Page 1353 of 2044

#33801 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 03/09/2019 18:00
by Euphoria
Čokoladu u pasulj? :shock:
Salatu ili varivo? Zezaš se?

#33802 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 03/09/2019 18:21
by adda_sa
cula sam za piletinu sa suhim vocem i bademima, svinjetinu sa sosom od sljiva.. ima i onaj americki fazon puretine sa sosom od brusnica za thanksgiving... ali cokolada u grah? :shock:

#33803 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 03/09/2019 19:03
by zlo zlo
moji papagaji bi navalili na monikinu zdjelicu :lol: :lol:

#33804 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 03/09/2019 19:42
by stakasa
Image

#33805 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 03/09/2019 19:43
by stakasa
Image

#33806 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 02:05
by moonca
adda_sa wrote:cula sam za piletinu sa suhim vocem i bademima, svinjetinu sa sosom od sljiva.. ima i onaj americki fazon puretine sa sosom od brusnica za thanksgiving... ali cokolada u grah? :shock:
Sve sto si nabrojala su -perfektne kombinacije... posebno sos od brusnica...ah... suve sljive -cream i biftek od gice -- :thumbup:
probaj narendati cokolade u pasulj -pri kraju kuvanja...

Meksikanci imaju sos -mole-- i tu je cokolada..

#33807 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 02:47
by GandalfSivi
Ubih se svega mi...

Image

#33808 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 06:20
by moonca
:roll:
..kako unisti onako lijepu , hrskavu salatu...

:lol: --jah... salim se -- super si ovo spremio-- kozice blage ,onda kobasica -presjece.. :-) drz nedaj -- ode sve .. :gladna:

#33809 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 08:08
by MarlboroGold
moonca wrote:
adda_sa wrote:cula sam za piletinu sa suhim vocem i bademima, svinjetinu sa sosom od sljiva.. ima i onaj americki fazon puretine sa sosom od brusnica za thanksgiving... ali cokolada u grah? :shock:
Sve sto si nabrojala su -perfektne kombinacije... posebno sos od brusnica...ah... suve sljive -cream i biftek od gice -- :thumbup:
probaj narendati cokolade u pasulj -pri kraju kuvanja...

Meksikanci imaju sos -mole-- i tu je cokolada..
fuj

isto kao ona pineapple pizza :-)

Image

#33810 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 09:36
by adda_sa
moonca wrote:
adda_sa wrote:cula sam za piletinu sa suhim vocem i bademima, svinjetinu sa sosom od sljiva.. ima i onaj americki fazon puretine sa sosom od brusnica za thanksgiving... ali cokolada u grah? :shock:
Sve sto si nabrojala su -perfektne kombinacije... posebno sos od brusnica...ah... suve sljive -cream i biftek od gice -- :thumbup:
probaj narendati cokolade u pasulj -pri kraju kuvanja...

Meksikanci imaju sos -mole-- i tu je cokolada..
nisam probala nijednu od navedenih stvari,ali ova piletina mi zvuci ok, mozda jos kuskusa kao prilog... mmm
jeste da sam voljna sve probati,makar jednom, i jesti neke friki kombinacije, ali opet..hmm.. moram priznati da sam bas skepticna u vezi graha i cokolade :D mislis li hladni kuhani grah kao za salate,ili grah corba? :-?
@gandalf - kozice mmmm :srce:
@stakasa- ucini mi se musaka na prvi pogled,ali nije.. zapecena cvjetaca,jelde?

#33811 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 09:55
by stakasa
Da, zapeceni karfiol, turski neki recept. Fino ispalo ali pomasno

#33812 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 12:26
by GandalfSivi
Vala, s cim god pravite pile (ako nije preliv) pile ostaje pile. Ja ga u slow cookeru 12 sati kuhao sa suhim sljivama, apsolutno nikakve razlike. S druge strane, janje kada pogleda recimo kajsiju, cijelo odmah mirise na istu...

#33813 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 12:29
by pustopoljina
GandalfSivi wrote:Vala, s cim god pravite pile (ako nije preliv) pile ostaje pile. Ja ga u slow cookeru 12 sati kuhao sa suhim sljivama, apsolutno nikakve razlike. S druge strane, janje kada pogleda recimo kajsiju, cijelo odmah mirise na istu...
E ima neko perzijsko jelo...dok sam jos jela meso...
Ide puno luka, ali ne da bude staklast, nego jace preprzeno, ide piletina, sa kozom...i idu te neke maleske suhe kisele sljive...zaboravila sam i da li ide suhi limun..
I Zaboravila sam kako se zove :(
I uz to basmati riza, al' na dnu res, sa kojom kriskom krompira, isto res...jelo boli glava.

#33814 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 12:37
by mO k3
GandalfSivi wrote:Vala, s cim god pravite pile (ako nije preliv) pile ostaje pile. Ja ga u slow cookeru 12 sati kuhao sa suhim sljivama, apsolutno nikakve razlike. S druge strane, janje kada pogleda recimo kajsiju, cijelo odmah mirise na istu...
cek cek pile/kokos mislis??

#33815 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 12:53
by GandalfSivi
mO k3 wrote:
GandalfSivi wrote:Vala, s cim god pravite pile (ako nije preliv) pile ostaje pile. Ja ga u slow cookeru 12 sati kuhao sa suhim sljivama, apsolutno nikakve razlike. S druge strane, janje kada pogleda recimo kajsiju, cijelo odmah mirise na istu...
cek cek pile/kokos mislis??
Sta cu drugo, noja jos nisam pokusao skuhati :D

#33816 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 13:02
by mO k3
GandalfSivi wrote:
mO k3 wrote:
GandalfSivi wrote:Vala, s cim god pravite pile (ako nije preliv) pile ostaje pile. Ja ga u slow cookeru 12 sati kuhao sa suhim sljivama, apsolutno nikakve razlike. S druge strane, janje kada pogleda recimo kajsiju, cijelo odmah mirise na istu...
cek cek pile/kokos mislis??
Sta cu drugo, noja jos nisam pokusao skuhati :D
E oci moje onda nisi znao spremiti pilence :))


ja ga spremim ovako

1 litru vode ili vise stavim 70g soli u jednu posudu omjer je 7% soli uvijek ma koliko god da stavis vode . U to stavim pile jedan dan , uzmi organsko pilence :)
izvadi pile osusi ga sa vani , unutra stavis organski limun thymain i pile u rernu :) dva sata na 70°C onda izvadis pile 45 minuta da se meso opusti , sporet zagrijes na 180°C pile premazes sa butrom i onda gurnes pile u rernu :). 45 minuta i to je to

ah da limun prije nego sto ga stavis u pilence izbusi na vise mjesta cackalicom

#33817 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 13:22
by moonca
Probala sam --brine--- curetinu- nisam primjetila razliku.... sto se tice piletine--meni je kuvana najukusnija i to pripremljena u ''pretis' loncu -- uglavnom je takvu i jedem ... no, ako cu u rerni- onda kao i meso -- osusiti je u frizideru nekoliko dana -kada promjeni boju -- bude crvena - 10 minuta prije je pokvarena-- :lol: je pripremiti-- najukusnija..

#33818 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 14:37
by mO k3
moonca wrote:Upravo: cudna kombinacija, Ali dobra :-D

Sushi riza& kuvana jaja .LD& salata, mrkvica

Image
Kapljica ulja :mrgreen:

#33819 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 14:41
by adda_sa
mO k3 wrote: ja ga spremim ovako

1 litru vode ili vise stavim 70g soli u jednu posudu omjer je 7% soli uvijek ma koliko god da stavis vode . U to stavim pile jedan dan , uzmi organsko pilence :)
izvadi pile osusi ga sa vani , unutra stavis organski limun thymain i pile u rernu :) dva sata na 70°C onda izvadis pile 45 minuta da se meso opusti , sporet zagrijes na 180°C pile premazes sa butrom i onda gurnes pile u rernu :). 45 minuta i to je to

ah da limun prije nego sto ga stavis u pilence izbusi na vise mjesta cackalicom
samo jedno brzinsko pitanje. cemu to natapanje pileta u slanoj vodi? u cemu je fazon?

#33820 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 14:47
by mO k3
adda_sa wrote:
mO k3 wrote: ja ga spremim ovako

1 litru vode ili vise stavim 70g soli u jednu posudu omjer je 7% soli uvijek ma koliko god da stavis vode . U to stavim pile jedan dan , uzmi organsko pilence :)
izvadi pile osusi ga sa vani , unutra stavis organski limun thymain i pile u rernu :) dva sata na 70°C onda izvadis pile 45 minuta da se meso opusti , sporet zagrijes na 180°C pile premazes sa butrom i onda gurnes pile u rernu :). 45 minuta i to je to

ah da limun prije nego sto ga stavis u pilence izbusi na vise mjesta cackalicom
samo jedno brzinsko pitanje. cemu to natapanje pileta u slanoj vodi? u cemu je fazon?
Prevod google

meso prije kuhanja učinkovit je način za povećanje sočnosti i nježnosti mesa prije pečenja. Ovo je posebno važno kod piletine jer se ona često osuši u pećnici. Umetanje mesa u slanu vodu uzrokuje da piletina osmozom upije dio vode, što ga čini sočnijim kada se skuha



Recept je provjeren vise puta :)

#33821 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 16:15
by Mis mekinjas
Buraz ne znam sta da mislim. Oko pileta 100 drama i jednako toliko losih teorija.

#33822 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 18:00
by adda_sa
neko je trazio nes na kasiku :)
Image

#33823 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 19:28
by stakasa
Je li ono Gandalf rece da u janjetinu stavlja kajsiju? Imam dvije koljenice, evo sam ih mariniro sad ce u serpu i pod poklopac. S povrcem. Ako imate konkretnih prijedloga sta i kako pozurite

#33824 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 19:30
by shandrprcSA
samo ih pusti na laganoj vatri :D

#33825 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Posted: 04/09/2019 19:42
by moonca
stakasa wrote:Je li ono Gandalf rece da u janjetinu stavlja kajsiju? Imam dvije koljenice, evo sam ih mariniro sad ce u serpu i pod poklopac. S povrcem. Ako imate konkretnih prijedloga sta i kako pozurite
..samo ruzmarin i bijeli luk. :thumbup:

I peces u rerni??