Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#49351 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

ImageImageImage

Da bi se uz klopu imalo nesto kvalitetno, evo ovogodisnja kajsijevaca 😁
User avatar
Toto
Posts: 8107
Joined: 21/04/2009 11:09
Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#49352 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Toto »

moonca wrote: 11/08/2022 01:26 Ratatouille:

~~~~Image
prevedi :D :lol:
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#49353 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by moonca »

Toto wrote: 11/08/2022 18:18
moonca wrote: 11/08/2022 01:26 Ratatouille:

~~~~Image
prevedi :D :lol:
:hihihi:
.. aj dobro. patlidjan/ paprike/ luk/ paradajz/ tikvica... zachini po zelji... ne treba vegeta.. :lol: . pojedinacno preprziti i na kraju sve sjediniti.. . jesti kao prilog. ako ostane.. dodati rizu i eto ga djuvech kao shto su nashe nane pripremale . :oops: :-D
User avatar
Toto
Posts: 8107
Joined: 21/04/2009 11:09
Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#49354 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Toto »

moonca wrote: 11/08/2022 18:25
Toto wrote: 11/08/2022 18:18
prevedi :D :lol:
:hihihi:
.. aj dobro. patlidjan/ paprike/ luk/ paradajz/ tikvica... zachini po zelji... ne treba vegeta.. :lol: . pojedinacno preprziti i na kraju sve sjediniti.. . jesti kao prilog. ako ostane.. dodati rizu i eto ga djuvech kao shto su nashe nane pripremale . :oops: :-D
nesto fali da bude Ratatouille?
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#49355 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by moonca »

Toto wrote: 11/08/2022 22:03
moonca wrote: 11/08/2022 18:25

:hihihi:
.. aj dobro. patlidjan/ paprike/ luk/ paradajz/ tikvica... zachini po zelji... ne treba vegeta.. :lol: . pojedinacno preprziti i na kraju sve sjediniti.. . jesti kao prilog. ako ostane.. dodati rizu i eto ga djuvech kao shto su nashe nane pripremale . :oops: :-D
nesto fali da bude Ratatouille?
jesi li gledao.. :arrow: Image
John Cleese
Posts: 37068
Joined: 25/05/2010 18:30

#49356 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by John Cleese »

moonca wrote: 11/08/2022 01:26 Ratatouille:

~~~~Image
:thumbup: :D
John Cleese
Posts: 37068
Joined: 25/05/2010 18:30

#49357 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by John Cleese »

Sanabija wrote: 11/08/2022 15:32 ImageImage

Da bi se uz klopu imalo nesto kvalitetno, evo ovogodisnja kajsijevaca 😁
:thumbup: :D
last mohicans
Posts: 11943
Joined: 09/08/2012 23:19

#49358 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by last mohicans »

Image
Teleća koljenica, al supa kakva je od nje,mljac,mljac.
User avatar
Toto
Posts: 8107
Joined: 21/04/2009 11:09
Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#49359 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Toto »

moonca wrote: 11/08/2022 23:17
Toto wrote: 11/08/2022 22:03

nesto fali da bude Ratatouille?
jesi li gledao.. :arrow: Image
jesam, ali i dalje ovom tvom jelu fali vazan sastojak da se moze nazvati Ratatouille, inace osta djuvec :D
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#49360 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by moonca »

Toto wrote: 12/08/2022 18:01 jesam, ali i dalje ovom tvom jelu fali vazan sastojak da se moze nazvati Ratatouille, inace osta djuvec :D
Top
Ima vishe verzija, i u Francuskoj. koji ga smatraju ' jeslo za siromashne.' :-) bijeli luk se moze dodati, svjezi zachini itd..\ djuvech nema tikvica
User avatar
Toto
Posts: 8107
Joined: 21/04/2009 11:09
Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#49361 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Toto »

moonca wrote: 12/08/2022 18:21
Toto wrote: 12/08/2022 18:01 jesam, ali i dalje ovom tvom jelu fali vazan sastojak da se moze nazvati Ratatouille, inace osta djuvec :D
Top
Ima vishe verzija, i u Francuskoj. koji ga smatraju ' jeslo za siromashne.' :-) bijeli luk se moze dodati, svjezi zachini itd..\ djuvech nema tikvica
sve francuske verzije imaju ovaj sastojak :D
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#49362 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by moonca »

Toto wrote: 12/08/2022 19:07
moonca wrote: 12/08/2022 18:21

Ima vishe verzija, i u Francuskoj. koji ga smatraju ' jeslo za siromashne.' :-) bijeli luk se moze dodati, svjezi zachini itd..\ djuvech nema tikvica
sve francuske verzije imaju ovaj sastojak :D
:roll: ulje
suspect_zero
Posts: 25744
Joined: 11/10/2008 21:45

#49363 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by suspect_zero »

Image

Pileći gulaš :D

Image


Sa sirom i hrenovkama, nisu sve jednake jer sam malca zaposlila da mota sebi sa "višicama"...nema džaba jest' :oops: :mrgreen:
John Cleese
Posts: 37068
Joined: 25/05/2010 18:30

#49364 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by John Cleese »

suspect_zero wrote: 14/08/2022 19:38 Image

Pileći gulaš :D
:thumbup: :D

'Vamo bio pileci paprikas - nisam stig'o slikat :D :lol:
John Cleese
Posts: 37068
Joined: 25/05/2010 18:30

#49365 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by John Cleese »

suspect_zero wrote: 14/08/2022 19:38 Image


Sa sirom i hrenovkama, nisu sve jednake jer sam malca zaposlila da mota sebi sa "višicama"...nema džaba jest' :oops: :mrgreen:
:lol: :thumbup: :D
suspect_zero
Posts: 25744
Joined: 11/10/2008 21:45

#49366 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by suspect_zero »

John Cleese wrote: 14/08/2022 19:44
suspect_zero wrote: 14/08/2022 19:38 Image

Pileći gulaš :D
:thumbup: :D

'Vamo bio pileci paprikas - nisam stig'o slikat :D :lol:
Ma isto ti je to :-D ....ti možda samo stavio koju papriku.

Tražim recept za tortu Havana, i nikako da nađem da je jednostavan i da ide cimet....meni nije Havana ako nema cimeta :-? ...morat ću neku kombinaciju od više gospođa sa yt skontati.
John Cleese
Posts: 37068
Joined: 25/05/2010 18:30

#49367 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by John Cleese »

suspect_zero wrote: 14/08/2022 19:52
John Cleese wrote: 14/08/2022 19:44 'Vamo bio pileci paprikas - nisam stig'o slikat :D :lol:
Ma isto ti je to :-D ....ti možda samo stavio koju papriku.
Kako ja to kuham - nije ni blizu :D
U pileci paprikas obavezno idu bataci i karabataci (najcesce s kostima, a mogu i otkosceni), krompir, narezane svjeze paprike (kakve god nadjem), naravno luk - i sve to kuham u vodi i bude corbastije i ide solo.
A za gulas uzmem pileca prsa i svjez paradajz (moze i pelat, pa i pasirani) i dinstam na luku - bude puno gusce i ide s pastom, pireom ili rizom.
User avatar
Euphoria
Posts: 10638
Joined: 15/11/2018 23:40
Location: Samo drsko na fin način!

#49368 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Euphoria »

Grah sa suhim mesom. Koristimo zahladjenje :D
John Cleese
Posts: 37068
Joined: 25/05/2010 18:30

#49369 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by John Cleese »

Euphoria wrote: 14/08/2022 20:21 Grah sa suhim mesom. Koristimo zahladjenje :D
Skuham ja grah i kad su vrucine, samo bez suhovine, s raznim povrcem :D
suspect_zero
Posts: 25744
Joined: 11/10/2008 21:45

#49370 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by suspect_zero »

John Cleese wrote: 14/08/2022 20:15
suspect_zero wrote: 14/08/2022 19:52

Ma isto ti je to :-D ....ti možda samo stavio koju papriku.
Kako ja to kuham - nije ni blizu :D
U pileci paprikas obavezno idu bataci i karabataci (najcesce s kostima, a mogu i otkosceni), krompir, narezane svjeze paprike (kakve god nadjem), naravno luk - i sve to kuham u vodi i bude corbastije i ide solo.
A za gulas uzmem pileca prsa i svjez paradajz (moze i pelat, pa i pasirani) i dinstam na luku - bude puno gusce i ide s pastom, pireom ili rizom.

Da, dobro si ovo je onda ipak bio gulaš jer sam ga razgodila na dva dana, jedan dan bio prilog kuhani krompir a jučer tjestenina školjkice....pravim ga hamam identično kao ti :-D

Ovo gore što zoveš paprikaš ja zovem kalja sa piletinom...ne stavljam papriku (osim rogu oguljenu ako imam i to radi boje) i onda mi ga glupo zvati paprikaš a nigdje paprike. :D
suspect_zero
Posts: 25744
Joined: 11/10/2008 21:45

#49371 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by suspect_zero »

John Cleese wrote: 14/08/2022 20:26
Euphoria wrote: 14/08/2022 20:21 Grah sa suhim mesom. Koristimo zahladjenje :D
Skuham ja grah i kad su vrucine, samo bez suhovine, s raznim povrcem :D
Grah nikda nisam napravila sa mesom, bilo kojim...niti kobasicama ili šta se već stavlja.....uvijek samo povrće i začini.
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18186
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#49372 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by GandalfSivi »

Dobio poslijepodne samo za sebe :)

Image
John Cleese
Posts: 37068
Joined: 25/05/2010 18:30

#49373 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by John Cleese »

suspect_zero wrote: 14/08/2022 20:36 Da, dobro si ovo je onda ipak bio gulaš jer sam ga razgodila na dva dana, jedan dan bio prilog kuhani krompir a jučer tjestenina školjkice....pravim ga hamam identično kao ti :-D

Ovo gore što zoveš paprikaš ja zovem kalja sa piletinom...ne stavljam papriku (osim rogu oguljenu ako imam i to radi boje) i onda mi ga glupo zvati paprikaš a nigdje paprike. :D
:thumbup: :D
suspect_zero
Posts: 25744
Joined: 11/10/2008 21:45

#49374 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by suspect_zero »

GandalfSivi wrote: 14/08/2022 20:39 Dobio poslijepodne samo za sebe :)

Image
Učini mi se prvo riba, malo bolje pogledam ipak je mesina :D

Kao i uvijek :thumbup:
John Cleese
Posts: 37068
Joined: 25/05/2010 18:30

#49375 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by John Cleese »

suspect_zero wrote: 14/08/2022 20:38
John Cleese wrote: 14/08/2022 20:26

Skuham ja grah i kad su vrucine, samo bez suhovine, s raznim povrcem :D
Grah nikda nisam napravila sa mesom, bilo kojim...niti kobasicama ili šta se već stavlja.....uvijek samo povrće i začini.
Pravio sam ja u svim zamislivim kombinacijama - s grahom nema fule :D
U zadnje vrijeme najradije napravim salatu - s lukom, maslinjakom, kakvim dobrim sircetom i sta god jos nadjem u frizideru :D
Post Reply