Samo jos domaceg kajmakaexliberal-ex wrote: ↑04/04/2021 17:46Natjera me da se zajebavam .....vazi wrote: ↑04/04/2021 09:31Pa smanji slikuexliberal-ex wrote: ↑04/04/2021 06:28 Napunio paprike (one zelene dugacke sto ih zovu kubanske) sa izrendanim krompirom i lukom pa u rernu...bas su mi legle (mislim paprika u smece stomak je nemoze bas nikako ali krompir je bio ko bog)
nece slika kaze prevelika.....
I ja kupila neki dan te zelene paprike uh gorke nekako , bas mi nisu sjele sve sam ih lagano pobacila iz pirjana .
Kao sto vidis samo sam dvije napunio, krompir koji je ostao nisam htjeo bacat pa sam ga samo u grudvu stisnuo pa ubacio pored da se ispece.
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
- Posts: 1492
- Joined: 10/05/2011 14:15
#46426 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46427 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Super se cini, vjerujem da mirom mirise .exliberal-ex wrote: ↑04/04/2021 17:46Natjera me da se zajebavam .....vazi wrote: ↑04/04/2021 09:31Pa smanji slikuexliberal-ex wrote: ↑04/04/2021 06:28 Napunio paprike (one zelene dugacke sto ih zovu kubanske) sa izrendanim krompirom i lukom pa u rernu...bas su mi legle (mislim paprika u smece stomak je nemoze bas nikako ali krompir je bio ko bog)
nece slika kaze prevelika.....
I ja kupila neki dan te zelene paprike uh gorke nekako , bas mi nisu sjele sve sam ih lagano pobacila iz pirjana .
Kao sto vidis samo sam dvije napunio, krompir koji je ostao nisam htjeo bacat pa sam ga samo u grudvu stisnuo pa ubacio pored da se ispece.
Ljepše tj bolje su te paprike od ovih ovdje, ovdje nema takvih već tamno zelene žute i crvene
- Chloe
- Photo mod
- Posts: 71945
- Joined: 03/10/2011 20:11
-
- Posts: 25826
- Joined: 11/10/2008 21:45
#46429 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nisam to pravila baš dugo, što kažeš i ja papriku odbacim a fil mi bude baš super, samo ja pravim: krompir na sitne kockice, mrkva i luk isto na sitno, riža okrugla i začini....kad je gotovo kašika mileramaexliberal-ex wrote: ↑04/04/2021 06:28 Napunio paprike (one zelene dugacke sto ih zovu kubanske) sa izrendanim krompirom i lukom pa u rernu...bas su mi legle (mislim paprika u smece stomak je nemoze bas nikako ali krompir je bio ko bog)
nece slika kaze prevelika.....
- gdesi bre
- Posts: 582
- Joined: 13/02/2021 17:54
- Location: gdje god hocu
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#46431 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Prelijepo izgleda, kako se dobiju ovako prave linije, ko nacrtane, kako se ne pomiješaju ?
[/quote]
2 komada cake-a se prave ,pa se prepolove da budu iste velicine...ja sam u jednu stavio vaniliju a u tamnu kakao...zatim "zamalterises" sa zagrijanim dzemom od marelice sa vodom,,,kombinacija je mali milion
ovaj sam recept kao bazu uzeo i sebi prilagodio sto se tice sastojaka i kolicine: https://www.homecookingadventure.com/re ... nberg-cake
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
-
- Posts: 1492
- Joined: 10/05/2011 14:15
-
- Posts: 1492
- Joined: 10/05/2011 14:15
#46436 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Koja je cijena ovog komada u Njemackoj?
U BiH se moze naci po 55 KM/kg tretirano Dry aged metodom...
U BiH se moze naci po 55 KM/kg tretirano Dry aged metodom...
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
-
- Posts: 1492
- Joined: 10/05/2011 14:15
#46438 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Iz price moje dijaspore, obicno je meso skuplje u Njemackoj. Ovo je jeftinije vjerovatno jer se ne prodaju ovakvi komadi mesa, tipa T-bone ,Tomahawk ,Rib-eye...
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
#46439 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
moke, gdje uze tomahawk?! Mi kupimo ribeye steak, chuckeye steak i pfeffer steak u Kauflandu ili kod Turcina, ovo nismo vidjali...
Je li se vama desavalo da se tijesto ne moze umijesiti, tj koliko god mijesili tvrdo je i lomi se, tj razdvaja se, nece da se pretvori u kompaktnu masu? Dva puta potkuhavam kiflice, provjeren recept, ali jednostavno kuglu ne mogu formirati
Je li se vama desavalo da se tijesto ne moze umijesiti, tj koliko god mijesili tvrdo je i lomi se, tj razdvaja se, nece da se pretvori u kompaktnu masu? Dva puta potkuhavam kiflice, provjeren recept, ali jednostavno kuglu ne mogu formirati
- mc-twin
- Posts: 3355
- Joined: 18/04/2009 23:47
#46440 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
To ti je do brasna.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#46441 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- meni se desilo... tijesto za pitu--- voda je bila malo toplija( i ranije sam koristila) i dodala sam novo ulje( prvi put tu vrsu) ... ishod uzas- bilo je zuto, masno i jedva sam razvukla jednu jufku..
. moguce da je u dodacima, problem..
. moguce da je u dodacima, problem..
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#46442 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Imam metro karticuNisrin wrote: ↑05/04/2021 21:56 moke, gdje uze tomahawk?! Mi kupimo ribeye steak, chuckeye steak i pfeffer steak u Kauflandu ili kod Turcina, ovo nismo vidjali...
Je li se vama desavalo da se tijesto ne moze umijesiti, tj koliko god mijesili tvrdo je i lomi se, tj razdvaja se, nece da se pretvori u kompaktnu masu? Dva puta potkuhavam kiflice, provjeren recept, ali jednostavno kuglu ne mogu formirati
@epic bilo je na akciji, još je ovo njemačko meso bilo a ono je inače jeftinije od argentinskog
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
#46443 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Voda je mlaka bila, a ulje je repicino, mozda je tu problem, mada nisam zadovoljna brasnom.. tip 450 ali i hljeb akooo potkuhavam bude tijesto tvrdje ma koliko god ga mekano zakuhala... Uzet cu suncokret ulje za tako neke recepte...
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#46444 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Sta sam drugacije uradila - je to ulje - suncokretovo -ali ne isti proizvodjac.. mada nisam ponovila istu kombinaciju..da provjerim
.. nedavno sam probala nashe---- klass brasno. napravila pitu i hljeb. i nisam zadovoljna kvalitetom.. jednostavno nema ukusa... tako slicno brasno se kod mene prodaje u samoposlugama... kad se mijesi -jako je mekano.. kao pjena.... za razliku od drugih koje sam probala-
. za pitu mi je jako dobro brasno-ako pishe - bread flour..
. ti zivish van Bosne.. pokusaj u prodavnici 'zdrave hrane' kupiti brasno .. moguce da podaju na kg
kako mislish tvrdo- kad je peceno?
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
- mc-twin
- Posts: 3355
- Joined: 18/04/2009 23:47
- Chloe
- Photo mod
- Posts: 71945
- Joined: 03/10/2011 20:11
- SaraFina
- Posts: 20421
- Joined: 28/04/2014 20:32
- Location: Antananarivu
-
- Posts: 696
- Joined: 23/12/2018 19:16