Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

immuno
Posts: 2024
Joined: 07/04/2010 11:05

#50126 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by immuno »

hadzinicasa wrote: 03/04/2023 14:39
immuno wrote: 31/03/2023 08:49

Kolac sa jogurtom I malinama, vrlo jednostavan, osvjezavajuci I za iftar perfektan.
daj recept stas' se stisla!?
:kiss: evo stas deres :lol:
Lisnato tijesto isjeces krug 22cm ibockas ga viljuskom premazes sokom od narandje I malo poses secerom I ispeces, isjeces jos jedan krug I podijelis ga kao na slici nista ne bockas niti premazujes samo ispeces.
800g krem jogurta turski il grcki
100g secera u prahu
Korica od limuna I sok od pola limuna
130g Mascarpone, sve izmjesati..
Zamrznute maline 500g
Sok od pola limuna
2 kasike secera u prahu
2 kasike maizene izmjesati sa malo vode
Maline kuhati kratko dodati sve sastojke, maizenu na kraju I kuhati dok se malo zgusne.
Pripremiti obruc za torte, okolo staviti prozirnu foliju, prvo puni krug lisnato tijesta, jogurt kremu malo vise na to maline... Za kraj stavis malo vise malina I na to poredas isjeceno lisnato tijesto I u frizider.
Ja sam maline "oslobodila" :lol: kospica
Eh eto ga ide brzo I meni je stvarno za 10.
Gosti na iftaru se odusevili.
Pozdrav I :kiss:
User avatar
hadzinicasa
Posts: 13620
Joined: 08/11/2005 16:08
Location: u tranziciji

#50127 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by hadzinicasa »

immuno wrote: 04/04/2023 09:13
hadzinicasa wrote: 03/04/2023 14:39

daj recept stas' se stisla!?
:kiss: evo stas deres :lol:
Lisnato tijesto isjeces krug 22cm ibockas ga viljuskom premazes sokom od narandje I malo poses secerom I ispeces, isjeces jos jedan krug I podijelis ga kao na slici nista ne bockas niti premazujes samo ispeces.
800g krem jogurta turski il grcki
100g secera u prahu
Korica od limuna I sok od pola limuna
130g Mascarpone, sve izmjesati..
Zamrznute maline 500g
Sok od pola limuna
2 kasike secera u prahu
2 kasike maizene izmjesati sa malo vode
Maline kuhati kratko dodati sve sastojke, maizenu na kraju I kuhati dok se malo zgusne.
Pripremiti obruc za torte, okolo staviti prozirnu foliju, prvo puni krug lisnato tijesta, jogurt kremu malo vise na to maline... Za kraj stavis malo vise malina I na to poredas isjeceno lisnato tijesto I u frizider.
Ja sam maline "oslobodila" :lol: kospica
Eh eto ga ide brzo I meni je stvarno za 10.
Gosti na iftaru se odusevili.
Pozdrav I :kiss:
hvalaaaaaaaaaaaaaaa tman imam sve sastojke osim malina, pa cu napraviti :) kad pojedem cupavce! :)

Image
immuno
Posts: 2024
Joined: 07/04/2010 11:05

#50128 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by immuno »

hadzinicasa wrote: 04/04/2023 12:28
immuno wrote: 04/04/2023 09:13

:kiss: evo stas deres :lol:
Lisnato tijesto isjeces krug 22cm ibockas ga viljuskom premazes sokom od narandje I malo poses secerom I ispeces, isjeces jos jedan krug I podijelis ga kao na slici nista ne bockas niti premazujes samo ispeces.
800g krem jogurta turski il grcki
100g secera u prahu
Korica od limuna I sok od pola limuna
130g Mascarpone, sve izmjesati..
Zamrznute maline 500g
Sok od pola limuna
2 kasike secera u prahu
2 kasike maizene izmjesati sa malo vode
Maline kuhati kratko dodati sve sastojke, maizenu na kraju I kuhati dok se malo zgusne.
Pripremiti obruc za torte, okolo staviti prozirnu foliju, prvo puni krug lisnato tijesta, jogurt kremu malo vise na to maline... Za kraj stavis malo vise malina I na to poredas isjeceno lisnato tijesto I u frizider.
Ja sam maline "oslobodila" :lol: kospica
Eh eto ga ide brzo I meni je stvarno za 10.
Gosti na iftaru se odusevili.
Pozdrav I :kiss:
hvalaaaaaaaaaaaaaaa tman imam sve sastojke osim malina, pa cu napraviti :) kad pojedem cupavce! :)

Image
Uh Jesu ti dobri cupavci 👍 I ja sam ih skoro pravila, volim ih 🥰
immuno
Posts: 2024
Joined: 07/04/2010 11:05

#50130 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by immuno »

Sanabija wrote: 04/04/2023 16:23 Image
Meci komad eto me za jeno po sahata :lol: :kiss:
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#50131 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

immuno wrote: 04/04/2023 19:17
Sanabija wrote: 04/04/2023 16:23 Image
Meci komad eto me za jeno po sahata :lol: :kiss:
Mere :kiss:
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#50132 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

Image

Ostaci sarenika od sinoc
Tea lana
Posts: 500
Joined: 28/10/2008 08:19

#50133 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Tea lana »

hadzinicasa wrote: 04/04/2023 12:28
immuno wrote: 04/04/2023 09:13

:kiss: evo stas deres :lol:
Lisnato tijesto isjeces krug 22cm ibockas ga viljuskom premazes sokom od narandje I malo poses secerom I ispeces, isjeces jos jedan krug I podijelis ga kao na slici nista ne bockas niti premazujes samo ispeces.
800g krem jogurta turski il grcki
100g secera u prahu
Korica od limuna I sok od pola limuna
130g Mascarpone, sve izmjesati..
Zamrznute maline 500g
Sok od pola limuna
2 kasike secera u prahu
2 kasike maizene izmjesati sa malo vode
Maline kuhati kratko dodati sve sastojke, maizenu na kraju I kuhati dok se malo zgusne.
Pripremiti obruc za torte, okolo staviti prozirnu foliju, prvo puni krug lisnato tijesta, jogurt kremu malo vise na to maline... Za kraj stavis malo vise malina I na to poredas isjeceno lisnato tijesto I u frizider.
Ja sam maline "oslobodila" :lol: kospica
Eh eto ga ide brzo I meni je stvarno za 10.
Gosti na iftaru se odusevili.
Pozdrav I :kiss:
hvalaaaaaaaaaaaaaaa tman imam sve sastojke osim malina, pa cu napraviti :) kad pojedem cupavce! :)

Image

jedan od omiljenih
cupavci 😍
Tea lana
Posts: 500
Joined: 28/10/2008 08:19

#50134 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Tea lana »

Sanabija wrote: 05/04/2023 16:01 Image

Ostaci sarenika od sinoc
divno izgleda
jel zara ili blitva
User avatar
Sara03
Posts: 3292
Joined: 22/02/2017 03:17

#50135 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sara03 »

Sanabija wrote: 04/04/2023 16:23 Image
Wow 👍 😍
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#50136 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

Tea lana wrote: 05/04/2023 19:19
Sanabija wrote: 05/04/2023 16:01 Image

Ostaci sarenika od sinoc
divno izgleda
jel zara ili blitva
Hvala
Žara i srijemuš :)
User avatar
Digla_da_kreci
Posts: 4437
Joined: 01/05/2010 19:03

#50137 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Digla_da_kreci »

Tea, predivna ti je Pavlova. Nisam je nikad jela jer nisam ljubitelj puslica. :D Sac sa prethodne strane je bas onako meraklijski. :-D

Sanabija, zaspamala bih temu da ti komentarisem svaku sliku, ali kao i uvijek, odlicno kuhas. Omlet sa zarama je my kind of thing. :-D
Tea lana
Posts: 500
Joined: 28/10/2008 08:19

#50138 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Tea lana »

Sanabija wrote: 05/04/2023 19:25
Tea lana wrote: 05/04/2023 19:19

divno izgleda
jel zara ili blitva
Hvala
Žara i srijemuš :)
uuuuu
voda na usta😍😍😍
Tea lana
Posts: 500
Joined: 28/10/2008 08:19

#50139 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Tea lana »

Digla_da_kreci wrote: 05/04/2023 20:36 Tea, predivna ti je Pavlova. Nisam je nikad jela jer nisam ljubitelj puslica. :D Sac sa prethodne strane je bas onako meraklijski. :-D

Sanabija, zaspamala bih temu da ti komentarisem svaku sliku, ali kao i uvijek, odlicno kuhas. Omlet sa zarama je my kind of thing. :-D

Hvala ♥️
User avatar
Jack Be Nimble
Posts: 11069
Joined: 15/01/2010 18:31

#50141 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Jack Be Nimble »

Sanabija wrote: 05/04/2023 19:25
Hvala
Žara i srijemuš :)
Mama, jes to ti na forumu? :skoljka:


Moja stara bere zare u po Amerike, pa se ljudi ibrete i pitaju sta radi :lol: . Em ne znaju sta je zara, niti da se moze jesti.

Kada dodjem kod nje i ponudi zeljanik moram pitat, jel to stvarno zeljanik ili zaranik? Ne volim zaru, a ona pravi zeljanik od zare :?

Zato nam treba burek sa spinatom i burek sa zarom :bih:
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#50142 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

Jack Be Nimble wrote: 12/04/2023 02:44
Sanabija wrote: 05/04/2023 19:25
Hvala
Žara i srijemuš :)
Mama, jes to ti na forumu? :skoljka:


Moja stara bere zare u po Amerike, pa se ljudi ibrete i pitaju sta radi :lol: . Em ne znaju sta je zara, niti da se moze jesti.

Kada dodjem kod nje i ponudi zeljanik moram pitat, jel to stvarno zeljanik ili zaranik? Ne volim zaru, a ona pravi zeljanik od zare :?

Zato nam treba burek sa spinatom i burek sa zarom :bih:
Ma svaka joj čast :) :thumbup:
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7416
Joined: 16/01/2007 23:38

#50145 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by banjaluka078 »

Sanabija wrote: 16/04/2023 20:50 Image
Uvijek su toliko ljepša od svih silnih boja i s naljepnicama.

Neka je sretan! :)
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18226
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#50146 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by GandalfSivi »

Uhvatih slobodno poslijepodne, pa rekoh moglo bi se i malo kuhati. Pa kaze:
Tuna marinirana u sojinom sosu sa soli i biberom, przena na maslinovom ulju.
Mahune prvo obarene, pa preprzene na puteru sa bijelom lukom i smrskanom paprikom.
Srce articoka sa lukom, pa paradajzom, lukom i persunom, przeno na maslinovom ulju, sa balsamic sircetom.


Image

Sve u svemu, jako ukusna vecera…
sumirprimus
Posts: 81443
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D Saj ops

#50147 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by sumirprimus »

GandalfSivi wrote: 17/04/2023 00:58 Uhvatih slobodno poslijepodne, pa rekoh moglo bi se i malo kuhati. Pa kaze:
Tuna marinirana u sojinom sosu sa soli i biberom, przena na maslinovom ulju.
Mahune prvo obarene, pa preprzene na puteru sa bijelom lukom i smrskanom paprikom.
Srce articoka sa lukom, pa paradajzom, lukom i persunom, przeno na maslinovom ulju, sa balsamic sircetom.


Image

Sve u svemu, jako ukusna vecera…
Lijepo izgleda nema sta
User avatar
skafiskafsnjak
Posts: 31533
Joined: 16/04/2011 18:46

#50148 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by skafiskafsnjak »

Ljudi , da li ste ikada lazanje pravili ? imate kakav recept ? :P
Jel bolje kupiti besamel ili praviti sa maslacem mlijekom i brasnom?
Tea lana
Posts: 500
Joined: 28/10/2008 08:19

#50149 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Tea lana »

GandalfSivi wrote: 17/04/2023 00:58 Uhvatih slobodno poslijepodne, pa rekoh moglo bi se i malo kuhati. Pa kaze:
Tuna marinirana u sojinom sosu sa soli i biberom, przena na maslinovom ulju.
Mahune prvo obarene, pa preprzene na puteru sa bijelom lukom i smrskanom paprikom.
Srce articoka sa lukom, pa paradajzom, lukom i persunom, przeno na maslinovom ulju, sa balsamic sircetom.


Image

Sve u svemu, jako ukusna vecera…
i ukusna vjerujem
svaka cast
Tea lana
Posts: 500
Joined: 28/10/2008 08:19

#50150 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Tea lana »

skafiskafsnjak wrote: 18/04/2023 11:43 Ljudi , da li ste ikada lazanje pravili ? imate kakav recept ? :P
Jel bolje kupiti besamel ili praviti sa maslacem mlijekom i brasnom?
Pravim uvijek sa besamelom.Na puteru uprziti blago brasno dodavati mlijeko i ukuhavati do potrebne gustoce.Ja sve odokativno.Stavim jedno pet kasika brasna na jedno 100 grama putera i dodajem mlijeko.I na kraju muskantni orascic.
Dinstam fasirano na sitno nasjeckanom luku i dodam dvije konzerve paradaiza.pelat koji izblendam.Zacine po volji.
Redam standardno.Kore ne barim.Nego vruce slazem i obavezno ostavim da odstoji nekada dva sata a vecinom noc ranije napravim stavim pod foliju i pecem pred rucak.Tek pred samo pecenje dodajem sir.
Post Reply