i vrati se žicaromoldtajmer wrote:mislio sam otici sa zicarom na trebevic,a onda se sa biciklom spustiti u grad
niusam amater,ali ni bas neki profi vozacpa me zanima koji je najjednostavniji i najbjezbjedniji put da se spustim u grad sa biciklom

Moderator: O'zone
i vrati se žicaromoldtajmer wrote:mislio sam otici sa zicarom na trebevic,a onda se sa biciklom spustiti u grad
niusam amater,ali ni bas neki profi vozacpa me zanima koji je najjednostavniji i najbjezbjedniji put da se spustim u grad sa biciklom
Pa nema tu neke velike filozofije. Spustiš se starom cestom kuda idu auta pored Sunnyland-a i na niže pored Spomen parka Vraca, pa u grad. Ja lično preferiram drugu opciju. Popenjem se bicom ujutro skroz do Brusa i nastavim dalje, kao da hoću za Jahorinu. Uključim se desno na novu cestu koja vodi od Lukavice prema Palama/Jahorini i spustim se do Lukavice. Merak neopisiv. Cesta savršena i bez rupa, a auta ima daleko manje nego po staroj cesti.oldtajmer wrote:mislio sam otici sa zicarom na trebevic,a onda se sa biciklom spustiti u grad
hvala tiRomeo 80 wrote:Pa nema tu neke velike filozofije. Spustiš se starom cestom kuda idu auta pored Sunnyland-a i na niže pored Spomen parka Vraca, pa u grad. Ja lično preferiram drugu opciju. Popenjem se bicom ujutro skroz do Brusa i nastavim dalje, kao da hoću za Jahorinu. Uključim se desno na novu cestu koja vodi od Lukavice prema Palama/Jahorini i spustim se do Lukavice. Merak neopisiv. Cesta savršena i bez rupa, a auta ima daleko manje nego po staroj cesti.oldtajmer wrote:mislio sam otici sa zicarom na trebevic,a onda se sa biciklom spustiti u grad
Ako ćeš se penjati uspinjačom, onda bih ja išao svakako na tu drugu opciju, jer nećeš biti previše umoran svakako
zahvaljujemRomeo 80 wrote:Od Brusa do tog ukljucenja na novu cestu za Lukavicu ima otprilike oko 6 km. Nema velikih uspona, a kad dodjes na novu cestu, osim jednog uspona odmah na pocetku, kasnije je maltene sve nizbrdo i samo uzivas!
Znam da nije NG ali meni su tipovi u zgradi Loris odlični. Znaju biti mrgudi ali rade sa srcem, rade dobro (za moje potrebe) i uvijek ima puno ljudi koji dolaze im da nešto poprave, uključujući i malu djecu.diadora wrote:Pozdrav svima,
Suprug je dobio bajk Capriolo, Monitor (valjda), koji je stajao dugo u podrumu. sigurno nekoliko godina. Svjestan i sam da prije vožnje treba da ga odvuče majstoru, samo da pitam, ko je još aktuelan od majstora? Bilo bi dobro da je bliže Novom Gradu.
u uvodnom postu sam našla nekoliko, ali pisano je prije 10 godina, tako da se možda nešto i promijenilo.
također, vidjeli smo u zgradi Bitumenke u Nedžarićima nekakav servis, pa ne znam je li iko imao iskustva sa njima.
Bilo bi dobro da nije neko ko će na neznanje uzeti pare, jer njemu bicikl treba samo za gradsku vožnju i nije baš upućen u održavanje bicikla
To kod Bitumenke sam ja nedavno svraco i tu im je samo trgovina a servis negdje u nedzaricim kako sam ih skonto.Probaj na Heco pijaci ima neki servis, ja obicno idem na CVilu u kapriolo ok su ljudi skroz.diadora wrote:Pozdrav svima,
Suprug je dobio bajk Capriolo, Monitor (valjda), koji je stajao dugo u podrumu. sigurno nekoliko godina. Svjestan i sam da prije vožnje treba da ga odvuče majstoru, samo da pitam, ko je još aktuelan od majstora? Bilo bi dobro da je bliže Novom Gradu.
u uvodnom postu sam našla nekoliko, ali pisano je prije 10 godina, tako da se možda nešto i promijenilo.
također, vidjeli smo u zgradi Bitumenke u Nedžarićima nekakav servis, pa ne znam je li iko imao iskustva sa njima.
Bilo bi dobro da nije neko ko će na neznanje uzeti pare, jer njemu bicikl treba samo za gradsku vožnju i nije baš upućen u održavanje bicikla
diadora wrote:Pozdrav svima,
na chengic vili u nizu onih malih radnjica ispod nebodera vranica kad ides od vila parka prema ilidzi, imas bickl shop. tu imas svega i svacega, i rezervnih dijelova i kaciga,
Vodi racuna da je to M velicina...dakle i jeste za klincamirzakaric2016 wrote:Sta mislite o ovome, da li se isplati kupiti:
https://www.olx.ba/artikal/30407347/gt- ... 7god-novo/
Covjek kaze da je bez packe, ima racun i garanciju, kupio prosle godine za svog klinca, on nece da ga vozi, sada mu stoji, ceka novog vlasnika.
Nije losa cijena s obzirom na opremu: https://www.evanscycles.com/gt-avalanch ... e-EV281698
Da li se moze naci bolje od ovoga za ovu ili priblizno ovoj cijeni?
Imaju standardi kako se mjeri idealna veličina bicikla. Vozim Specialized Rockhooper pro veličina 17,5 incha, i idealan mi je, a visok sam 1,75 m. To što je M veličina ne znači da je za klinca, odnosno dijete. Taj što ga prodaje ga je kupio svom djetetu, ali ne znamo koliko mu je dijete visoko.alcho wrote:Vodi racuna da je to M velicina...dakle i jeste za klincamirzakaric2016 wrote:Sta mislite o ovome, da li se isplati kupiti:
Covjek kaze da je bez packe, ima racun i garanciju, kupio prosle godine za svog klinca, on nece da ga vozi, sada mu stoji, ceka novog vlasnika.
Nije losa cijena s obzirom na opremu: https://www.evanscycles.com/gt-avalanch ... e-EV281698
Ma hajdeBetter Man wrote:Imaju standardi kako se mjeri idealna veličina bicikla. Vozim Specialized Rockhooper pro veličina 17,5 incha, i idealan mi je, a visok sam 1,75 m. To što je M veličina ne znači da je za klinca, odnosno dijete. Taj što ga prodaje ga je kupio svom djetetu, ali ne znamo koliko mu je dijete visoko.alcho wrote:Vodi racuna da je to M velicina...dakle i jeste za klincamirzakaric2016 wrote:Sta mislite o ovome, da li se isplati kupiti:
Ako ti odgovara velicina i ako je zaista u novom stanju nema sanse da ces bolje biciklo naci za ove paremirzakaric2016 wrote:Sta mislite o ovome, da li se isplati kupiti:
Odakle ti to da ti treba XL ram?mirzakaric2016 wrote:Obzirom da sam 185 cm visok onda ova ponuda otpada. Steta bas, a nisam nasao nijedan gt na piku za moju visinu i sa 29" tockovima, a da je ovako ocuvan (nadam se da se varam).
Ima li neko da prodaje fuji biciklo, ram l ili xl, 50 cm i 29" tockovi? Ako znate nekoga da prodaje slobodno ga preporucite.
ima li kakve veze godišnje doba: ljeto - zima..?!holowey wrote:visok xy cm...ali koliko su ti duge noge, koliko su ti duge ruke?
stavis knjigu izmedju nogu i izmjeris visinu od poda do vrha knjige...u pravilu, horizontalna cijev na bicu kada stojis sa obje noge na zemlji treba da bude 3-5cm od jaja...sve manje od toga, bolje gledati bic broj manji...
kada sjedis na sicu, a pedala je u krajnjem donjem polozaju, noga ne smije biti potpuno ispruzena, niti previse savijena...
uglovi rama se razlikuju od proizvodjaca do proizvodjaca...malo se to moze srediti drugacijom guvernalom, lulom, pomjeranjem sica, ali dok ne sjednes na bic da probas, ne mozes znati da li odgovara...
cipele od 50 maraka probas prije kupovine, pa gdje neces probati bic od milju ili vise
pokusavas na silu biti duhovit, ali kad vec pitas, zimi se nosi drugacija obuca, debljeg djona, a kako je pitanje kupovine pokrenuto ljeti, i odgovor je dat u skladu s tim...naeS wrote:ima li kakve veze godišnje doba: ljeto - zima..?!holowey wrote:visok xy cm...ali koliko su ti duge noge, koliko su ti duge ruke?
stavis knjigu izmedju nogu i izmjeris visinu od poda do vrha knjige...u pravilu, horizontalna cijev na bicu kada stojis sa obje noge na zemlji treba da bude 3-5cm od jaja...sve manje od toga, bolje gledati bic broj manji...
kada sjedis na sicu, a pedala je u krajnjem donjem polozaju, noga ne smije biti potpuno ispruzena, niti previse savijena...
uglovi rama se razlikuju od proizvodjaca do proizvodjaca...malo se to moze srediti drugacijom guvernalom, lulom, pomjeranjem sica, ali dok ne sjednes na bic da probas, ne mozes znati da li odgovara...
cipele od 50 maraka probas prije kupovine, pa gdje neces probati bic od milju ili vise
![]()