Page 1 of 1769

#1 Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 15/07/2007 12:19
by The_Fluid
Dakle, kako sam naslov kaze, ova tema bi trebala da budu fotografije onoga sto ste vi ili vas partner kuhali. Nikakve delivery i fast food fotografije:

Pocinjemo:

Image

#2

Posted: 15/07/2007 16:35
by The_Fluid
jucer je ovo bilo na jelovniku:

Image

#3

Posted: 15/07/2007 19:41
by Edin H.
Sve tp lijepo izgleda, ali nigdje mesa :shock:

Jesi li ti vegeterijanac :roll:

#4

Posted: 15/07/2007 22:35
by The_Fluid
Edin H. wrote:Sve tp lijepo izgleda, ali nigdje mesa :shock:

Jesi li ti vegeterijanac :roll:
Ne, nisam vegetarijanac, no ne mislim da u svakom obroku mora biti meso. Meso cesto kvari okus jela, posebno povrca. Meni.

#5

Posted: 15/07/2007 22:37
by The_Fluid
hadzinica wrote:ti me zaista iznenadujes!!!
cesto te spominjem kako si "kralj " na "racunari i tehnologija", ali sad si zaista dobio prvo mjesto!
dugo imam zelju da postavim temu o hrani i kuhanju, ali sto zbog manjka vremena sto zbog posudjenog foto aparata, nisam, ali samo me cekaj!
imacemo o cemu da pricamo
ove tikvice( jesu li tikvice? :) ) su mrak! cime je filovano?
ovo me podsjeti na jedno jelo za koje je muz govorio da je jeo kad je bio na hadzu, a spominje kao patlidzani, ukiseljeni filovani orasima.. tako nesto, nikad nisam uspijela naci nesto slicno?!
super je tema i nadam se da ce biti onoh koji vole i kuhaju ovakva sjajna jela!bravo!!!! majstore!
Da, jesu tikvice odnosno zuccini. Fil je zapravo napravljen od unutrasnjosti tikvica i svjezeg sira, i istim su i paprike i tikvice i paradajzi filovani. Na fotografiji se vidi samo djelic. Da, dodan je i svjezi celer.
Orasi su samo sa strane, sto se tice filovanja sa orasima, imam nesto od dan-dva prije, postavim tek.

#6

Posted: 15/07/2007 23:16
by ishak
hadzinica wrote:ti me zaista iznenadujes!!!
cesto te spominjem kako si "kralj " na "racunari i tehnologija", ali sad si zaista dobio prvo mjesto!
dugo imam zelju da postavim temu o hrani i kuhanju, ali sto zbog manjka vremena sto zbog posudjenog foto aparata, nisam, ali samo me cekaj!
imacemo o cemu da pricamo
ove tikvice( jesu li tikvice? :) ) su mrak! cime je filovano?
ovo me podsjeti na jedno jelo za koje je muz govorio da je jeo kad je bio na hadzu, a spominje kao patlidzani, ukiseljeni filovani orasima.. tako nesto, nikad nisam uspijela naci nesto slicno?!
super je tema i nadam se da ce biti onoh koji vole i kuhaju ovakva sjajna jela!bravo!!!! majstore!
To jelo se zove MAGDUZ (Makdous).. klikni na Google..ne ´znam da li ima u Bosni da se kupi.. u Njemackoj ima.. :)

#7

Posted: 16/07/2007 15:06
by callmethebreeeze
ja sam se upravo vratio iz teretane, pa mi je trebalo nesto ukusno, a brzo.
uzeo sam paradjz, izvdaio mu ono "srce" pa ga nasitno isjeckao, isto sam uradio sa paprikom, crnim maslinama, mariniranim kriskama paradjza i u sve to sam dodao kukuruz iz konzerve i tunjevinu u vodi. od zacina sam koristio so, biber i ljutu papriku. da to sve ne bi bilo suho stavio sam trun majoneze i crveni i zeleni pesto. na zalost ne znam okaciti sliku, a mozda je i bolje jer ova salata izgleda kao da je vec jedena, ali je jako ukusna. :D

#8

Posted: 16/07/2007 15:08
by callmethebreeeze
a za ove sto vole tikvice, juce sam doruckovao omlet sa tikvicom izsjecenom na tanke krisike i proprzenoj u ulju, nakon toga sam dodao smrznute oguljenje racice i na svo to "ubio" tri jaja :D (dobro, bicu iskren i reci da je sve to zena mi u mene uradila, ali ja sam se petljao i predlagao :D )

#9

Posted: 16/07/2007 15:31
by Kwaheri
joj ja gladna... hadzinice, ne provociram..a jel ti samo "ovolicno" stavis na tanjir? :oops: :-? mislim, pet komadicaka mesa, dvije gljive i dvije kasicice rize... :? - a salatom popunish tanjir? sto bih ja kod tebe bila gladna :-?

#10

Posted: 16/07/2007 15:36
by Kwaheri
hadzinica wrote::-D ma ovo je samo "sminka"!
zato vadim 2-3 puta :D ustvari ja ti jedem iz "tepsije" :D
aha :) hajd dobro je, kontam, majko sta je ovo :D dobra sminka :D al neka tepsije :D

#11

Posted: 16/07/2007 15:42
by Kwaheri
ustvari iz woka :D :D :D

wok zakon :D

de ti njega josh malo..popuni, pa ga zamijeni za dvojicu :D :D



samo redajte recepte...
:)
ima nas koji smo upali u krizu s idejama..pa samo meso 'vako, meso 'nako :D

#12

Posted: 16/07/2007 15:47
by Saian
zena wrote:
ima nas koji smo upali u krizu s idejama..pa samo meso 'vako, meso 'nako :D
bash krizirash :D :D :D

evo ja u zadnje vrijeme prechesto ovo pravim
danas wrote:uh, brzinski recept -- tuna salad, moja varijacija...

konzerva dobre tune (pakovane u vodi), 2-3 tvrdo kuhana jajeta nasjeckati i pomijesati sa tunom. dodati majoneze da se sve fino pomijesa, bibera i malo senfa (ko voli), sitno nasjeckanog persuna, celery sticks i mladog luka (ako nema onda crvenog ili shallots). staviti u frizider da se malo stegne i rashladii jesti sa dobrim kruhom (toplim po mogucstvu) :-)
:-) :-) :-)

#13

Posted: 16/07/2007 15:56
by ishak
hadzinica wrote:HVALA!!! jedva cekam da dodje s posla, da vidi, pa jops da probam napraviti! super! hvala jos jednom!!!
Makdous je jelo sto ja Hadzija jeo na Hadzu..Mozda mozete naruciti preko interneta, najbolji su napravljeni u Libanu. :)

#14

Posted: 16/07/2007 16:01
by FFK as Lucy01
Moja verzija "tuna salate":

- konzerva tune (u vodi)
- jedan stick celera
- 2 velike liske zelene salate
- pola solje skuhanog i ocijedjenog graha
- mala kasika Jack Daniel's senfa
- pola kasikice majo
- kiseli krastavac
- malo soka od limuna

Salatu, celer, krastavac isjeckati, dodati tunu, grah, senf, majo i dobro promijesati i odozgo sok od limuna....pa cijelu zdjelu na led, jedno 3-5 minuta.

#15

Posted: 16/07/2007 16:11
by pitt
Lucy01 wrote:Moja verzija "tuna salate":

- konzerva tune (u vodi)
- jedan stick celera
- 2 velike liske zelene salate
- pola solje skuhanog i ocijedjenog graha
- mala kasika Jack Daniel's senfa
- pola kasikice majo
- kiseli krastavac
- malo soka od limuna

Salatu, celer, krastavac isjeckati, dodati tunu, grah, senf, majo i dobro promijesati i odozgo sok od limuna....pa cijelu zdjelu na led, jedno 3-5 minuta.
lafo tuna.......a possum se krcka u kazancetu :D:D

#16

Posted: 16/07/2007 16:35
by The_Fluid
Eh, hajde sada to fino uslikajte da i slikom docarate vasa remek-djela.

#17

Posted: 16/07/2007 16:39
by The_Fluid
The_Fluid wrote:jucer je ovo bilo na jelovniku:

Image

sa ovom fotografijom. dobija se kompletna slika sta je jucer bilo na jelovniku:

Image


dakle pored zuccini tikvica i oraha tu je i riba i nekoliko brusnica, kao i isjecene paprike koje su punjene istim filom kao i zuccini.

#18

Posted: 16/07/2007 16:51
by The_Fluid
hadzinica wrote:
The_Fluid wrote:Eh, hajde sada to fino uslikajte da i slikom docarate vasa remek-djela.
ne mozemo!! pojedeno, svareno......
nemoj da si strog, pa nemamo svi aparat pri ruci u tim situacijama...ne brini bice slika, tek je pocelo..
daj ti slike, sza je danas kod tebe na meniju!
danasnji rucak je vec uslikan i pojeden, a slike ce biti cim se malo provari isti :D 8)

#19

Posted: 16/07/2007 21:39
by pesak
Danas sam pravila slicno satarasu- becar paprikas...sta se stavlja u sataras ? Nesto mi lici na becarac... :)

#20

Posted: 16/07/2007 21:41
by tech10
Moj krajnji domet. :D

Image

#21

Posted: 16/07/2007 22:10
by pesak
Ćelava cura wrote:
pesak wrote:Danas sam pravila slicno satarasu- becar paprikas...sta se stavlja u sataras ? Nesto mi lici na becarac... :)
Sataras- luk crveni, paprike, paradajz + zacini...tu se mozes poigrati- npr.. ja dodam curry i super je smek..
moja mama doda i patlidzane, tikvice...
Slicno...u idu crni luk , paprike, paradajz i ja stavljam sve moguce zacine na koje naletim...i lepo ide sa sirom...mada sam ga ja jela sa piletinom...lepsi je sa sirom...pogotovu kad je vrucina- ne ide meso. Ja pravim sve na maslinovom ulju...malo.

#22

Posted: 16/07/2007 22:18
by Dirty Harry
tech10 wrote:Moj krajnji domet. :D

Image
Respect! Još ako dodaš npr. hrenovke ... gdje će ti biti kraj :D

(I sam sam ti takav)

#23

Posted: 16/07/2007 22:38
by ed0
S obzirom da je ostatak domacinstva odleprsao prema interesantijim krajevima zemaljske kugle, a ja nisam 'priveo' nista, primoran sam da kuham. Tako sam danas spremio grah, ma da vrisnes. Nema zenska koje ga tako moze napraviti. Samo......toliko ga ima, da bi mogao nahraniti pola mahale, al nek mi se to broji kao pocetnicka greska.

#24

Posted: 16/07/2007 22:50
by pesak
Da. I ja stalno bacam hranu. Napravim suvise, a ne treba jedno jelo duze jesti od 3 dana...po ovakvoj vrucini...

#25

Posted: 16/07/2007 23:18
by _ja_
Image :-) :-)