Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pecem sat u tepsiji s poklopcem, ne dodajem vode već maslinovo ulje , na ulje hobotnica 1h prvo na 250 pa na 220C*C, onda dodam krompir , luk, ev paprike, bijeli luk , maslinovo ulje, začine, poklopim i još jedno 30-40 min .
Neko ( prije smo i mi tako) prvo skuha hobotnicu 20 ak min u pretisu i onda prebaci u tepsiju s povrćem i sve u pekaru. Pravilo je da se peče sat vremena po kilogramu hobotnice .
Evo jedan fin recept , ako treba prevod samo reci
Hadzince moja draga jucer sam vazdan mislila na tebe pravila sam chees cake al sa Lotus-Bischof keksima I kremom ( to je onaj mali Keks sto se cesto dobije uz kafu ima intenzivan okus karamela) supeeer je ispo jedino sam morala imprivizovati zamotavanje u foliju nisam imala toliko veliku da citav krug od jednom zamotam helem umjesto jednog lista folije bilo je 5-6 al okus je bomba, naravno ko voli karamel
immuno wrote: ↑23/05/2021 15:37
Hadzince moja draga jucer sam vazdan mislila na tebe pravila sam chees cake al sa Lotus-Bischof keksima I kremom ( to je onaj mali Keks sto se cesto dobije uz kafu ima intenzivan okus karamela) supeeer je ispo jedino sam morala imprivizovati zamotavanje u foliju nisam imala toliko veliku da citav krug od jednom zamotam helem umjesto jednog lista folije bilo je 5-6 al okus je bomba, naravno ko voli karamel
Sad moras turit‘ recapAt. Ja gledala neki lagani kontam ovaj cu slijedeci ali s jagodama i odozgo zalit‘ cokoladom. Cini mi se pravi ljetni i za dummies
immuno wrote: ↑23/05/2021 15:37
Hadzince moja draga jucer sam vazdan mislila na tebe pravila sam chees cake al sa Lotus-Bischof keksima I kremom ( to je onaj mali Keks sto se cesto dobije uz kafu ima intenzivan okus karamela) supeeer je ispo jedino sam morala imprivizovati zamotavanje u foliju nisam imala toliko veliku da citav krug od jednom zamotam helem umjesto jednog lista folije bilo je 5-6 al okus je bomba, naravno ko voli karamel
Sad moras turit‘ recapAt. Ja gledala neki lagani kontam ovaj cu slijedeci ali s jagodama i odozgo zalit‘ cokoladom. Cini mi se pravi ljetni i za dummies
Objene
300g keksa Lotus-Bischof samljeti I dodati 100g istopljenog putera I sve dobro izmjesati, smjesom pokriti dno posude u kojoj ce se kolac peci, povrsinu poravnati I dnom case pritiskati da bude kompaktna mada.
500g sira ( svjezi neslani sir Philadelphia il neki slican)
200ml vrhnja/ schlagobers
2 supene kasike secera.... Sve mikserom izjednaciti
Vanilija Extrakt, 1supena kasika limunovog soka
3 jaja, jaja jedno po jedno dodavati, miksati...
Na kraju dodati 2s.kasike brasna I pola jedne s. kasike skroba / maizena, opet izmjesati sve I izliti preko keksa.
Posudu umotati u foliju I staviti u tepsiju u koju naspete vode ca.. 1/3 visine od posude u kojoj je kolac da je u vodi. Peci 30 min na 180°c I slijedeci 30min na 150°C.
Kolac hladiti 4-5h. Krem ( Lotus-Bischof, ne samo keksi ima I krem kao nuttela) 4 supene kasike otopiti na pari I preliti preko kolaca, izmrvljenim keksom posuti ili dekorisati prema vlastitoj zelji.... Ja volim karamel I meni je super, u orginalnom receptu u sir se stavlja 1 cup secera medjutim ja uvijek umanjim secer I nisam pigrijesila her Keks he sladak I krem isto, tako da je sladje bilo bi jako
Pecem sat u tepsiji s poklopcem, ne dodajem vode već maslinovo ulje , na ulje hobotnica 1h prvo na 250 pa na 220C*C, onda dodam krompir , luk, ev paprike, bijeli luk , maslinovo ulje, začine, poklopim i još jedno 30-40 min .
Neko ( prije smo i mi tako) prvo skuha hobotnicu 20 ak min u pretisu i onda prebaci u tepsiju s povrćem i sve u pekaru. Pravilo je da se peče sat vremena po kilogramu hobotnice .
Evo jedan fin recept , ako treba prevod samo reci
Pecem sat u tepsiji s poklopcem, ne dodajem vode već maslinovo ulje , na ulje hobotnica 1h prvo na 250 pa na 220C*C, onda dodam krompir , luk, ev paprike, bijeli luk , maslinovo ulje, začine, poklopim i još jedno 30-40 min .
Neko ( prije smo i mi tako) prvo skuha hobotnicu 20 ak min u pretisu i onda prebaci u tepsiju s povrćem i sve u pekaru. Pravilo je da se peče sat vremena po kilogramu hobotnice .
Evo jedan fin recept , ako treba prevod samo reci
Pecem sat u tepsiji s poklopcem, ne dodajem vode već maslinovo ulje , na ulje hobotnica 1h prvo na 250 pa na 220C*C, onda dodam krompir , luk, ev paprike, bijeli luk , maslinovo ulje, začine, poklopim i još jedno 30-40 min .
Neko ( prije smo i mi tako) prvo skuha hobotnicu 20 ak min u pretisu i onda prebaci u tepsiju s povrćem i sve u pekaru. Pravilo je da se peče sat vremena po kilogramu hobotnice .
Evo jedan fin recept , ako treba prevod samo reci
Hvala
Ne špreham francuski ali ću se valjda snaći
Kazu: hobotnica=škebići
Vjerujem...znači hobotnica = 0 bodova idemo na lasagne
Zezn'o sam, na zadnjem spratu mi ostade vrlo malo mesa i bešamela
@Sanabija dade mi baš ideju, volim mocarelu a roga imam zaleđenih i mogla bih neku varijantu.....mocarelu obično sa paradajizom i maslinovim volim, ovo sa paprikama bi isto moglo