Page 1868 of 2044

#46676 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 09/05/2021 17:46
by Sanabija
hadzinicasa wrote: 09/05/2021 16:50 Klepe
(@Nisrin)
Image

I gotove

Image

Sad se suse do iftara (ili zamrzavanja)

:D
A, Slovenka, Bogovu ti majku :) :) :) Ma Zmaj!

#46677 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 09/05/2021 19:25
by vazi
hadzinicasa wrote: 09/05/2021 16:50 Klepe
(@Nisrin)
Image

I gotove

Image

Sad se suse do iftara (ili zamrzavanja)

:D

Super, svaka čast !

Vidiš, dobra ideja zamrznuti ... :thumbup:

#46678 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 09/05/2021 21:08
by hadzinicasa
Zagrizla pa se sjetila da slikam :lol:
Americke palacinke (bez secera) cokoladni namaz i voce :)
Image

#46679 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 09/05/2021 21:13
by Guadalajara
hadzinicasa wrote: 09/05/2021 21:08 Zagrizla pa se sjetila da slikam :lol:
Americke palacinke (bez secera) cokoladni namaz i voce :)
Image
Kod tebe sve debelo :lol:

#46680 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 09/05/2021 21:15
by immuno
hadzinicasa wrote: 09/05/2021 21:08 Zagrizla pa se sjetila da slikam :lol:
Americke palacinke (bez secera) cokoladni namaz i voce :)
Image
Vazno je da je palacinak brez secera a frtalj kile cokoladnog namaza 👍 :kiss:

#46681 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 09/05/2021 21:29
by hadzinicasa
:gladna:

#46682 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 09/05/2021 22:03
by Toto
Sanabija wrote: 09/05/2021 17:46
hadzinicasa wrote: 09/05/2021 16:50 Klepe

Sad se suse do iftara (ili zamrzavanja)

:D
A, Slovenka, Bogovu ti majku :) :) :) Ma Zmaj!
jel ovaj :lol:
Image

#46683 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 09/05/2021 22:45
by Nisrin
hadzinicasa wrote: 09/05/2021 16:50 Klepe
(@Nisrin)
Image

I gotove

Image

Sad se suse do iftara (ili zamrzavanja)

:D
Sveee jednake :P Mogla bih i cesce jesti, ali su bas zahmetli :)

#46684 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 09/05/2021 22:47
by Nisrin
Image
Image
Image

Poslije gljiva ne treba meso :D

#46685 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 09/05/2021 23:29
by SaraFina
Image

Dok se pekla.

Image

Gotova!

#46686 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 03:22
by Toto
Nisrin wrote: 09/05/2021 22:45

Sveee jednake :P Mogla bih i cesce jesti, ali su bas zahmetli :)
imaju kalupi ( mezzelune stamp) za dezahmeiranje klepa

Image
ImageImage
Image

#46687 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 08:27
by komsinica_s_drugog
@hadzinicasa ti ono pravis ruski medovnik, ako me sjecanje dobro sluzi. Imas li kakav savjet za prvi put? Odlucila sam nakon godina oblijetanja oko recepta, da pravim za Bajram, pa ako ima kakvih caka i cakica.

#46688 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 09:32
by hadzinicasa
komsinica_s_drugog wrote: 10/05/2021 08:27 @hadzinicasa ti ono pravis ruski medovnik, ako me sjecanje dobro sluzi. Imas li kakav savjet za prvi put? Odlucila sam nakon godina oblijetanja oko recepta, da pravim za Bajram, pa ako ima kakvih caka i cakica.
jesam, nekoliko puta :)
naoruzaj se strpljenjem, iako pecenje kora stvarno jako brzo ide.

po kojem ces receptu praviti? s kondenz mlijekom ili pavlaka u fil? sibni da vidim, pravila sam s oba, ovaj s pavlakom mi je bio pretecan fil.

#46689 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 09:33
by hadzinicasa
Toto wrote: 10/05/2021 03:22
Nisrin wrote: 09/05/2021 22:45

Sveee jednake :P Mogla bih i cesce jesti, ali su bas zahmetli :)
imaju kalupi ( mezzelune stamp) za dezahmeiranje klepa

al' nije to to! to mi nekako previse industrijski i vjestacki, ovako prsticima i sve razlicite ... :)

#46690 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 09:48
by komsinica_s_drugog
hadzinicasa wrote: 10/05/2021 09:32
komsinica_s_drugog wrote: 10/05/2021 08:27 @hadzinicasa ti ono pravis ruski medovnik, ako me sjecanje dobro sluzi. Imas li kakav savjet za prvi put? Odlucila sam nakon godina oblijetanja oko recepta, da pravim za Bajram, pa ako ima kakvih caka i cakica.
jesam, nekoliko puta :)
naoruzaj se strpljenjem, iako pecenje kora stvarno jako brzo ide.

po kojem ces receptu praviti? s kondenz mlijekom ili pavlaka u fil? sibni da vidim, pravila sam s oba, ovaj s pavlakom mi je bio pretecan fil.
Po ovom
https://www.coolinarika.com/recept/rusk ... 42ac120046
Strpljenja u pravljenju kolaca i torti imam 8-) Jedino ti :lol:
Vidjela sam u komentarima da fil moze praviti probleme, pa da ga je bolje napraviti dan ranije i drzati u frizideru ili ubaciti slag fix.

#46691 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 10:17
by hadzinicasa
komsinica_s_drugog wrote: 10/05/2021 09:48
hadzinicasa wrote: 10/05/2021 09:32
komsinica_s_drugog wrote: 10/05/2021 08:27 @hadzinicasa ti ono pravis ruski medovnik, ako me sjecanje dobro sluzi. Imas li kakav savjet za prvi put? Odlucila sam nakon godina oblijetanja oko recepta, da pravim za Bajram, pa ako ima kakvih caka i cakica.
jesam, nekoliko puta :)
naoruzaj se strpljenjem, iako pecenje kora stvarno jako brzo ide.

po kojem ces receptu praviti? s kondenz mlijekom ili pavlaka u fil? sibni da vidim, pravila sam s oba, ovaj s pavlakom mi je bio pretecan fil.
Po ovom
https://www.coolinarika.com/recept/rusk ... 42ac120046
Strpljenja u pravljenju kolaca i torti imam 8-) Jedino ti :lol:
Vidjela sam u komentarima da fil moze praviti probleme, pa da ga je bolje napraviti dan ranije i drzati u frizideru ili ubaciti slag fix.
ja ti ne volim te umjetne dodatke tipa slag fix... i bio mi je ljepsi onaj recept s kondenzovanim mlijekom, fil je bio medastiji.
ovaj recept https://www.coolinarika.com/recept/medo ... 42ac120026
(ima i ovaj fil - on mi je jos najbolji, samo staviti manje putera pa se stisnulo fino: Kiselo vrhnje 20% masnoće 200 mililitara; Kondenzovano mleko 1 limenka; Maslac 100-150 grama)
ja sam pravila kao tortu, znaci razvaljam krug velicine kalupa na papiru za pecenje, okrenem pleh naopacke, samo stavim papir na pleh i mijenjam samo papir sa razvaljanom korom - izvadim papir sa ispecenom korom, stavim papir sa neispecenom - (pleh ne vadim)
stavljala sam puter umjesto margarina
ako ces ipak praviti s pavlakom, gledaj da sto manje mijesas jer pavlaka postane tecna.

#46692 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 11:07
by Sanabija
Toto wrote: 09/05/2021 22:03
Sanabija wrote: 09/05/2021 17:46
hadzinicasa wrote: 09/05/2021 16:50 Klepe

Sad se suse do iftara (ili zamrzavanja)

:D
A, Slovenka, Bogovu ti majku :) :) :) Ma Zmaj!
jel ovaj :lol:
Image
:-D :-D :-D Taj!

#46693 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 11:29
by komsinica_s_drugog
hadzinicasa wrote: 10/05/2021 10:17
komsinica_s_drugog wrote: 10/05/2021 09:48
hadzinicasa wrote: 10/05/2021 09:32

jesam, nekoliko puta :)
naoruzaj se strpljenjem, iako pecenje kora stvarno jako brzo ide.

po kojem ces receptu praviti? s kondenz mlijekom ili pavlaka u fil? sibni da vidim, pravila sam s oba, ovaj s pavlakom mi je bio pretecan fil.
Po ovom
https://www.coolinarika.com/recept/rusk ... 42ac120046
Strpljenja u pravljenju kolaca i torti imam 8-) Jedino ti :lol:
Vidjela sam u komentarima da fil moze praviti probleme, pa da ga je bolje napraviti dan ranije i drzati u frizideru ili ubaciti slag fix.
ja ti ne volim te umjetne dodatke tipa slag fix... i bio mi je ljepsi onaj recept s kondenzovanim mlijekom, fil je bio medastiji.
ovaj recept https://www.coolinarika.com/recept/medo ... 42ac120026
(ima i ovaj fil - on mi je jos najbolji, samo staviti manje putera pa se stisnulo fino: Kiselo vrhnje 20% masnoće 200 mililitara; Kondenzovano mleko 1 limenka; Maslac 100-150 grama)
ja sam pravila kao tortu, znaci razvaljam krug velicine kalupa na papiru za pecenje, okrenem pleh naopacke, samo stavim papir na pleh i mijenjam samo papir sa razvaljanom korom - izvadim papir sa ispecenom korom, stavim papir sa neispecenom - (pleh ne vadim)
stavljala sam puter umjesto margarina
ako ces ipak praviti s pavlakom, gledaj da sto manje mijesas jer pavlaka postane tecna.
Ah, nista, moram sad ovako, posto sam u karanteni, a vec sam poslala koji sastojci da mi se kupe. Bezveze mi sad opet pisat i uznemiravat zenu.
Vidjet cu kako bude, pa ako ne bude fijasko iduci put cu po tom receptu radit.
Iskreno, naisla sam vec na recept s kondenzovanim mlijekom, ali ga nemam gdje kupit, za trilece ga sama pravila, i peglativno je, pa sam odmah preskocila taj recept.
A i ja planiram kao tortu pravit, hvala na savjetima :thumbup:

#46694 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 11:39
by zijancer
komšinice s drugog, evo ti još jedan video recept, ako ništa da vidiš razliku ako je ima, a i ruskinja je :D
Spoiler
Show

#46695 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 11:50
by hadzinicasa
komsinica_s_drugog wrote: 10/05/2021 11:29

Ah, nista, moram sad ovako, posto sam u karanteni, a vec sam poslala koji sastojci da mi se kupe. Bezveze mi sad opet pisat i uznemiravat zenu.
Vidjet cu kako bude, pa ako ne bude fijasko iduci put cu po tom receptu radit.
Iskreno, naisla sam vec na recept s kondenzovanim mlijekom, ali ga nemam gdje kupit, za trilece ga sama pravila, i peglativno je, pa sam odmah preskocila taj recept.
A i ja planiram kao tortu pravit, hvala na savjetima :thumbup:
hvala na videu :) ona koristi samo puter i kondenzovano mlijeko za fil i pravi dvajes' kora :shock:
drzim fige!
i da - tijesto odmah podijeli na 12 komada :)

#46696 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 13:06
by komsinica_s_drugog
hadzinicasa wrote: 10/05/2021 11:50
komsinica_s_drugog wrote: 10/05/2021 11:29

Ah, nista, moram sad ovako, posto sam u karanteni, a vec sam poslala koji sastojci da mi se kupe. Bezveze mi sad opet pisat i uznemiravat zenu.
Vidjet cu kako bude, pa ako ne bude fijasko iduci put cu po tom receptu radit.
Iskreno, naisla sam vec na recept s kondenzovanim mlijekom, ali ga nemam gdje kupit, za trilece ga sama pravila, i peglativno je, pa sam odmah preskocila taj recept.
A i ja planiram kao tortu pravit, hvala na savjetima :thumbup:
hvala na videu :) ona koristi samo puter i kondenzovano mlijeko i pravi dvajes' kora :shock:
drzim fige!
i da - tijesto odmah podijeli na 12 komada :)
Hvala. Ako bude valjao pohvalit cu se slikom, ako ne bude slike nista ne pitaj :lol:

#46697 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 19:21
by hadzinicasa
komsinica_s_drugog wrote:
Hvala. Ako bude valjao pohvalit cu se slikom, ako ne bude slike nista ne pitaj :lol:
Za sta da nista ne pitam? :lol:
Nemam pojma o cemu pricas 8-)

#46698 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 10/05/2021 22:08
by vazi
SaraFina wrote: 09/05/2021 23:29 Image

Dok se pekla.

Image

Gotova!
Bravo @sarita, divna se čini !

#46699 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 11/05/2021 08:21
by komsinica_s_drugog
hadzinicasa wrote: 10/05/2021 19:21
komsinica_s_drugog wrote:
Hvala. Ako bude valjao pohvalit cu se slikom, ako ne bude slike nista ne pitaj :lol:
Za sta da nista ne pitam? :lol:
Nemam pojma o cemu pricas 8-)
Nije jos, danas je dan D. :cry:

#46700 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 11/05/2021 11:10
by hadzinicasa
komsinica_s_drugog wrote: 11/05/2021 08:21
hadzinicasa wrote: 10/05/2021 19:21
komsinica_s_drugog wrote:
Hvala. Ako bude valjao pohvalit cu se slikom, ako ne bude slike nista ne pitaj :lol:
Za sta da nista ne pitam? :lol:
Nemam pojma o cemu pricas 8-)
Nije jos, danas je dan D. :cry:
navijamo i grleno bodrimo! :D