uh sto dobro izgleda,recept pliz:)popi wrote:Prije neki dan pravljena Mak Baklava![]()
@sour cherry izgleda odlicno, neka "schwarzwald" kombinacija?
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
#11276 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
-
- Posts: 4016
- Joined: 21/12/2012 20:57
#11277 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Pa i nije baš.Kolač je skroz crn,samo što se višnje crvene.@sour cherry izgleda odlicno, neka "schwarzwald" kombinacija?

Za biskvit (case su od 2 dl):
3 case brasna
3 case jogurta
2 case secera
1 casa ulja
3 pune kasike kakaa
2 kasicice sode bikarbone
Ovo malo umutiti mikserom prije nego se naspe u pleh.Peče se na 180 stepeni nekih 20-25 minuta.
Za fil:
4 dl mlijeka
4 kasike secera
1 kesica pudinga od cokolade
250 gr. visanja
Premažeš biskvit pudingom,naredaš višnje po želji,ja što više

Za cokoladnu glazuru: 150 gr.cokolade, 100 gr margarina(ja stavljam puter,bolji mi je), 3 kasike secera u prahu, 1 dl mlijeka.Ovo ukuhaš i prespeš preko višanja.Čekati da se ohladi prije rezanja.Planiram napraviti isti ovakav samo sa bijelom čokoladom preko višanja

I popi,čekam i ja recept za ovaj tvoj

Last edited by sour cherry on 31/01/2013 21:00, edited 2 times in total.
#11278 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Volim ove kombinacija visnja-cokolada, tako da mi je ovaj kolac naredni poduhvat, hvala na receptu 
Evo za vas mumy i sourcherry recept za mak baklavu koji je s Coolke, sa malim izmjenama.
Po receptu ide 300gr mlj.maka, ja imala pakovanje od 200gr, pa sam dodala mlj.oraha, nije puno uticalo na okus,
i dalje dominira mak. Slagala sam 2 jufke, pa fil, pa tako do kraja.
Sto se tice agde/serbeta, pravila sam je po omjeru 3 solje secera - 3 solje vode, i bez van.secera, te nakon zalijevanja nisam vracala u rernu, nema potrebe.
Nisam pronasla u receptima koji je potreban omjer tepsije, kod mene je bila 28cm okrugla. I vrijeme pecenja
mi je poprilicno duze nego u drugim receptima, 35-40min, rerna ko' rerna, svaka je drugacija.
http://www.coolinarika.com/recept/724555/

Evo za vas mumy i sourcherry recept za mak baklavu koji je s Coolke, sa malim izmjenama.
Po receptu ide 300gr mlj.maka, ja imala pakovanje od 200gr, pa sam dodala mlj.oraha, nije puno uticalo na okus,
i dalje dominira mak. Slagala sam 2 jufke, pa fil, pa tako do kraja.
Sto se tice agde/serbeta, pravila sam je po omjeru 3 solje secera - 3 solje vode, i bez van.secera, te nakon zalijevanja nisam vracala u rernu, nema potrebe.
Nisam pronasla u receptima koji je potreban omjer tepsije, kod mene je bila 28cm okrugla. I vrijeme pecenja
mi je poprilicno duze nego u drugim receptima, 35-40min, rerna ko' rerna, svaka je drugacija.
http://www.coolinarika.com/recept/724555/
-
- Posts: 4016
- Joined: 21/12/2012 20:57
#11279 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Hvala,popi.Mislim da bi čak kombinacija maka i badema dobro išla
Evo već zamišljam.

#11280 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Da li se moze negdje u Sarajevu kupiti grcki jogurt?
#11281 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
mislim da dukat proizvodi grcki jogurt...vjerovatno u merkatoru ima
#11282 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Hvala, potrazimmumy wrote:mislim da dukat proizvodi grcki jogurt...vjerovatno u merkatoru ima


- ladyblue18
- Posts: 22384
- Joined: 24/12/2006 22:57
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#11283 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Ako nadjes, javi molim te. 

#11284 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
hoculadyblue18 wrote:Ako nadjes, javi molim te.






- graue_maus
- Posts: 3503
- Joined: 13/11/2011 15:01
#11285 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
jednostano jeste, pravim kad mi je jogurt pri isteku roka trajanja ....uzmi jogurt i otvori casu , omotaj cistom krpom zavezi sa gumom ,kao teglu od marmelade ......okreni na opako i stavi na neko sito, a sito stavi u neku posudu , i ostavi preko noci u frizideru .. vazno je da bude na hladnom jer da ne bude kiselo ili gorko .........meni bude najbolji kad stoji 24 sata moze se mazati ko sir ...Bountiful wrote:hoculadyblue18 wrote:Ako nadjes, javi molim te.mada razmisljam da pokusam od cvrstog jogurta napraviti grcki
![]()
![]()
nasla sam neke recepte kako od obicnog cvrstog jogurta napraviti grcki
treba ga umotati u neku gazu i pustiti da iskapa sva tecnost iz njega. Teoretski zvuci vrlo jednostavno

#11286 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
drugi put cu pokusati na tvoj nacin (sa casom), maloprije sam ga zamotala u gazu i stavila iznad posude da kapagraue_maus wrote:jednostano jeste, pravim kad mi je jogurt pri isteku roka trajanja ....uzmi jogurt i otvori casu , omotaj cistom krpom zavezi sa gumom ,kao teglu od marmelade ......okreni na opako i stavi na neko sito, a sito stavi u neku posudu , i ostavi preko noci u frizideru .. vazno je da bude na hladnom jer da ne bude kiselo ili gorko .........meni bude najbolji kad stoji 24 sata moze se mazati ko sir ...ili umjesam mladi luk , bijeli luk i so bude super ko namaz .......


#11287 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Taj stadij koji lici na sir je labneh, obozavam ga, jedini problem je sto ga 'ispadne' malo kada se voda ocijedi. Politi malo maslinovim uljem, posuti ljutim papricicama i kuminom ili korijanderom, posoliti i sa pita bread-om (ili bread pitom
).......san snova!

- Not My Idea
- Posts: 14663
- Joined: 15/03/2011 23:12
#11288 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Otkud promjena naslova?
#11289 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
lazanje

malo pretjerala sa punjenjem al ajd nije bitan izgled vec ukus


malo pretjerala sa punjenjem al ajd nije bitan izgled vec ukus

#11290 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
eki fluid se vratio nakon tri godine
mogao je prvi post usput editovati da se pizza opet vidi, steta 


-
- Posts: 4016
- Joined: 21/12/2012 20:57
#11293 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
21 žumanjak
Ali vjerujem da je odlična.Super izgleda.

#11294 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Vjerujem da je ukusna, ali je meni pomisao na toliko jaja u jednoj torti prestrašna. Ja čim vidim da recept ima 10 jaja preskačem.
#11295 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
I ja kada sam vidjela toliko jaja dvoumila sam se da li da je napravim, ali ima toliko pozitivnih komentara da sam ipak odlucila da je napravim i nisam se pokajala, uopste se ne osjeca tolika kolicina jaja.
#11296 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Sinocnji sendvici za ekipu


#11297 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
koliko su nasi jogurti gusti ima sve da prodje kroz kazuBountiful wrote:hoculadyblue18 wrote:Ako nadjes, javi molim te.mada razmisljam da pokusam od cvrstog jogurta napraviti grcki
![]()
![]()
nasla sam neke recepte kako od obicnog cvrstog jogurta napraviti grcki
treba ga umotati u neku gazu i pustiti da iskapa sva tecnost iz njega. Teoretski zvuci vrlo jednostavno

- [email protected]
- Posts: 4188
- Joined: 26/11/2005 00:44
- Location: tramvaj
#11298 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
nije bas neko kuhanje i mnogi mi kazu kakva ti je ovo ljetna hrana ali evo da osvjezimo temu






#11299 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
Uspjela sam sa cvrstim jogurtomkanocale wrote:koliko su nasi jogurti gusti ima sve da prodje kroz kazuBountiful wrote:hoculadyblue18 wrote:Ako nadjes, javi molim te.mada razmisljam da pokusam od cvrstog jogurta napraviti grcki
![]()
![]()
nasla sam neke recepte kako od obicnog cvrstog jogurta napraviti grcki
treba ga umotati u neku gazu i pustiti da iskapa sva tecnost iz njega. Teoretski zvuci vrlo jednostavno







#11300 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 20
pece se prva kora....nasmigala si mi...mada godinama nisam radila nista zahtjevnije....nadamse da ce na kraju liciti na tortu

@[email protected], ogladnih
