nisam nikad prije za takvu krompirusu cuo morace se probati-Chesterfield- wrote: ↑17/11/2022 18:20 Krompiruša bez luka sa kuhanim krompirom.
I kombinacija jogurta i domaćeg kiselog mlijeka sa kojeg je pokupljen kajmak i ubačen u krompirušu.
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49676 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49678 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
gledam prvo kakva je slika, mislio nesto nacrtano...tak kad je uvecah, vidim da tako treba ...svaka cast
koji je ukus? borovnica i bjela cokolada?
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49679 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
blagodeti airfrajera prije upali rernu,sacekaj da se ugrije pa peci a sad odmah u frajera rokni i to je to
hokaido bunda za supicu
i dodatni bonus
hokaido bunda za supicu
i dodatni bonus
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49680 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
pasta sa vega "mljevenim" nema razlike uopste sto se tice ukusa,boje,strukture
-
- Posts: 697
- Joined: 23/12/2018 19:16
#49681 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Da, cartoon cake ❤
Bijele cokolade ima, borovnica ni Zglave
To sam ja pravila kombinaciju, pekla jedan biskvit, jednostavan, s cijelim jajima, brasnom, vodom i secerom, pa sjekla na 3 dijela, a filovana pudingom od vanilije s dodatkom bijele cokolade i slag. Izuzetno lagana i jako finog ukusa.
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
#49682 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Mozee
Evo recept
Masno tijesto klasicno
600g brasna 200 grama putera 5 kasika secera jedan prasak jedno jaje u ako bude suho dodam jos malo ulja.Od smjese napravim dvije kugle.Jefnu stabim u zamrzivac drugu u frizider.
U pola litra mlijeka skuham 3 pudinga sa sest kasika secera.
I dok je vruve dodam jednu mlijecnu cokoladu ili par kasika nutele.
Na masnom papiru razvaljam tijesto skupa sa papirom prebacim u tespiju.Zalijem vrucim pudingom i onu kuglu iz zamrzivaca naribam na rende preko pudinga.
Pecem oko 20tak min na 190 .
Generalno priprema ide jedna za drugom.
Jako ukusan a pravi se za 20 minuta
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
#49683 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Njamkomsinica_s_drugog wrote: ↑24/11/2022 06:27Da, cartoon cake ❤
Bijele cokolade ima, borovnica ni Zglave
To sam ja pravila kombinaciju, pekla jedan biskvit, jednostavan, s cijelim jajima, brasnom, vodom i secerom, pa sjekla na 3 dijela, a filovana pudingom od vanilije s dodatkom bijele cokolade i slag. Izuzetno lagana i jako finog ukusa.
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49685 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ide u tefter da se proba sa manjim promjenamaTea lana wrote: ↑25/11/2022 09:30Mozee
Evo recept
Masno tijesto klasicno
600g brasna 200 grama putera 5 kasika secera jedan prasak jedno jaje u ako bude suho dodam jos malo ulja.Od smjese napravim dvije kugle.Jefnu stabim u zamrzivac drugu u frizider.
U pola litra mlijeka skuham 3 pudinga sa sest kasika secera.
I dok je vruve dodam jednu mlijecnu cokoladu ili par kasika nutele.
Na masnom papiru razvaljam tijesto skupa sa papirom prebacim u tespiju.Zalijem vrucim pudingom i onu kuglu iz zamrzivaca naribam na rende preko pudinga.
Pecem oko 20tak min na 190 .
Generalno priprema ide jedna za drugom.
Jako ukusan a pravi se za 20 minuta
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49686 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
bas kreativnokomsinica_s_drugog wrote: ↑24/11/2022 06:27Da, cartoon cake ❤
Bijele cokolade ima, borovnica ni Zglave
To sam ja pravila kombinaciju, pekla jedan biskvit, jednostavan, s cijelim jajima, brasnom, vodom i secerom, pa sjekla na 3 dijela, a filovana pudingom od vanilije s dodatkom bijele cokolade i slag. Izuzetno lagana i jako finog ukusa.
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49688 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
proja sa sirom je pukla
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
-
- Posts: 1492
- Joined: 10/05/2011 14:15
#49691 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Mozda neke vratim u neka prosla vremena.... Slatki kajmak sa pekmezom.
-
- Posts: 2024
- Joined: 07/04/2010 11:05
- BarbaDue
- Posts: 63355
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
-
- Posts: 1492
- Joined: 10/05/2011 14:15
#49694 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ovo je slatki kajmak pokuplje sa mlijeka iz serpe... Bilo bi previse slatko da ima vise pekmeza, mada je dosta otislo ispod pa se I ne vidi....onako su bas jaki, narocito od kruske ili slatke repe. A kad koristim kajmak, kiseli, onda je drugacije, moze ici vise pekmeza
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#49695 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Dobar kajmak....za mene samo uz bagel.......bez pekmeza
....
....
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49697 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
radosti zimske hrane su pocele jos samo da krene zima
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#49699 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
tortica nije bas uspjela kako je trebala ali bice popravni
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19