Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
- Posts: 25769
- Joined: 11/10/2008 21:45
#49201 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Poslije DeNira me sramota išta slikati
- DeNiro
- Posts: 10602
- Joined: 12/03/2007 10:31
#49202 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
zasto? nije ovo nikakvo takmicenje .. slika nekada nije pravedna glede ukusa
-
- Posts: 25769
- Joined: 11/10/2008 21:45
#49203 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nije takmičenje, nego ti to znaš fino servirati, dekorisati, pa onda lijepo uslikati...ugodno oku vidjeti a vjerujem i ukusnu hranu da praviš.
Elem, divota mi vidjeti tvoje slike (kao iz kataloga).
-
- Posts: 39257
- Joined: 06/08/2009 18:23
-
- Posts: 6735
- Joined: 08/12/2019 21:35
- DeNiro
- Posts: 10602
- Joined: 12/03/2007 10:31
#49206 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
hvala tisuspect_zero wrote: ↑09/07/2022 21:31Nije takmičenje, nego ti to znaš fino servirati, dekorisati, pa onda lijepo uslikati...ugodno oku vidjeti a vjerujem i ukusnu hranu da praviš.
Elem, divota mi vidjeti tvoje slike (kao iz kataloga).
- DeNiro
- Posts: 10602
- Joined: 12/03/2007 10:31
#49207 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
mantije ili buredzici
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#49208 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
- irac300
- Posts: 9031
- Joined: 18/07/2009 18:36
#49211 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Isti sam ti sestro. Covjek napravi prezentaciju, da ono moje izgleda kao napoj. Tacno me sramota.
-
- Posts: 39257
- Joined: 06/08/2009 18:23
#49212 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Neka DeNiro lijepi foto hrane gore na podforum Umjetnost
-
- Posts: 2024
- Joined: 07/04/2010 11:05
-
- Posts: 37175
- Joined: 25/05/2010 18:30
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#49215 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
@Bloo
@immuno
Kora: mljeveni orasi, istopljena čokolada, dva bjelanca uz dodatak mljevenog keksa ( petit beure ) i mljevenih napolitanki (ja sam uzeo nugat)i oko dvije kasike sećera u prahu. 100 gr istopljene cokolade, 150 grama oraha, stavim najprije 2 bjelanca i čokoladu i orahe pa dodajem keks i napolitanke dok ne dobijem masu koju mogu lako rastanjiti (ako bude viška nece se baciti
Ako je smjesa pretvrda dodati jos jedno bjelance ili malo tečnog slatkog vrhnja....
Kalup obložiti prozirnom folijom, rastanjiti koru i staviti u frižider.
Krem:
1 l mlijeka staviti da prokuha.
Dodati 10 kasika secera.
Razmutiti u hladnom mlijeku 5 velikih kasika pudinga od vanilije .
Pazljivo umijesati i skuhati krem.
Skinuti sa vatre i dodati 2 - 3 zumanca.
Mijesajuci ohladiti ( ja stavim posudu u sudoper u hladnu vodu )
Umutiti u hladnom mlijeku 2 - 3 slag pjene (Podravka) i 3 - 4 kasike secera. U umucen slag dodati jos pola kantice milerama 21 % ili casu od 400 gr. Umutiti i svjezi Megle sir premium sa cetiri kasike secera u prahu i onda se doda mileram i umuceni slag.
U loncic staviti dvije kesice zelatina u prahu sa osam kasika hladne vode. Ostaviti par minuta da nabubri.
Lagano zagrijavati ( ne smije prokuhati )
Ohladjeni krem sjediniti sa sirom, slagom i mileramom
Pazljivo dodavati istopljeni zelatin neprestano mijesajuci mikserom.
Preko kore izliti masu i staviti u frizider preko noci da se stegne. Odozgo posuti kakaom, izrendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama ili čime vam se svidi
@immuno
Kora: mljeveni orasi, istopljena čokolada, dva bjelanca uz dodatak mljevenog keksa ( petit beure ) i mljevenih napolitanki (ja sam uzeo nugat)i oko dvije kasike sećera u prahu. 100 gr istopljene cokolade, 150 grama oraha, stavim najprije 2 bjelanca i čokoladu i orahe pa dodajem keks i napolitanke dok ne dobijem masu koju mogu lako rastanjiti (ako bude viška nece se baciti
Ako je smjesa pretvrda dodati jos jedno bjelance ili malo tečnog slatkog vrhnja....
Kalup obložiti prozirnom folijom, rastanjiti koru i staviti u frižider.
Krem:
1 l mlijeka staviti da prokuha.
Dodati 10 kasika secera.
Razmutiti u hladnom mlijeku 5 velikih kasika pudinga od vanilije .
Pazljivo umijesati i skuhati krem.
Skinuti sa vatre i dodati 2 - 3 zumanca.
Mijesajuci ohladiti ( ja stavim posudu u sudoper u hladnu vodu )
Umutiti u hladnom mlijeku 2 - 3 slag pjene (Podravka) i 3 - 4 kasike secera. U umucen slag dodati jos pola kantice milerama 21 % ili casu od 400 gr. Umutiti i svjezi Megle sir premium sa cetiri kasike secera u prahu i onda se doda mileram i umuceni slag.
U loncic staviti dvije kesice zelatina u prahu sa osam kasika hladne vode. Ostaviti par minuta da nabubri.
Lagano zagrijavati ( ne smije prokuhati )
Ohladjeni krem sjediniti sa sirom, slagom i mileramom
Pazljivo dodavati istopljeni zelatin neprestano mijesajuci mikserom.
Preko kore izliti masu i staviti u frizider preko noci da se stegne. Odozgo posuti kakaom, izrendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama ili čime vam se svidi
- Bloo
- Globalna šefica
- Posts: 50419
- Joined: 16/01/2008 23:03
- Location: Korriban
#49216 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
To ima vise od tri sastojka.
-
- Posts: 2024
- Joined: 07/04/2010 11:05
#49217 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvalaaaa punooooSanabija wrote: ↑12/07/2022 14:52 @Bloo
@immuno
Kora: mljeveni orasi, istopljena čokolada, dva bjelanca uz dodatak mljevenog keksa ( petit beure ) i mljevenih napolitanki (ja sam uzeo nugat)i oko dvije kasike sećera u prahu. 100 gr istopljene cokolade, 150 grama oraha, stavim najprije 2 bjelanca i čokoladu i orahe pa dodajem keks i napolitanke dok ne dobijem masu koju mogu lako rastanjiti (ako bude viška nece se baciti
Ako je smjesa pretvrda dodati jos jedno bjelance ili malo tečnog slatkog vrhnja....
Kalup obložiti prozirnom folijom, rastanjiti koru i staviti u frižider.
Krem:
1 l mlijeka staviti da prokuha.
Dodati 10 kasika secera.
Razmutiti u hladnom mlijeku 5 velikih kasika pudinga od vanilije .
Pazljivo umijesati i skuhati krem.
Skinuti sa vatre i dodati 2 - 3 zumanca.
Mijesajuci ohladiti ( ja stavim posudu u sudoper u hladnu vodu )
Umutiti u hladnom mlijeku 2 - 3 slag pjene (Podravka) i 3 - 4 kasike secera. U umucen slag dodati jos pola kantice milerama 21 % ili casu od 400 gr. Umutiti i svjezi Megle sir premium sa cetiri kasike secera u prahu i onda se doda mileram i umuceni slag.
U loncic staviti dvije kesice zelatina u prahu sa osam kasika hladne vode. Ostaviti par minuta da nabubri.
Lagano zagrijavati ( ne smije prokuhati )
Ohladjeni krem sjediniti sa sirom, slagom i mileramom
Pazljivo dodavati istopljeni zelatin neprestano mijesajuci mikserom.
Preko kore izliti masu i staviti u frizider preko noci da se stegne. Odozgo posuti kakaom, izrendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama ili čime vam se svidi
- Bloo
- Globalna šefica
- Posts: 50419
- Joined: 16/01/2008 23:03
- Location: Korriban
#49218 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
@Sanabija
hvala i od mene
ja ću ovo sačekati još par godina
ali @hadzinica moze ovo probati
hvala i od mene
ja ću ovo sačekati još par godina
ali @hadzinica moze ovo probati
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
- Bloo
- Globalna šefica
- Posts: 50419
- Joined: 16/01/2008 23:03
- Location: Korriban
#49221 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ja jedino cupavce ne sjebem
Puno sastojaka, puno koraka, a ja netalentovana
Probam nekad kad skupim hrabrosti. I def cu stavljati manje secera ako je to OK.
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#49222 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- skafiskafsnjak
- Posts: 31534
- Joined: 16/04/2011 18:46
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#49225 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
@Sanabija . za Bosansko trzishte