Listajuci fotke i recepte naidjoh na ovo.
Ljudi, jel ovo patispanja???

koje kolace volite???
ovo volim

svaka cast onoj koja ju je izrezala

Moderator: anex
jelde. I ja pamtim da mi je mama patispanju pravila bas tako kao sto ti rece.black wrote:patispanja je obicno tjesto od jaja i brasna i zaljeveno agdoma ono ti je tzv 'ruska pita'
ma, neka veselica bila. volim ja i mogu pojesti dobro i bRez droge.danas wrote:pa sta to duvas, bre![]()
![]()
ma to ti je bosanski 'razljevusa' kolac...bravo ja wrote:MOLIM VAS!!!
DAJTE NEKI FINI,LAGANI RECEPT ZA BRZE A UKUSNE KOLAČE!!!!!!!!
Hvalaaaa
hvala ti za ovo, proslijedicu svima kod kojih je jedemdanas wrote:ma to ti je bosanski 'razljevusa' kolac...bravo ja wrote:MOLIM VAS!!!
DAJTE NEKI FINI,LAGANI RECEPT ZA BRZE A UKUSNE KOLAČE!!!!!!!!
Hvalaaaaono, dva jaja, casa od jogurta brasna, jogurta, i secera, pola case ulja... ubutas
razlijes u tepsiju i pobacas sta imas odozgo od voca
![]()
PS ovo za preslatku baklavu -- ja nikad ne stavljam tirit u baklavu, a agdu uvijek napravim da se osjeti limun podobro... tad mi nije preslatka baklava, i ne useceri se... bude super, cak i 'osvjezavajuca' od limuna![]()
![]()
patispanja - potielspania mislim da se tako piše (španski hljeb)black wrote:patispanja je obicno tjesto od jaja i brasna i zaljeveno agdoma ono ti je tzv 'ruska pita'
Spanjolski kruh - Pan di spagna. To u Dalmaciji vazi za najjeftiniji kolac jer je od brasna. Na njemackom ga zovu biskvit. Bosanski kolaci, sto je i tema ovog topica, su vrlo jaki i vrlo slatki kolaci. Takvi su bosanska (sarajevska, srpska) snita i havana torta. Ta dva kolaca jos nisam pronasla van granica Bosne. Ne znam praviti ni jedan ni drugi, ali zato slasticarnica Ramismali Ninja wrote:patispanja - potielspania mislim da se tako piše (španski hljeb)black wrote:patispanja je obicno tjesto od jaja i brasna i zaljeveno agdoma ono ti je tzv 'ruska pita'
krempita i sampita - woot!basta sljezove boje wrote:
bogastva Jadranke
da... kad se zalije agdom, onda je to (u)nutma...Ćelava cura wrote:blacky, patispanja je obicno tijesto od jaja, brasna, poneko doda i mlijeko...i ne zaljeva se agdomblack wrote:patispanja je obicno tjesto od jaja i brasna i zaljeveno agdoma ono ti je tzv 'ruska pita'
i mene sve to podosta zbunjujeMinnela wrote:sta je ovokod svakog drugi naziv za isti kolac
![]()
![]()
u mojoj carsiji je patispanja to s jajima i agdom,a lutma ,a ne nutma![]()
je kolac, ali od kukuruzovog brasna
a vidim i mogucnost da ostarimo u istom seluMinnela wrote:znac iz istog smo selaSalko sto je u vodu skako wrote:i mene sve to podosta zbunjujeMinnela wrote:sta je ovokod svakog drugi naziv za isti kolac
![]()
![]()
u mojoj carsiji je patispanja to s jajima i agdom,a lutma ,a ne nutma![]()
je kolac, ali od kukuruzovog brasna
u mom selu se kaze isto ko i u tvojoj carsiji
![]()
![]()
![]()
![]()
ej legendo hvala ti puno, glava mi je otpala pokusavajuci da se sjetim kako se zovebasta sljezove boje wrote:Spanjolski kruh - Pan di spagna. To u Dalmaciji vazi za najjeftiniji kolac jer je od brasna. Na njemackom ga zovu biskvit. Bosanski kolaci, sto je i tema ovog topica, su vrlo jaki i vrlo slatki kolaci. Takvi su bosanska (sarajevska, srpska) snita i havana torta. Ta dva kolaca jos nisam pronasla van granica Bosne. Ne znam praviti ni jedan ni drugi, ali zato slasticarnica Ramismali Ninja wrote:patispanja - potielspania mislim da se tako piše (španski hljeb)black wrote:patispanja je obicno tjesto od jaja i brasna i zaljeveno agdoma ono ti je tzv 'ruska pita'