Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- popi
- Posts: 358
- Joined: 09/04/2007 16:52
#11276 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Volim ove kombinacija visnja-cokolada, tako da mi je ovaj kolac naredni poduhvat, hvala na receptu
Evo za vas mumy i sourcherry recept za mak baklavu koji je s Coolke, sa malim izmjenama.
Po receptu ide 300gr mlj.maka, ja imala pakovanje od 200gr, pa sam dodala mlj.oraha, nije puno uticalo na okus,
i dalje dominira mak. Slagala sam 2 jufke, pa fil, pa tako do kraja.
Sto se tice agde/serbeta, pravila sam je po omjeru 3 solje secera - 3 solje vode, i bez van.secera, te nakon zalijevanja nisam vracala u rernu, nema potrebe.
Nisam pronasla u receptima koji je potreban omjer tepsije, kod mene je bila 28cm okrugla. I vrijeme pecenja
mi je poprilicno duze nego u drugim receptima, 35-40min, rerna ko' rerna, svaka je drugacija.
http://www.coolinarika.com/recept/724555/
Evo za vas mumy i sourcherry recept za mak baklavu koji je s Coolke, sa malim izmjenama.
Po receptu ide 300gr mlj.maka, ja imala pakovanje od 200gr, pa sam dodala mlj.oraha, nije puno uticalo na okus,
i dalje dominira mak. Slagala sam 2 jufke, pa fil, pa tako do kraja.
Sto se tice agde/serbeta, pravila sam je po omjeru 3 solje secera - 3 solje vode, i bez van.secera, te nakon zalijevanja nisam vracala u rernu, nema potrebe.
Nisam pronasla u receptima koji je potreban omjer tepsije, kod mene je bila 28cm okrugla. I vrijeme pecenja
mi je poprilicno duze nego u drugim receptima, 35-40min, rerna ko' rerna, svaka je drugacija.
http://www.coolinarika.com/recept/724555/
-
- Posts: 4015
- Joined: 21/12/2012 20:57
#11277 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Hvala,popi.Mislim da bi čak kombinacija maka i badema dobro išla Evo već zamišljam.
-
- Posts: 123
- Joined: 05/11/2010 10:52
#11278 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Da li se moze negdje u Sarajevu kupiti grcki jogurt?
-
- Posts: 756
- Joined: 25/05/2011 21:21
#11279 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
mislim da dukat proizvodi grcki jogurt...vjerovatno u merkatoru ima
-
- Posts: 123
- Joined: 05/11/2010 10:52
#11280 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Hvala, potrazim pravila sam neka jela koja zahtjevaju grcki jogurt pa sam umjesto njega koristila cvrsti jogurt, ali nije to tomumy wrote:mislim da dukat proizvodi grcki jogurt...vjerovatno u merkatoru ima
- ladyblue18
- Posts: 22380
- Joined: 24/12/2006 22:57
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#11281 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Ako nadjes, javi molim te.
-
- Posts: 123
- Joined: 05/11/2010 10:52
#11282 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
hocu mada razmisljam da pokusam od cvrstog jogurta napraviti grcki nasla sam neke recepte kako od obicnog cvrstog jogurta napraviti grcki treba ga umotati u neku gazu i pustiti da iskapa sva tecnost iz njega. Teoretski zvuci vrlo jednostavnoladyblue18 wrote:Ako nadjes, javi molim te.
- graue_maus
- Posts: 3576
- Joined: 13/11/2011 15:01
#11283 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
jednostano jeste, pravim kad mi je jogurt pri isteku roka trajanja ....uzmi jogurt i otvori casu , omotaj cistom krpom zavezi sa gumom ,kao teglu od marmelade ......okreni na opako i stavi na neko sito, a sito stavi u neku posudu , i ostavi preko noci u frizideru .. vazno je da bude na hladnom jer da ne bude kiselo ili gorko .........meni bude najbolji kad stoji 24 sata moze se mazati ko sir ... ili umjesam mladi luk , bijeli luk i so bude super ko namaz .......Bountiful wrote:hocu mada razmisljam da pokusam od cvrstog jogurta napraviti grcki nasla sam neke recepte kako od obicnog cvrstog jogurta napraviti grcki treba ga umotati u neku gazu i pustiti da iskapa sva tecnost iz njega. Teoretski zvuci vrlo jednostavnoladyblue18 wrote:Ako nadjes, javi molim te.
-
- Posts: 123
- Joined: 05/11/2010 10:52
#11284 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
drugi put cu pokusati na tvoj nacin (sa casom), maloprije sam ga zamotala u gazu i stavila iznad posude da kapa a super mi zvuci to sa mladim lukom i bijelim, i to moram probatigraue_maus wrote:jednostano jeste, pravim kad mi je jogurt pri isteku roka trajanja ....uzmi jogurt i otvori casu , omotaj cistom krpom zavezi sa gumom ,kao teglu od marmelade ......okreni na opako i stavi na neko sito, a sito stavi u neku posudu , i ostavi preko noci u frizideru .. vazno je da bude na hladnom jer da ne bude kiselo ili gorko .........meni bude najbolji kad stoji 24 sata moze se mazati ko sir ... ili umjesam mladi luk , bijeli luk i so bude super ko namaz .......
- melrose
- Posts: 468
- Joined: 03/06/2009 02:27
- Contact:
#11285 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Taj stadij koji lici na sir je labneh, obozavam ga, jedini problem je sto ga 'ispadne' malo kada se voda ocijedi. Politi malo maslinovim uljem, posuti ljutim papricicama i kuminom ili korijanderom, posoliti i sa pita bread-om (ili bread pitom ).......san snova!
- Not My Idea
- Posts: 14691
- Joined: 15/03/2011 23:12
#11286 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Otkud promjena naslova?
- rinna0304
- Posts: 865
- Joined: 23/07/2011 13:23
- Location: Sarajevo
#11287 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
lazanje
malo pretjerala sa punjenjem al ajd nije bitan izgled vec ukus
malo pretjerala sa punjenjem al ajd nije bitan izgled vec ukus
- minjonja
- Posts: 3597
- Joined: 27/11/2009 09:17
- Location: Došljakistan
#11288 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
eki fluid se vratio nakon tri godine mogao je prvi post usput editovati da se pizza opet vidi, steta
- Nekatamo
- Posts: 567
- Joined: 18/01/2013 22:33
-
- Posts: 1571
- Joined: 12/03/2010 15:33
-
- Posts: 4015
- Joined: 21/12/2012 20:57
#11291 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
21 žumanjak Ali vjerujem da je odlična.Super izgleda.
-
- Posts: 300
- Joined: 14/02/2011 18:08
#11292 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Vjerujem da je ukusna, ali je meni pomisao na toliko jaja u jednoj torti prestrašna. Ja čim vidim da recept ima 10 jaja preskačem.
-
- Posts: 1571
- Joined: 12/03/2010 15:33
#11293 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
I ja kada sam vidjela toliko jaja dvoumila sam se da li da je napravim, ali ima toliko pozitivnih komentara da sam ipak odlucila da je napravim i nisam se pokajala, uopste se ne osjeca tolika kolicina jaja.
- Nekatamo
- Posts: 567
- Joined: 18/01/2013 22:33
#11294 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Sinocnji sendvici za ekipu
- kanocale
- Posts: 360
- Joined: 10/12/2008 21:38
#11295 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
koliko su nasi jogurti gusti ima sve da prodje kroz kazuBountiful wrote:hocu mada razmisljam da pokusam od cvrstog jogurta napraviti grcki nasla sam neke recepte kako od obicnog cvrstog jogurta napraviti grcki treba ga umotati u neku gazu i pustiti da iskapa sva tecnost iz njega. Teoretski zvuci vrlo jednostavnoladyblue18 wrote:Ako nadjes, javi molim te.
- Irm@
- Posts: 4188
- Joined: 26/11/2005 00:44
- Location: tramvaj
#11296 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
nije bas neko kuhanje i mnogi mi kazu kakva ti je ovo ljetna hrana ali evo da osvjezimo temu
-
- Posts: 123
- Joined: 05/11/2010 10:52
#11297 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Uspjela sam sa cvrstim jogurtom koristila sam onaj z bregov cvrsti jogurt ili kako se vec zove stavila 4 sloja gaze na cjediljku i ispod zdjelu, ostavila preko noci da sva tecnost iskapa i to je to njam njamkanocale wrote:koliko su nasi jogurti gusti ima sve da prodje kroz kazuBountiful wrote:hocu mada razmisljam da pokusam od cvrstog jogurta napraviti grcki nasla sam neke recepte kako od obicnog cvrstog jogurta napraviti grcki treba ga umotati u neku gazu i pustiti da iskapa sva tecnost iz njega. Teoretski zvuci vrlo jednostavnoladyblue18 wrote:Ako nadjes, javi molim te.
-
- Posts: 1541
- Joined: 24/06/2012 07:41
#11298 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
pece se prva kora....nasmigala si mi...mada godinama nisam radila nista zahtjevnije....nadamse da ce na kraju liciti na tortu
@Irm@, ogladnih
- Partizzanka
- Posts: 2732
- Joined: 14/01/2011 09:01
#11299 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
nije danas ali jeste u posljednje vrijeme
krofne
hisleri
i super za goste ili kao neki lagani snack - baguetta narezana na kriske, mozarella i paradajz
krofne
hisleri
i super za goste ili kao neki lagani snack - baguetta narezana na kriske, mozarella i paradajz
-
- Posts: 1541
- Joined: 24/06/2012 07:41
#11300 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
uradih tortu sinoc, ali mi krema nije ispala dobra...a to je sustina ovog kolaca...vjerujem zbog brasna, krema ima grudvice...pokusala sam da je izjednacim koliko sam mogla, ali sitne grudvice su ostale
muz kaze da je ukusna i da se nemam zbog cega brinuti...ipak...meni se place kad je vidim
a kasnije sam skontala da brasno uopce ne treba stavljati u kremu...3 pudinga na litar mlijeka ce svakako biti dovoljno gusti, jos dodas maslac i cokoladu i zumanca...to sve super drzi i bez brasna...ono bas sam se razocarala...ili sam samo totalno ispala iz prakse, shrugs