wow, ovo ti super izgleda
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#47676 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#47678 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ovo opet neka divlja zivotinja? <3
[/quote]
Na posljednjoj slici definitivno nije
Koljenica je od jelena, rižoto sa golubovima grivnjašima, od kojih je i supa i malo zimnice dodatne, vrijeme bilo da dižem bašču
-
- Posts: 4749
- Joined: 03/08/2004 20:52
- Location: 39
#47679 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Konzerva tunjevine, kiseli krastavci, spajsi kečap i hljeb njam
-
- Posts: 9793
- Joined: 23/02/2013 08:16
#47680 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#47681 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
- dzejkej
- Posts: 751
- Joined: 16/03/2011 16:17
#47683 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
poletila, kupila, da me sta ne promasi a da je dobro za pojest'
solo su ljutkaste, kontam sta je ovo .
e uz calcone idu odlicno. bas, bas dobra kombinacija.
nice
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
#47684 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Dodju nam glave prije ili kasnije ...BarbaDue wrote: ↑18/10/2021 11:39Zbog nje ćeš i glavu zijanitiexliberal-ex wrote: ↑18/10/2021 02:02 Meni ruska salata pala na pamet i napravih je al umalo neotcvikarih pola prsta, nesto sa gospojom brbljam i sekunda nepaznje kad sam sjekao krompir...
- GandalfSivi
- Posts: 18249
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#47685 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
#47686 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
-
- Posts: 353
- Joined: 22/12/2011 09:38
- Contact:
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
#47688 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
U pripremi....
Hljeb jutros zavrsio, jos uvijek mlak..
Hljeb jutros zavrsio, jos uvijek mlak..
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
-
- Posts: 353
- Joined: 22/12/2011 09:38
- Contact:
#47690 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Tuna na kukuruzi i sjemenkama
- BarbaDue
- Posts: 63355
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#47691 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- BarbaDue
- Posts: 63355
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#47692 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Od nečeg moramo krepati
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
- banjaluka078
- Moderator
- Posts: 7416
- Joined: 16/01/2007 23:38
#47694 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Odlično! Koliko čega, na koliko, kako pečeno...? Sve me zanima!
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#47695 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jabukovača uz kafu
-
- Posts: 353
- Joined: 22/12/2011 09:38
- Contact:
#47696 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Sanabija hvalabanjaluka078 wrote: ↑20/10/2021 11:16Odlično! Koliko čega, na koliko, kako pečeno...? Sve me zanima!
Banjaluka078, znas kako vec to ide u odokativnoj varijanti
Uglavnom, cca pola kile tune u komadu dobro uvaljati u domacu kukuruzu i neke sjemenke koje ti se svidjaju. Moze i neko drugo brasno tipa heljde, pira i sl. Malo nauljiti tunu da bolje primi sve. Zagrijana tava, ne prejaka vatra i okretati sa svih strana ravnomjerno. Zaista nije tesko a perfektno ukusno.
Pole krompira su iz rerne pecene sa brodom za veci uzitak
Na kraju maslinovo i eto ga
- banjaluka078
- Moderator
- Posts: 7416
- Joined: 16/01/2007 23:38
#47697 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvala. Probaću prvom prilikom.
-
- Posts: 25770
- Joined: 11/10/2008 21:45
#47698 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Sve vam je plaho, da vas ne nabrajam pojedinačno
Treba mi recept za tijesto (kiflice, peciva..) al da nije kad se ohlade k'o hljeb...ono da dišu i sutradan ....i da u tijesto ne ide jaje (ne volim mu šmek nikako)
Treba mi recept za tijesto (kiflice, peciva..) al da nije kad se ohlade k'o hljeb...ono da dišu i sutradan ....i da u tijesto ne ide jaje (ne volim mu šmek nikako)
-
- Posts: 2024
- Joined: 07/04/2010 11:05
#47699 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
250g putera, 250g pavlake, 100 g secera, prasak za pecivo, malo soli I ca 700g brasna... Tijesto dobro izradi I ostavi pola sata u frizider I onda napravi kiflice filuj cime volis. Peci na 170 °C oko 20 minuta gledaj da ostanu svijetle... Eto bRez jajetasuspect_zero wrote: ↑21/10/2021 19:26 Sve vam je plaho, da vas ne nabrajam pojedinačno
Treba mi recept za tijesto (kiflice, peciva..) al da nije kad se ohlade k'o hljeb...ono da dišu i sutradan ....i da u tijesto ne ide jaje (ne volim mu šmek nikako)
-
- Posts: 25770
- Joined: 11/10/2008 21:45
#47700 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvala punooooooimmuno wrote: ↑21/10/2021 22:48250g putera, 250g pavlake, 100 g secera, prasak za pecivo, malo soli I ca 700g brasna... Tijesto dobro izradi I ostavi pola sata u frizider I onda napravi kiflice filuj cime volis. Peci na 170 °C oko 20 minuta gledaj da ostanu svijetle... Eto bRez jajetasuspect_zero wrote: ↑21/10/2021 19:26 Sve vam je plaho, da vas ne nabrajam pojedinačno
Treba mi recept za tijesto (kiflice, peciva..) al da nije kad se ohlade k'o hljeb...ono da dišu i sutradan ....i da u tijesto ne ide jaje (ne volim mu šmek nikako)
A pošto više volimo slane, hoće li biti puno 100 gr. šećera?....ili se to ne osjeti ....i može li se smanjiti količina putera, da ne budu premasne?
Postupak je ono klasika, pomiješam mokre sastojke i onda dodajem suhe?
Baš nikako da mi pođu za rukom neke a da kad se ohlade ili sutradan ne budu hljebaste, tvrde