Page 1 of 1

#1 Icija???

Posted: 12/07/2011 02:57
by _nocno_
Da li neko zna kako se pravi hercegovacka icija sa jufkama??

Da mi to malo detaljnije objasni

Hvala

#2 Re: Icija???

Posted: 12/07/2011 15:39
by inspire_me
Zar icija ustvari nije fil za pitu??

#3 Re: Icija???

Posted: 12/07/2011 17:07
by lipstick
Pita icija



Potrebni sastojci



50dkg suhog mesa,

dvije jufke (suhe)

koje cehne bijelog luka,

sirce, ulje ili maslo.
Način pripreme



Suho meso skuhajte u loncu, izvadite ga i izrezite na komadice. Jufke napravite na uobicajen nacin, ali dodajte jaja. Razvucite ih poprskajte uljem ili maslom. Slozite ih u tepsiju, a mozete i urolati. Supu (od suhog mesa) zacinite bijelim lukom i sircetom, zalijte pecenu pitu, po njoj poredajte zalogajcice mesa i vratite u rernu. Ako zelite mozete izbijeci sirce i luk, zalivsi pitu samo supom. Pri serviranju , u ovom slucaju, kuhano meso posluzite odvojeno.


Valjda je to