Moderator: anex
zato sam se nakezila, razumijem teSoul_Sista wrote:Ono su slike Skandinavije a Grønland i Tøyen (gdje sam i sama zivjela) su slike svijeta
![]()
...zato ja volEm svoje Oslo
Ljudi su strasno prisni i pricljjvi. Pravo mi zao sto nisam ucila taj jezik...jel znas francuski? Mislim tesko je tamo bez jezika njihovog...vedomedo wrote:hvala soul_sista na ovim predivnim slikama i opisu. francuska je san snova. ja sam se nakon zivota u njemackoj i austriji
definitvno preselio na jug fancuske. prvo sam mislio izdrzacu samo neko vrijeme radi posla a onda se odusevio klimom, hranom, picem a prije svega ljudima i kolegama.
mig wrote:Pa da, Johnny Depp, penzioneri i jaSoul_Sista wrote:Naravno, ali nisam im mogla posvetiti puno vremena jer sam bila u "vezi"![]()
Kazu da je ostrvo zivo kad je sezona tj. ljeto pa sve do septembra ali onda zamre jer odu svi turisti i nema se sta tamo posebno raditi. Sigurno bi uzivala. Prednost je ako znas francuski jer oni lose pricaju engleski. Jako su dobro plaze ali ja za dvije sedmice nisam pocrnila tamo kao za jedan dan na Jadranu...inace, Johnny Depp ima vikendicu na tom ostrvu ali ga nisam upratila
![]()
A svidja mi se i to sto se ne tamni previse, ja se inace moram postepeno pripremati za sunce![]()
Eto, sve mi odgovara - imaj me u vidi ako opet budes isla
kada si u drustvu atmosfera je sigurno mnogo bolja nego sa austrijancima ili nijemcima. ljudi su spontani i mnogo se smiju.Soul_Sista wrote:Ljudi su strasno prisni i pricljjvi. Pravo mi zao sto nisam ucila taj jezik...jel znas francuski? Mislim tesko je tamo bez jezika njihovog...vedomedo wrote:hvala soul_sista na ovim predivnim slikama i opisu. francuska je san snova. ja sam se nakon zivota u njemackoj i austriji
definitvno preselio na jug fancuske. prvo sam mislio izdrzacu samo neko vrijeme radi posla a onda se odusevio klimom, hranom, picem a prije svega ljudima i kolegama.
Generalno, Francuskinje su ljepse od Njemica...vazi i za muskarce![]()
Soul_Sista wrote: Jest i meni djeluje tezak ali sam naucila par rijeci ...meeeerd i puta![]()
![]()
Jezici su mi uvijek islivox-populi wrote:Soul_Sista wrote: Jest i meni djeluje tezak ali sam naucila par rijeci ...meeeerd i puta![]()
![]()
![]()
Pa dobro si naucila
i meni je odgovarala hrana u FRASoul_Sista wrote:..sto se tice Francuske, najvise mi nedostaje hrana i piceon mi ne nedostaje
..cuko
![]()
Inace, zaboravi reci..ovo ostrvo nije za ove koji traze nocne klubove i partije...vise je za parove i penzionere![]()
Nemoj mi Parizane dirat'. A tek Parizanke... Skup je grad i dosta stresan, ali top 5 na zemaljskoj kugli sigurno. Zivio tamo neko vrijeme i jos uvijek rado idem u posjetu.Vitezanin wrote:Francuska.![]()
![]()
![]()
![]()
Ali jug. Montpeliier i okolica. Kakvi ljudi čovječe...U odnosu na hladne Parižane. Odličan je jug Francuske.
vox-populi wrote:Nemoj mi Parizane dirat'. A tek Parizanke... Skup je grad i dosta stresan, ali top 5 na zemaljskoj kugli sigurno. Zivio tamo neko vrijeme i jos uvijek rado idem u posjetu.Vitezanin wrote:Francuska.![]()
![]()
![]()
![]()
Ali jug. Montpeliier i okolica. Kakvi ljudi čovječe...U odnosu na hladne Parižane. Odličan je jug Francuske.
A slazem se da jug Francuske ima poseban sarm, meni je Marseille jedan od najgenijalnijih gradova na svijetu.