#46676 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Posted: 09/05/2021 17:46
A, Slovenka, Bogovu ti majku Ma Zmaj!hadzinicasa wrote: ↑09/05/2021 16:50 Klepe
(@Nisrin)
I gotove
Sad se suse do iftara (ili zamrzavanja)
A, Slovenka, Bogovu ti majku Ma Zmaj!hadzinicasa wrote: ↑09/05/2021 16:50 Klepe
(@Nisrin)
I gotove
Sad se suse do iftara (ili zamrzavanja)
hadzinicasa wrote: ↑09/05/2021 16:50 Klepe
(@Nisrin)
I gotove
Sad se suse do iftara (ili zamrzavanja)
Kod tebe sve debelohadzinicasa wrote: ↑09/05/2021 21:08 Zagrizla pa se sjetila da slikam
Americke palacinke (bez secera) cokoladni namaz i voce
Vazno je da je palacinak brez secera a frtalj kile cokoladnog namazahadzinicasa wrote: ↑09/05/2021 21:08 Zagrizla pa se sjetila da slikam
Americke palacinke (bez secera) cokoladni namaz i voce
Sveee jednake Mogla bih i cesce jesti, ali su bas zahmetlihadzinicasa wrote: ↑09/05/2021 16:50 Klepe
(@Nisrin)
I gotove
Sad se suse do iftara (ili zamrzavanja)
jesam, nekoliko putakomsinica_s_drugog wrote: ↑10/05/2021 08:27 @hadzinicasa ti ono pravis ruski medovnik, ako me sjecanje dobro sluzi. Imas li kakav savjet za prvi put? Odlucila sam nakon godina oblijetanja oko recepta, da pravim za Bajram, pa ako ima kakvih caka i cakica.
Po ovomhadzinicasa wrote: ↑10/05/2021 09:32jesam, nekoliko putakomsinica_s_drugog wrote: ↑10/05/2021 08:27 @hadzinicasa ti ono pravis ruski medovnik, ako me sjecanje dobro sluzi. Imas li kakav savjet za prvi put? Odlucila sam nakon godina oblijetanja oko recepta, da pravim za Bajram, pa ako ima kakvih caka i cakica.
naoruzaj se strpljenjem, iako pecenje kora stvarno jako brzo ide.
po kojem ces receptu praviti? s kondenz mlijekom ili pavlaka u fil? sibni da vidim, pravila sam s oba, ovaj s pavlakom mi je bio pretecan fil.
ja ti ne volim te umjetne dodatke tipa slag fix... i bio mi je ljepsi onaj recept s kondenzovanim mlijekom, fil je bio medastiji.komsinica_s_drugog wrote: ↑10/05/2021 09:48Po ovomhadzinicasa wrote: ↑10/05/2021 09:32jesam, nekoliko putakomsinica_s_drugog wrote: ↑10/05/2021 08:27 @hadzinicasa ti ono pravis ruski medovnik, ako me sjecanje dobro sluzi. Imas li kakav savjet za prvi put? Odlucila sam nakon godina oblijetanja oko recepta, da pravim za Bajram, pa ako ima kakvih caka i cakica.
naoruzaj se strpljenjem, iako pecenje kora stvarno jako brzo ide.
po kojem ces receptu praviti? s kondenz mlijekom ili pavlaka u fil? sibni da vidim, pravila sam s oba, ovaj s pavlakom mi je bio pretecan fil.
https://www.coolinarika.com/recept/rusk ... 42ac120046
Strpljenja u pravljenju kolaca i torti imam Jedino ti
Vidjela sam u komentarima da fil moze praviti probleme, pa da ga je bolje napraviti dan ranije i drzati u frizideru ili ubaciti slag fix.
Ah, nista, moram sad ovako, posto sam u karanteni, a vec sam poslala koji sastojci da mi se kupe. Bezveze mi sad opet pisat i uznemiravat zenu.hadzinicasa wrote: ↑10/05/2021 10:17ja ti ne volim te umjetne dodatke tipa slag fix... i bio mi je ljepsi onaj recept s kondenzovanim mlijekom, fil je bio medastiji.komsinica_s_drugog wrote: ↑10/05/2021 09:48Po ovomhadzinicasa wrote: ↑10/05/2021 09:32
jesam, nekoliko puta
naoruzaj se strpljenjem, iako pecenje kora stvarno jako brzo ide.
po kojem ces receptu praviti? s kondenz mlijekom ili pavlaka u fil? sibni da vidim, pravila sam s oba, ovaj s pavlakom mi je bio pretecan fil.
https://www.coolinarika.com/recept/rusk ... 42ac120046
Strpljenja u pravljenju kolaca i torti imam Jedino ti
Vidjela sam u komentarima da fil moze praviti probleme, pa da ga je bolje napraviti dan ranije i drzati u frizideru ili ubaciti slag fix.
ovaj recept https://www.coolinarika.com/recept/medo ... 42ac120026
(ima i ovaj fil - on mi je jos najbolji, samo staviti manje putera pa se stisnulo fino: Kiselo vrhnje 20% masnoće 200 mililitara; Kondenzovano mleko 1 limenka; Maslac 100-150 grama)
ja sam pravila kao tortu, znaci razvaljam krug velicine kalupa na papiru za pecenje, okrenem pleh naopacke, samo stavim papir na pleh i mijenjam samo papir sa razvaljanom korom - izvadim papir sa ispecenom korom, stavim papir sa neispecenom - (pleh ne vadim)
stavljala sam puter umjesto margarina
ako ces ipak praviti s pavlakom, gledaj da sto manje mijesas jer pavlaka postane tecna.
hvala na videu ona koristi samo puter i kondenzovano mlijeko za fil i pravi dvajes' korakomsinica_s_drugog wrote: ↑10/05/2021 11:29
Ah, nista, moram sad ovako, posto sam u karanteni, a vec sam poslala koji sastojci da mi se kupe. Bezveze mi sad opet pisat i uznemiravat zenu.
Vidjet cu kako bude, pa ako ne bude fijasko iduci put cu po tom receptu radit.
Iskreno, naisla sam vec na recept s kondenzovanim mlijekom, ali ga nemam gdje kupit, za trilece ga sama pravila, i peglativno je, pa sam odmah preskocila taj recept.
A i ja planiram kao tortu pravit, hvala na savjetima
Hvala. Ako bude valjao pohvalit cu se slikom, ako ne bude slike nista ne pitajhadzinicasa wrote: ↑10/05/2021 11:50hvala na videu ona koristi samo puter i kondenzovano mlijeko i pravi dvajes' korakomsinica_s_drugog wrote: ↑10/05/2021 11:29
Ah, nista, moram sad ovako, posto sam u karanteni, a vec sam poslala koji sastojci da mi se kupe. Bezveze mi sad opet pisat i uznemiravat zenu.
Vidjet cu kako bude, pa ako ne bude fijasko iduci put cu po tom receptu radit.
Iskreno, naisla sam vec na recept s kondenzovanim mlijekom, ali ga nemam gdje kupit, za trilece ga sama pravila, i peglativno je, pa sam odmah preskocila taj recept.
A i ja planiram kao tortu pravit, hvala na savjetima
drzim fige!
i da - tijesto odmah podijeli na 12 komada
Za sta da nista ne pitam?komsinica_s_drugog wrote: ↑
Hvala. Ako bude valjao pohvalit cu se slikom, ako ne bude slike nista ne pitaj
Nije jos, danas je dan D.hadzinicasa wrote: ↑10/05/2021 19:21Za sta da nista ne pitam?komsinica_s_drugog wrote: ↑
Hvala. Ako bude valjao pohvalit cu se slikom, ako ne bude slike nista ne pitaj
Nemam pojma o cemu pricas
navijamo i grleno bodrimo!komsinica_s_drugog wrote: ↑11/05/2021 08:21Nije jos, danas je dan D.hadzinicasa wrote: ↑10/05/2021 19:21Za sta da nista ne pitam?komsinica_s_drugog wrote: ↑
Hvala. Ako bude valjao pohvalit cu se slikom, ako ne bude slike nista ne pitaj
Nemam pojma o cemu pricas