Oci mi ostadose
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
- Sarah24
- Posts: 10014
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow
#46952 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvala @hadzinicasa
Edit: danas je otisao ostatak tabule, ovaj put u kombinaciji sa pilecim prsima isjeckanim, isto lijepo, pa eto ideje!
Edit: danas je otisao ostatak tabule, ovaj put u kombinaciji sa pilecim prsima isjeckanim, isto lijepo, pa eto ideje!
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#46954 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ko ne voli cokoladu, taj ne voli zivotvazi wrote: ↑16/06/2021 12:42
Ovdje vrućine počele pa sam taj ostavila za neki drugi put, nešto mi jak po vrućini.
Ovaj fino ide, ko voli čokoladu, najčešće pravim samo pola mjere , za nas dvoje dosta
Malo sam ga na kant izrezala al nema veze
https://www.coolinarika.com/recept/tart ... 42ac120051
u receptu za kremu stoji:
KREMA
0,5 l slatkog vrhnja
8 čokolada
1 margarin
sta podrazumjevaju pod 8 čokolada ? 8 komada cokolade od 100gr iliti 800gr cokolade
kako si ti pravila kremu?
ja prvo mjenjam margarin i slatko vrhnje
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46955 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jeste, 800 gr čokolade za kuhanjesamsonsam wrote: ↑19/06/2021 09:05ko ne voli cokoladu, taj ne voli zivotvazi wrote: ↑16/06/2021 12:42
Ovdje vrućine počele pa sam taj ostavila za neki drugi put, nešto mi jak po vrućini.
Ovaj fino ide, ko voli čokoladu, najčešće pravim samo pola mjere , za nas dvoje dosta
Malo sam ga na kant izrezala al nema veze
https://www.coolinarika.com/recept/tart ... 42ac120051
u receptu za kremu stoji:
KREMA
0,5 l slatkog vrhnja
8 čokolada
1 margarin
sta podrazumjevaju pod 8 čokolada ? 8 komada cokolade od 100gr iliti 800gr cokolade
kako si ti pravila kremu?
ja prvo mjenjam margarin i slatko vrhnje
Puna mjera je bas velika torta , ono svadba, rodjendan Itd.. tako da ja uvijek pravim pola mjere. Volim kremu pa stavim pola l vrhnja, 400 gr čokolade i ovaj put sam samo pola maslaca i sasvim je ok , jedino nisam dobro prelila koru čokoladnim mlijekom ali je i ovako odlicna, evo jutros uz kaficu .
Čime ćeš zamijeniti vrhnje , voljela bih i ja ali ne znam čime ?
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#46956 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jeste, 800 gr čokolade za kuhanje
Puna mjera je bas velika torta , ono svadba, rodjendan Itd.. tako da ja uvijek pravim pola mjere. Volim kremu pa stavim pola l vrhnja, 400 gr čokolade i ovaj put sam samo pola maslaca i sasvim je ok , jedino nisam dobro prelila koru čokoladnim mlijekom ali je i ovako odlicna, evo jutros uz kaficu .
Čime ćeš zamijeniti vrhnje , voljela bih i ja ali ne znam čime ?
[/quote]
cokolade nije nikad puno
vrhnje od kokosa/badema/rize/soje ili kvark a moze i grcki/turski jogurt kao zamjena za slatko vrhnje
ako nemas kokosovo vrhnje za kupiti mozes i sama napraviti...konzevu okrenes naopako i ostavis u frizideru citavu noc...slijedeci dan konzervu izvadis, okrenes i otvoris...tecni dio istreses i ostane ti gusti dio mlijeka...prebacis u hladnu posudu (ohladis u frizideru) i sa mikserom umustis dok ne postane slag (za ukus mozes npr. vaniliju dodati)...za slatkocu mozes dodati steviu/med/javorov sirup/agave sirup/palmin secer...mjere su odokativne po vlastitom ukusu
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#46957 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
losos sa kuskusom
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
#46958 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Divota
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#46959 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
mali kolac sa cokoladom
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46962 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
cokolade nije nikad punosamsonsam wrote: ↑19/06/2021 11:54Jeste, 800 gr čokolade za kuhanje
Puna mjera je bas velika torta , ono svadba, rodjendan Itd.. tako da ja uvijek pravim pola mjere. Volim kremu pa stavim pola l vrhnja, 400 gr čokolade i ovaj put sam samo pola maslaca i sasvim je ok , jedino nisam dobro prelila koru čokoladnim mlijekom ali je i ovako odlicna, evo jutros uz kaficu .
Čime ćeš zamijeniti vrhnje , voljela bih i ja ali ne znam čime ?
vrhnje od kokosa/badema/rize/soje ili kvark a moze i grcki/turski jogurt kao zamjena za slatko vrhnje
ako nemas kokosovo vrhnje za kupiti mozes i sama napraviti...konzevu okrenes naopako i ostavis u frizideru citavu noc...slijedeci dan konzervu izvadis, okrenes i otvoris...tecni dio istreses i ostane ti gusti dio mlijeka...prebacis u hladnu posudu (ohladis u frizideru) i sa mikserom umustis dok ne postane slag (za ukus mozes npr. vaniliju dodati)...za slatkocu mozes dodati steviu/med/javorov sirup/agave sirup/palmin secer...mjere su odokativne po vlastitom ukusu
[/quote]
Imam vrhnje od kokosa, koristim ga za sos s piletinom, rakovima Itd , za kolače samo u biskvit a nisam se nešto nikad usudila za kremu za kolače.
Od badema imam u frižideru mlijeko, to pijemo , nisam ga koristila u kuhinji.
Sljedeći put probam s kokosovim
A kvark ne znam šta je ?
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46963 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Da još jednom kažem, bravo @Sarah24 , super je
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#46964 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Imam vrhnje od kokosa, koristim ga za sos s piletinom, rakovima Itd , za kolače samo u biskvit a nisam se nešto nikad usudila za kremu za kolače.vazi wrote: ↑19/06/2021 19:22
cokolade nije nikad puno
vrhnje od kokosa/badema/rize/soje ili kvark a moze i grcki/turski jogurt kao zamjena za slatko vrhnje
ako nemas kokosovo vrhnje za kupiti mozes i sama napraviti...konzevu okrenes naopako i ostavis u frizideru citavu noc...slijedeci dan konzervu izvadis, okrenes i otvoris...tecni dio istreses i ostane ti gusti dio mlijeka...prebacis u hladnu posudu (ohladis u frizideru) i sa mikserom umustis dok ne postane slag (za ukus mozes npr. vaniliju dodati)...za slatkocu mozes dodati steviu/med/javorov sirup/agave sirup/palmin secer...mjere su odokativne po vlastitom ukusu
Od badema imam u frižideru mlijeko, to pijemo , nisam ga koristila u kuhinji.
Sljedeći put probam s kokosovim
A kvark ne znam šta je ?
[/quote]
tek sad vidim da kwark kod nas zovu quark
https://www.dukat.hr/proizvodi/dukat/du ... tur-250-g/
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#46965 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Povratak bosanskoj kuhinji
Parola ORA-e - kuhajmo danas pa ne moramo narednih nekoliko dana
Mix dolma
I korice oliti tirit pita
Edit:
Iiii presjek nakon rucka
Parola ORA-e - kuhajmo danas pa ne moramo narednih nekoliko dana
Mix dolma
I korice oliti tirit pita
Edit:
Iiii presjek nakon rucka
Last edited by hadzinicasa on 20/06/2021 17:55, edited 1 time in total.
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
-
- Posts: 8804
- Joined: 15/12/2011 14:40
- Location: Sarajevo
- ing-ecc
- Posts: 18125
- Joined: 31/03/2013 09:58
#46968 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nisam kuho, jesam peko
Krompir mi izgorio, jbg, omela me tura sexa
Krompir mi izgorio, jbg, omela me tura sexa
-
- Posts: 2027
- Joined: 07/04/2010 11:05
#46969 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Plaho na vakoj vrucini svaka cast, kod mene danas samo voce I veceras salata nista nemoguhadzinicasa wrote: ↑20/06/2021 14:41 Povratak bosanskoj kuhinji
Parola ORA-e - kuhajmo danas pa ne moramo narednih nekoliko dana
Mix dolma
I korice oliti tirit pita
-
- Posts: 2027
- Joined: 07/04/2010 11:05
- Sarah24
- Posts: 10014
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow
#46971 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Auu, koja gotiva ljudi moji.. od hadziniciinih paprika za umociti, dusu dalo , do ove pite (jel ispod saca?), svejedno, na polju jesti u basti, nema nista ljepse... i jos i ribe svaka cast.. a jaja -- nema boljeg dorucka, zacas i hranjivo, sve u svemu top
-
- Posts: 25845
- Joined: 11/10/2008 21:45
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46973 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
tek sad vidim da kwark kod nas zovu quarksamsonsam wrote: ↑20/06/2021 11:19Imam vrhnje od kokosa, koristim ga za sos s piletinom, rakovima Itd , za kolače samo u biskvit a nisam se nešto nikad usudila za kremu za kolače.vazi wrote: ↑19/06/2021 19:22
cokolade nije nikad puno
vrhnje od kokosa/badema/rize/soje ili kvark a moze i grcki/turski jogurt kao zamjena za slatko vrhnje
ako nemas kokosovo vrhnje za kupiti mozes i sama napraviti...konzevu okrenes naopako i ostavis u frizideru citavu noc...slijedeci dan konzervu izvadis, okrenes i otvoris...tecni dio istreses i ostane ti gusti dio mlijeka...prebacis u hladnu posudu (ohladis u frizideru) i sa mikserom umustis dok ne postane slag (za ukus mozes npr. vaniliju dodati)...za slatkocu mozes dodati steviu/med/javorov sirup/agave sirup/palmin secer...mjere su odokativne po vlastitom ukusu
Od badema imam u frižideru mlijeko, to pijemo , nisam ga koristila u kuhinji.
Sljedeći put probam s kokosovim
A kvark ne znam šta je ?
https://www.dukat.hr/proizvodi/dukat/du ... tur-250-g/
[/quote]
Poslušah te i danas u povrtnu, krem juhu umjesto vrhnja za kuhanje stavih mlijeko od zobi, odlicna juha
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46974 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
DZe me naDZe fantazija, svaka čast !
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19