Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

User avatar
Sanabija
Posts: 946
Joined: 13/03/2019 21:53

#46626 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

Image
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
User avatar
vazi
Posts: 8144
Joined: 07/04/2010 15:31

#46627 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vazi »

Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30 Image
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
:thumbup:

Sloboda narodu ! :izet:
User avatar
vazi
Posts: 8144
Joined: 07/04/2010 15:31

#46628 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vazi »

hadzinicasa wrote: 01/05/2021 14:47 @svi
Hvala :)

Za danas - ljesnjak snita recept (iz rubrike Ripley‘s :lol:)
Od @Bloo

Presjek nesto docnije :)

Image

Edit: presjek

Image

:thumbup:

Za ovo se dijeli recept :thumbup:
User avatar
vazi
Posts: 8144
Joined: 07/04/2010 15:31

#46629 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vazi »

GandalfSivi wrote: 01/05/2021 16:13 Kuhalo se i kuhat ce se :)

Image
:thumbup:

Kengur :?
User avatar
hadzinicasa
Posts: 10460
Joined: 08/11/2005 16:08
Location: u tranziciji

#46630 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by hadzinicasa »

vazi wrote: 01/05/2021 22:17
:thumbup:

Za ovo se dijeli recept :thumbup:
EvE ga:
Za tijesto 8 jaja, 100gr secera u prahu, 200 gr orzenih mljevenih ljesnjaka i 2 kasike supene mljevenog keksa. Jaja izvaditi ranije iz frizideta da ne budu hladna. Zumanca umutiti sa secerom dok ne postanu svijetlo zuta. U bjelance staviti soli izmedju prstiju i umutiti u cvrsti snijeg. Umuceno bijelance postepeno dodavati u zumace, zatim kasiku po kasiku mljevene ljesnjake i keks. Dodati pola kesice, ne vise, praska za pecivo

U tepsiju sporeta staviti papir za pecenje i izliti smjesu. Rerna treba biti ugrijana na 200 stepeni, smanjiti na 180, staviti peci 15min dok ne porumeni. Probati cackalicom da li je peceno i vratiti max jos 5min. Izvaditi da se ohladi i po duzini izrezati na 3 trake jednake sirine

Krema:

Fila 250 gr putera dobro izmutiti sa 50 gr secera u prahu, po zelji i vise ko voli vise slatko. Dodati 150gr cokolade za kuhanje radtopljenje i 100 gr mljevenih przenih ljesnjaka. Filovati biskvit trake, zavrsno premazati ostatkom file ili rastopljenom cokoladom.
User avatar
SaraFina
Posts: 18599
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#46631 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by SaraFina »

Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Ovo kod tebe liči na jagnje. @GandalfSivi okreće nekog mutanta američkog. 30 kg minimalno žive vage. 😂
User avatar
SaraFina
Posts: 18599
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#46632 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by SaraFina »

I izgleda super. Da dodam.

@hadzinicasa predobar :thumbup:
User avatar
Sanabija
Posts: 946
Joined: 13/03/2019 21:53

#46633 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

SaraFina wrote: 01/05/2021 22:41
Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Ovo kod tebe liči na jagnje. @GandalfSivi okreće nekog mutanta američkog. 30 kg minimalno žive vage. 😂
Naravno Saro, nase domace :)
User avatar
SaraFina
Posts: 18599
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#46634 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by SaraFina »

Sanabija wrote: 01/05/2021 22:50
SaraFina wrote: 01/05/2021 22:41
Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Ovo kod tebe liči na jagnje. @GandalfSivi okreće nekog mutanta američkog. 30 kg minimalno žive vage. 😂
Naravno Saro, nase domace :)
Moj tata zna tačno koliko pečenog mesa mora biti. Da ne bubam (zaboravila sam) ali 7/8 kg? Znam da preko 10 je već ovca 🙃
immuno
Posts: 1417
Joined: 07/04/2010 11:05

#46635 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by immuno »

Jeste vrijedni svaka cast 👏👏👏
Hadzince hvala za recept pravim obavezno👍
Sanabija hm vrh, porumenilo bas kako treba 👏👏
Ja sam danas prvi put pravila panna cottu sa jagodama bila je bas lijepa, Cesar salatu izmedju ostalog... Vazdan nesta kuhala mislila sam pojest cu sve sama a ono zakazah skroooz 🙄😂😂😂😂
immuno
Posts: 1417
Joined: 07/04/2010 11:05

#46636 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by immuno »

Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30 Image
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Nek se vise cigare a ostalo ih 😂😂😂😂😂
User avatar
alexz
Posts: 270
Joined: 23/03/2010 19:16

#46638 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by alexz »

hadzinicasa wrote: 01/05/2021 22:25
vazi wrote: 01/05/2021 22:17
:thumbup:

Za ovo se dijeli recept :thumbup:
EvE ga:
Za tijesto 8 jaja, 100gr secera u prahu, 200 gr orzenih mljevenih ljesnjaka i 2 kasike supene mljevenog keksa. Jaja izvaditi ranije iz frizideta da ne budu hladna. Zumanca umutiti sa secerom dok ne postanu svijetlo zuta. U bjelance staviti soli izmedju prstiju i umutiti u cvrsti snijeg. Umuceno bijelance postepeno dodavati u zumace, zatim kasiku po kasiku mljevene ljesnjake i keks. Dodati pola kesice, ne vise, praska za pecivo

U tepsiju sporeta staviti papir za pecenje i izliti smjesu. Rerna treba biti ugrijana na 200 stepeni, smanjiti na 180, staviti peci 15min dok ne porumeni. Probati cackalicom da li je peceno i vratiti max jos 5min. Izvaditi da se ohladi i po duzini izrezati na 3 trake jednake sirine

Krema:

Fila 250 gr putera dobro izmutiti sa 50 gr secera u prahu, po zelji i vise ko voli vise slatko. Dodati 150gr cokolade za kuhanje radtopljenje i 100 gr mljevenih przenih ljesnjaka. Filovati biskvit trake, zavrsno premazati ostatkom file ili rastopljenom cokoladom.
Ovo je baš zanimljiv recept za koru. Bez brašna.
Samo bih ja možda smanjila tih 250 gr putera, u svakom mi kolaču nekako bude previše, već neko vrijeme stavljam maksimalno 125 gr. :-D
User avatar
exliberal-ex
Posts: 6438
Joined: 11/04/2013 00:01

#46639 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by exliberal-ex »

Iz rerne maloprije...

Image
User avatar
hadzinicasa
Posts: 10460
Joined: 08/11/2005 16:08
Location: u tranziciji

#46640 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by hadzinicasa »

alexz wrote: 02/05/2021 01:01
hadzinicasa wrote: 01/05/2021 22:25
vazi wrote: 01/05/2021 22:17
:thumbup:

Za ovo se dijeli recept :thumbup:
EvE ga:
Za tijesto 8 jaja, 100gr secera u prahu, 200 gr orzenih mljevenih ljesnjaka i 2 kasike supene mljevenog keksa. Jaja izvaditi ranije iz frizideta da ne budu hladna. Zumanca umutiti sa secerom dok ne postanu svijetlo zuta. U bjelance staviti soli izmedju prstiju i umutiti u cvrsti snijeg. Umuceno bijelance postepeno dodavati u zumace, zatim kasiku po kasiku mljevene ljesnjake i keks. Dodati pola kesice, ne vise, praska za pecivo

U tepsiju sporeta staviti papir za pecenje i izliti smjesu. Rerna treba biti ugrijana na 200 stepeni, smanjiti na 180, staviti peci 15min dok ne porumeni. Probati cackalicom da li je peceno i vratiti max jos 5min. Izvaditi da se ohladi i po duzini izrezati na 3 trake jednake sirine

Krema:

Fila 250 gr putera dobro izmutiti sa 50 gr secera u prahu, po zelji i vise ko voli vise slatko. Dodati 150gr cokolade za kuhanje radtopljenje i 100 gr mljevenih przenih ljesnjaka. Filovati biskvit trake, zavrsno premazati ostatkom file ili rastopljenom cokoladom.
Ovo je baš zanimljiv recept za koru. Bez brašna.
Samo bih ja možda smanjila tih 250 gr putera, u svakom mi kolaču nekako bude previše, već neko vrijeme stavljam maksimalno 125 gr. :-D
:D
Ja jos pojacala fil, da ne bude malo i napravila mjeru i po‘ dakle 375g putera. Degustibus.
User avatar
alexz
Posts: 270
Joined: 23/03/2010 19:16

#46641 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by alexz »

Pojedeš komad i fras te tresne. :-) :lol:
User avatar
vazi
Posts: 8144
Joined: 07/04/2010 15:31

#46642 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vazi »

alexz wrote: 02/05/2021 01:01
hadzinicasa wrote: 01/05/2021 22:25
vazi wrote: 01/05/2021 22:17
:thumbup:

Za ovo se dijeli recept :thumbup:
EvE ga:
Za tijesto 8 jaja, 100gr secera u prahu, 200 gr orzenih mljevenih ljesnjaka i 2 kasike supene mljevenog keksa. Jaja izvaditi ranije iz frizideta da ne budu hladna. Zumanca umutiti sa secerom dok ne postanu svijetlo zuta. U bjelance staviti soli izmedju prstiju i umutiti u cvrsti snijeg. Umuceno bijelance postepeno dodavati u zumace, zatim kasiku po kasiku mljevene ljesnjake i keks. Dodati pola kesice, ne vise, praska za pecivo

U tepsiju sporeta staviti papir za pecenje i izliti smjesu. Rerna treba biti ugrijana na 200 stepeni, smanjiti na 180, staviti peci 15min dok ne porumeni. Probati cackalicom da li je peceno i vratiti max jos 5min. Izvaditi da se ohladi i po duzini izrezati na 3 trake jednake sirine

Krema:

Fila 250 gr putera dobro izmutiti sa 50 gr secera u prahu, po zelji i vise ko voli vise slatko. Dodati 150gr cokolade za kuhanje radtopljenje i 100 gr mljevenih przenih ljesnjaka. Filovati biskvit trake, zavrsno premazati ostatkom file ili rastopljenom cokoladom.
Ovo je baš zanimljiv recept za koru. Bez brašna.
Samo bih ja možda smanjila tih 250 gr putera, u svakom mi kolaču nekako bude previše, već neko vrijeme stavljam maksimalno 125 gr. :-D
Hvala za recept i meni se kora čini super a fil bih možda radije obični ganaš , možda je vrhnje manje masno od putera :lol:

Sinoć sam napravila pola mjere tartuf torte

https://www.coolinarika.com/recept/tart ... 42ac120051
User avatar
vazi
Posts: 8144
Joined: 07/04/2010 15:31

#46643 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vazi »

exliberal-ex wrote: 02/05/2021 01:42 Iz rerne maloprije...

Image
Super , izgleda super fina korica :thumbup:

Reče farbo si jaja, pa sretan vaskrs , Hristos vaskrse.
User avatar
hadzinicasa
Posts: 10460
Joined: 08/11/2005 16:08
Location: u tranziciji

#46644 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by hadzinicasa »

alexz wrote: 02/05/2021 12:53 Pojedeš komad i fras te tresne. :-) :lol:
Pojedes krisku i odmah vratis sve kile sto si izgubio za ramazana :lol:
User avatar
GandalfSivi
Posts: 10652
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#46645 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by GandalfSivi »

SaraFina wrote: 01/05/2021 22:41
Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Ovo kod tebe liči na jagnje. @GandalfSivi okreće nekog mutanta američkog. 30 kg minimalno žive vage. 😂
Kako te bolan nije sramota, 14.5 kila, novozelandsko, halal, gdje ces dalje... 8-)
User avatar
alexz
Posts: 270
Joined: 23/03/2010 19:16

#46646 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by alexz »

hadzinicasa wrote: 02/05/2021 15:24
alexz wrote: 02/05/2021 12:53 Pojedeš komad i fras te tresne. :-) :lol:
Pojedes krisku i odmah vratis sve kile sto si izgubio za ramazana :lol:
Izgubila si kila tokom ramazana? Sretna li si. :lol:
User avatar
Sanabija
Posts: 946
Joined: 13/03/2019 21:53

#46647 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

GandalfSivi wrote: 02/05/2021 20:11
SaraFina wrote: 01/05/2021 22:41
Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Ovo kod tebe liči na jagnje. @GandalfSivi okreće nekog mutanta američkog. 30 kg minimalno žive vage. 😂
Kako te bolan nije sramota, 14.5 kila, novozelandsko, halal, gdje ces dalje... 8-)
Na Novom Zelandu bio, postujem, ali jagnjetinu biram iz Bosne a bogami i Hercegovine :)
User avatar
Sanabija
Posts: 946
Joined: 13/03/2019 21:53

#46648 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

immuno wrote: 01/05/2021 23:10
Sanabija wrote: 01/05/2021 20:30 Image
Image

Smrt fasizmu i sretan praznik drugarice i drugovi!
Nek se vise cigare a ostalo ih 😂😂😂😂😂
Jakako dusa moja :) Duhanimo mi pa dokle dotle :-D Hajd bogati...
User avatar
Sanabija
Posts: 946
Joined: 13/03/2019 21:53

#46649 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

Image
Image
Image

Mi se u ovom kutku Srednje Bosne ponosimo sto su svi praznici nasi, a i vi Bujrum :)
User avatar
Sanabija
Posts: 946
Joined: 13/03/2019 21:53

#46650 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

Image
I da ne pomislite da fali, gluho bilo :) Bujrum i za iftar i u svaka doba. Mi smo Kao i nasa zemlja, dobro dosli!
Post Reply