To puno znaci, hvala šefe
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#46377 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
To se zove prirodna selekcijabezimeni nepoznati wrote: ↑24/03/2021 17:50
Meni su i ovo divne životinje,( i telad i jagnjad i prasići, itd) nemilice se kolju svaki dan milionski...
Mislim, treba biti principijelan, ili prihvataš da je stvarnost takva ili ne
[/quote]
progooglaj sta ti znaci prirodna selekcija
-
- Posts: 1491
- Joined: 10/05/2011 14:15
#46378 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Eh...ovo je... Hm hm ... Ukusno
-
- Posts: 1491
- Joined: 10/05/2011 14:15
#46379 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Visak jufki, domacih jabuka i oraha....
- mc-twin
- Posts: 3350
- Joined: 18/04/2009 23:47
-
- Posts: 1491
- Joined: 10/05/2011 14:15
- mc-twin
- Posts: 3350
- Joined: 18/04/2009 23:47
#46382 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nemoj ti to meni objasnjavati nego mi napravi.
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46384 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Sigurno je dobro , podsjeti me na musaku od patlidžana, red patlidžana, red bešamela , red safta (mljeveno u paradajz sosu) pa opet tako i po vrhu bešamel i rendani sir , isto bude super.
Možda je i ovo tvoje slično ? Koje povrće , kako priprema ?
- Sarah24
- Posts: 10008
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow
#46385 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Od domacih jaja
-
- Posts: 1491
- Joined: 10/05/2011 14:15
#46386 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Povrce je Ledo Meksicki mix, a moze bilo koja kombinacija, mrkva, grasak, kukuruz, krompir, tikvice....
Prvo meso proprzim, dodam povrce, paradajz, crvene paprike, moze i curry sve po zelji.... Kuhati dok ne postane gusce... U okruglu zdjelu postaviti dvije tri jufke kao kalup bude, dodam smjesu I poklopim sa jufkom. Sve to tako izvrnem na tepsiju I dobijem poluloptu. Prelijep besamelom i sirom. Ispecem na 180 °C pola sata maksimum.
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
-
- Posts: 1491
- Joined: 10/05/2011 14:15
-
- Posts: 2024
- Joined: 07/04/2010 11:05
- Sarah24
- Posts: 10008
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow
#46390 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Toto, epik, immuno hvalaaaa
-
- Posts: 694
- Joined: 23/12/2018 19:16
#46391 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Za nepce divno, za liniju ubitacno, tijesto s hrenovkom. Djeca vole, pa i ja "copnem"
- okanomalo
- Posts: 922
- Joined: 09/01/2015 16:10
#46392 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ne vadi se na djecu.komsinica_s_drugog wrote: ↑28/03/2021 16:04 Za nepce divno, za liniju ubitacno, tijesto s hrenovkom. Djeca vole, pa i ja "copnem"
-
- Posts: 1491
- Joined: 10/05/2011 14:15
#46393 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Pastrmka sa kukuruznim brasnom, przena na kombinacija maslinovog ulja i putera.
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
#46394 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
....svaka castkomsinica_s_drugog wrote: ↑28/03/2021 16:04 Za nepce divno, za liniju ubitacno, tijesto s hrenovkom. Djeca vole, pa i ja "copnem"
-
- Posts: 694
- Joined: 23/12/2018 19:16
#46395 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvalaexliberal-ex wrote: ↑28/03/2021 18:20....svaka castkomsinica_s_drugog wrote: ↑28/03/2021 16:04 Za nepce divno, za liniju ubitacno, tijesto s hrenovkom. Djeca vole, pa i ja "copnem"
- Sarah24
- Posts: 10008
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow
- Chloe
- Photo mod
- Posts: 71764
- Joined: 03/10/2011 20:11
-
- Posts: 1491
- Joined: 10/05/2011 14:15
#46398 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moze moze, al ja ne volim bijeli luk ... Za suprugu pravim kljukusu Ili telecu jetru sa bijelim lukom, al nikad ne jedem....
- Chloe
- Photo mod
- Posts: 71764
- Joined: 03/10/2011 20:11
#46399 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Svašta sam kuhala, imam sad komadić na stolu nekakvog kolača koji sam prvi put pravila, nije baš fotka za prezentaciju, al' nema veze...
Recept:
Išla sam sa većim omjerom kalupa da brže bude pečen, zato je nizak I neizgledan.
Pošto je još vruć a ja nestrpljiva, uzela sam komad i pored stavila bijeli krem što mi je ostao od nekog deserta.
Mislim da bi uz ovako topao kolač idealan bio sladoled. I drugi put ću probati.
Jednostavno, krem - spužvasto, lagano ...
Edit: u smjesu ubaciti aromu vanilije ili šećer...
Recept:
Išla sam sa većim omjerom kalupa da brže bude pečen, zato je nizak I neizgledan.
Pošto je još vruć a ja nestrpljiva, uzela sam komad i pored stavila bijeli krem što mi je ostao od nekog deserta.
Mislim da bi uz ovako topao kolač idealan bio sladoled. I drugi put ću probati.
Jednostavno, krem - spužvasto, lagano ...
Edit: u smjesu ubaciti aromu vanilije ili šećer...
-
- Posts: 1491
- Joined: 10/05/2011 14:15
#46400 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Kolace nikad ne mjerim po izgledu ... Izgleda da je bas njam njamChloe wrote: ↑28/03/2021 22:46 Svašta sam kuhala, imam sad komadić na stolu nekakvog kolača koji sam prvi put pravila, nije baš fotka za prezentaciju, al' nema veze...
Recept:
Išla sam sa većim omjerom kalupa da brže bude pečen, zato je nizak I neizgledan.
Pošto je još vruć a ja nestrpljiva, uzela sam komad i pored stavila bijeli krem što mi je ostao od nekog deserta.
Mislim da bi uz ovako topao kolač idealan bio sladoled. I drugi put ću probati.
Jednostavno, krem - spužvasto, lagano ...
Edit: u smjesu ubaciti aromu vanilije ili šećer...