Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- cHupjahalic@
- Posts: 4943
- Joined: 07/02/2006 18:37
- Location: na selu
#2976 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
@Zoya, i ja kad napravim vafle za sekund nestanu. dobra poslastica.
@tanana bamija ti izgleda ODLICNO. na koji nacin ti to pravis?
@Indigo lijepo ti izgledaju lokumovi.
@RenaTTa, recept pls za "kolacic" sa avokadom.
@tanana bamija ti izgleda ODLICNO. na koji nacin ti to pravis?
@Indigo lijepo ti izgledaju lokumovi.
@RenaTTa, recept pls za "kolacic" sa avokadom.
-
- Posts: 793
- Joined: 17/01/2004 00:00
#2977 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
PIRJAN
Dobar komad jagnjetine oko 700-900 gr. (ja obicno koristim meso od vrata, citav vrat ili 2 komada ako su manji) skuvati u 1 1/2 litar vode
sa vegetom, soli, biberom i listom lorbera.
Meso kuvati dok ne bude skoro skroz mekano i voda prilicno ne uvri.
Glavicu kelja dobro oprati i ocistiti od korjenastih i spoljnih listova, rasjeci na cetvrtine i kratko obariti u posebnom loncu
tek toliko da baci kljuc i izadje gorcina iz njega, ovo samo ako ne podnosite jak ukus kelja.
Procijediti i ostaviti da se malo okapa u djevdjiru.
U medjuvremenu ubaciti 2-3 soljice rize u bujon s mesom i nastaviti kuvati.
Prije nego ce riza biti gotova dodati nasjeckan kelj, dotjerati ukus zacinima i ostaviti da riza upije svu tecnost.
Sporet iskljucuti prije toga da se riza ne prekuva i ostaviti tako pod poklopcem.
Jelo je jako zdravo i ukusno.
Originalan recept je sa rastikom, ali ja ovdje nemam rastike i pravim s keljom.
Dobar komad jagnjetine oko 700-900 gr. (ja obicno koristim meso od vrata, citav vrat ili 2 komada ako su manji) skuvati u 1 1/2 litar vode
sa vegetom, soli, biberom i listom lorbera.
Meso kuvati dok ne bude skoro skroz mekano i voda prilicno ne uvri.
Glavicu kelja dobro oprati i ocistiti od korjenastih i spoljnih listova, rasjeci na cetvrtine i kratko obariti u posebnom loncu
tek toliko da baci kljuc i izadje gorcina iz njega, ovo samo ako ne podnosite jak ukus kelja.
Procijediti i ostaviti da se malo okapa u djevdjiru.
U medjuvremenu ubaciti 2-3 soljice rize u bujon s mesom i nastaviti kuvati.
Prije nego ce riza biti gotova dodati nasjeckan kelj, dotjerati ukus zacinima i ostaviti da riza upije svu tecnost.
Sporet iskljucuti prije toga da se riza ne prekuva i ostaviti tako pod poklopcem.
Jelo je jako zdravo i ukusno.
Originalan recept je sa rastikom, ali ja ovdje nemam rastike i pravim s keljom.
-
- Posts: 77
- Joined: 05/08/2008 01:13
#2978 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
@chupjahalic,evo kako ja pravim bamiju:
Sitno isjeckane komadice mesa(ja koristim teletinu)isprzim posebno.
U serpi przim glavicu luka,2-3 cehna bijelog luka,nekih 5 minuta,zatim na luk dodam bamiju(opranu i posusenu,otprilike 400 gr) i przim nekih 15-ak minuta,zatim na to dodam vec isprzeno meso,i sitno sjeckan i oguljen paradajz,dva veca ili tri manja.Pustim da se dinsta jos koji minut pa dodam paradajz sos 3-4 velike kasike(ili po ukusu),veliku kasiku crvene paprike,vegetu i vodu.Vode treba staviti malo vise da ne bi bilo gusto zbog paradajz sosa.Kuhati sat vremena,moze malo duze ako koristis smrznutu bamiju,i ne poklapati serpu da se bamija ne bi raspala.Dodavati vode po potrebi,i pred kraj kuhanja pustiti da voda ispari i tecnost bude malo gusca.Ja pred kraj kuhanja dodam jos i biber i malo karanfilica.
Sitno isjeckane komadice mesa(ja koristim teletinu)isprzim posebno.
U serpi przim glavicu luka,2-3 cehna bijelog luka,nekih 5 minuta,zatim na luk dodam bamiju(opranu i posusenu,otprilike 400 gr) i przim nekih 15-ak minuta,zatim na to dodam vec isprzeno meso,i sitno sjeckan i oguljen paradajz,dva veca ili tri manja.Pustim da se dinsta jos koji minut pa dodam paradajz sos 3-4 velike kasike(ili po ukusu),veliku kasiku crvene paprike,vegetu i vodu.Vode treba staviti malo vise da ne bi bilo gusto zbog paradajz sosa.Kuhati sat vremena,moze malo duze ako koristis smrznutu bamiju,i ne poklapati serpu da se bamija ne bi raspala.Dodavati vode po potrebi,i pred kraj kuhanja pustiti da voda ispari i tecnost bude malo gusca.Ja pred kraj kuhanja dodam jos i biber i malo karanfilica.
-
- Posts: 77
- Joined: 05/08/2008 01:13
#2979 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
@leticija
zdravo i ukusno
zdravo i ukusno
- cHupjahalic@
- Posts: 4943
- Joined: 07/02/2006 18:37
- Location: na selu
#2980 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
@tanana bas ti hvala.
nije baminja zaledjena, domaca je pa hocu iskoristiti priliku da napravim.
planiram koristiti pretis lonac (bar mi sve ostalo bude puno bolje iz pretis lonca, zadrzi cvrstocu, ljepse izgleda). vjerujem da ide i sa baminjom.
@leticija dobro izgleda.
nije baminja zaledjena, domaca je pa hocu iskoristiti priliku da napravim.
planiram koristiti pretis lonac (bar mi sve ostalo bude puno bolje iz pretis lonca, zadrzi cvrstocu, ljepse izgleda). vjerujem da ide i sa baminjom.
@leticija dobro izgleda.
-
- Posts: 612
- Joined: 18/02/2008 22:35
- Location: רחובות ונס ציונה, ישראל
#2981 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Pih, nedjelja naveche bila kod mene neplanski zakuski party pa evo svjezhih slika sa specijalitetima
Dobro pozhalovat' v Rossiyu
Ruski blinji sa kiselim vrhnjem i losos-kavijarom(prije serviranja)
Russkiye pirozhki s myasom
Russkiy standart vodka i zakuski
i na kraju, da vodka ne udari u glavu, goryachiye - Borshch (corba od cvekle)
На здоровье!
Dobro pozhalovat' v Rossiyu
Ruski blinji sa kiselim vrhnjem i losos-kavijarom(prije serviranja)
Russkiye pirozhki s myasom
Russkiy standart vodka i zakuski
i na kraju, da vodka ne udari u glavu, goryachiye - Borshch (corba od cvekle)
На здоровье!
- Soul_Sista
- Posts: 3751
- Joined: 29/01/2003 00:00
- Location: anybody seen my baby?
#2982 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Ovu Borsch supu imam odavno zelju da probam ali nisam imala prilike. Mislim i da je prilicno popularan specijalitet u Poljskoj...kaze Martha Stewart na onom svom programu
-
- Posts: 612
- Joined: 18/02/2008 22:35
- Location: רחובות ונס ציונה, ישראל
#2983 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Ma da, borshch je inache popularan kako u rusiji, tako i u zemljama bivseg sssr-, mada... borshch je tacnije porijeklom iz ukrajine, i to iz ivano-frankivskaya oblast', vishe prema zapadu nego rusiji, mada su rusi tvorci famoznog zelenog borshcha, tj. nesto slicno nashem hercegovackom pirijanu, od blitve i spanacha borshch je zdrav i ukusan ja ga jedem najmanje sedmicnoSoul_Sista wrote:Ovu Borsch supu imam odavno zelju da probam ali nisam imala prilike. Mislim i da je prilicno popularan specijalitet u Poljskoj...kaze Martha Stewart na onom svom programu
-
- Posts: 164
- Joined: 02/03/2004 00:00
#2984 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
RenaTTa wrote:Pih, nedjelja naveche bila kod mene neplanski zakuski party pa evo svjezhih slika sa specijalitetima
Dobro pozhalovat' v Rossiyu
Ruski blinji sa kiselim vrhnjem i losos-kavijarom(prije serviranja)
Russkiye pirozhki s myasom
Russkiy standart vodka i zakuski
i na kraju, da vodka ne udari u glavu, goryachiye - Borshch (corba od cvekle)
На здоровье!
Renatta, moze li recept za ove piroske? Hvala!
- cHupjahalic@
- Posts: 4943
- Joined: 07/02/2006 18:37
- Location: na selu
#2985 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
po 3. put : recept pls.RenaTTa wrote:A za desert je bio domachi knafeh sa avokadom
pravo mocno izgleda.
ps kakav ima okus? ne vjerujem da je previse sladak.
-
- Posts: 612
- Joined: 18/02/2008 22:35
- Location: רחובות ונס ציונה, ישראל
#2986 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
jooooj draga izvini molimmm tecHupjahalic@ wrote:po 3. put : recept pls.RenaTTa wrote:A za desert je bio domachi knafeh sa avokadom
pravo mocno izgleda.
ps kakav ima okus? ne vjerujem da je previse sladak.
Ovako, za toping/fil treba ti :
500 g avokada
100 g secera u prahu
po zelji mozes staviti i sjeckanih badema, oraha, pistacija...
za tijesto treba :
5 zumanaca + 1 cijelo jaje (sve umutiti viljuskom)
sok od 1/2 limuna
malo korice limuna
200 ml ulja
200 ml mlijeka
1/2 kasicice soli
suhi sastojci :
oko 800-900 gr brashna.
Od zumancima dodati cijelo jaje, limunov sok, koricu, ulje, mlako mlijeko i sol. Sve viljuskom umutiti.
Tu smjesu izliti u brasno i izraditi tijesto srednje tvrdoche. Podijeliti na barem 10 loptica.
Neka loptice odmore najmanje sat vremena, onda uz pomoc gustina (skrobnog brashna i griza) razvlaciti sto tanje mozes
jufke, slagati na carsaf u provjetrenoj prostoriji neka se sushe najmanje 2-3 sat. Nakon toga, smotatisve jufke jednu -na - drugu u rolnicu.
Uz pomoc ostrog noza, mada ja radim na kuhinjskoj masini za rezanje (podesim najtanje sto mogu) pa rezhem na sto tanje mogu da se ne raspadaju rezanci.
Slazes na carsaf neka se malo prosushe, ili skorz pa da prilikom pravljenja potopis u toplu vodu da se opusti.
Za knafeh ja ga tradicionalno motam u sarme ili okruglice, uzmes nekoliko niti kadaifa na ruku, spocetka stavis fil (spremis ga tako sto avokado ogulis, odstranis kospicu, izgnavis, dodas secer i po zelji mljevenih oraha i sl.) izarolas u sarmu/to je najjednostavniji oblik. mozes i u okruglice tako sto ga isprebacujes po stolu ali to nije bas jednostavno
Kada sve zarolas, stavljas u tepsiju, i poprskas sa 200 g topljenog puter, peces da fino porumeni ali da ne ostane zivo iznutra.
Zalijes serbetom
Za agdu ja uzmem
800 g secera
700 ml vode
malo limunovog soka
-
- Posts: 612
- Joined: 18/02/2008 22:35
- Location: רחובות ונס ציונה, ישראל
#2987 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Za pirozhki potrebno je :amalia wrote:RenaTTa wrote:Pih, nedjelja naveche bila kod mene neplanski zakuski party pa evo svjezhih slika sa specijalitetima
Dobro pozhalovat' v Rossiyu
Ruski blinji sa kiselim vrhnjem i losos-kavijarom(prije serviranja)
Russkiye pirozhki s myasom
Russkiy standart vodka i zakuski
i na kraju, da vodka ne udari u glavu, goryachiye - Borshch (corba od cvekle)
На здоровье!
Renatta, moze li recept za ove piroske? Hvala!
600 g glatkog brashna
2 jaja
100 g puter
20 g svjezeg kvasca
3 kasike secera
1 navrh puna kasika soli
toplo mlijeko po potrebi
Kvasac razdrobi u malo mlakog mlijeka, sa malo secera i brasna neka zapjeni 10-tak minuta. Od 2 bjelanceta ismiksaj mikserom snijeg, u brasno dodaj sol i secer, sjeckani puter 2 zumanca, snijeg od bjelanaca i zapjenjeni kvasac. Sve to izmjeshaj rukom, i dodaj mlijeka popotrebi da dobijes mekano tijesto. Mijesi ga rukom dok se ne pocne odvajati od zidova posude. Ostavi da se podigne.
Za fil treba :
350 g mljevenog teleceg mesa
2 kasike putera
sjeckanog persuna i 1 rendana mrkvica
2 rendane glavice crvenog luka.
Na puteru proprzi luk, mrkvu i pershun, dodaj meso, zacini po zelji (so, biber) ali nemoj suvishe dugo prziti, meso ne treba da bude skroz przeno. Ostavi po stranu da se potpuno ohladi (najbolje je da fil spremis par sati ranije).
Kada tijesto nakvasa, prebaci na pobrasnjen stoljnak, i razvuci oklagijom na debljinu pola kaziprsta. Casom vadi krugove i na svaki stavi kasicicu nadjeva, rubove kruga namazi bjelancetom i poklapaj drugim krugom (mozes i svaki krug spajati u polukrug pa da dobijes vise komada).
Serviraj (u Rusiji tradicionalno se serviraju sa sjeckanim pershunom i mladim sirom ili pavlakom).
Nadjeva za pirozhki ima koliko i oblasti u Rusiji
U Moskvi su najpopularnije ove sa mesom, dok se te iste u Novosibirsku prave sa nadjevom od mlijecnica i pecurki, u Sankt Peterburgu su najpoznatije one sa raznim vrstama sira, dok su u npr. dalekom Irkutsku najljepse pirozhki "filipovskije" koje se filuju sa nadjevom od teleceg mozga i jaja. U ulje u kojem se prze stavi se obavezno kasika jakog alkohola.
Ja alkohol obavezno stavim. Kada napravis sve te pirozhki, pusti ih tako da odstanu barem pola sata.
U serpi zagrij oko 1/2 l ulja i dodaj kasiku vodke (mada i ne moras). Neka se przhe sa obje strane dok ne
porumene
- cHupjahalic@
- Posts: 4943
- Joined: 07/02/2006 18:37
- Location: na selu
#2988 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hvala ti @RenaTTa, srce si.
jos samo jedno pitanje vezano za ovo: da li je moguce da (ako se nema vremena) koristim gotovo kupovno tijesto? sad je zima ovdje tako da je meni umor da ja prosusim jufke.
jedini je problem sto je kupovne jufke tesko rezati u rezance. imas kakav prijedlog?
hvala ti i izvini.
jos samo jedno pitanje vezano za ovo: da li je moguce da (ako se nema vremena) koristim gotovo kupovno tijesto? sad je zima ovdje tako da je meni umor da ja prosusim jufke.
jedini je problem sto je kupovne jufke tesko rezati u rezance. imas kakav prijedlog?
hvala ti i izvini.
-
- Posts: 612
- Joined: 18/02/2008 22:35
- Location: רחובות ונס ציונה, ישראל
#2989 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Pa, mozes - ja znam da moja mama , zena u godinama isto vishe nije u volji da razvija kadaif, te ga kupuje u Badem butiku, gore imas super kadaifa.cHupjahalic@ wrote:hvala ti @RenaTTa, srce si.
jos samo jedno pitanje vezano za ovo: da li je moguce da (ako se nema vremena) koristim gotovo kupovno tijesto? sad je zima ovdje tako da je meni umor da ja prosusim jufke.
jedini je problem sto je kupovne jufke tesko rezati u rezance. imas kakav prijedlog?
hvala ti i izvini.
Mozes, samo pazi da prilikom kupovine ne uzmes neki suvise izdrobljen, u tom slucaju uzima saku kadaifa i potopi oko pola minute u mlaku vodu, da se malo opusti da se moze savijati. Moze naravno, jer sam i ja radila sa gotovim
- cHupjahalic@
- Posts: 4943
- Joined: 07/02/2006 18:37
- Location: na selu
#2990 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hvala ti, otici cu do turskih radnji pa vidjeti. upravu si da ima suhih kadaifa, pitat cu ih koja je opcija najbolja (znam da imaju veci izbor po pitanju toga).
hvala jos jednom
hvala jos jednom
-
- Posts: 6237
- Joined: 15/03/2007 04:52
- Location: Grbavica
#2991 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
friska, jutros napravljena
- cHupjahalic@
- Posts: 4943
- Joined: 07/02/2006 18:37
- Location: na selu
#2992 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
svaka cast d2. nisam se osjecala dobro zadnjih dana, apetit mi je bio 0, a kad sam ugledala sliku pizze pocela su crijeva da mi grce.
Danasnji rucak - Bon Apetit
Danasnji rucak - Bon Apetit
-
- Posts: 6237
- Joined: 15/03/2007 04:52
- Location: Grbavica
#2993 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
cHupjahalic@ wrote:svaka cast d2. nisam se osjecala dobro zadnjih dana, apetit mi je bio 0, a kad sam ugledala sliku pizze pocela su crijeva da mi grce.
-
- Posts: 6237
- Joined: 15/03/2007 04:52
- Location: Grbavica
#2994 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
imamo iste prostirace za stolcHupjahalic@ wrote:svaka cast d2. nisam se osjecala dobro zadnjih dana, apetit mi je bio 0, a kad sam ugledala sliku pizze pocela su crijeva da mi grce.
Danasnji rucak - Bon Apetit
a sto tako malo mesine ?
- Soul_Sista
- Posts: 3751
- Joined: 29/01/2003 00:00
- Location: anybody seen my baby?
#2995 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
..hajd mi otkrij tajnu kako si napravio tjesto ovako tanko? covjece meni uvijek guma ispadned2 wrote:friska, jutros napravljena
-
- Posts: 6237
- Joined: 15/03/2007 04:52
- Location: Grbavica
#2996 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
pravi majstori se ne zamaraju tako minornim stvarima
uvijek je bar 5 paketa ovoga u zamrzivacu
luk i sardine su visak na ovoj slici btw
uvijek je bar 5 paketa ovoga u zamrzivacu
luk i sardine su visak na ovoj slici btw
- cHupjahalic@
- Posts: 4943
- Joined: 07/02/2006 18:37
- Location: na selu
#2997 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
i ja sam vidjela da su nam isti prostiraci.d2 wrote:imamo iste prostirace za stol
a sto tako malo mesine ?
napravilo se puno vise mesine, a i pojelo se, ovo je prva porcija.
-
- Posts: 797
- Joined: 21/11/2003 00:00
#2998 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Neko je pitao kako praviti tijesto za pizzu da ispadne tako tanko i prhko evo moj recept na koji svi otkidaju kao da je pizza iz pizzerije:
dvije solje (ZA BIJELU KAFU) brasna (uzvrsato brasna, znaci doobro pune solje)
so (malo manje od jedne supene kasike)
ista solja (tj kolicina) vode s tim da vode ide maalo manje nego puna solja tj ne puna solja. Voda treba biti mlaka, u nju se stavi secera kolicinski recimo koliko i soli, i jedna kesica germe(kvasca) i to se promijesa. Paziti da je kvasac svjezijeg datuma
ulja, paaa recimo vise od pola soljice za kafu, - napomena da od kolicine ulja uveliko zavisi sposobnost tijesta da se razvuce. i da se kasnije moze dodati jos po tijestu pa da lakse se razvlaci.
nakon nekih 4-5min germa i voda postanu pjenaste i nadodju - paziti da ne prekipi pjena iz posude jer je dragocijena
pomijesati i zamijesiti tijesto
ostaviti na toplom nekih 20-30min da naraste
podijeliti u dvije loptice - iako kada zamutite smjesu cinit ce vam se da je nemoguce napraviti dvije pizze ali je moguce ITEKAKO!
i razvijati oklagijom dok ne postane skoro providno tijesto
naravno potrebno je nabransiti i povrsinu i lopticu tj tijesto
nakon sto je razvucem, i pocackam sve po njoj, dobro ju je ostaviti nekih 10min da malo naraste, ali naraste ona fino i u rerni
pecem je u hladnoj rerni nekih 20-25min
u vreloj nekih 15min
meni je pizza najbrzi nacin da zasitim okolinu i glasna usta
i najjednostavniji
ako se sjetim neki od iducih puta, mogu postaviti i sliku
prijatno!
dvije solje (ZA BIJELU KAFU) brasna (uzvrsato brasna, znaci doobro pune solje)
so (malo manje od jedne supene kasike)
ista solja (tj kolicina) vode s tim da vode ide maalo manje nego puna solja tj ne puna solja. Voda treba biti mlaka, u nju se stavi secera kolicinski recimo koliko i soli, i jedna kesica germe(kvasca) i to se promijesa. Paziti da je kvasac svjezijeg datuma
ulja, paaa recimo vise od pola soljice za kafu, - napomena da od kolicine ulja uveliko zavisi sposobnost tijesta da se razvuce. i da se kasnije moze dodati jos po tijestu pa da lakse se razvlaci.
nakon nekih 4-5min germa i voda postanu pjenaste i nadodju - paziti da ne prekipi pjena iz posude jer je dragocijena
pomijesati i zamijesiti tijesto
ostaviti na toplom nekih 20-30min da naraste
podijeliti u dvije loptice - iako kada zamutite smjesu cinit ce vam se da je nemoguce napraviti dvije pizze ali je moguce ITEKAKO!
i razvijati oklagijom dok ne postane skoro providno tijesto
naravno potrebno je nabransiti i povrsinu i lopticu tj tijesto
nakon sto je razvucem, i pocackam sve po njoj, dobro ju je ostaviti nekih 10min da malo naraste, ali naraste ona fino i u rerni
pecem je u hladnoj rerni nekih 20-25min
u vreloj nekih 15min
meni je pizza najbrzi nacin da zasitim okolinu i glasna usta
i najjednostavniji
ako se sjetim neki od iducih puta, mogu postaviti i sliku
prijatno!
Last edited by No_oNe__ on 29/11/2008 15:30, edited 1 time in total.
- neprilagodjena
- Posts: 2379
- Joined: 02/04/2008 21:59
#2999 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
No_one moram i ja da ti se zahvalim za ovaj recept i ovako detaljno objasnjenje.
Moram ti reci da cu ovaj fini recept da podjelim sa svojim prijateljicama
Moram ti reci da cu ovaj fini recept da podjelim sa svojim prijateljicama
- Soul_Sista
- Posts: 3751
- Joined: 29/01/2003 00:00
- Location: anybody seen my baby?
#3000 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
@No_One,
hvala velika, morat cu probati ovaj tvoj recept za tijesto jer sam je i prestala praviti bas zato sto ne bude tanko...veze nemam u cemu grijesim, ili je do germe ili brasna..
@d2,
orginalno!
hvala velika, morat cu probati ovaj tvoj recept za tijesto jer sam je i prestala praviti bas zato sto ne bude tanko...veze nemam u cemu grijesim, ili je do germe ili brasna..
@d2,
orginalno!