Page 1865 of 2044

#46601 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/05/2021 22:17
by vazi
hadzinicasa wrote: 01/05/2021 14:47 @svi
Hvala :)

Za danas - ljesnjak snita recept (iz rubrike Ripley‘s :lol:)
Od @Bloo

Presjek nesto docnije :)

Image

Edit: presjek

Image

:thumbup:

Za ovo se dijeli recept :thumbup:

#46602 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/05/2021 22:17
by vazi
GandalfSivi wrote: 01/05/2021 16:13 Kuhalo se i kuhat ce se :)

Image
:thumbup:

Kengur :?

#46603 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/05/2021 22:25
by hadzinicasa
vazi wrote: 01/05/2021 22:17
:thumbup:

Za ovo se dijeli recept :thumbup:
EvE ga:
Za tijesto 8 jaja, 100gr secera u prahu, 200 gr orzenih mljevenih ljesnjaka i 2 kasike supene mljevenog keksa. Jaja izvaditi ranije iz frizideta da ne budu hladna. Zumanca umutiti sa secerom dok ne postanu svijetlo zuta. U bjelance staviti soli izmedju prstiju i umutiti u cvrsti snijeg. Umuceno bijelance postepeno dodavati u zumace, zatim kasiku po kasiku mljevene ljesnjake i keks. Dodati pola kesice, ne vise, praska za pecivo

U tepsiju sporeta staviti papir za pecenje i izliti smjesu. Rerna treba biti ugrijana na 200 stepeni, smanjiti na 180, staviti peci 15min dok ne porumeni. Probati cackalicom da li je peceno i vratiti max jos 5min. Izvaditi da se ohladi i po duzini izrezati na 3 trake jednake sirine

Krema:

Fila 250 gr putera dobro izmutiti sa 50 gr secera u prahu, po zelji i vise ko voli vise slatko. Dodati 150gr cokolade za kuhanje radtopljenje i 100 gr mljevenih przenih ljesnjaka. Filovati biskvit trake, zavrsno premazati ostatkom file ili rastopljenom cokoladom.

#46604 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/05/2021 22:41
by SaraFina
Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Ovo kod tebe liči na jagnje. @GandalfSivi okreće nekog mutanta američkog. 30 kg minimalno žive vage. 😂

#46605 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/05/2021 22:42
by SaraFina
I izgleda super. Da dodam.

@hadzinicasa predobar :thumbup:

#46606 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/05/2021 22:50
by Sanabija
SaraFina wrote: 01/05/2021 22:41
Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Ovo kod tebe liči na jagnje. @GandalfSivi okreće nekog mutanta američkog. 30 kg minimalno žive vage. 😂
Naravno Saro, nase domace :)

#46607 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/05/2021 23:00
by SaraFina
Sanabija wrote: 01/05/2021 22:50
SaraFina wrote: 01/05/2021 22:41
Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Ovo kod tebe liči na jagnje. @GandalfSivi okreće nekog mutanta američkog. 30 kg minimalno žive vage. 😂
Naravno Saro, nase domace :)
Moj tata zna tačno koliko pečenog mesa mora biti. Da ne bubam (zaboravila sam) ali 7/8 kg? Znam da preko 10 je već ovca 🙃

#46608 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/05/2021 23:09
by immuno
Jeste vrijedni svaka cast 👏👏👏
Hadzince hvala za recept pravim obavezno👍
Sanabija hm vrh, porumenilo bas kako treba 👏👏
Ja sam danas prvi put pravila panna cottu sa jagodama bila je bas lijepa, Cesar salatu izmedju ostalog... Vazdan nesta kuhala mislila sam pojest cu sve sama a ono zakazah skroooz 🙄😂😂😂😂

#46609 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/05/2021 23:10
by immuno
Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30 Image
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Nek se vise cigare a ostalo ih 😂😂😂😂😂

#46610 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/05/2021 23:21
by immuno
:lol:

#46611 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 01:01
by alexz
hadzinicasa wrote: 01/05/2021 22:25
vazi wrote: 01/05/2021 22:17
:thumbup:

Za ovo se dijeli recept :thumbup:
EvE ga:
Za tijesto 8 jaja, 100gr secera u prahu, 200 gr orzenih mljevenih ljesnjaka i 2 kasike supene mljevenog keksa. Jaja izvaditi ranije iz frizideta da ne budu hladna. Zumanca umutiti sa secerom dok ne postanu svijetlo zuta. U bjelance staviti soli izmedju prstiju i umutiti u cvrsti snijeg. Umuceno bijelance postepeno dodavati u zumace, zatim kasiku po kasiku mljevene ljesnjake i keks. Dodati pola kesice, ne vise, praska za pecivo

U tepsiju sporeta staviti papir za pecenje i izliti smjesu. Rerna treba biti ugrijana na 200 stepeni, smanjiti na 180, staviti peci 15min dok ne porumeni. Probati cackalicom da li je peceno i vratiti max jos 5min. Izvaditi da se ohladi i po duzini izrezati na 3 trake jednake sirine

Krema:

Fila 250 gr putera dobro izmutiti sa 50 gr secera u prahu, po zelji i vise ko voli vise slatko. Dodati 150gr cokolade za kuhanje radtopljenje i 100 gr mljevenih przenih ljesnjaka. Filovati biskvit trake, zavrsno premazati ostatkom file ili rastopljenom cokoladom.
Ovo je baš zanimljiv recept za koru. Bez brašna.
Samo bih ja možda smanjila tih 250 gr putera, u svakom mi kolaču nekako bude previše, već neko vrijeme stavljam maksimalno 125 gr. :-D

#46612 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 01:42
by exliberal-ex
Iz rerne maloprije...

Image

#46613 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 11:50
by hadzinicasa
alexz wrote: 02/05/2021 01:01
hadzinicasa wrote: 01/05/2021 22:25
vazi wrote: 01/05/2021 22:17
:thumbup:

Za ovo se dijeli recept :thumbup:
EvE ga:
Za tijesto 8 jaja, 100gr secera u prahu, 200 gr orzenih mljevenih ljesnjaka i 2 kasike supene mljevenog keksa. Jaja izvaditi ranije iz frizideta da ne budu hladna. Zumanca umutiti sa secerom dok ne postanu svijetlo zuta. U bjelance staviti soli izmedju prstiju i umutiti u cvrsti snijeg. Umuceno bijelance postepeno dodavati u zumace, zatim kasiku po kasiku mljevene ljesnjake i keks. Dodati pola kesice, ne vise, praska za pecivo

U tepsiju sporeta staviti papir za pecenje i izliti smjesu. Rerna treba biti ugrijana na 200 stepeni, smanjiti na 180, staviti peci 15min dok ne porumeni. Probati cackalicom da li je peceno i vratiti max jos 5min. Izvaditi da se ohladi i po duzini izrezati na 3 trake jednake sirine

Krema:

Fila 250 gr putera dobro izmutiti sa 50 gr secera u prahu, po zelji i vise ko voli vise slatko. Dodati 150gr cokolade za kuhanje radtopljenje i 100 gr mljevenih przenih ljesnjaka. Filovati biskvit trake, zavrsno premazati ostatkom file ili rastopljenom cokoladom.
Ovo je baš zanimljiv recept za koru. Bez brašna.
Samo bih ja možda smanjila tih 250 gr putera, u svakom mi kolaču nekako bude previše, već neko vrijeme stavljam maksimalno 125 gr. :-D
:D
Ja jos pojacala fil, da ne bude malo i napravila mjeru i po‘ dakle 375g putera. Degustibus.

#46614 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 12:53
by alexz
Pojedeš komad i fras te tresne. :-) :lol:

#46615 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 14:21
by vazi
alexz wrote: 02/05/2021 01:01
hadzinicasa wrote: 01/05/2021 22:25
vazi wrote: 01/05/2021 22:17
:thumbup:

Za ovo se dijeli recept :thumbup:
EvE ga:
Za tijesto 8 jaja, 100gr secera u prahu, 200 gr orzenih mljevenih ljesnjaka i 2 kasike supene mljevenog keksa. Jaja izvaditi ranije iz frizideta da ne budu hladna. Zumanca umutiti sa secerom dok ne postanu svijetlo zuta. U bjelance staviti soli izmedju prstiju i umutiti u cvrsti snijeg. Umuceno bijelance postepeno dodavati u zumace, zatim kasiku po kasiku mljevene ljesnjake i keks. Dodati pola kesice, ne vise, praska za pecivo

U tepsiju sporeta staviti papir za pecenje i izliti smjesu. Rerna treba biti ugrijana na 200 stepeni, smanjiti na 180, staviti peci 15min dok ne porumeni. Probati cackalicom da li je peceno i vratiti max jos 5min. Izvaditi da se ohladi i po duzini izrezati na 3 trake jednake sirine

Krema:

Fila 250 gr putera dobro izmutiti sa 50 gr secera u prahu, po zelji i vise ko voli vise slatko. Dodati 150gr cokolade za kuhanje radtopljenje i 100 gr mljevenih przenih ljesnjaka. Filovati biskvit trake, zavrsno premazati ostatkom file ili rastopljenom cokoladom.
Ovo je baš zanimljiv recept za koru. Bez brašna.
Samo bih ja možda smanjila tih 250 gr putera, u svakom mi kolaču nekako bude previše, već neko vrijeme stavljam maksimalno 125 gr. :-D
Hvala za recept i meni se kora čini super a fil bih možda radije obični ganaš , možda je vrhnje manje masno od putera :lol:

Sinoć sam napravila pola mjere tartuf torte

https://www.coolinarika.com/recept/tart ... 42ac120051

#46616 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 14:23
by vazi
exliberal-ex wrote: 02/05/2021 01:42 Iz rerne maloprije...

Image
Super , izgleda super fina korica :thumbup:

Reče farbo si jaja, pa sretan vaskrs , Hristos vaskrse.

#46617 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 15:24
by hadzinicasa
alexz wrote: 02/05/2021 12:53 Pojedeš komad i fras te tresne. :-) :lol:
Pojedes krisku i odmah vratis sve kile sto si izgubio za ramazana :lol:

#46618 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 20:11
by GandalfSivi
SaraFina wrote: 01/05/2021 22:41
Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Ovo kod tebe liči na jagnje. @GandalfSivi okreće nekog mutanta američkog. 30 kg minimalno žive vage. 😂
Kako te bolan nije sramota, 14.5 kila, novozelandsko, halal, gdje ces dalje... 8-)

#46619 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 21:37
by alexz
hadzinicasa wrote: 02/05/2021 15:24
alexz wrote: 02/05/2021 12:53 Pojedeš komad i fras te tresne. :-) :lol:
Pojedes krisku i odmah vratis sve kile sto si izgubio za ramazana :lol:
Izgubila si kila tokom ramazana? Sretna li si. :lol:

#46620 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 22:43
by Sanabija
GandalfSivi wrote: 02/05/2021 20:11
SaraFina wrote: 01/05/2021 22:41
Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Ovo kod tebe liči na jagnje. @GandalfSivi okreće nekog mutanta američkog. 30 kg minimalno žive vage. 😂
Kako te bolan nije sramota, 14.5 kila, novozelandsko, halal, gdje ces dalje... 8-)
Na Novom Zelandu bio, postujem, ali jagnjetinu biram iz Bosne a bogami i Hercegovine :)

#46621 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 22:45
by Sanabija
immuno wrote: 01/05/2021 23:10
Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30 Image
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Nek se vise cigare a ostalo ih 😂😂😂😂😂
Jakako dusa moja :) Duhanimo mi pa dokle dotle :-D Hajd bogati...

#46622 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 22:48
by Sanabija
Image
Image
Image

Mi se u ovom kutku Srednje Bosne ponosimo sto su svi praznici nasi, a i vi Bujrum :)

#46623 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 22:52
by Sanabija
Image
I da ne pomislite da fali, gluho bilo :) Bujrum i za iftar i u svaka doba. Mi smo Kao i nasa zemlja, dobro dosli!

#46624 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 22:55
by exliberal-ex
Ja sam ih samo nabrzinu u lukovini...Image

#46625 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 02/05/2021 22:57
by hadzinicasa
Sanabija wrote: 02/05/2021 22:48 Image
Image
Image

Mi se u ovom kutku Srednje Bosne ponosimo sto su svi praznici nasi, a i vi Bujrum :)
:srce: