#76
Posted: 19/11/2007 22:18
eh, posto ja mnogo volem rizu a ne znam je napraviti nikako, sve mi izgori...ali bas svaki put...
dajte mi koji rcept a da ne zapalim kucu.. hvala
dajte mi koji rcept a da ne zapalim kucu.. hvala
nije da se hvalim , ali pripremanje rize mi ide.legionarka wrote:eh, posto ja mnogo volem rizu a ne znam je napraviti nikako, sve mi izgori...ali bas svaki put...
dajte mi koji rcept a da ne zapalim kucu.. hvala
anais_nin wrote:svi recepti za peciva dobrodosli uz detaljna uputstva naravnomamica papucarka wrote:a ja imam jedan prijedlog, ili jednu molbu.
Recimo, da nam Arsla, Dalmatinka, Hadzinica (tj. Memo, Pipa i ostala ekipa ) do Nove godione postave kakve fine receptice poput hladne plate... Nesto sitno i originalno a cu se potrudit pa cu stavit recept slanih kiflica. Naravno, ako koga interesuje
Nije hica. Kad budete imali vremena.
Tzatziki
Ingredients
1 medium cucumber, peeled, seeded, and finely chopped
1/8 teaspoon plus ¼ teaspoon salt
1 cup plain yogurt
1 tablespoon olive oil
1 teaspoon fresh lemon juice
1 teaspoon minced fresh dill or oregano leaves
1 teaspoon minced garlic
Preparation
Line a strainer with cheesecloth or coffee filter and place over bowl. Add the yogurt, and let drain for one hour. In a separate strainer, place cucumber and 1/8 teaspoon salt and let drain for one hour.
Combine the yogurt and cucumber in a single bowl. Add the remaining ingredients and mix well. Cover and refrigerate for at least 1 hour before serving.
sva filozofija motanja je slijediti slikemamica papucarka wrote:Izvolite recept za slane kiflice. ja ih obozavam
POTREBNO:
1 kg brašna
2 žlice šećera
1 žlica soli
3 dl ulja
1/2 l mlijeka
1 kockica kvasca-dignuti ga sa malo šećera, brašna i mlijeka
1/2 praška za pecivo
žutanjak za premaz
kim za posipanje
NACIN PRIPREME:
Zamijesite tijesto, dugo ga tukući, podijelite ga u 5-6 hrpica. Pustiti na toplom da se diže, premijesiti ga 2-3 puta. Svaku hrpicu razvaljati u krug, koji razrežite kao pizzu na 6-8 dijelova, na svaki dio stavite komadić sira ili salame, tunjevine... , zarolajte počevši od šireg dijela, oblikujte kiflice, neka se malo dignu, pa ih premažite žutanjkom i pospite kimom, pecite ih na 180 stupnjeva dok lijepo ne porumene.
to bi trebalo izgledat nekako ovako. Ja to ne znam smotat bas ko na slici, ali ucim
Javolimjkadase nahurmasicenarendakoraodlimunadacina_curica wrote:mamice samo napravi malo rijedju agdumamica 31 wrote:ja bi recept za hurmasice sa sto manje secera u agdi. Nekakvu light Hurmasicu ako je to ikako moguce
ja u cetvrtak pravim baklavu (prvi put, za Dadin prvi Bajram)......vidjecemo hoce l' valjati icemu
i ja iscekujem legionarkine recepte, cesto pravim nohut nek me ispravi neko ako grijesim, ali leblebije su peceni nohut, jedu se kao grickalice, ne koriste se za kuhanje u sirovom stanju ta namirnica se zove nohut, slanutak ili nauttech10 wrote:Ima l ko sta dobro sa leblebijama?
Mogo bi dragi i mashinicu za sudje da kupi, svaka papanka u komsiluku je ima, ovako ces fasovat' ekcem po rukamalegionarka wrote:imam ja tri dobra recepta daj mi pola sata da sudje posamaram i "metnucu" ih tu za tebe
falafel, salata sa leblebijama, i nesto kao gulas ili corba.... mnogo dobro...