shambho wrote:suncokret_1984 wrote:a bas mi je zao
tek sam vidjela poruku..
pravila sam bas po receptu koji sam stavila sa coolinarke, ne znam sta ti je lose moglo krenut
mjere su stvarno tacne u onom receptu, barem je meni ispalo dobro, a pravila sam ih par puta..
Ma nema veze vec samo bila odustala
. Samo mi bi zao bas se nameracila. Ma i ja kontam kao sto butterfly_01 rece da je ili do kvasca ili brasna.. Najprije do kvasca nisam ni pogledala rok samo uzela..
Al' nisam tip koji odustaje pokusat cu ponovo bas mi se prave zato sam i pitala za savjet. Jesi li sa mlijekom ili vodom pravila?
Hvala u svakom slucaju
.
nadam se da ce drugi put uspjet
sad cu ti detaljno napisat kako ja to radim..
pomijesam brasno, so i ulje...
u jednu manju zdjelicu dodam secer kvasac i malo toplog mlijeka (uzmi malo od onih 300 ml) i ostavim da to nadodje,
nakon toga sve pomijesam sa brasnom i zamijesim sa ostatkom toplog mlijeka..
pravila sam i sa mlijekom samo, i sa pola mlijeka-pola vode..isto je to meni, nisam primjetila razliku..zavisi u tom momentu koliko imam mlijeka u frizideru
ostatak radis onako kako je u receptu, znaci ostavis 45 min da nadodju, nakon toga napravis 12 kiflica, ostavis opet pola sata da tako napravljene nadodju, stavljas u vodu koja pomalo kljuca na nekih 5 sekundi, vadis u tepsiju i treba oko 20-ak min da se ispeku..
sretno i javi kakve su ispale, bas mi zao sto prve nisu, jer sam ja receptom odusevljena..