Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#49076 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
suva #svidjamise i ^hajran
-
- Posts: 9251
- Joined: 25/04/2011 14:06
#49077 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
@Sanabija i @DeNiro
Izvrsno, baš ste obojica vrijedni i kreativni u kuhinji.
Izvrsno, baš ste obojica vrijedni i kreativni u kuhinji.
-
- Posts: 9251
- Joined: 25/04/2011 14:06
#49078 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moj jučerašnji ručak
-
- Posts: 9251
- Joined: 25/04/2011 14:06
#49079 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jutrošnji doručak
-
- Posts: 37281
- Joined: 25/05/2010 18:30
-
- Posts: 972
- Joined: 09/05/2021 14:34
#49081 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
@Zizi505
Divno ti izgleda i kupus i ovaj dorucak. Kakve su ti ovo polpetice sto si pravila za dorucak?
Divno ti izgleda i kupus i ovaj dorucak. Kakve su ti ovo polpetice sto si pravila za dorucak?
-
- Posts: 9251
- Joined: 25/04/2011 14:06
#49082 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Đesi ba Clessu...samo ti
-
- Posts: 9251
- Joined: 25/04/2011 14:06
#49083 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvala ticrveni_makovi wrote: ↑14/06/2022 16:33 @Zizi505
Divno ti izgleda i kupus i ovaj dorucak. Kakve su ti ovo polpetice sto si pravila za dorucak?
Pravila sam ih sa tikvicama, jajima, maslinovim uljem, zobenim klicama, psiliumom, pšeničnim integralnim brašnom i sa malo oštrog brašna.
Od začina ubacila sam svježe mljeveni biber, kurkumu i malo bosiljka.
Prije pečenja u tijesto dodala sam kašiku vrelog suncokretovog ulja da ne moram dodavati ulje dok se prže.
-
- Posts: 972
- Joined: 09/05/2021 14:34
#49084 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Sve po mom ukusu i izgleda jako lijepo.
Nisam probala nikad nista praviti s ljuspicama trputca/psiluma/one biljke koja mi raste svuda oko kuce i za koju nikad ne bih pomislila da je ubacim u hranu. Ima li uopste ikakav specifican smek ili se dodaje samo jer je zdrava i dobra za probavu?
Nisam probala nikad nista praviti s ljuspicama trputca/psiluma/one biljke koja mi raste svuda oko kuce i za koju nikad ne bih pomislila da je ubacim u hranu. Ima li uopste ikakav specifican smek ili se dodaje samo jer je zdrava i dobra za probavu?
-
- Posts: 9251
- Joined: 25/04/2011 14:06
#49085 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Kod mene je indijski trputac, suhe ljuskice.crveni_makovi wrote: ↑14/06/2022 16:52 Sve po mom ukusu i izgleda jako lijepo.
Nisam probala nikad nista praviti s ljuspicama trputca/psiluma/one biljke koja mi raste svuda oko kuce i za koju nikad ne bih pomislila da je ubacim u hranu. Ima li uopste ikakav specifican smek ili se dodaje samo jer je zdrava i dobra za probavu?
Dobar je za probavu, a i zgusne tijesto.
- auspuhc
- Posts: 2099
- Joined: 04/02/2022 14:06
-
- Posts: 37281
- Joined: 25/05/2010 18:30
#49087 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Trputac je bokvica. Nisam je nikad koristio kao zacin - samo kao sastojak za pripremu raznih cajnih mjesavina, zbog ljekovitih svojstava, uglavnom, ali i zbog prepoznatljive blage arome, koja se meni dopada, a nekome bas i ne.crveni_makovi wrote: ↑14/06/2022 16:52 Sve po mom ukusu i izgleda jako lijepo.
Nisam probala nikad nista praviti s ljuspicama trputca/psiluma/one biljke koja mi raste svuda oko kuce i za koju nikad ne bih pomislila da je ubacim u hranu. Ima li uopste ikakav specifican smek ili se dodaje samo jer je zdrava i dobra za probavu?
Prave od nje i vrlo djelotvoran sirup za ublazavanje kaslja.
-
- Posts: 16354
- Joined: 14/03/2008 21:14
-
- Posts: 37281
- Joined: 25/05/2010 18:30
#49089 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Omi! Otkad mi nisi kuho...
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#49090 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
I , kakva bješe ?
Vjerujem ko dusa dusina
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#49091 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Aaauuuu, DZe me naDze
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#49092 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ja mislim da je cijela kuca mirom mirisala
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
-
- Posts: 25843
- Joined: 11/10/2008 21:45
#49094 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- banjaluka078
- Moderator
- Posts: 7434
- Joined: 16/01/2007 23:38
#49095 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Daš link, da ne moraš i na forum donijeti?suspect_zero wrote: ↑14/06/2022 21:23
Bila dobra al baš, i sutradan odlična
Odnijela mami i još u dvije kuće u mahali i svi pitaju kad ću opet pravit, reko pošaljem vam link sa yt pa pravite
-
- Posts: 972
- Joined: 09/05/2021 14:34
#49096 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Malo sam se bila zbunila radi li se o istoj biljci zbog razlike u listovima a mozda stvarno i postoje tzv. muska i zenska varijanta. https://agrosavjet.com/koja-je-razlika- ... e-bokvice/John Cleese wrote: ↑14/06/2022 19:10Trputac je bokvica. Nisam je nikad koristio kao zacin - samo kao sastojak za pripremu raznih cajnih mjesavina, zbog ljekovitih svojstava, uglavnom, ali i zbog prepoznatljive blage arome, koja se meni dopada, a nekome bas i ne.crveni_makovi wrote: ↑14/06/2022 16:52 Sve po mom ukusu i izgleda jako lijepo.
Nisam probala nikad nista praviti s ljuspicama trputca/psiluma/one biljke koja mi raste svuda oko kuce i za koju nikad ne bih pomislila da je ubacim u hranu. Ima li uopste ikakav specifican smek ili se dodaje samo jer je zdrava i dobra za probavu?
Prave od nje i vrlo djelotvoran sirup za ublazavanje kaslja.
Vidjam oko kuce i jednu i drugu vrstu.
U djetinjstvu smo se igrali liscem ove standardne bokvice. Kad otkines list, pojave se tanke niti i mi smo nesto mastali sta znaci broj niti. U zadnje vrijeme mi cesto iskacu reklame za ljuspice trputca i neko mi je spominjao da pravi neki navodno jako ukusan nordijski hljeb u kojem potpuno zamjenjuje brasno.
-
- Posts: 37281
- Joined: 25/05/2010 18:30
#49097 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Da, da, postoje. Ja sam, doduse, probao samo ovu sirokolisnu.crveni_makovi wrote: ↑14/06/2022 22:48Malo sam se bila zbunila radi li se o istoj biljci zbog razlike u listovima a mozda stvarno i postoje tzv. muska i zenska varijanta. https://agrosavjet.com/koja-je-razlika- ... e-bokvice/John Cleese wrote: ↑14/06/2022 19:10
Trputac je bokvica. Nisam je nikad koristio kao zacin - samo kao sastojak za pripremu raznih cajnih mjesavina, zbog ljekovitih svojstava, uglavnom, ali i zbog prepoznatljive blage arome, koja se meni dopada, a nekome bas i ne.
Prave od nje i vrlo djelotvoran sirup za ublazavanje kaslja.
Vidjam oko kuce i jednu i drugu vrstu.
U djetinjstvu smo se igrali liscem ove standardne bokvice. Kad otkines list, pojave se tanke niti i mi smo nesto mastali sta znaci broj niti. U zadnje vrijeme mi cesto iskacu reklame za ljuspice trputca i neko mi je spominjao da pravi neki navodno jako ukusan nordijski hljeb u kojem potpuno zamjenjuje brasno.
-
- Posts: 25843
- Joined: 11/10/2008 21:45
#49098 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
banjaluka078 wrote: ↑14/06/2022 22:41Daš link, da ne moraš i na forum donijeti?suspect_zero wrote: ↑14/06/2022 21:23
Bila dobra al baš, i sutradan odlična
Odnijela mami i još u dvije kuće u mahali i svi pitaju kad ću opet pravit, reko pošaljem vam link sa yt pa pravite
https://m.youtube.com/watch?v=fhnDE8zTG ... e=youtu.be
Super mi ova žena kuha, plako objasni i ugodnog glasa
-
- Posts: 16354
- Joined: 14/03/2008 21:14