Slažem se da su daleko najbolji i uvijek isti..
Baščaršija u ćevap stavlja ko zna šta
Valjda zinula guzica, a u neznanju, strancima mogu prodati sta hoće… U Sa jedino Besko.
Tema je najbolja ćevabdžinica u Sarajevu i vrlo je ružno pisati tako o Baščaršiji i gradu u kojem ima više radnji gdje se prodaje hrana nego u Travniku kuća...
bitanga_sa_otesa wrote: ↑08/03/2023 16:48ma stipu ove s čirom na ukusu ,cim oni jedu te gnjecave po travniku s vodenim somunima nisu relevantni
normala, sad presli na tursko smece zvano cevapbitanga_sa_otesa wrote: ↑08/03/2023 16:55kljukusa,popara,kalja s kupusom,pura... to su im bila glavna jela do prije 10-15 god i sad se nasli komentarisat sarajevske cevape
Provincijski kompleksi...bitanga_sa_otesa wrote: ↑08/03/2023 16:55kljukusa,popara,kalja s kupusom,pura... to su im bila glavna jela do prije 10-15 god i sad se nasli komentarisat sarajevske cevape
Ne fali ništa,meni je to draže od ćevapa ali je tema o ćevapima u Sarajevu.Ja bih uvijek prije pojeo čorbu kod Kule u Semizovcu nego najbolje ćevape u Sarajevu.Ali ne serem kako nevaljaju ćevapi u Travniku ili BL i da se prave od psećeg mesa ili da je kajmak u Ostrožcu od mlijeka u prahu.McGradySA wrote: ↑08/03/2023 17:28 Odakle vam da su ćevapi junk food? Luk, somun/lepinja pa i meso, sve bolje od McDonaldsa, KFC i sličnih. Znate li koliko sojinih proteina,soli i aditiva ima meso u američkoj junk hrani? Svakome njegov izbor samo su ćevapi nivo iznad ako gledamo zdravlje.
I šta fali jednostavnim seljačkom jelima kao pečeni krompir, pura sa kajmakom, geršlo?
volim ja pojest i poparu, kljukusu, puru i tu mi ide da se npr popara nalije vodom, kajmakom, sirom, pavlakom, ne ide mi meso uz to, kao ni uz puru, ako cemo o vlasickom kraju to su neki “specijaliteti” po kojim bi trebao biti poznat travnik, sto se tih cevapa tice onu splacinu od lepine natopljene temeljcem za supu zaista ne mogu svariti a da ne kazem da bude res somunPM72 wrote: ↑08/03/2023 17:21Provincijski kompleksi...bitanga_sa_otesa wrote: ↑08/03/2023 16:55
kljukusa,popara,kalja s kupusom,pura... to su im bila glavna jela do prije 10-15 god i sad se nasli komentarisat sarajevske cevape
siscevap/raznjic nije tursko jelo, covjek ga jede od kako je postao mesozder;sumirprimus wrote: ↑08/03/2023 17:02 Inacica turskog fast junk food.a mljeveno meso sa zara , upakovana u formu orijentalnog peciva/somuna, meeh srednja zalost ..
Čuo sam da im je gulaš korektan skroz?Billy The Pljuc wrote: ↑08/03/2023 18:00 Da naglasim odmah da nisam neki ljubitelj ćevapa, po meni najgora vrsta mesa, naravno da u isto spadaju pljeske takođe, generalno mljeveno/faširano meso kad govorimo o roštilju je dno ali s obzirom na razne recepture itekako zna biti ukusno. Helem, sve sam u KS probao kad su ćevapi u pitanju i trenutno mi je najjače mjesto za pojesti dobre ćevape restoran u sklopu mesnice "Gora". Kao i svako mjesto, ofskroz, ima fula ali kad im naglasiš šta želiš onda je to to barem meni u domenu ćevapologije. Ima i ona stara, o ukusima ne vrijedi raspravljati ali što se tiče samog ćevapa meni su oni broj jedan. Onaj ko nije probao neka svrati kad mu bude usput, treba im samo naglasiti ono što želiš a većina nas će se složiti da je najjednostavnija kombinacija i najbolja, ćevap, friško nasjeckan luk i vrela lepina, ja bih još dodao pošto volim biberli i biber ofskroz.
Joj, danas mi ovaj jedan uber papak sa posla poče priču kako mu je sve dosadilo što jedemo na pauzi (imamo na poslu jedan obrok), i da se poželio KALjE!bitanga_sa_otesa wrote: ↑08/03/2023 16:55kljukusa,popara,kalja s kupusom,pura... to su im bila glavna jela do prije 10-15 god i sad se nasli komentarisat sarajevske cevape
Nisam jeo drug, obično kad stanem ja uzmem teleću čorbicu i cenera u pola i bude mi tamam, kad si već spomenuo budem i to probao.Naslovnica wrote: ↑08/03/2023 18:09Čuo sam da im je gulaš korektan skroz?Billy The Pljuc wrote: ↑08/03/2023 18:00 Da naglasim odmah da nisam neki ljubitelj ćevapa, po meni najgora vrsta mesa, naravno da u isto spadaju pljeske takođe, generalno mljeveno/faširano meso kad govorimo o roštilju je dno ali s obzirom na razne recepture itekako zna biti ukusno. Helem, sve sam u KS probao kad su ćevapi u pitanju i trenutno mi je najjače mjesto za pojesti dobre ćevape restoran u sklopu mesnice "Gora". Kao i svako mjesto, ofskroz, ima fula ali kad im naglasiš šta želiš onda je to to barem meni u domenu ćevapologije. Ima i ona stara, o ukusima ne vrijedi raspravljati ali što se tiče samog ćevapa meni su oni broj jedan. Onaj ko nije probao neka svrati kad mu bude usput, treba im samo naglasiti ono što želiš a većina nas će se složiti da je najjednostavnija kombinacija i najbolja, ćevap, friško nasjeckan luk i vrela lepina, ja bih još dodao pošto volim biberli i biber ofskroz.
nemoj tamo jesti u toj gori je sve odron,kome je tamo dobro ima cir na ukusu ,bolje s kolegom kalju pojedi
Ovaj kalja papak mi je rekao da je dobar gulaš.bitanga_sa_otesa wrote: ↑08/03/2023 18:34nemoj tamo jesti u toj gori je sve odron,kome je tamo dobro ima cir na ukusu ,bolje s kolegom kalju pojedi
je misle da su popili svu pamet nek znaju da su sarajevski najbolji i tackabitanga_sa_otesa wrote: ↑08/03/2023 16:55kljukusa,popara,kalja s kupusom,pura... to su im bila glavna jela do prije 10-15 god i sad se nasli komentarisat sarajevske cevape