Hvala svima unaprijed za sve informacije.
Moderator: anex
nisi...i ja farbam kod kuće...drekalica28 wrote:Ja ispadoh jedina koja farba garderobu u Sarajevu
U dm-u bi trebalo da ima, na polici sa praskovima za ves i sl. stvarima, raznih boja za farbanje odjece.Dodju u kesicama kao prasak koji se onda stavi u masinu za ves i na taj nacin se farba odjeca.Nisam doduse sama to radila,ali mi se cini jednostavno.Nadam se da sam ti pomogla.drekalica28 wrote:Dakle, zanima me gdje sve u Sarajevu mogu odnijeti svoje krpice na farbanje i po mogućnosti da sve bude gotovo za dan-dva.
Sigurno dobra ideja.Danas sam gledala na tv reportazu o jednom tipu koji je postao multimilioner stampajuci aplikacije na obicne majice.I to za jako kratko vrijeme.Mozda i ovo ima potencijala,ko zna.Updated wrote:Eto ideje za biznis...
kod 'Palme' u Hrasnom imas hemijsku cistionicu, a bave se i farbanjem odjece. Provjerenodrekalica28 wrote:Dakle, zanima me gdje sve u Sarajevu mogu odnijeti svoje krpice na farbanje i po mogućnosti da sve bude gotovo za dan-dva.
Hvala, znam da mogu i kod kuce da obavim farbanje, ali iskreno rečeno to mi je prevelika gnjavaža i draže mi je da nekome drugom dam da to obavi nego da se ja sve pokvarimrosal wrote:Ja svoju farbam kod kuće
Na Alifakovcu "Duga" radi još uvijek, također Boss hemijske čistione farbaju (imaš na netu njihovu stranicu)Falbala wrote:Evo da osvježim ovu temu, hitno mi je potrebna bojadisaonica, a pošto je tema stara ne znam da li su žive još ove na Grbavici i Alifakovcu, ona u BBI ne dolazi u obzir jer su neozbiljni.
Ja sam farbala nekim farbama (kupila na Pofalićima u onoj radnji gdje prodaju farbe, kreč i tako to) uglavnom kuhala u šerpililah wrote:A ja bih zamolila one koji boje odjecu u kucnoj varijanti da opišu kako to rade
Hvala !
Od kojeg materijala je jakna?muhanata wrote:
A onda sam u DM-u kupila farbu (dobiješ uputstvo na njoj) ubaciš u mašinu za veš i ona sve odradi![]()
Uglavnom ovo za mašinu, kupila crnu boju, htjela samo da "osvježim" crnu odjeću koja je bila izblijedila i rezultatom sam prezadovoljna
Nisam farbala jaknu, uglavnom su bile majice, prva mješavina pamuka sa nečim (bacila sam je) a ove druge su pamučne, i dan danas boja super, kao da sam tek kupila.skvo wrote:
Od kojeg materijala je jakna?
I kakva je masina poslije? Mislim, ono kad stavis bijeli ves da ne dobijem sivi
DM u Konzumu, na Pofalićima, sinoć kupilalilah wrote:Ako neko u nekom dm-u vidi crnu nek mi javi gdje je![]()
pravo inteligentno pitanje.Goldyna wrote:Da li to farbanje uspijeva samo iz svijetle u tamnu boju ili mogu npr. crnu majicu prefarbati u crvenu, ili smedju u plavu