Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- GandalfSivi
- Posts: 18322
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#48326 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Fuck, napravih odlican kiseli kupus na suhom mesu veceras, zaboravih uslikati…
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
-
- Posts: 857
- Joined: 25/11/2017 16:31
#48328 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Meni je bolja od one iz radnje,a gotova za 5 minuta samo se hladi 15ak minuta još
Odvagati 90 g mlijeka u prahu i 100 g secera u prahu promješati, dodati 190 g Tahina / samo da je od susama bez dodataka i sve miješati rukom dok smjesa nije za oblikovanje /neke 2 min/. Odvojis u dvije posude i u jednu dodas jos kasiku tahina i kakaa, miješaj rukom
Odaberi posudu u koju ceš oblikovati, stavi prozirnu foliju ili kesu za zamrzavanje i oblikujes je po želji ja onako nasumice redam boje i dobro stisnem da se spoji i u frižider ostavi nekih 15ak minuta
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
#48329 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
hvalaBecky7 wrote: ↑26/01/2022 14:01Meni je bolja od one iz radnje,a gotova za 5 minuta samo se hladi 15ak minuta još
Odvagati 90 g mlijeka u prahu i 100 g secera u prahu promješati, dodati 190 g Tahina / samo da je od susama bez dodataka i sve miješati rukom dok smjesa nije za oblikovanje /neke 2 min/. Odvojis u dvije posude i u jednu dodas jos kasiku tahina i kakaa, miješaj rukom
Odaberi posudu u koju ceš oblikovati, stavi prozirnu foliju ili kesu za zamrzavanje i oblikujes je po želji ja onako nasumice redam boje i dobro stisnem da se spoji i u frižider ostavi nekih 15ak minuta
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
- GandalfSivi
- Posts: 18322
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#48331 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Sezona srdelica, malo vecih, portugalskih
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
#48332 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Skusa i dzin da proslavim izlazak iz izolacije
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#48333 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
@Chloe
@Becky
@Tea lana
Bravo Majstori!
@Becky
@Tea lana
Bravo Majstori!
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#48334 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Najprije da postignemo radnu temperaturu
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#48335 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ondak butkica, pa je malo zacinimo,
rezanci rucno gazani,
malo izdinstamo i posluzimo
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#48341 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
I ovdje bih slatko ove krompirica smazala
Šta će vam ba toliko meso
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#48343 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Onda fino miriseexliberal-ex wrote: ↑29/01/2022 20:47Izgleda puno ali su kosti vecinom, ovo smo testirali novu rernu
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
-
- Posts: 857
- Joined: 25/11/2017 16:31
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
#48347 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jucer signora pravi hljeb I.prica mi kako oni prave ove ustipke...samo isto tijesto isprze I naravih I ja jutros ali nemogu da se sjetim.kako se to kod nas zvalo da me ubijete?
-
- Posts: 1492
- Joined: 10/05/2011 14:15
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#48349 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Možda peksimeti ?exliberal-ex wrote: ↑30/01/2022 17:53 Jucer signora pravi hljeb I.prica mi kako oni prave ove ustipke...samo isto tijesto isprze I naravih I ja jutros ali nemogu da se sjetim.kako se to kod nas zvalo da me ubijete?
Sira suhog mesa peksimeta ajvara pindjura , nema kraja
-
- Posts: 697
- Joined: 23/12/2018 19:16
#48350 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ovdje opet super hrane, posebno mi se svidjela domaca tahan halva, nit sam kad pravila nit jela, a volim je, pa sacuvah recept.
Kod mene i danas poguzluci
Suplje su, ali ih nisam punila.
Kod mene i danas poguzluci
Suplje su, ali ih nisam punila.