https://www.coolinarika.com/recept/prav ... 42ac120027
Ja ih vec duze vremena pravim ovako i meni su OK. Da su pravi sarajevski - nisu, ali imaju prolaz...
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
- Posts: 2954
- Joined: 10/09/2005 09:40
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#49627 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
de nam navedi bar dvije karakteristike sarajevskog c. po kojima ti razlikujes sarajevjevski c od ostalih cevapa po bih ..zikamu wrote: ↑05/11/2022 13:22 https://www.coolinarika.com/recept/prav ... 42ac120027
Ja ih vec duze vremena pravim ovako i meni su OK. Da su pravi sarajevski - nisu, ali imaju prolaz...
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#49628 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
~````
Kobasica..... nije ćevap
Kobasica..... nije ćevap
-
- Posts: 2954
- Joined: 10/09/2005 09:40
#49629 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Kogod da je pisao recept stavio je u naslovu " pravi sarajevski cevapi", a ja samo dajem misljenje o receptu, zato kazem da nisu bas sarajevski misleci na carsijske, ali mogu proci...Toto wrote: ↑05/11/2022 18:11de nam navedi bar dvije karakteristike sarajevskog c. po kojima ti razlikujes sarajevjevski c od ostalih cevapa po bih ..zikamu wrote: ↑05/11/2022 13:22 https://www.coolinarika.com/recept/prav ... 42ac120027
Ja ih vec duze vremena pravim ovako i meni su OK. Da su pravi sarajevski - nisu, ali imaju prolaz...
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#49630 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
pa to te i pitam..
reci mi gatronomske kritrijume na osnovu kojih sudis jel' il' nije cevap i recept sarajevski, travnicki, tesanjski, splitski, ljubljanski, leskovacki itd ..
reci mi gatronomske kritrijume na osnovu kojih sudis jel' il' nije cevap i recept sarajevski, travnicki, tesanjski, splitski, ljubljanski, leskovacki itd ..
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#49631 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
...priprema i pravljene chevapa na ovoj stranici .. dobro opisano.. i mislim da je dobar recept...
https://vitkigurman.com/cevapi-recept-o ... -najbolji/
https://vitkigurman.com/cevapi-recept-o ... -najbolji/
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#49632 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
sta bona... sega od recepta... ima-nema, ima-nema.. jos samo da je rekla da nema mesa pada bude u njenom stilu receptmoonca wrote: ↑05/11/2022 23:18 ...priprema i pravljene chevapa na ovoj stranici .. dobro opisano.. i mislim da je dobar recept...
https://vitkigurman.com/cevapi-recept-o ... -najbolji/
slika cevapa sve kaze: suhoparno, prepeceno ..
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#49633 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
.ako se bavish kuvanjem . chitajuci recept. mozesh svatiti shta objasnjava i gdje je ..point.Toto wrote: ↑06/11/2022 01:09sta bona... sega od recepta... ima-nema, ima-nema.. jos samo da je rekla da nema mesa pada bude u njenom stilu receptmoonca wrote: ↑05/11/2022 23:18 ...priprema i pravljene chevapa na ovoj stranici .. dobro opisano.. i mislim da je dobar recept...
https://vitkigurman.com/cevapi-recept-o ... -najbolji/
slika cevapa sve kaze: suhoparno, prepeceno ..
.. inache... mljeveno meso na slici ne izgleda dobro.
. ona ga je na tavi zavrshila..
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#49634 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
1.cevape termicki obradujem samo na drvenom cumuru;
2.ovdje koristim samo Grass Fed Angus Ground Beef 75% Lean 25% Fat;
3.ne koristim sodu bikarbonu, prezle, hljeb:
4.solim meso neposredno prije pecenja;
5 ne koristim mljeveni biber;
nekad cevape pravim od bizonovog mesa
na tavi pravim vareni sis cevap i ascijske djulbatsije.
2.ovdje koristim samo Grass Fed Angus Ground Beef 75% Lean 25% Fat;
3.ne koristim sodu bikarbonu, prezle, hljeb:
4.solim meso neposredno prije pecenja;
5 ne koristim mljeveni biber;
nekad cevape pravim od bizonovog mesa
na tavi pravim vareni sis cevap i ascijske djulbatsije.
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
-
- Posts: 2024
- Joined: 07/04/2010 11:05
#49636 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nema boljeg kuhara od tebe na ovom il bilo kojem forumu. Ne da samo kuhas dobro vec sto posjedujes bogato znanje o istom, od istorije, geografije, kulinarstva... Jednostavno kompletan paket uvijek kad pravim tvoj pirjan od prase sjetim te seToto wrote: ↑06/11/2022 04:02 1.cevape termicki obradujem samo na drvenom cumuru;
2.ovdje koristim samo Grass Fed Angus Ground Beef 75% Lean 25% Fat;
3.ne koristim sodu bikarbonu, prezle, hljeb:
4.solim meso neposredno prije pecenja;
5 ne koristim mljeveni biber;
nekad cevape pravim od bizonovog mesa
na tavi pravim vareni sis cevap i ascijske djulbatsije.
- BarbaDue
- Posts: 63353
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#49637 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
može li rcept za taj pirjan od praseimmuno wrote: ↑06/11/2022 13:12Nema boljeg kuhara od tebe na ovom il bilo kojem forumu. Ne da samo kuhas dobro vec sto posjedujes bogato znanje o istom, od istorije, geografije, kulinarstva... Jednostavno kompletan paket uvijek kad pravim tvoj pirjan od prase sjetim te seToto wrote: ↑06/11/2022 04:02 1.cevape termicki obradujem samo na drvenom cumuru;
2.ovdje koristim samo Grass Fed Angus Ground Beef 75% Lean 25% Fat;
3.ne koristim sodu bikarbonu, prezle, hljeb:
4.solim meso neposredno prije pecenja;
5 ne koristim mljeveni biber;
nekad cevape pravim od bizonovog mesa
na tavi pravim vareni sis cevap i ascijske djulbatsije.
da ne mučim druga Tota
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#49638 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Recept
Mljeveno, ili sitno isjeckano meso, se napola izdinsta na laganoj vatri. Ja ne dodajem nikakvu masnocu jer meso pusti masnocu i to je dosta. Meso se zacini sa alevom paprikom soli i biberom. Prasa se opere isjecka i kratko obari.
Na meso se doda ocjedjena prasa, prelije vodom- da meso i prasa poplivaju i kuha se na laganoj vatri. Kada je prasa napola kuhna doda se rize, dolije jos tople vode - ako treba- i kuha jos 10-15 minuta, na laganoj vatri. Ako usfali: prasu i meso podliti sa topom vodom - da ne zagori.
Mljeveno, ili sitno isjeckano meso, se napola izdinsta na laganoj vatri. Ja ne dodajem nikakvu masnocu jer meso pusti masnocu i to je dosta. Meso se zacini sa alevom paprikom soli i biberom. Prasa se opere isjecka i kratko obari.
Na meso se doda ocjedjena prasa, prelije vodom- da meso i prasa poplivaju i kuha se na laganoj vatri. Kada je prasa napola kuhna doda se rize, dolije jos tople vode - ako treba- i kuha jos 10-15 minuta, na laganoj vatri. Ako usfali: prasu i meso podliti sa topom vodom - da ne zagori.
- BarbaDue
- Posts: 63353
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#49639 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvala druže @Toto
-
- Posts: 2024
- Joined: 07/04/2010 11:05
#49640 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Izvini tek sad vidjeh tvoj post, eto nas dragi Toto je to obavio, dodala bih samo jos kad stavis prasu nema mjesanja samo malo protresi posudu u kojoj kuhas.
Prasa treba biti ona " bijela" tanka, ne ona debela sa tamanim listovima ona je bas zestoka.
-
- Posts: 697
- Joined: 23/12/2018 19:16
-
- Posts: 2024
- Joined: 07/04/2010 11:05
#49642 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
A jesi je isjekla ko pravi majstor stavi nam recept
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#49643 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
laserski noz garant
-
- Posts: 697
- Joined: 23/12/2018 19:16
#49644 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ma u bocu, bravo ja
Recept je ovdje https://www.kolaci.biz/madarica-recept-sa-slikama.html
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
#49645 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- GandalfSivi
- Posts: 18226
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#49646 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nije se kuhalo, ali ce se meziti
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49647 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
sve pod konac svaka cast
a za ukus ne znam, moram da probam
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49648 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
bice,bice, samo strpljenja...
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49649 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
nije bila dugo
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49650 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
zivio airfryer skoro svako vece perfektno peceni kestenovi 10-11 minuta na 190 stepeni i to je to