Page 1362 of 2044
#34026 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 11/09/2019 15:32
by pijo_zoljo
wewa wrote:pijo_zoljo wrote:SaraFina wrote:
probaću pa postam. Dohvati nam parče od Loo.
sa njom ne pričam
i zbog njih još par ne ulazim na ovu temu
i ti
potrošim sve pare za kuhanje ovih slikica što mečete
#34027 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 11/09/2019 15:45
by GandalfSivi
moonca wrote:stakasa wrote:Kako pravite skusu?
.. dosta ulja joj treba/ suva je - ruzmarin i bijeli luk- rerna ili tava a i rostilj...ide sve..
..
.. i ona je na listi ribe iz kozerve.. umjesto sardina...
Gdje ba skusa suha, jedna od masnijih riba. Ako se u rerni pravi, ja obicno ispod stavim malu resetkicu da otkapa ulje, zato je radje pravim na rostilju (plava riba, ubila se za rostilja)...
Nego, kakav ti je ono 9-satni experiment, daj nam detalje, odlicno izgleda...
#34028 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 11/09/2019 18:50
by moonca
GandalfSivi wrote:
Gdje ba skusa suha, jedna od masnijih riba. Ako se u rerni pravi, ja obicno ispod stavim malu resetkicu da otkapa ulje, zato je radje pravim na rostilju (plava riba, ubila se za rostilja)...
Nego, kakav ti je ono 9-satni experiment, daj nam detalje, odlicno izgleda...
Nema teksturu lososa-- masna jeste-- koza pogotovo -ali, ako se prepece-ko drvo ..
evo sam je imala za lunch iz konzerve --
suva...
Nego, kakav ti je ono 9-satni experiment, daj nam detalje, odlicno izgleda...
..jao--prvi put -- #porkbelly---- nevjerovatno ukusno, lagano,jednostavno- masno je, ali ne koliko sam ocekivala .. nisam sve pojela samo dva
..jesi li to probao??
#34029 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 11/09/2019 19:04
by Zizi505
stakasa wrote:I opet karfiol
Odlično, baš izgleda sočno.
Nisam dugo pravila, mogla bih vala.
#34030 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 11/09/2019 19:21
by Zizi505
#34031 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 01:36
by GandalfSivi
Lijevo vegeterijanska, desno patlidjan sa fasiranim, zajednicka rijec je musaka
#34032 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 06:57
by Jack Be Nimble
Opet tuna.
#34033 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 07:43
by Zizi505
Gandalf i Jack, ja bih ovo vaše mogla sad i za doručak, baš je primamljivo.
#34034 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 08:48
by SaraFina
Zizi i tvoje kombinacija su za svaku pohvalu.
#34035 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 08:49
by pijo_zoljo
saro svaka čast
imaš recept..
#34036 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 08:51
by SaraFina
pijo_zoljo wrote:saro svaka čast
imaš recept..
Može broj tel za naručivanje?
uz preporuku.
Nemoj me ba. Ne mogu
#34037 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 09:41
by wewa
SaraFina wrote:pijo_zoljo wrote:saro svaka čast
imaš recept..
Može broj tel za naručivanje?
uz preporuku.
Nemoj me ba. Ne mogu
sve ok?
#34038 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 09:41
by Nisrin
Moze li neki finir ecept za supicu? Da nije tarhana...to sam maher jedino..
I kad ce mi biti razabrana riza i ZASTO NIKAD?
Znaci, sve nacine sam pokusala, da je perem/ne perem, da je preprzim/ne preprzim na maslacu, da je kuham sa x2 vise vode i da je kuham sa x3 vode, da poklopac ne dizem dok se ne skuha i ne odstoji/da je mijesam dok se kuha...
U svakoj kombinaciji izgleda super i onda za minut bude mecava...nije razabrana..
Probala sam SVE rize, jedino ne racunam UNCLE'S BEAN jer je u kesi...kad meni riza od 6-80KM ne bude razabrana kako zelim , iako je parboiled..najvise volim basmati, nju najvise uzimam, ali ne ispadne lijepa, mada je ukusna
I da, cim voda prokuha smanjim na 1.5...
#34039 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 10:06
by adda_sa
Nisrin wrote:Moze li neki finir ecept za supicu? Da nije tarhana...to sam maher jedino..
I kad ce mi biti razabrana riza i ZASTO NIKAD?
Znaci, sve nacine sam pokusala, da je perem/ne perem, da je preprzim/ne preprzim na maslacu, da je kuham sa x2 vise vode i da je kuham sa x3 vode, da poklopac ne dizem dok se ne skuha i ne odstoji/da je mijesam dok se kuha...
U svakoj kombinaciji izgleda super i onda za minut bude mecava...nije razabrana..
Probala sam SVE rize, jedino ne racunam UNCLE'S BEAN jer je u kesi...kad meni riza od 6-80KM ne bude razabrana kako zelim , iako je parboiled..najvise volim basmati, nju najvise uzimam, ali ne ispadne lijepa, mada je ukusna
I da, cim voda prokuha smanjim na 1.5...
cudno
meni riza uvijek super ispadne.. operem uvijek, i malo promijesam na ulju, i kuham.. bude svaki put razabrana.. jedino ona krs riza od 1-2km bude mecava i slijepljena, ove druge sve ok..
#34040 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 10:11
by Euphoria
Ja kupujem SETI rizu, ali onu u smedjoj kesici, oko 3.50 KM kg.... Dobro je operem da voda nije mutna, i kuham je u 3x više vode - znači jedna šolja rize i tri šolje vode.... Kuham 15ak min, promjesam 2x otprilike, kad vidim na kašiki da se fino razabire, procijedim, operem mlakom vodom i onda na ulje... Volim proprziti luk pa dodati rizu, i onda vrlo malo soli i vegete... I svi mi kazu da je to najbolja riza koju su jeli.
Nikad je ne poklopim i ne smanjujem.
Isto mozes u vatrostalnoj posudi spremiti rižu u mikrovalnoj - - - taj omjer solja rize,dvije i pol vode, malo zacina, par kapi ulja, promjesas i 20 min na max...bude fina
#34041 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 10:22
by adda_sa
ja sam ovo kupila prije par dana, jos nisam probala... bice prilog necemu..
#34042 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 12:06
by stakasa
Munlajt wrote:Ja kupujem SETI rizu, ali onu u smedjoj kesici, oko 3.50 KM kg.... Dobro je operem da voda nije mutna, i kuham je u 3x više vode - znači jedna šolja rize i tri šolje vode.... Kuham 15ak min, promjesam 2x otprilike, kad vidim na kašiki da se fino razabire, procijedim, operem mlakom vodom i onda na ulje... Volim proprziti luk pa dodati rizu, i onda vrlo malo soli i vegete... I svi mi kazu da je to najbolja riza koju su jeli.
Nikad je ne poklopim i ne smanjujem.
+Isto mozes u vatrostalnoj posudi spremiti rižu u mikrovalnoj - - - taj omjer solja rize,dvije i pol vode, malo zacina, par kapi ulja, promjesas i 20 min na max...bude fina
Jes' ti ona sto se zalazes za tradicionalnu kuhinju a protiv fancy dodataka
#34043 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 12:09
by Euphoria
stakasa wrote:Munlajt wrote:Ja kupujem SETI rizu, ali onu u smedjoj kesici, oko 3.50 KM kg.... Dobro je operem da voda nije mutna, i kuham je u 3x više vode - znači jedna šolja rize i tri šolje vode.... Kuham 15ak min, promjesam 2x otprilike, kad vidim na kašiki da se fino razabire, procijedim, operem mlakom vodom i onda na ulje... Volim proprziti luk pa dodati rizu, i onda vrlo malo soli i vegete... I svi mi kazu da je to najbolja riza koju su jeli.
Nikad je ne poklopim i ne smanjujem.
+Isto mozes u vatrostalnoj posudi spremiti rižu u mikrovalnoj - - - taj omjer solja rize,dvije i pol vode, malo zacina, par kapi ulja, promjesas i 20 min na max...bude fina
Jes' ti ona sto se zalazes za tradicionalnu kuhinju a protiv fancy dodataka
U ovom slučaju je mikrovalna fancy dodatak? Ako si prezaposlena zena, itekako....
#34044 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 12:10
by stakasa
Munlajt wrote:stakasa wrote:Munlajt wrote:Ja kupujem SETI rizu, ali onu u smedjoj kesici, oko 3.50 KM kg.... Dobro je operem da voda nije mutna, i kuham je u 3x više vode - znači jedna šolja rize i tri šolje vode.... Kuham 15ak min, promjesam 2x otprilike, kad vidim na kašiki da se fino razabire, procijedim, operem mlakom vodom i onda na ulje... Volim proprziti luk pa dodati rizu, i onda vrlo malo soli i vegete... I svi mi kazu da je to najbolja riza koju su jeli.
Nikad je ne poklopim i ne smanjujem.
+Isto mozes u vatrostalnoj posudi spremiti rižu u mikrovalnoj - - - taj omjer solja rize,dvije i pol vode, malo zacina, par kapi ulja, promjesas i 20 min na max...bude fina
Jes' ti ona sto se zalazes za tradicionalnu kuhinju a protiv fancy dodataka
U ovom slučaju je mikrovalna fancy dodatak? Ako si prezaposlena zena, itekako....
Mikrovalna i nekako ali Vegete ne mogu ni na slici
#34045 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 12:11
by Euphoria
Ja je volim, ali kombinujem sa bio načinom, jer mi je vele nezdrava.
Odoh metnuti batake da se kuhaju, danas je slagana pita sa piletinom i begova čorbica na meniju
#34046 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 12:14
by stakasa
Munlajt wrote:Ja je volim, ali kombinujem sa bio načinom, jer mi je vele nezdrava.
Odoh metnuti batake da se kuhaju, danas je slagana pita sa piletinom i begova čorbica na meniju
#34047 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 12:18
by moonca
Riza u mikrovalnoj...samo za podgrijavanje.
..inace..NE kuva SE svaka vests rize na isti nacin
.moje iskustvo, kao I za tjesteninu, pratiti upute na pakovanju..mada I to zna zeznuti..jer NE kaze na kojoj temp.to kuvati.
Na svom sporetu Sam ispobala.i napokon nasla perfertnu tem. I uvijek uspije.
#34048 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 12:19
by moonca
stakasa wrote:Munlajt wrote:Ja je volim, ali kombinujem sa bio načinom, jer mi je vele nezdrava.
Odoh metnuti batake da se kuhaju, danas je slagana pita sa piletinom i begova čorbica na meniju
Jel' u begovu ide piletina?
#34049 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 12:21
by Euphoria
moonca wrote:Riza u mikrovalnoj...samo za podgrijavanje.
..inace..NE kuva SE svaka vests rize na isti nacin
.moje iskustvo, kao I za tjesteninu, pratiti upute na pakovanju..mada I to zna zeznuti..jer NE kaze na kojoj temp.to kuvati.
Na svom sporetu Sam ispobala.i napokon nasla perfertnu tem. I uvijek uspije.
Ja sam to par puta probala, iskreno lakše mi je skuhati je i ukusnija je. Dok se kuha 15ak min, ja pripremim luk i ssalatu, eventualno neku šniclu, ako nije drugo jelo glavno.
Ali kome ne ide od ruke, moze se posluziti i ovim.
Da, za Begovu čorbu se iskuha pile sa povrćem, neizostavna bamija, a na kraju se doda i mileram. Neko umuti jaje i mileram doda, ja ne.
#34050 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Posted: 12/09/2019 12:54
by Nisrin
Nemam ja mikrovalnu, previse zraci tako da ...