Aldin Čamo uhvaćen u krađi automobila

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderator: O'zone

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#126

Post by valterbranisarajevo »

Ako se za provalu u auto ne može izreći kazna veća od 5 godina a samim tim po novom KZ i mjera jednomjesečnog pritvora, onda se pritvor može izreči za deset ili više provalnih krađa koje je napravio u zadnjih dva mjeseca.

Znači ovo terorisanje građana od strane Čame ide isključivo na dušu kantonalnog tužilaštva.

Meni se sve više čini da je Čamo jedan od onih sa nečijom zaštitom, i to je vjerovatno jedini razlog zbog koga mu se ne određuje pritvor, odnosno održi ekspresno suđenje i pošalje u zatvor.. :x

I tako će vjerovatno biti dok nekoga u pokušaju zaštite svoje imovine ne zbode nožem.. :(
mIRCerka
Posts: 28193
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#127

Post by mIRCerka »

IstinaBoli wrote:Da se razumijemo Camo je kriminalac , ovi sto su ga onako brutalno pretukli su prekrsili svoj ovlasti ali treba malo procitati nekad "izmedju redova"...mislite da Cami ne tovare sad i druga djela koja nije pocinio??? Od kad je murije bilo je i toga...Napravis jedno djelo , obijes auto i onda te oni olese i priznas jos pet drugih djela sa kojima nemas veze...a drotovi zakljuce slucaj...prica zavrsena!!! A pogotovo u slucaju Came dobro mu nisu jos prikacili pored njegovih jos jedno 300 drugih slucajeva , jer jebiga obraz policije je u pitanju...!?
jedno je reci CULI SMO DA JE ON drugo je uhvatiti ga na djelu...
ma da, murija je kriva za sve...
Mirnes Memisevic je pokusavao zlato koje je nadjeno kod njega podvaliti kao moje, ubjedjivao policiju da je bas od men to uzeo, a svi koji me znaju su upoznati sa cinjenicom da ja zlato ne podnosim najbolje, da mi odmah sve pozeleni...LAv, a alergicna na zlato...
no, on je bio uporan, mene policija peglala i ja im fino rekla " ljudi, da je kakvo zlato, da nije ovo 333, jos bih i popustila pod pritiskom, al fakat vise odjebite, zlato nije moje", i tu oni zakljuce da on pokusava da smanji broj obijenih stanova, i suoce ga sa tim saznanjem i on kaze " pa naravno, ovako cu dobit 2 do 3 mjeseca, onako bih lezao duze od pola godine..."

Da li ti stvarno mislis da policija nema pametnija posla nego Cami nesto pakovati?
*mima*

#128

Post by *mima* »

Interesantno............Koju paznju ima jedan obican kriminalac.... :?
User avatar
Troll_Happens
Posts: 2794
Joined: 25/04/2007 20:04
Location: negdje na istoku zaklet da nadjem nju...

#129

Post by Troll_Happens »

luciferino wrote:Vjerovali ili ne, uhvatili su ga ponovo!!!
Današnje Oslobođenje, 34. str.
zaustavice se onda kada naleti na budalu koja ce mu sasut olovo u glavu i tu ce biti njegov kraj. :-?
malamaca
Posts: 197
Joined: 27/11/2006 16:30

#130

Post by malamaca »

Vjerovatno ce se to desiti. I taman tako i treba da se desi, jer ocito se nista drugo desiti ne moze. Samo sto ce onda taj neko ko danima spava na prozoru cekajuci Camu i njemu slicne dobit' 20 godina robije...
Sto se mene tice, ja ga ne bih zalila ni sekunde.

Tuzna je istina da svake hefte citamo u dnevnim novinama o njegovim "aktivnostima" i cekamo da i mi tj. nase auto ili stan dodjemo na red...

Mislim da on nema neku bogzna kakvu zastitu... valjda je to sa svim njegovim "kolegama iz branse" isto, dan unutra-dan vani, bar koliko ja znam.
fenjer
Posts: 126
Joined: 22/03/2005 01:43

#131

Post by fenjer »

Iako "mnogima" ovdje kad se spomene rijec Serijat (islamski zakon) prvo sto padne na um je onaj dio Serijata koji se odnosi na kazneno pravo a isti dio predstavlja manje od 5 posto Serijata, te prva asocijaca izmedju ostalog je odsijecane ruke, kamenjovane odnosno bicovanje bludnice/bludnika.

Te sobzirom da se cesto Serijat spomene na ovakvim i slicnim diskusijama, smatram da je i ovaj prilog u okvirima diskusije.

Šerijatske kazne su određene u šerijatu za grijehe radi sprječavanja zapadanja u njih. Kazne se ne provode osim nad onima koji su zaduženi šerijatskim propisima, a oni su punoljetni, razumni, oni koji imaju znanje o zabrani. Zabranjeno je posredovati i primiti posredovanje u kaznama nakon što informacija o prijestupu dođe do vlasti. Zabranjeno je poslije kazne hapsiti i provocirati (tj. uznemiravati) kažnjenog govorom ili djelima. Šerijatske kazne se ne izvršavaju, prema naredbi Poslanika s.a.v.s, ako postoji i najmanja mogućnost bilo kakve nesigurnosti (sumnje) u počinjeno djelo. U “El-Ihtijaratu” stoji: “Šerijatska kazna je propisana iz milosti Allaha prema Svojim robovima. Ona proističe iz milosti prema stvorenjima i dobročinstvu prema njima. Zato onaj koji kažnjava ljude radi grijeha treba time imati cilj dobročinstva i milosti prema njima kao što roditelj kažnjava dijete iz milosti i brige za njim. Isto tako, ljekar ima namjeru liječenja bolesnog.”

Ko počini prijestup sakrit će to, a nije praksa da to saopći vlasti prema hadisu: “Allah je Pokrivač, voli stid i pokrivanje.(Prenose Ahmed, Ebu Davud i En-Nesai sa ispravnim lancem.)


Ko vlasti kaže: ‘Počinio sam grijeh’, ne sljeduje ga ništa ako nije to pojasnio. A ako se više prijestupa jedne vrste dogodi, kao opijanje više puta, jedanput će se kazniti, kako kaže Ibnul-Munzir. Cilj je odvratiti od ovakvih djela u budućnosti.

Ako se više prijestupa različitih vrsta dogodi počinje se s najlakšim. Ako zaslužuje smrtnu kaznu ona je dostatna za sve počinjene različite prekršaje.

Ovdje cu navesti samo (u okvirima diskusije) propise za kaznu kradje.


Kazna za krađu:.


Krađa je pritajeno uzimanje tuđeg imetka. Ko ukrade zaštićen imetak ruka će mu odsjeći. Uzvišeni kaže: “Kradljivcu i kradljivici odsijecite ruke njihove…”(Suretul-Maide, ajet 38.)

Uslovi za sprovođenje kazne za krađu su:

1. uzeti tuđi imetak od njegova vlasnika ili opunomoćenika na skriven način;

2. da kradljivac bude zadužen šerijatskim propisima, neprisiljen i da zna da ono što je ukrao ima vrijednost svote za koju se odsijeca ruka;

-da ukradena stvar bude imetak
-da ukradeno dostigne svotu za odsijecanje ruke, a ona je tri dirhema ili četvrt dinara (u zlatu) prema hadisu: “Ne odsijeca se ruka kradljivcu osim za četvrt dinara pa naviše. (Muttefekun alejhi)

- da kradljivac iznese ili izvadi ukradeno iz zaštićenog prostora ili predmeta prema većini učenjaka.

-da ne postoji sumnja u vezi krađe.
-Ruka se ne odsijeca za krađu vlastite djece, uzlazne loze i supružnika niti iz kapitala kooperacije

-da se krađa uspostavi ili sa svjedočenjem dva poštena svjedoka ili sa dvostrukim priznanjem kradljivca.

-da pokradeni potražuje svoj imetak, ili to prebaci na svog opunomoćenika ili staratelja

Kada se uspostave ovi uslovi odsijeca se desna ruka (šaka sa prstima do zgloba). Ako ponovno počini krađu odsjeći će mu se lijeva noga do članka. Ako ponovo bude krao bit će uhapšen sve dok se ne pokaje ili umre. Dužan je još i vratiti ukradeno od vlasnika. Ruka se ne odsijeca za uzimanje imetka kao što je otimanje, tj. uzurpiranje. Hadis Džabira kaže da je Poslanik s.a.v.s rekao: “Za prevaranta, otimača i onoga ko pronevjeri nema kazne odsijecanja ruke (Et-Tirmizija i Ibn Hibbana)
U drugom hadisu stoji: “Ne odsijeca se ruka za plodove niti za vrhove palmi s plodovima. (Ahmed i četverica.)


Ruka se ne odsijeca prilikom opće gladi i nestašice, jer Omer tako kaže: “Nema odsijecanja u godini nestašice i gladi.” Allah najbolje zna.
Last edited by fenjer on 25/05/2007 01:09, edited 3 times in total.
_BosanaC
Posts: 8452
Joined: 16/08/2005 14:02
Location: Sarajevo
Contact:

#132

Post by _BosanaC »

Zar ova tema ima ikakve veze sa serijatom? :shock: :?
fenjer
Posts: 126
Joined: 22/03/2005 01:43

#133

Post by fenjer »

_BosanaC wrote:Zar ova tema ima ikakve veze sa serijatom? :shock: :?
Ako komentar nije na mjestu nek ga administracija izbrise, ali citao sam komentare od osoba koje povezuju Serijat s ovakvim dogadjajima. Shodno tome je moj komentar. Odnosi se znaci samo na kaznu propisanu po zakonima kaznenog islamskog prava.
Mnogi su se izjasnili kako bi oni licno kaznjavali, a ja sam iznio propise u okvirima Serijata.
_BosanaC
Posts: 8452
Joined: 16/08/2005 14:02
Location: Sarajevo
Contact:

#134

Post by _BosanaC »

fenjer wrote:
_BosanaC wrote:Zar ova tema ima ikakve veze sa serijatom? :shock: :?
Ako komentar nije na mjestu nek ga administracija izbrise, ali citao sam komentare od osoba koje povezuju Serijat s ovakvim dogadjajima. Shodno tome je moj komentar. Odnosi se znaci samo na kaznu propisanu po zakonima kaznenog islamskog prava.
Mnogi su se izjasnili kako bi oni licno kaznjavali, a ja sam iznio propise u okvirima Serijata.
Oki, no frks.
User avatar
Abu FEED el-Castro
Posts: 1662
Joined: 19/04/2006 11:41
Location: BH Teheran

#135

Post by Abu FEED el-Castro »

chuchumbamayumbe wrote:
chinese_water wrote:
mIRCerka wrote:Kod nas ima par komuna gdje se ovisnost o narkoticima zamijeni drugom ovisnoscu - ovisnost o religiji. PA umjesto obijenog stana imas ubijenu mater koja nije htjela ispunjavati religijske obaveze koje joj je nametao sin.
Licno smatram, i slobodno mi recite da sam fasista, da takve likove treba poslati u radni logor, nek tucaju kamen u kamenolomu il nek kopaju tunele, ili nek idu na Visocicu pomoc semketu, ali samo se napornim fizickim radom i odgovarajucom med.terapijom ovo moze izlijeciti.

Al to nije demokratski, jer pobogu, pravo svakog pojedinca je da uziva u narkoticima ako mu je cejf, i isto je tako demokratsko pravo da meni Mirnes obije stan vise puta a ja ne smijem upotrijebiti silu vecu od one koju on upotrebljava...

jebes takvu demokratiju...
ma ne bi im ja dao ni taj kamen da tucaju, on, celija,lisice i radijator...nema kretanja ni po celiji ni po zatvoru...jes' da ni ovo moje nije demokratski ...al' ... sigurno i ucinkovito rjesava problem!
Samo se upitajte sta bi bilo i kako bi razmisljali da se andjete u situaciji da saznate da je vase dijete narkoman i ovisnik?!
Sumnjam da bi tada mislili da su ovako okrutne metode lijecenja najbolje za njega/nju?
I mene ispizdi kada vidim sta se desava (ja sam na Alipasinu, ima droge za izvoza), ali nije rjesenje kamen, lisice, marisana...
AHA, lijepo si nam rekla sta nije rjesenje, ali sto ne reče sta to JESTE rjesenje. Ok ako je moje dijete hipotetički narkoman, sta je to tvoj grijeh odnosno sta je grijeh kompletnog ostatka drustva. Ne ulazeci sad u to jesam li ja neuspjesan kao odgajatelj, time i krivac itd...
Ili da idemo na opću solidarnost, da shvatamo te ljude, pustimo ih da kradu, obijaju, dilaju itd?

Jos jednom da podsjetim tebe ili druge, nemoj mi reci NIJE to. :-? sta JESTE?!
_BosanaC
Posts: 8452
Joined: 16/08/2005 14:02
Location: Sarajevo
Contact:

#136

Post by _BosanaC »

Bila je, ima jedno dvije godine, emisija na onoj emisiji na Pinku, jel' se zove Centralni zatvor ili tako nesto, bas na ovu temu. U njoj je govorila gospodja koja je predsjednica jednog od udruzenja za pomoc narkomanima (da, za pomoc narkomanima) i objasnjava vascijelo vrijeme kako je narkomanija bolest, kako je narkomanija problem neshvacenih...

Ok.

Na kraju prikazase sina joj, sjedi u publici. Krenu pricati, ne zna tri sastaviti kako treba, valjda mozak izgorio od preko 20 godina konzumiranja raznih tipova veselica. Vazi li vazi... elem, svi mi krivi ispadosmo. Jeste on bio narkoman, jeste krao, obijao, prijetio, bo cakijama, ali krivo je drustvo, drustvo je to koje ne shvata narkomane i potrebe narkomana (sta god to znacilo). Ako su potrebe narkomana droga - ja sam za to da se svakom dadne mogucnost i - jel se ono zove zlatni sut - pa da se uroka do kraja. Taman kad bi moje rodjeno dijete bilo u pitanju.

Sto je najgore od svega - mama klima glavom i potvrdjuje svaku njegovu rijec.

U Zenici babin sin se autom zabije u drugo auto, kriv 1/1, ubije cetiri studentice koje se vracaju iz Sarajeva i idu prema Gracanici, na kraju ga puste jer je optuzio kantonalnu bolnicu i cini mi se psihijatrijsku kliniku - jer su oni krivi. On se fino registrovao kao narkoman, a njih ko *ebe pa su ga pustili da se voza po gradu i ubije nekog :? I mirna Bosna :oops:

Razumijem i da roditelji na sve moguce nacine pravdaju svoju djecu, ali dajte ljudi, budimo malo realni. Mom djetetu ne bi trebao policajac - prvo bi dobilo preko ledja a onda bih ga ja odveo na policiju da se sam prijavi. Roditelji razmaze djecu, nemaju vremena za njih, nemaju sluha za njih, dijete postane narkoman, ali nek' ne ocekuje niko od mene razumjevanje zato sto mi hajvan obija auto, prijeti djetetu iglom na putu iz skole, ili takva cetvorica mi drze cakiju na bubrezima dok mi uzimaju mobitel :x
zlata
Posts: 2681
Joined: 06/09/2002 00:00

#137

Post by zlata »

U svom uredu...na tabli...vec dugo drzim izrezan clanak iz novina. Radi se o preziv'lom Muhamedu Ali Dzabariju, 43...i potresu u Bamu-Iran.

Kad su ga izvukli ispod rusevina njegovog doma...zivog...cetiri dana nakon potresa...niko nije mog'o vjerovat da je ost'o ziv. A jos najmanje Muhamed!

"Nikad nisam pomislio da bi mog'o tol'ko dugo izdurat bez droge"...veli krezav Muhamed, inace gradjevisnki radnik.
Hendrix
Posts: 3652
Joined: 27/02/2004 00:00

#138

Post by Hendrix »

Svi su kod nas veoma tolerantni dok im se ne desi da ih jedan od ovakvih majmuna nešto napravi , recimo mojoj rodici je nedavno lik ukro mobitel nasred ulice i još joj šamar zveknuo i vozdrica , i vrlo se uzrujala možete misliti,čak je i spominjala nekakva prebijanja i lomljenja ruku kretenu , pa dabogda mu ovo dabogda mu ono.A sjećam se kako je branila ovog uhljupa Aldina kada je na dnevniku bio,jao jadan on šta mu rade kreteni. :roll:
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#139

Post by valterbranisarajevo »

Mene je svojevremeno iziritiralo pretjerano pozivanje na kršenje ljudskih prava ovog ološa od strane policajaca. Tada nisam komentarisao, ali sam bio siguran da će mnogi promijeniti svoje mišljenje kada shvate da ovih policajaca više nema na ulici a da Čamo radi nesmetano što je radio.

Iskreno, s ove distance, mislim da krađa policijskog prsluka nije bila zbog potrebe da se kupi droga nego iz razloga da se nasmije u lice policiji, sudstvu i svima nama sa porukom: "Ne možete mi ništa". I zar nije tako?

Dođe mi da se kao građanin obratim OHR-u i visokom sudskom i tužilačkom vijeću i tražim odgovor zašto višestruki prijestupnici nesmetano vrše krivična djela i zašto se ne sankcionišu. Odnosno da se na konkretnom Čaminom slučaju napravi istraga zašto sarajegvsko pravosuđe ne štiti građane od ovakvih, odnosno zašto umjesto građana štiti lopove.. :x
avorda
Posts: 16
Joined: 21/05/2007 22:48
Location: sarajevo

#140

Post by avorda »

niko i ne pominje koliko je puta taj "jadnik" vjerovatno regularno uhapsen i jos regularnije pusten... valjda i tim drotovima dojadilo..
tempora
Posts: 2799
Joined: 03/07/2002 00:00

#141

Post by tempora »

Lijepo je citati sve ove hipoteticke situacije u kojima vi iznosite svoje stavove kako bi se vi odrekli svoje djece i sta bi im vi to ucinili da su to vasa djeca.Upravo-da ih imate ili KADA bi ste ih imali! :oops: Sto je uistinu, moram priznati, jaka argumentacija. :shock:
Kao da svi silni roditelji cija su djeca narkomani nisu cinili cuda, da zaustave tu djecu! :? Eto, svi oni su nemarni roditelji,koji su sjedili skrstenih ruku, dok su im djeca grizla prve zalogaje ovisnosti. :oops: I onda dosle nove generacije koje su izmislile formule suzbijanja narkomanije i pocele uvoditi cijevi za toplu vodu.Konkretnim, hipotetickim primjerima.Polazeci od sebe naravno, kao epicentra morala, karakterne jacine. :-x
A da droga, pogotovo u zemlji kao sto je BiH, ulazi na velika vrata i da je nikada nije bilo vise u svijetu, nego sada, je manje bitna cinjenica.
Takodjer je manje bitna cinjenica, da svako od nas ili nase djece, moze biti potencijalni narkoman.Ako ne narkoman, onda alkoholicar, korisnik kojekakvih tableta itd.
I citajuci vas, problem je jednostavan.Vi bi ste to lako po kratkom postupku rijesili.Odstranili narkomane, izolirali ih, mozda poubijali ( u zavisnosti sta su vam oteli) ili poslali na gole otoke.Odrekli se svojih najrodjenijih, jer ste eto ucinili sve ( hipoteticki) da do toga ne dodje.
Samo jos ne mogu da skontam iz vasih izjava, kako dalje, u momentu kada bi ste napravili jednu takvu cistku, a nakon nje se pojavilo isto toliko narkomana koje ste sankcionisali? Bit ce da je problem jednokratan.Iskorjenis i vise se ne pojavljuje. :oops:
_BosanaC
Posts: 8452
Joined: 16/08/2005 14:02
Location: Sarajevo
Contact:

#142

Post by _BosanaC »

Kad zaplaces zbog narkomana onda bih volio da cujem tvoje misljenje. A do tada, sve sto si napisala je - kao sto i sama prozva sve nas ostale - hipoteticki :oops:
tempora
Posts: 2799
Joined: 03/07/2002 00:00

#143

Post by tempora »

_BosanaC wrote:Kad zaplaces zbog narkomana onda bih volio da cujem tvoje misljenje. A do tada, sve sto si napisala je - kao sto i sama prozva sve nas ostale - hipoteticki :oops:
Ne znam do kada ces ti u svojim opaskama smatrati da je tvoje ekskluzivno pravo jedino pravo i da samo tvoje prezivljeno vazi za bilo kakvu diskusiju i bilo kakvu tezinu- a da je sve tudje, u poredjenju sa tobom, nistica, patetika ili licemjerstvo!
Da li sam ja zaplakala zbog narkomana ili ne :? ( ne znam od kada tebi treba da se ispovjedam da bi ti odmjerio tezinu ispravnosti) nije apsolutno relevantno u cijeloj prici.Na kraju krajeva, na koji nacin sam ja zaplakala ili ostecena ne daje mi za pravo da se pozivam na kojekakve gluposti kao sto su smrtne kazne, izivljavanje, itd.
A svako drustvo u kojem se zivi nosi u sebi rizik, rizik od toga da ces biti ostecen, napadnut, pokraden, pretucen, prevaren.......ili da ti pravni sistem ( nigdje u svijetu!) nece dati satisfakciju koju ti ocekujes-itd itd- i ja tu mogucnost na zalost realno prihvatam.
Ti ili bilo ko drugi, koji se poziva na ovakve momente, mozda jeste bio zrtva narkomana ( bas me zivo interesuje koliki je procenat narkomana u kriminalu a koliki "cistih" kriminalaca koji nisu ovisni) koji ga je pokrao ili na neki nacin ostetio, ali nesto sumnjam ( sa akcentom na sumnjam!)da si ti ili taj drugi bio zrtva narkomanije u porodici i da poznajes tu tezinu.Ili da ti je dijete ne daj Boze narkoman!Jer da je poznajes ne bi zasigurno iznosio ono sto iznosis.A mimo toga, onda drustvena sekvenca- u cijeloj prici je debelo zanemarena. I jos nesto.Nisu samo djeca narkomani.Ima jako puno roditelja ovisnika, narkomana, alkoholicara i slicno koji takodjer nanose drustvima i ponajvise najblizima stetu.O njima cemo sutjeti, jer se moze desiti da su to mozda nasi roditelji! Ali zato se jel uvijek mozemo osvrnuti na tudju djecu i tudje nedostatke.

I jos nesto, ja se uopste ne moram slagati sa tvojim misljenjem, niti ti sa mojim,( sto je meni dovoljan razlog za dobar dijalog!) ali ukoliko zaista ostanes pri toj skucenoj argumentaciji u kojoj se stalno pozivas na mjesto boravka -pa si kroz isto dajes za pravo da mjeris moju tezinu prozivljenoga i besmisao onoga sto sam napisala-ziv bio, nemoj mi ni odgovarati-jer ukoliko nema postovanja i ravnopravnosti u dijalogu, i ukoliko je taj za tebe ogranicen na prostor, vrijeme i samo tvoju zrtvu i samo tvoje prozivljeno i samo tvoju nepravdu koju podnosis - on zaista nema nikakav smisao.A ja necu ponavljati iste greske.Obecavam.
User avatar
chuchumbamayumbe
Posts: 11050
Joined: 20/10/2006 22:02

#144

Post by chuchumbamayumbe »

Ovdje cu samo reci jedno...
Kada bih uhvatio tog jada ili nekog njemu slicnog da mi obija auto, kucu, krade djetetu 5 maraka ili mobitel, ili bilo sta slicno, polomio bih mu ili koljena ili svaki prst na ruci, pa makar ja odlezo koliko treba. A on ne bi mogao bar koji mjesec da okolo terorise neduzne ljude.
Haugh!
silence_is_sexy
Posts: 508
Joined: 01/10/2002 00:00
Location: Sarajevo

#145

Post by silence_is_sexy »

spajdrmene nisam te prepozno'....
User avatar
chuchumbamayumbe
Posts: 11050
Joined: 20/10/2006 22:02

#146

Post by chuchumbamayumbe »

silence_is_sexy wrote:spajdrmene nisam te prepozno'....
Nisam ja spajdermen, ne znam cemu ta opaska?
Bosanski_Amerikanac
Posts: 139
Joined: 30/04/2007 06:47
Location: New York

#147

Post by Bosanski_Amerikanac »

chuchumbamayumbe wrote:Ovdje cu samo reci jedno...
Kada bih uhvatio tog jada ili nekog njemu slicnog da mi obija auto, kucu, krade djetetu 5 maraka ili mobitel, ili bilo sta slicno, polomio bih mu ili koljena ili svaki prst na ruci, pa makar ja odlezo koliko treba. A on ne bi mogao bar koji mjesec da okolo terorise neduzne ljude.
Haugh!
Isti sam ti. Ali nije to rjesenje. Neko rece bas na ovoj temi da ce upravo taj ko ga nalema odlezati vise nego sto je on do sad odlezo.

To je ta bosanska huja. Prvi onaj udar krvi u mozak. To treba samo presaburiti jer u tim trenutcima se ne razmislja. I bas sto kazes moze se desiti da mu svaku koscicu polomis. Ali valja onda zbog smeca robijati.
User avatar
Better Man
Posts: 14976
Joined: 01/10/2006 20:10

#148

Post by Better Man »

Policajcima koji su brutalno pretukli Aldina Čamu treba dodijeliti orden9je narodnih heroja!!! Dok ga neko dobro ne polomi da ne može jedno pola godine stati nanoge, taj se neće okaniti krađa i provala!
User avatar
chuchumbamayumbe
Posts: 11050
Joined: 20/10/2006 22:02

#149

Post by chuchumbamayumbe »

Bosanski_Amerikanac wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ovdje cu samo reci jedno...
Kada bih uhvatio tog jada ili nekog njemu slicnog da mi obija auto, kucu, krade djetetu 5 maraka ili mobitel, ili bilo sta slicno, polomio bih mu ili koljena ili svaki prst na ruci, pa makar ja odlezo koliko treba. A on ne bi mogao bar koji mjesec da okolo terorise neduzne ljude.
Haugh!
Isti sam ti. Ali nije to rjesenje. Neko rece bas na ovoj temi da ce upravo taj ko ga nalema odlezati vise nego sto je on do sad odlezo.

To je ta bosanska huja. Prvi onaj udar krvi u mozak. To treba samo presaburiti jer u tim trenutcima se ne razmislja. I bas sto kazes moze se desiti da mu svaku koscicu polomis. Ali valja onda zbog smeca robijati.
Ma, ako je diro dijete, odlezo bi ga, oca mi. Ko mu ebe mater krepanu. Mislim da bi Miso imao razumijevanja. Samoodbrana, folovi, ovo-ono...
_BosanaC
Posts: 8452
Joined: 16/08/2005 14:02
Location: Sarajevo
Contact:

#150

Post by _BosanaC »

tempora wrote: Ne znam do kada ces ti u svojim opaskama smatrati da je tvoje ekskluzivno pravo jedino pravo i da samo tvoje prezivljeno vazi za bilo kakvu diskusiju i bilo kakvu tezinu- a da je sve tudje, u poredjenju sa tobom, nistica, patetika ili licemjerstvo!
E upravo je ovo ono sto radis sve vrijeme. Toliko od mene.
Post Reply