cula sam da se moze i vozom iz Beograda...povratna valjda nije skupa.

i da li je neko mozda bio u Adani ili Mersinu??
iko ista??

Moderator: anex
dafsii23 wrote:moze li mi neko od vas ko je vec bio u Turskoj reci koji je najisplativiji nacin putovanja:autobusom,avionom?
cula sam da se moze i vozom iz Beograda...povratna valjda nije skupa.imam prijatelja tamo,tako da ne bih placala smjestaj..jedino taj prevoz..hm?
i da li je neko mozda bio u Adani ili Mersinu??
iko ista??
Spaken wrote:Koje su vase preporuke za bracno putovanje u Tursku, bitno da je usluga all inc., fina plaza, cista, malo romantike![]()
Isao bi polovinom juna
Uživali:)staradis wrote:Jedno pitanje, znam dosta ljudi koji su otislu u Tursku na neko ljetovanje 7-10 dana u extra hotele ali nisu nigdje bili van hotela.Molim vas da mi kazete sta ste radili 10 dana u zatvorenom kompleksu ja bi se rokno
AvioExpress i Fibula rade Tursku, i uglavnom ostale agencije preuzimaju njihov cjenovnik tj. suradjuju s njima.missko wrote:Ima li neko linkove sa adresama nasih mislim Sarajevskih turistickih agencija koje rade ljetovanja u Turskoj?
1. Da li te zanimaju gradovi na moru, ili je svejedno?maybelline wrote:Znate li ima li ijedna od ovih nasih agencija koja radi ponude tipa dva dana u Istanbulu + 6 dana u Alanji (uglavnom varijanta Istanbul + more)? Par pitanja koje mene muce:
1. Gdje u Tursku otici na medeni mjesec (a da pritom vidite i sta kulturno-historijsko)?
2. Kolike su im uistinu razlike izmedju hotela od 3 i 4 zvjezdice? I kakvi su hoteli sa 5 zvjezdica?
3. Kakva su vam iskustva sa Golden Toursom, tj. mi ih gledali preko Best Reisen agencije?
4. Ove nadoplate za lezaljke na plazi, jel to nesto sitno ili ne?
I ako vam jos sta naumpadne, kakve korisne informacije ili zanimljivosti u vezi puta za Tursku, podijelite s rajom, please
Hvala puno!
charrrmed wrote:1. Da li te zanimaju gradovi na moru, ili je svejedno?maybelline wrote:Znate li ima li ijedna od ovih nasih agencija koja radi ponude tipa dva dana u Istanbulu + 6 dana u Alanji (uglavnom varijanta Istanbul + more)? Par pitanja koje mene muce:
1. Gdje u Tursku otici na medeni mjesec (a da pritom vidite i sta kulturno-historijsko)?
2. Kolike su im uistinu razlike izmedju hotela od 3 i 4 zvjezdice? I kakvi su hoteli sa 5 zvjezdica?
3. Kakva su vam iskustva sa Golden Toursom, tj. mi ih gledali preko Best Reisen agencije?
I ako vam jos sta naumpadne, kakve korisne informacije ili zanimljivosti u vezi puta za Tursku, podijelite s rajom, please
Hvala puno!
2. Izmedju 3 i 4 zvjezdice je po mom iskustvu drasticna razlika, pogotovo u konceptu all inclusive usluge. Sa 4 zvjezdice nude mnogo bogatiju ponudu hrane a i sobe su cesto bolje (mada to nije pravilo, iako nema logike). U hotelu sa 5 zvjezdica nisam nikad bio.
3. Licno imam samo pozitivno iskustvo sa Goldentoursom, mada se nedavno otvorila tema u raznim diskusijama sa negativnim.
4. All inslusive usluga obicno nudi i lezaljke ukljucene u cijenu, osim u Alanyi gdje se gotovo uvijek mora nadoplatiti. Mislim da je izmedju 3 i 5 lira cijeli dan, ne sjecam se sto je priblizno jednako 3 odnosno 5 KM
Ne znam da naše agencije rade kombinaciju Istanbula i obale, znam da u Hrvatskoj rade. Teta mi se upravo vratila s ture od 7 dana koja je uključivala to i kažu da je bilo odlično.maybelline wrote:Znate li ima li ijedna od ovih nasih agencija koja radi ponude tipa dva dana u Istanbulu + 6 dana u Alanji (uglavnom varijanta Istanbul + more)? Par pitanja koje mene muce:
Hvala puno!
maybelline wrote: Jel istina za Golden Tours da do zadnjeg trena ne znas u koji hotel ides ili je to samo suplja?
Ma znam, pa i ja sam to isto pomislila, ali negdje i to cuh pa reko sta znam, bolje pitatiPurpurHazel wrote:maybelline wrote: Jel istina za Golden Tours da do zadnjeg trena ne znas u koji hotel ides ili je to samo suplja?
Pa kako nećeš znati ako uplatiš i odabereš, jer plaćaš onoliko koji si hotel odabrao u cjenovniku.![]()
To je ona neka dobro jeftinija tura bila u Istanbulu što je pisao lik, koliko sam upratila.
Ahahah, tipična naša posla, vjeruj da sam i ja bila skeptična jer nikad nisam letjela iz Tuzle.maybelline wrote: Ma znam, pa i ja sam to isto pomislila, ali negdje i to cuh pa reko sta znam, bolje pitatiZnas nas svijet, cim cuje iz Tuzle sa aerodroma da se ide odmah misle da ima neka kvaka negdje
A reci mi, kakav je put od aerodroma do hotela? Cujem da se pofino vozi ako recimo odaberes Alanju; uspijes li bar sta vidjeti u putu? Kakve su im cijene fakultativnih izleta?PurpurHazel wrote:Ahahah, tipična naša posla, vjeruj da sam i ja bila skeptična jer nikad nisam letjela iz Tuzle.maybelline wrote: Ma znam, pa i ja sam to isto pomislila, ali negdje i to cuh pa reko sta znam, bolje pitatiZnas nas svijet, cim cuje iz Tuzle sa aerodroma da se ide odmah misle da ima neka kvaka negdje
A pošto smo iz Herc. došli smo i dan ranije i prespavali u blizini aerodroma, a tek na šta je to ličilo...![]()
I mislila sam - e, odlično je počelo, kako li će tek biti dalje...![]()
No, na aerodromu super. Ljudi odlični, sve je brzo išlo, avion uspješno poletio.
I puno je bolje na tim malim aerodromima, nema gužve, nema peglanja.
Za mjesta koja su dalje od Antalije ti ništa ne znam, zato smo i uzeli Antaliju, samo 20min vožnje busom od aerodroma do hotela. Od izleta smo išli gledati Fire of Anatolia oko 50 eura je bilo ja mislim, i Aspendos oko 55eura uključujući ručak. I tih agencija za izlete tamo imaš mali milijun pa dobro pročačkaj koji su jeftiniji.maybelline wrote: A reci mi, kakav je put od aerodroma do hotela? Cujem da se pofino vozi ako recimo odaberes Alanju; uspijes li bar sta vidjeti u putu? Kakve su im cijene fakultativnih izleta?
maybelline wrote:A reci mi, kakav je put od aerodroma do hotela? Cujem da se pofino vozi ako recimo odaberes Alanju; uspijes li bar sta vidjeti u putu? Kakve su im cijene fakultativnih izleta?PurpurHazel wrote:Ahahah, tipična naša posla, vjeruj da sam i ja bila skeptična jer nikad nisam letjela iz Tuzle.maybelline wrote: Ma znam, pa i ja sam to isto pomislila, ali negdje i to cuh pa reko sta znam, bolje pitatiZnas nas svijet, cim cuje iz Tuzle sa aerodroma da se ide odmah misle da ima neka kvaka negdje
A pošto smo iz Herc. došli smo i dan ranije i prespavali u blizini aerodroma, a tek na šta je to ličilo...![]()
I mislila sam - e, odlično je počelo, kako li će tek biti dalje...![]()
No, na aerodromu super. Ljudi odlični, sve je brzo išlo, avion uspješno poletio.
I puno je bolje na tim malim aerodromima, nema gužve, nema peglanja.
Ja iskreno nisam primijetio razliku u cijenama, mozda je Antalya malo skuplja od Alanye ali sve je to u 5 deka sto bi reklimaybelline wrote:Hvala za dosadasnje komentare i savjete, imat cu ih na umu! Nego cujem raja spominje da puno rusa ima - ima li neki dio gdje ih ima manje ili su svugdje?![]()
A odnos cijena Antalya - Alanya? Mislim na supermarkete, barove, prevozna sredstva, fakultativne izlete?