Project Sejuani wrote: ↑02/12/2021 08:52
Pored toliko domaćih jela sa roštilja i ostalih slastica ono se raduje nekim generičkim američkim proizvodima. Čudni ste vi meno skroz. Uporedit Mekdonaldsov burger sa našom pljeskavicom, ma daaaaaaajj, ili rolovanom teletinom, ili...
Jedino eto KFC bi mogao proći jer imaju specijalnu vrstu piletine koju fakat niko u bih ne pravi ali nije da se ne pokušava kopirati recept. Piletina sa susamom je recimo približna njihovoj piletini ali ipak nije to to.
Helem mogo bi KFC proć ostalo smeće, tipa MC donalsd, Subway i ti folovi ma bjaaaaaaažiiii.
Konzistentnost, kolega, konzistentnost.
Kod nas se otvori fast food i hrana bude dobra prva tri mjeseca.
Kasnije se počne štediti, promijeni se kuhar, itd. i hrana danas ovakva, sutra onakva.
Nakon tri mjeseca moraš tražiti nove preporuke za mjesto na kojem ćeš jesti i tako se vrti ukrug.
Kod ovih franšiza se zna ko kosi a ko vodu nosi.
Burger se peče toliko, stavlja se toliko kečapa, itd.
Jedino što je naša prednost u odnosu na te franšize je što volimo veće porcije.
Da je nešto zdravije i nije (pored toga što ćeš danas prste oblizati, a sutra jesti opanak).