3, katastrofa, sad i nikad vise. Neki dan narucili male cevape i malu pljesku, cevapi ko cuna od komarca, pljeska tanka nema u njoj 3 milimetra, narucili predvece somuni stajali cijeli dan ocito, tvrdi suhi nisu se udostojili ni da ih napare, jednom rjecju nula ko kuca.