Satovi
Moderator: anex
#4502 Re: Satovi
...pokusajte se logirati na svoj gmail account...
#4503 Re: Satovi
Ja isto ne vidim slike...
Juče stigao novi fancy smartwatch, baterija traje 7 godina

9$ sa shippingom
Juče stigao novi fancy smartwatch, baterija traje 7 godina

9$ sa shippingom

#4505 Re: Satovi
...vidi li se sad?Norm wrote:valjoux 7734, servis, i dekoracija mehanizma...
rastavljen i uradjene cote's de geneve, moj prvi pokusaj...
stigao sa pozlate...
mehanizam bez chronographa...radi
sklopljen...
...jos naci SS kuciste sa providnim poklopcem...
#4506 Re: Satovi
Vidi se ,hvala i bravo,pozlacen je vjerovatno na upit vlasnika ili...U svakom slucaju 

-
#4507 Re: Satovi
@Norm
Stvarno impresivno, nego koliko ovaj mehanizam otprilike ima djelova?
#4508 Re: Satovi
Hvala...preko pedeset, ne racunajuci vijke i pinove koje sam morao poskidati i vratiti nakon pozlate...specifikacija wrote:@Norm
-
#4511 Re: Satovi
@Norm, @ O' zone
Imam jedno pitanje, pa bih vas zamolio za odgovor.
Da li rendgen aparati (zapravo skeneri s pokretnom trakom gdje ti daju plasticnu korpicu u koju ubacis rucni prtljag, te sve sto imas u dzepovima: sat, novcanik, kais...) pomoću kojih se obavlja kontrola torbi na aerodromima moze negativno da utice na sat Seiko 5? Zapravo da li to magnetno polje moze da poremeti normalno funkcionisanje sata? U slucaju pozitivnog odgovora, a odnosi se iskljucivo za te skenere na aerodromima, da li ce se sat, tokom nekog odredjenog vremena, sam oporaviti (demagnetizirati) i normalno raditi, ili ga moram nositi uraru?
Ovo pitam jer putujem, aBd, u subotu. Razmisljam da li da ponesem Seiko 5 (mehanizam 4R36).
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i savjetu.
Da li rendgen aparati (zapravo skeneri s pokretnom trakom gdje ti daju plasticnu korpicu u koju ubacis rucni prtljag, te sve sto imas u dzepovima: sat, novcanik, kais...) pomoću kojih se obavlja kontrola torbi na aerodromima moze negativno da utice na sat Seiko 5? Zapravo da li to magnetno polje moze da poremeti normalno funkcionisanje sata? U slucaju pozitivnog odgovora, a odnosi se iskljucivo za te skenere na aerodromima, da li ce se sat, tokom nekog odredjenog vremena, sam oporaviti (demagnetizirati) i normalno raditi, ili ga moram nositi uraru?
Ovo pitam jer putujem, aBd, u subotu. Razmisljam da li da ponesem Seiko 5 (mehanizam 4R36).
#4512 Re: Satovi
Ne sikiraj se, demagnetizacija se uradi za dvije sekunde ako se namagnetiše sat.
Uglavnom moguće da ga namagnetiše ali svakodnevno korištenje telefona i računara pravi isti problem na sat.
Uglavnom moguće da ga namagnetiše ali svakodnevno korištenje telefona i računara pravi isti problem na sat.
- O'zone
- Globalni moderator
- Location: Kad god popizdite na vlast, sjetite se da i u opoziciji sjede ista takva govna...."
#4513 Re: Satovi
To je tako kratak period da je zanemariv. Samo furajspecifikacija wrote:@Norm, @ O' zone

#4514 Re: Satovi
Da ne pricamo o tome da rentgen uopste ne magnetise 

#4515 Re: Satovi
...ma samo furaj nema sanse da ga ti aparati namagnetisu u toj mjeri da nemoze funkcionisati...prije ces ga namagnetisati stalnom upotrebom mikrovalnespecifikacija wrote:@Norm, @ O' zone

Samo pici i sretan put.
-
#4516 Re: Satovi
@shin, @O'zone, @sabanss, @Norm
Zahvaljujem na odgovorima
Zahvaljujem na odgovorima

#4518 Re: Satovi
Moonca,koliko znam ti si zensko i ovo nije tvoja ruka (nadam semoonca wrote:

Nije kritika samo moje misljenje

#4519 Re: Satovi

Mogao si se suzdrzati ..
Sat je lijep za muskarce-svidjeo mi se .Sto se tice cijene -cekas snjizenja.

- Ramzess Veliki
#4520 Re: Satovi
Zena bolan, zena ... druga mjerila.bushido wrote:....Posto su satovi muski nakit ,trbalo bi da to lijepo i izgleda a ne da je samo da bude skupo.
Naletio sam u radnji na neki novi Seiko za gnjurce, podnosi pritisak od 400 bara ...

Ne pitah za tip I cijenu jer se kontam vratiti da uzmem neki fin mali satic pa cu se vise raspitati o njemu.
#4521 Re: Satovi
zna li neko kakvi su SWANSON JAPAN satovi?
#4522 Re: Satovi
Ja sam dobio "eyesburn" cim sam vidio rezultate swanson japan pretrage...
#4523 Re: Satovi
Da li ste pronašli nekog za restauraciju starog sata, jer i meni je potrebno isto, restauracija starog dobrog darwila iz '70tih?budva wrote:Da li nekog preporucujete za restauraciju sata u Sarajevu? Radi se o satu iz 1950tih i pored odredjene vrijednosti ima veliku sentimentalnu?
#4524 Re: Satovi
Ako ne zna Norm, ne zna niko. 

#4525 Re: Satovi
Alkos wrote:Ako ne zna Norm, ne zna niko.