Kolko znam Demir i predstavnici GROZD-a su bili pozvani na sastanak u srijedu u 11h a ne ko sto je neko spomenio u 5 do 12h. Mislim da su se ipak trebali odazvati da kazu jasne zahtljeve. Fakat je smijesno sto se Demir pojavio poslije tog famoznog protesta par puta na TV da se suceljava sa njima i zbog toga ta "trojka" mogu koristiti kao argument da mi protestanti ne zelimo pregovarati. Ispade na kraju da se Demir malo reklamirao na TV, to njima moze biti jaki argument. Ne kazem da trebamo odustajati od nasih zahtljeva, trebamo se striktno drzati nasih zahtljeva i naravno ti zahtljevi moraju biti jasne i realne. Nazalost s njima na neki nacin moramo pregovarati. Pogledajte samo primjer sindikata koji pozivaju radnike na strajk i pregovaraju sa sefovima i ta im formula valjda bila uspljesna u vecini slucajeva.
Po mom misjenju ovakav scenarij se trebao desiti u srijedu:
Demir i predstavnici GROZD-a odazovu se na sastanak i pokazuju im jasne zahtljeve. Taj sastanak nije uspjesno prosao i oni izadju na glavna vrata i vicu na masu da je sastanak propao i da se protest nastavlja, to znaci da mi imamo dalje argument za protestovanje i jos vise nam se ljudi pridruzuju protestu u narednim protestima.
Ako vi tako hocete da nemate nikakvih predstavnika i da ne zelite te sastanke, okey ja vas postujem i podrzavacu vas i bicu na protestima ne radi vas nego radi mene bez obzira na moje misljenje.