hadzinicasa wrote: ↑01/05/2021 14:47 @svi
Hvala
Za danas - ljesnjak snita recept (iz rubrike Ripley‘s )
Od @Bloo
Presjek nesto docnije
Edit: presjek
Za ovo se dijeli recept
Moderator: anex
hadzinicasa wrote: ↑01/05/2021 14:47 @svi
Hvala
Za danas - ljesnjak snita recept (iz rubrike Ripley‘s )
Od @Bloo
Presjek nesto docnije
Edit: presjek
EvE ga:
Moj tata zna tačno koliko pečenog mesa mora biti. Da ne bubam (zaboravila sam) ali 7/8 kg? Znam da preko 10 je već ovca
Ovo je baš zanimljiv recept za koru. Bez brašna.hadzinicasa wrote: ↑01/05/2021 22:25EvE ga:
Za tijesto 8 jaja, 100gr secera u prahu, 200 gr orzenih mljevenih ljesnjaka i 2 kasike supene mljevenog keksa. Jaja izvaditi ranije iz frizideta da ne budu hladna. Zumanca umutiti sa secerom dok ne postanu svijetlo zuta. U bjelance staviti soli izmedju prstiju i umutiti u cvrsti snijeg. Umuceno bijelance postepeno dodavati u zumace, zatim kasiku po kasiku mljevene ljesnjake i keks. Dodati pola kesice, ne vise, praska za pecivo
U tepsiju sporeta staviti papir za pecenje i izliti smjesu. Rerna treba biti ugrijana na 200 stepeni, smanjiti na 180, staviti peci 15min dok ne porumeni. Probati cackalicom da li je peceno i vratiti max jos 5min. Izvaditi da se ohladi i po duzini izrezati na 3 trake jednake sirine
Krema:
Fila 250 gr putera dobro izmutiti sa 50 gr secera u prahu, po zelji i vise ko voli vise slatko. Dodati 150gr cokolade za kuhanje radtopljenje i 100 gr mljevenih przenih ljesnjaka. Filovati biskvit trake, zavrsno premazati ostatkom file ili rastopljenom cokoladom.
alexz wrote: ↑02/05/2021 01:01Ovo je baš zanimljiv recept za koru. Bez brašna.hadzinicasa wrote: ↑01/05/2021 22:25EvE ga:
Za tijesto 8 jaja, 100gr secera u prahu, 200 gr orzenih mljevenih ljesnjaka i 2 kasike supene mljevenog keksa. Jaja izvaditi ranije iz frizideta da ne budu hladna. Zumanca umutiti sa secerom dok ne postanu svijetlo zuta. U bjelance staviti soli izmedju prstiju i umutiti u cvrsti snijeg. Umuceno bijelance postepeno dodavati u zumace, zatim kasiku po kasiku mljevene ljesnjake i keks. Dodati pola kesice, ne vise, praska za pecivo
U tepsiju sporeta staviti papir za pecenje i izliti smjesu. Rerna treba biti ugrijana na 200 stepeni, smanjiti na 180, staviti peci 15min dok ne porumeni. Probati cackalicom da li je peceno i vratiti max jos 5min. Izvaditi da se ohladi i po duzini izrezati na 3 trake jednake sirine
Krema:
Fila 250 gr putera dobro izmutiti sa 50 gr secera u prahu, po zelji i vise ko voli vise slatko. Dodati 150gr cokolade za kuhanje radtopljenje i 100 gr mljevenih przenih ljesnjaka. Filovati biskvit trake, zavrsno premazati ostatkom file ili rastopljenom cokoladom.
Samo bih ja možda smanjila tih 250 gr putera, u svakom mi kolaču nekako bude previše, već neko vrijeme stavljam maksimalno 125 gr.
Hvala za recept i meni se kora čini super a fil bih možda radije obični ganaš , možda je vrhnje manje masno od puteraalexz wrote: ↑02/05/2021 01:01Ovo je baš zanimljiv recept za koru. Bez brašna.hadzinicasa wrote: ↑01/05/2021 22:25EvE ga:
Za tijesto 8 jaja, 100gr secera u prahu, 200 gr orzenih mljevenih ljesnjaka i 2 kasike supene mljevenog keksa. Jaja izvaditi ranije iz frizideta da ne budu hladna. Zumanca umutiti sa secerom dok ne postanu svijetlo zuta. U bjelance staviti soli izmedju prstiju i umutiti u cvrsti snijeg. Umuceno bijelance postepeno dodavati u zumace, zatim kasiku po kasiku mljevene ljesnjake i keks. Dodati pola kesice, ne vise, praska za pecivo
U tepsiju sporeta staviti papir za pecenje i izliti smjesu. Rerna treba biti ugrijana na 200 stepeni, smanjiti na 180, staviti peci 15min dok ne porumeni. Probati cackalicom da li je peceno i vratiti max jos 5min. Izvaditi da se ohladi i po duzini izrezati na 3 trake jednake sirine
Krema:
Fila 250 gr putera dobro izmutiti sa 50 gr secera u prahu, po zelji i vise ko voli vise slatko. Dodati 150gr cokolade za kuhanje radtopljenje i 100 gr mljevenih przenih ljesnjaka. Filovati biskvit trake, zavrsno premazati ostatkom file ili rastopljenom cokoladom.
Samo bih ja možda smanjila tih 250 gr putera, u svakom mi kolaču nekako bude previše, već neko vrijeme stavljam maksimalno 125 gr.
Super , izgleda super fina korica
Izgubila si kila tokom ramazana? Sretna li si.hadzinicasa wrote: ↑02/05/2021 15:24Pojedes krisku i odmah vratis sve kile sto si izgubio za ramazana
Na Novom Zelandu bio, postujem, ali jagnjetinu biram iz Bosne a bogami i HercegovineGandalfSivi wrote: ↑02/05/2021 20:11Kako te bolan nije sramota, 14.5 kila, novozelandsko, halal, gdje ces dalje...