Evo ti recept, fakat top ispadne.caseytron wrote: ↑14/01/2023 18:52Daj receptlast mohicans wrote: ↑13/01/2023 00:27 Haha, ja uzeo kcerkici, ma nema malo veci zalogaj muškarca. Strips to jest half strips niđe veze. Bolje ja kod kuće pečem po jednom top receptu. Ni blizu evropskih KFCa. Ovo je čista prevara, a cijene drama.
U brašno staviš chili paprike, a mozes malo i aleve, pa ce ti piletina biti malo tamnija. To u jedan tanjir. Odvojeno zamutis cijela jaja i tu dodaš salsa sos, ja koristim ovaj.
Piletinu nasoliš, ja malo stavim i samljevenog bibera u zrnu (ne previše, da ne bude sa chili paprikom ljuto) možeš ti i bez chili paprike, ako ne voliš ljuto. Krilcad presjeci, napravi strips od filea, uzmi manje mikro batake, nemoj karabatak i veće, trebat ce mu duže da se ispeče. Moraš skoro litru ulja u veliku tavu ili šerpu staviti. Caka je u tome, što piletinu prvo u sos s jajima staviš, pa onda u brašno. Možeš ponoviti proces dva puta, ako baš želiš više hrskavosti, ali ukecat ćeš se sav, nema potrebe. Jednom u sos s jajima i salsom, onda u brašno i baš umeljaš sa svih strana. Kad bude vrelo ulje, spustiš jedan po jedan komad, da ne dodiruju jedni druge. Malo će brašno pustiti boje, ali vidjet ćeš gdje je šta. Nemoj okretati, krilce i strips samo jednom, spadat ce brašno. Mikro batak jednom, do dva puta. Na jakoj vatri za pečenje jednog mikro bataka 7-8 minuta je dovoljno. Ko ima fritezu, još je bolje. Nemoj stavljati na papir, kad ispečeš, već na tanjir da se ne dodiruju komadi, spadne hrskavost a i povuče papir pa bude ono kao pohovano, a ne želiš to. Za strips i krilca ti treba vrlo kratko, mirkobatak malo duze 7-8 min. Jesti vrelo, mada nije loše ni kad se hladne. Mozes napraviti sos od kečapa, majoneze i malo jogurta, i tu mozes dodati chili paprike, ako voliš ljuto. Javi jel ispalo dobro.
Ima i drugi recept, zdraviji je. Izgnječiš corn flakes i uvaljaš komadiće filea i to pećeš u rerni na papiru. Nije ni to loše, mada malo sladunjavo.